תוכנת שורשים

ארנסטו

New member
תוכנת שורשים

שלום,קודם כל אני מברך על הפורום הזה, שיכול להביא תועלת ועזרה לכל אלה שעוסקים בחיפוש השורשים. אני יליד ארגנטינה דור 3-4, עוסק בחיפוש השורשים כמעט שנתיים, משפחתי במקור הגיעה לארגנטינה ממזרח אירופה כמו חלק גדול מיהודי דרום אמריקה. התקדמתי די הרבה במשך החודשים האלה וככל שממשיכים לחפש, מוציאים עוד ענפים, כמה שמתקדמים רואים שיש עדיין מה לחפש. רוב המשפחה נמצאת בארגנטינה בחלק נוסף מפוזרת באירופה ובארצות הברית. הקושי הגדול הוא גם כמצליחים למצוא את האנשים -קרובים ,זה לקבל את המידע שנחוץ לנו, כדאי לכם מאוד להשתמש בתוכנה GENOPRO שהוזכרה קודם לכם, מכמה סיבות 1- אפשר להוריד אותה מהאתר WWW.GENOPRO.COM והיא בחינם, זה מאפשר נגישות לכל האנשים בעולם ללא תשלום, היא קטנה בסביבות 1.3MB שמאוד מהר ניתן להורידה ולהתקינה. 2-ניתן לשלוח קובץ עם העץ או תוספת ממנו ,המאפשר לאנשים אחרים לפתוח את הקובץ ולראות את העץ, 3- היא קלה וידידותית לעבודה , מאפשר לראות ולהדפיס כל עץ עם תוספות של המשפחה של בן-או בת זוג בכל רמה שהיא, (חלק מהתוכנות אחרות מסחריות לא מאפשרות זאת)אמנם היא פחות אסטטי או משוכללת בדוחו"ת שניתן לבקש, אבל כשעובדים עם משפחה מחו"ל כדי לכם לעבוד עם תוכנה אחת בכדי לעביר את הנתונים ביתר קלות. אני ממליץ להכין טופס אם שאלות כמו תאריך לידה-נשואים-פטירה ,כו כטבלה בWORD שמאוד עוזר לרכז את כל הנתונים, כך גם תוכלו לשלוח לקרובים מחו"ל שיוכלו למלא את הטופס ולהחזירכם בא-מייל, כך תחסכו בזמן ותתקדמו יותר מהר. במשפט האחרון רציתי להזכירכם שכל הקרובים שפוגשים חלק גדול אולי לא משתמשים באינטרנט או במחשב , אז תצטרכו לבקש מהדור הצעיר שאולי אין לו ראש לנושא הזה. לגבי אתרים של חיפוש מידע בארגנטינה יש כמה אבל הטוב שראיתי הוא קשור ל JEWISHGEN מקווה שעזרתי לכם קצת ארנסטו

iarik

New member
תוכנת שורשים מצויינת

למי שמחפש תוכנה טובה ומקצועית לבניית אילן יוחסין, אני ממליץ על DoroTree שהיא ישראלית. היא מנהלת אילן יוחסין בעברית ואנגלית בו זמנית, קלה מאוד להפעלה, ומתחברת לאתרים המוזכרים. היא גם מפיקה, בין היתר, אילן יוחסין בפורמט המתאים לקליטה על ידי כל תוכנה מקצועית לאילנות יוחסין בעולם, כך שאתה יכול לשתף ולשלב את אילן היוחסין שלך עם אחרים. מצורפת כאן כתובת האתר של DoroTree, שם גם אפשר להוריד את התוכנה לנסיון.

מבחינת ציור עץ המשפחה...

אין כמו GenoPro. לכל תוכנה, הצד החזק שלה, אך אין ספק שזו מצטיינת בחלק הגרפי, שהוא חשוב מאוד. ארנון

iarik

New member
הצד הגראפי חשוב מאוד???

