תוכנית מזעזעת

הילה ד1

New member
תוכנית מזעזעת ../images/Emo67.gif../images/Emo31.gif../images/Emo93.gif

תסלחו לי, אבל אני לא מבינה ממה אתם נהנים בתוכנית המזעזעת הזו ??? היום יצא לי בפעם הראשונה לצפות בתוכנית הזו, ואין לי מושג ממה אתם נהנים. הילדים, האמהות, האבות - כולם סובלים !!!! מה זה לעזאזל, איפה המועצה לזכויות הילד ???? אני בחיים לא הייתי משתתפת בתוכנית כזו ואני גם לא אצפה בה מעכשיו !!! פשוט מזעזע

הילה ד1

New member
אף פעם אין מושלם

אבל בין זה לבין החשיפה של הילדים למשהו שלפי דעתי הוא שולי וחסר חשיבות רק כדי למלא זמן מסך הוא אדיר . ואני לא מבינה למה עצם הבעת הדעה שלי "נתפסת" כל כך קשה אצלכם. הייתי מאוד מעוניינת לשמוע צדדים אחרים שאולי לא "ראיתי" אותם, לא באתי להרגיז או להתכסח עם אף אחד. וחבל שככה אתם רואים את הדברים (לפחות אלה שהגיבו). אני מאחלת לכולנו אחלה יום.

ממש לא קשה.

אני פשוט לא מבינה מה העניין לבוא לכאן בניסוח כזה כאילו לעורר כאן מהומה. בכל אופן זו אחת התוכניות שלא נראו כאן בארץ [תוכנית ישראלית]. לא מדובר כאן במשהו שקיים בערוץ אחר או במתכונת שונה. זה מקורי. זה מביא מציאות הביתה. הקיצוניות שקיימת אצל המשפחות היא אמיתית, גם אם יש חלקים מבויימים והכל בהקצנה, אני מכירה משפחות כאלה. עצם זה שאת המומה ממה שנראה בתוכנית אומר שדווקא את כן צריכה לראות את זה במקום לחיות בבועה אטומה של שלמות משפחה.

הילה ד1

New member
אני בטוחה שאם היית מכירה

אותי ומאיפה באתי ואיזו משפחה יש לי - היית מדברת קצת אחרת. משפטים כגון "בועה אטומה של שלמות משפחה" לא ממש מתאימה. המפיקים רצו לחזק את המשפט - אמא יש רק אחת ???? או משפחה יש רק אחת??האם את היית מעמידה את ילדך ב"חוויה" שכזו ??? אני חושבת שהילדים חווים חוויה שאין הם צריכים לעבור. נורא מוזר לי העניינים שאמהות, אבות, משפחות מוכנים להשתתף במשהו כזה ולא בשל העניין של "כיבוס כביסה מלוכלכת" אלא שילד קטן כמו הילדים בתוכנית לא צריכים לעבור כזו חוויה. אי אפשר לדעת מה הם לקחו מהעניין הזה, עם איזה מטען הם הולכים, כיצד חוויה זו תשפיע עליהם בעתיד הקרוב הרחוק ? המון שאלות. לא התכוונתי לעורר מהומה, אני לא טיפוס כזה. אני התכווונתי לשאול שאלות ולראות פנים אחרות של הדברים. אולי לעורר דברים אצלכם לא כפרובוקציה, אלא ממש של התגלות. אם פגעתי במישהו - לא זו היתה הכוונה. באמת שלא ואתכם הסליחה.

אז ככה,

כל שבוע עולה כאן אותה דילמה. אני חושבת שאווירת 'זה רק קיצוניות יש והרבה. אני נהנת לצפות בטלויזיה ולא לנתח כל פרט ופרט לעומק, זו ההנאה. הדברים שנאמרו בהודעה הקודמת נאמרו בהכללה, לגבי החיים בבועה. הייתי מאוד רוצה שהילדים שלי [שאין לי] יעברו חוויה כזו כדי ללמוד להעריך. לא צריך להסתגל לסוג חינוך מסויים, תמיד טוב להסתכל אצל אחרים. את יכולה לעשות טבלה של יתרונות וחסרונות ולראות כמה דברים טובים אפשר ללמוד מצפיה בתוכנית הזו. למשל, השיחות של מרית עם ילדיה שבו אותי. הלוואי ובעתיד יהיה לי קשר כל כך טוב עם הילדים שלי עד כדי כך שאוכל לשבת איתם ולדבר איתם על הכל ללא בושה.

no name ooo

New member
לדעתי

אני לא כ"כ אהבי את הקטע שהילדים לא יכולים להיות עצמיים... לא שאני חושבת כמו האמא השניה שאפעם לא בבית אבל לא צך ככה.. כאילו הילדים לא רוצים להכין לעצמם לחם בבוקר זה כבר ממש מוגזם הם ממש מפונקים!!

