תוכנית מועדון יוסי שמר ל-7.10.14 = השבוע.

בוזוקיא

New member
יופי עכשיו תנסי עוד משהו

תנסי לקחת הודעה באספרנטו שמכילה צ'פלונים ותדביקי אותה פה בפורום בהודעה מהירה אבל אל תשלחי.
לאחר מכן תלחצי על כפתור הפלא ואם הכל יעבוד אז פתאום במקום צ'פלון יופיעו xים..
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
זה בדיוק מה שרציתי לעשות.הייתי בדיוק באמצע קריאת ההוראות שלך

בהסבר משעה 17:25.
אני כמובן אנסה מיד את שתי האפשרויות.
אבל האם הבנתי נכון, שזה משהו חד-פעמי בלבד
מנסה להבין שם את המשפט שלך:
"הסקריפט הוא טיפול קוסמטי בלבד...רענון של הדף יחזיר את הכל לקדמותו..."
כלומר, אחרי הרענון ייעלמו הצ'פלוי??

בוזוקיא

New member
הסבר:

לאחר לחיצה על הכפתור מתבצעת סריקה של הדף והסקריפט מתקן למראית עין את הצ'פלונים רק כדי שיהיה לך נוח לקרוא. לאחר רענון הדף הכל יחזור לקדמותו ואם שוב בא לך לתקן את הצ'פלונים את צריכה ללחוץ שוב על הכפתור. אם התרגלת לקרוא הודעות עם ה-xים אז האופציה הזאת לא ממש תשמש אותך. מה שיותר רלוונטי בשבילך זה האופציה להמיר הודעה שמכילה צ'פלונים להודעה שמכילה איקסים. במקרה הזה הטיפול הוא לא קוסמטי, כלומר אם את שולחת את ההודעה זה אכן יופיע עם איקסים.

מיכי 10

Member
Nun provo kun cxapeloj:

Mi gxojos plenumi la ...
Mi surprizis legi tion, kion via familio cxiam fastas. Tion gxojigas min!
Dankon pro viaj bondezirojn, kaj ...

בוזוקיא

New member
האם ההודעה המקורית הכילה צ'פלונים?

כי אם כן אז אני מבין שהסקריפט עובד לך:)
אלא אם כן פספסת את הפואנטה והמרת את הצ'פלונים לאיקסים בצורה ידנית חח

מיכי 10

Member
לא, מה פתאום? חלילה לי מלהפוך ידנית את הצ'פלוי לאיקסים.

כי אז, "למי אתה עמל?"

אז זה עובד נהדר, ואני מודה לך על כך מאד מאד.
אבל בתום לב, חשבתי שזה עובד גם הפוך: שאם אכתוב את אותו דבר בשיטת ה-x ואלחץ על החלונית החדשה, הטיקסים יפלו, ו"זרם של צ'פלוי "יתפזר לי על הטקסט בחזרה...
אתה חושב שיש גם אפשרות להגיע לזה?
אבל על כך עובדים המתכנתים (החובבנים?) של תפוז כבר למעלה מחודשיים וחצי, ועדיין לא מצאו פתרון.

בוזוקיא

New member
אפשר לעשות שזה יעבוד הפוך, אבל זה לא טוב

יש בעיה שאותה אני לא יכול לתקן והיא שתפוז לא יודע לקרוא צ'פלונים. הוא הופך אותם לסימני שאלה. דרך אגב זאת בעיה שמתכנתי תפוז יכולים לפתור ב-4 דקות בערך.
&nbsp
מה שאני כן יכול לתקן זה מה שמוצג במחשב שלך. זה בערך כמו שאת יכולה להגדיל את הטקסט שמוצג על המסך- זה לא באמת מגדיל את הטקסט על הסרברים של תפוז, זה בסך הכל מתקן את הטקסט אצלך במחשב.
אני יכול לעשות שכשאת תכתבי הודעה שמכילה איקסים היא תהפוך לצ'פלונים אבל ברגע שתשלחי אותה היא תופיע כסימני שאלה כי תפוז לא יודע לקרוא צ'פלונים. אם את רוצה כלי כזה בלי קשר לתפוז, אני יכול להכין לך.
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
כן ברור. בלי קשר לתפוז, יש לי במחשב מקלדת וירטואלית, או איך

