תוכנית עסקית לפטנט

forester404

New member
תוכנית עסקית לפטנט

שלום. נניח ויש לי רעיון מסויים (בתחום של מכניקה פשוטה) ונניח לצורך הדיון שהוא פטנטבילי ואפילו רעיון בעל ערך כלכלי. אני מועניין להוציא עליו פטנט מלא או פרוביזיונלי (עם כל המגבלות שלו) ולנסות למכור אותו למי שיהיה מעוניין לייצר. אני מעוניין שהפטנט יהיה תקף בארצות הברית ואירופה. נניח לצורך הדיון שתוך פחות משנה אני מצליח למכור אותו. אם כל ההנחות מתקיימות - האם תוכנית כזו הגיונית, ואם לא למה ? מה סדר הגודל של עלויות (גם אם הערכה מאד גסה) שאפשר לצפות בכל אחד מהמקרים - פטנט פרוביזונלי ומלא ? תודה רבה

תכנית עסקית לרווח כלכלי

פורסטר התכנית שלך הגיונית מאוד אם (וזה אם גדול מאוד) כל (כולן, לא 6 משבע ההנחות שהנחת) ההנחות שלך מתקיימות. להערכתי, הסיכויי ההנחות שפרטת הם: 1. הנחה שהרעיון פטנטיבילי - בדיקת פטנטיביליות תענה על ההנחה בסבירות 70-90% 2. הנחה שהרעיון בעל ערך כלכלי - תכנית עסקית בסיסית תעריך הפוטנציאל הכלכלי 3. מעוניין להוציא פטנט פרוביזיונאלי - אין דבר כזה, יש בקשה זמנית עם יתרונות וחסרונות. 4. מעוניין להוציא עליו פטנט מלא - 100% וודאות שאפשר לבקש פטנט מלא. סיכויי קבלת הפטנט - ראה הנחה 1. 5. מעוניין שהפטנט יהיה תקף בארצות הברית - התכנית העסקית תתמחר את הרישום ותתכנן את תזרים ההוצאות. 6. מעוניין שהפטנט יהיה תקף באירופה - התכנית העסקית תתמחר את הרישום ותתכנן את תזרים ההוצאות. בשלב מסויים תצטרך להחליט באילו מדינות באירופה תרשום את הבקשות. 7. הנחה שמצליח למכור תוך שנה - כאן סיכוייך ממש זעירים. התכנית העסקית עשויה לתת לך מיפוי של הלקוחות הפוטנציאליים שלך, דרכי הגישה לכל לקוח, וסדר עדיפויות בין הלקוחות. 8. סדר הגודל של העלויות בכל אחד מהמקרים - התכנית העסקית תתמחר את העלויות, את לוח הזמנים, את אבני הדרך, ואת הפעולות הדרושות בכל שלב ושלב. זכור שפטנט הוא אמצעי למימוש פוטנציאל רווח מהמצאה. פטנט ברוב המקרים אינו מטרה בפני עצמה. מרגע הגשת בקשת הפטנט מתחיל "השעון לתקתק". אי תשלום אגרות בזמן הופך את המצאתך לנחלת הכלל. תכנית עסקית טובה היא בסיס להצלחה כלכלית תכנית עסקית אינה מוצר מדף אלא מותאמת להמצאה ולשוק. אפשר להתחיל מתכנית מצומצמת בעלויות נמוכות, ולהרחיב אותה אם וכאשר מתברר פוטנציאל השוק, הפוטנציאל הפטנטי וכדומה. בהצלחה

SZ Co

New member
פטנט

כדי להשיב לשאלה העיקרית שלך - "האם תוכנית כזו הגיונית" צריך להיות נביא, ולא שום דבר פחות מזה... פרטים טכניים קלים - לקבל פטנט רשום לוקח יותר משנה, הרבה יותר (ברוב המקרים, יש אפשרות להגיע לפטנט רשום בפחות משנה אך הדבר גם כרוך בהגדלת התקציב באופן משמעותי). כדי שפטנט יהיה "תקף" (היינו בר אכיפה) בארה"ב ובאירופה עליך להגיע לרישום הפטנטים במדינות המתאימות. כלומר יש בעיה סמנטית שהנחות שגורמות לכך שיש סתירה בין המועדים למכירה לבין קבלת הפטנט. בשונה מדעתו של "ניצוץ", לעניות דעתנו, חיפוש פטנטים הוא אחד הכלים הכי פחות יעילים שיש בארסנל, לא ניתן להעריך אחוזי ודאות בחיפוש פטנטים שכן צריך לבדוק האם מתבצע חיפוש של X שעות או של Y שעות, במאגרי א' ב' ג' או ד' ה' ו', האם תחום החיפוש הוא עמוס או דליל ועוד עשרות שאלות שכל אחת מהן בנפרד יכולה לשנות דרסטית את אחוזי הודאות. ברוב החיפוש שנעשים כיום בישראל אחוזי הודאות הם נמוכים להחריד, וצריך להתייחס אליהם בהתאם. בנוסף, הליך מכירת פטנט אינו קצר ואינו פשוט, הצבת תאריך יעד כה נוקשה של שנה מתחילת ההליך ועד למכירה בפועל עלול להתגלות כבלתי אפשרי, עניין שישנה לך לחלוטין את התוכנית העסקית. על עלויות איננו דנים בפורום. בברכה,

למעלה