אממממממ

לא נאמר שהם לא רוצים להכין לעצמם לחם. אחד החסרונות בעריכת דברים מסוג זה הוא שמחברים קטעים שלא בהכרח קשורים. מרית הבהירה כאן שהבת שלה היתה עצובה בגלל שלא תאכל ארוחת שבת עם אביה. לא בגלל משהו אחר.

אני אוהבת את התוכנית אבל גם מבינה

את מה שאת אומרת, ולדעתי, בלי להעליב את מי שהשתתף או ישתתף בה, המשפחות יותר מעוניינות בפרסום מאשר ללמוד איך לשפר ולתקן או איך חיים משפחות אחרות או ווטאבר הן מנסות לקבל מההשתתפות בתוכנית. גם לי לפעמים בא לאות איך זה לחיות עם ילדים אחרים (אני נשואה+2 ילדים בני 6) ואיך בעל אחר מתפקד (אני מאמינה שיש בעלים שעוזרים הרבה יותר מבעלי, לצערי), ואיך זה לקום בבוקר לעבודה ב6 ולחזור בערב וכו, אבל אין לי כל רצון ממש לעשות את זה, כי אין לי רצון שכל המדינה תיכנס לי לחיים ואחרי יום תקרא לי: "אמא יותר מידי מרשה" או "אמא שהבת שלה עולה לה לראש" או "אישה שבעלה יותר מידי קורא עיתון ופחות מידי עוזר בבית". פשוט זו לא אני. אם אני צריכה עזרה (ואני מנחשת שהאמהות שרוצות להשתתף בתוכנית רוצות ללמוד איך להשתפר, לא רק, אבל גם), אני אלך לפסיכולוג או לכתוב בפורומים (בעילום שם) או להתייעץ אעם אמא או חברה. לא לתוכנית טלווזיה. לא מתאים לי, אם כי אני מנחשת שיש אנשים שאוהבים ורוצים שיכנסו להם לחיים ויכתבו עליהם בעיתון ובאינטרנט. נוט פור מי. אבל למרות זאת אני נהנת לצפות בתוכנית, מה לעשות, זה היצר המציצני שבי...

למה לא לקרוא לעומק../images/Emo35.gif

"בכל אופן זו אחת התוכניות שלא נראו כאן בארץ [תוכנית ישראלית]." לילה טוב.

מוזר לי שהמנהלת אומרת את זה

את אמורה לדעת שהתוכנית לא מקוריתתת בטירוף לכל מי שרוצה ף" חילופי אמהות" ערוץ 13 בyes ... יש את זה כל שבוע. ושמה , כמו שכל מי שראה ורואה את זה אמר, זה יותר מהנה אני לא רואה את הגרסא הישראלית כי אני לא נהנה ממנה. יכול לייהיות שאם לא הייתי רואה את המקור הייתי נהנה אבל בהשוואה למקור זה לא יפה :|

הילה ד1

New member
מה הקשר??

אולי תנסי לראות את הדברים שצורה קצת יותר פתוחה - כפי שאני באתי לכן. מה הקשר בין רמת התעסוקה שלי ולהודעה שכתבתי??? אולי את תוכלי להגיד לי למה התוכנית הזו מוצאת חן בעיניך? מה את מוצאת בה? איפה היא נוגעת בך?? אולי כך אני גם אוכל להתחבר, ואולי לא. אבל למה לכעוס???

חחח טוב אז ככה...

א. איך בדיוק הבנת שאני כועסת? ב. מי שלא מרוצה מדבר מסויים לא בא למקום שבו כולם אוהבים את אותו דבר ואומר שהוא לא..את לא אוהבת? סבבה שמרי לעצמך ג. לגבי השאלה מה אני מוצאת בה אז אני מוצאת בה המון...לדוגמא : זה נותן לי יותר הבנה לחיים של אחרים וגורמת לי לראות שני דברים שוניים וקיצוניים ובהם את צריכה למצוא את השביל האמצע שביל הזהב ולקחת קצת מכל דבר כדי שיצא דבר משובח... וכדי להראות לך שאני ממש לא כועסת
...

הילה ד1

New member
תשובה עמוקה ביותר

הצלחת להראות לי דבר שלא ראיתי קודם וגם הצלחתי להתחבר אליה - ועל כך גם באה תודתי. אבל זה משאיר אותי עם שאלה אחרת - לא היית יודעת לבד שמשהו חסר ?? אני יודעת שאין מושלם, אבל יש איזו דרך שאת משרטטת לך את חייך - את צריכה באמת לראות בטלוויזיה משהו אחר ? ואז לבחור???

למעלה