שזה נקרא, שהתקין לי מרחוק אחד החברים האספרנטיסטים שלנו, kabeemulo, כבר מזמן. הוא סידר שפות לפי בקשתי: עברית, אנגלית, גרמנית, ערבית, יוונית ואספרנטו

בכל אופן תודה רבה על הנכונות שלך

אני לא מבינה את עניין המתכנתים של תפוז. למה כל אחד שמתמצא במחשבים יכול, ודווקא הם לא יכולים להתגבר על הבעיות הטכניות שמפריעות לכל כך הרבה אנשים.
כי זה לא רק השישה כפול 2 צ'פלוי שלנו. זה גם עוד כמה וכמה שפות חשובות שאינן נתמכות בממשק החדש.

בוזוקיא

New member
אולי זה לא המתכנתים אשמים

אני חושד שפשוט הבעיות לא מגיעות למתכנתים.
אני לא יודע איך השיטה של תפוז עובדת אבל בדרך כלל יש צוות של מתכנתים והוא מקבל רשימה אינסופית של באגים לטיפול.
אני מניח שבתפוז יש בעיית ארגוניזציה ואין מיון נכון של הבאגים, ואז באגים שלוקח 4 דקות לסדר מסתתרים להם אי שם בקצה הרשימה אחרי באגים שלוקח שבועות לסדר.
צריך לתפוס מתכנת של תפוז ופשוט לשאול אותו

מיכי 10

Member
אפשר לומר שתפסת את העִקרון, אבל אני לא בטוחה אם זה אכן כך.

נכון שיש ים של באגים. תמיד, אבל מאז הממשק החדש, זה כבר לא ים, אלא אוקיאנוס של באגים. משהו מטורף לגמרי.
אנחנו מתריאים שוב ושוב עד שנמאס להם וגם לנו. הם מודיעים לנו שמסרו את התלונות למתכנתים. כשאנחנו מלחיצים עוד יותר עם בעיות דחופות, הם מוסרים שהבעיות האלה נמצאות בעדיפות גבוהה. אבל מה באמת קורה שם, אין לנו דרך לדעת.
יתכן שאתה צודק והמיון בכל זאת לא נכון.
אפילו בבתי חולים יש לפעמים רופא/ה ממיין/ת. מי יודע אם בתפוז יש תפקיד מקביל לזה...
נראה שהם פשוט לא קולטים - למרות ה"צעקות" שלנו - עד כמה זה פוגע בפעילות הפורומים ובהתנהלות מול הגולשים.

מיכי 10

Member
Kaj nun - kontrauxe- sen cxapeloj:

Mi gxojos plenumi la ...
Mi surprizis legi tion, kion via familio cxiam fastas. Tion gxojigas min!
Dankon pro viaj bondezirojn, kaj ...

בוזוקיא

New member
רק כדי לוודא שהבנת מה הסקריפט עושה:

1. כאשר לוחצים על הכפתור, כל הודעה שמכילה איקסים תתוקן לצ'פלונים אמיתיים. לאחר רענון הדף התיקון יבוטל.
2. אם לוחצים על הכפתור בעת כתיבת הודעה, הצ'פלונים יוחלפו באיקסים. התיקון הזה הוא אמיתי, כלומר אם שולחים את ההודעה היא באמת תופיע עם איקסים במקום סימני שאלה.

מיכי 10

Member
לא בטוחה שהבנתי. זאת אומרת, את הפעולה של הפיכת הצפלוי

לאיקסים בפורום, כדי ש"תפוז" לא יהפכו אותם לסימני שאלה, הבנתי גם הבנתי, וזה נהדר. חסכת לי בזה זמן ועוד כעס על תפוז.
אבל בינתיים להיפך זה לא עובד לי.
ניסיתי לשלוח לעצמי במייל את אותו טקסט עם איקסים ולהפוך אותם באמצעות החלונית לצ'פלוי, וזה לא הולך.