חשבתי שהמחקר, החיפוש, הגילוי, ההצלבות, ההתמשקות לבסיסי נתונים אחרים - אלא הם החשובים ביותר בכל מה שקשור לתוכנת בניית אילן יוחסין, שהיא בעצם מחקר שורשים משפחתי. החלק הגראפי הוא פועל יוצא מתוך עבודת מחקר זאת. כדאי שהוא יהיה ברור ומעוצב, אך אין זה העיקר. יש עוד מספר תכונות שהן פועל יוצא מתוך בסיס הנתונים (בדומה לציור הגראפי), כמו יומן חודשי המציין ימי הולדת וזיכרון, כמו טבלת השוואות בין תאריכים עבריים ולועזיים, וכו´ (אלה קיימים ב DoroTree).

הבהרה לגבי הצד הגרפי

ראשית, לא אמרתי שזהו החלק הכי חשוב. החלק החשוב במחקר המשפחתי הוא, אמנם, איסוף החומר ושימורו, אבל כדי להשיג מידע שכזה - דרוש, ברוב המקרים, שיתוף פעולה עם חוקרים אחרים ושיתוף המידע שכבר בידך. לצורך כך, הצד הגרפי עשוי להועיל מאוד מאוד. אין ספק שכל אחד מן הצדדים במחקר - איסוף, תיעוד, הצגה - הוא חשוב ביותר
ארנון

gcarmi

New member
תוכנת Genopro ועוד

שלום לכם. אני רק מהיום פה, אבל כ-7 שנים במחקר שורשים. הורדתי את התוכנה מהאתר שהומלץ, נסיתי אותה ולא אהבתי את מה שראיתי. יש לי עץ משפחה גדול מאד, מעל 5000 שמות, והתוכנה הזאת לא בנויה להתמודד עם עומס שכזה. אני עובד עם FTMW9 ומרוצה מאד, אם כי הייתי שמח אם היו משפרים אותה, בעיקר בצד הגראפי ומוסיפים לה מחולל דוח"ות משופר. בכל מקרה - האתר נחמד, עשוי יפה ותוסס, אם כי מספר משתתפים מועט. ואולי יש כאן גם פוטנציאל אמיתי של עזרה למתחילים. אני כבר מעבר לזה. כל הכבוד ליוזמה. גדעון.

עזרה למתחילים

היא בדיוק מה שכולנו מצפים מאנשים שכבר התקדמו הרבה במחקר שלהם. 5000 (
) שמות. וואו
אני בטוח שיש לך הרבה מה לתרום לאחרים כאן, גם בענייני התחלה. וחוצמזה, אנחנו כולנו כאן בשלבים שונים של המחקר - התחלה, התקדמות, אמצע, ואף פעם לא סוף... מקווה להמשיך לראותך כאן ולהיעזר בידע והנסיון הרבים שצברת, ארנון

yoavep

New member
בקשת עזרה מגדעון

אני בעסק שנתיים והגעתי לעץ של כ-400 שמות. אודה לך אם צימור עימי קשר בטלפון 03-5399552 ותדריך אותי כיצד מגיעים ל-5000 שמות ... יואב

דדיחתם

New member
אני חושב שכולם יתעניינו בכך

לכן אם גדעון יענה, ראוי שזה יהיה לכולם. הודעות אישיות - בד"כ מנסים קודם לשלוח הודעה אישית לכותב ההודעה.

gcarmi

New member
כיצד מגיעים ל- 5000 שמות

שלום למתעניינים. 5000 שמות זה לא העיקר. העיקר זה הרקע שמאחורי השמות, הספורים, ההיסטוריה המשפחתית, הבנת המניעים שגרמו לפיזור משפחות יהודיות בכל העולם. זה עיקרו של חקר השורשים. חברים - מה שדרוש זה הרבה זמן, ואני מתכוון הרבה ! אני אישית משקיע במחקר בין 3-4 שעות כל יום, וזאת אחרי יום עבודה ארוך. חוץ מזה צריך המון סבלנות - הדברים לא מגיעים כל כך בקלות, צריך לכתוב הרבה, לקרוא לא פחות, ולנסות לשלב בין שניהם. וזאת רק ההתחלה. צריך הרבה כסף, וזה דבר שחסר לכולנו, ואני כחבר קבוץ גלילי, קשה לי שבעתיים. אבל יש משפחה תומכת ומבינה. לצערנו, עקב סיבות פוליטיות-חברתיות-דתיות-היסטוריות אין אפשרות ריאלית לנו הישראלים להגיע לחומר שכל אמריקאי ו/או אירופאי יכול להגיע אליו, וכוונתי לעושר העצום של מידע שמצוי בספריות המורמוניות, בעיקר בזאת הנמצאת בסולט לייק סיטי. וכאן באה בעיית הכסף - צריך אותו כדי להגיע לשם, לשבת שם, לחטט, לחפור ולמצוא. ב-6 השנים האחרונות הייתי שם 4 פעמים, כל פעם שבוע שלם, והשנה שוב אהיה שם 10 ימים. צריך לחטט הרבה באתר JewishGen ליצור קשרים ולהחליף מידע. בכלל, יש עושר גדול של מידע זמין באינטרנט. צריך לנצל את זה בצורה הנכונה. קיימת ספרות עזר מעולה, יש עיתונות עזר מעולה, רק שעיקרם באנגלית, וצריך לדעת אנגלית טובה. צריך ללמוד לקרוא ולהבין שפות נוספות כדי לקרוא ולהבין את המסמכים השונים. כך למדתי לקרוא פולנית ורוסית מחוסר ברירה - אני צבר ואצלנו בבית דיברו רק עברית. משפחתי מקורה במרכז פולין, בעיקר במרובע שבין קיילצה - ראדום - לודז´ וצ´סטוחובה. למזלי אזורים אלו נסרקו ותועדו בצורה טובה ביותר ע"י המורמונים כך שהחומר ישנו והוא זמין, רק לנו הישראלים קשה יותר להגיע אליו. וחוץ מזה צריך הרבה מזל. תוך כדי המחקר מצאתי קרובי משפחה חדשים שכמוני מתעניינים בנושא כך שהעומס מתחלק בין כמה. זוהי תמצית העניין. אשמח לענות על שאלות ספציפיות אך אנא עשו זאת דרך הפורום כדי שגם אחרים יוכלו לקרוא ולהשתתף. בברכה גדעון.

ornan

New member
כל הכבוד

שלום גדעון יישר כח על המאמץ הרב שאתה משקיע, לא נראה לי שרובנו מסוגלים להשקיע כל כך הרבה, יהיה נחמד אם מפעם לפעם תתן לנו טיפים לחיפוש מושכל, גם באינטרנט וגם ספרים מעניינים וחשובים שאתה נתקל בהם, אני לדוגמא די תקועה וכל שביב של ערה מקדם אותי בחיפושים, אני נוסעת לפולין עם בתי במשלחת נוער לפולין בעוד מס´ חודשים והייתי שמחה למצוא מעט מידע על משפחת סבי שאין לי שום מושג על 20 שנותיו הראשונות, על בני משפחה נוספים שלו, כן אין לי אפילו שם אחד נוסף ואין לי את מי לתשאל לכל מי שיכול לעזור שם סבי אהרון שויצר וככל הידוע לי הוא נולד בסביבות 1880 בבנד´ין שבפולין, על שנותיו הבאות מאז נשא לסבתי כמו גם על משפחתה אני יודעת מספיק. תודה

לאומנ-כמוני כמוך ו....

רק עכשו בעצם התחלתי לעשות חיפוש שורשים רציני ואולי גם אעשה פעם מסע שורשים מי יודע.... שלך חנה גונן

zazaza

New member
המורמונים

סליחה על הבורות , אבל אם לא שואלים לא יודעים. מה הכוונה "נסרקו ע"י המורמונים" ? והאם החומר הנ"ל זמין (לפחות חלקו, כגון אינדקסים) ברשת ?

gcarmi

New member
המורמונים.