ואני מבקשת לנצל את ההזדמנות שאתה כאן ועוזר לי בכזאת נדיבות, ולשאול שאלה אחרונה להיום:
נפתחה לי עכשיו חלונית, ובה מודיעים לי שנמצא עדכון עבור Microsoft Silverlight. אין לי מושג מה זה, ואם זה קשור לכל המשחקים שלי בנסיונות עם "כלי חיתוך" או לא. או אולי בניסיונות להתחבר עם סמארטפון חדש לגימייל.
בקיצור, האם לאשר עדכון, או למחוק ולשכוח מזה.

בהמון תודה מראש!

מיכי 10

Member
תודה רבה רבה! זאת אעשה.

והמון תודה על הכל, ועל הסבלנות הרבה שלך.

בוזוקיא

New member
דרך אגב, מה יעזור לך כלי שממיר איקסים לצ'פלונים בהודעות שאת

כותבת בעצמך? למה לא פשוט ישר לרשום עם הצ'פלו?
&nbsp

מיכי 10

Member
דווקא *יש* בעד מה
, כי באמת עזרת לי הרבה.

ואת עניין צילומי המסך החתוכים, וניסיון לצלם מסכים למסמך אחר ולא Doc, אנסה לחרוש וללמוד ביום אחר. להיום אסתפק במה שיש בינתיים.

הבעיה שלי עם הצ'פלוי אינה בכתיבה הפרטית שלי: מיילים לחברים אני כותבת עם צ'פלוי מהמקלדת עליה סיפרתי לך קודם, נהנית מאד, והכל בסדר.
פשוט לא הבנתי אותך בהתחלה: חשבתי שאתה מציע שיטה, שבאמצעותה נוכל לכתוב עם צ'פלוי בפורום, למרות אי-התמיכה של תפוז.
כפי שכתבתי מוקדם יותר, מנהל פורום אופיס של תפוז הציע לי שיטה לעשות זאת, אבל היא מסורבלת, אז לא שווה לי להשתמש בה.
במיוחד לא עכשיו, כשקיבלתי ממך גם את הממיר לאיקסים.

בוזוקיא

New member
התפקיד שלך יהיה עכשיו להסביר לבאים בתור איך להשתמש בכפתור

ובלי קשר, תמשיכו להפעיל לחץ על תפוז שיסדרו את הבעיה...זה ממש טפשי שהם זזים כל כך לאט. באמת שזאת בעיה שלוקח ממש כמה דקות לפתור!

מיכי 10

Member
חחח. ש*אני* אסביר? (כמו בפרסומת: "ש*אני* אשפשֵף?"
).

אפשר, אבל האמת שלאחרים הבעיה הזאת בטח לא כל כך מפריעה כמו לי. כי גם אני כותבת בפורום כבר מלכתחילה בשיטת האיקסים, מאז שהצ'פלוי אינם התמכים.
הבעיה שלי היא רק כשאני מעתיקה לפורום טקסט מוכן, זרוע בצ'פלוי. ואת זה בינתיים רק אני עושה כאן.
אז בוא נסכים שאם מישהו ירצה ללמוד, אשמח להעביר לו את תורתך. אהיה האסיסטנטית שלך. הסמך.

ובאמת בלי קשר, אני מפעילה על הנהלת תפוז "לחץ פיזי מתון". לא לוחצת חזק מדי, כדי שלא ינפנפו אותי בכעס, מה גם שזאת לא הבעיה היחידה שלי איתם, אם כי כרגע, היא הבעיה הכי מציקה. שולחת להם בכל כמה ימים תזכורות.
אני לא בטוחה שהם זזים לאט, ונראה לי יותר שלא זזים כלל. כאילו משותקים מפחד. תראה, אתה לא היחיד שאומר שאפשר לפתור את הבעיה בדקות ספורות. כתבו לי את זה כבר לא מעט מומחים למחשבים. היו גם כאלה שניסו לשלוח להם הצעות מעשיות, אבל זה לא עזר.

למעלה