נשאלה שאלה אז הנה חלק מהתשובה. חלק נכבד מהאמונה המורמונית מוקדש לגלגול נשמות. כל מורמוני מצווה לחקור את תולדות משפחתו, וקיימת אפשרות ל"מרמן" נפטרים ע"י בני משפחה מדרגה ראשונה. זו חלק מהפעילות המורמונית המיסיונרית שנבלמה בישראל (בצדק) ע"י הממסד הדתי. לכן אין אפשרות להגיע לחומרים שלהם בישראל. דרך אגב הם ניסו למרמן יהודים שנספו בשואה אבל לאחר מאבק ממושך של הקונגרס היהודי העולמי הם הפסיקו פעילות זו. לענינינו - כחלק מהאמונה שלהם, ובעקבות הסכמים של הכנסיה המורמונית עם רוב מדינות אירופה, שלחו המורמונים משלחות של מתדנבים לרוב ארצות אירופה. מתנדבים אלו ישבו בארכיונים השונים וצילמו על גבי מיקרופילמים כל מסמך שהצליחו לשים עליו יד. בין היתר הם צילמו גם את ספרי מרשם האוכלוסין של יהודי אירופה. עיקר ההצלחה שלהם היתה ממשלת פולין שבעצם נתנה להם יד חופשית לעישות בארכיונים כרצונם במגבלה אחת - לצלם חומר שגילו מעל 100 שנים, כלומר רוב החומר שנמצא בספריות שלהם מכסה את המאה ה-19. מאז פלישת נפוליון לפולין ב-1808-9 התחיל רישום מסודר של מרשם האוכלוסין שם על פי הקודקס הנפוליאוני. מרשם האוכלוסיה נעשה בתחילה ע"י הכנסיה הקתולית, בדרך כלל מ-1810 ועד 1825, ולאחר מכן ע"י משרדי רישום אזרחיים (USC). החומר הנוגע לנו כיהודים מופיע על גבי מיקרופילמים בהתאם. התוכן של המיקרופילמים הנ"ל אינו זמים באינטרנט. אבל פרוט של המיקרופילמים המתאימים לגבי ערים/עיירות והשנים שהם מכסים -קיים ועוד איך. לשם כך יש לגלוש לאתר הספריה - www.familysearch.org ולעשות שם את החיפוש במסכי -library catalog כך למשל אפשר לדעת מה יש או אין אצלם. למזלי משפחתי מוצאה מפולין, כך שיכולתי להגיע לחומר ולמצוא כמות אדירה של מסמכים רלבנטיים. יש ביגדי העתקים ש תיעודות לידה של כל סבי וסבותי, של הוריהם ועוד, תעודות נישואים וכו´. בעזרת החומר הזה אפשר להצתארחב ולמצוא עוד, כי למשמל, בכל תעודת לידה מופיעים שמות ההורים, בד"כ גם שם המשפחה מלידה של האם. כנ"ל בתעודות נישואים מופיעים שמות ההורים של בני הזוג. בדר"כ על כל מסמך כזה חתומים שני עדים, ולעיתים קרובות אלה היו בני משפחה. כך שהאפשרויות לחיפוש ולמציאה מרובות. כאמור צריך להשקיע הרבה זמן ולהצטייד בהרבה סבלנות, וגם כסף צריך. בסופו של דבר יש תמורה להשקעה, והסיפוק עצום. זהו בינתיים. שבת שלום לכולם.

gcarmi

New member
המורמונים, אופס.

מצטער על טעויות הדפוס. עבדתי מהר מדי ולא בדקתי טוב. קשה לי להתרגל לכתוב דוא"ל בעברית לאחר הרגל של שנים רבות של כתיבה באנגלית בלבד. גדעון.

zazaza

New member
מורמונים

תודה רבה על התשובה המפורטת. למרות שמוצאם של 4 המשפחות מקור שלי מפולין לא איתרתי ולו רשומה אחת הקשורה להם באתר
(חיפשתי בכמה ורסיות של השם, לא ברור לי אם הדי. אמ. סאונדקס תופס שם)

gcarmi

New member
מורמונים

דדיחתם צודק. חיפוש אפשרי רק לפי שמות מקומות, בתעתיק הנכון שלהם באותה ארץ. למשל בנד´ין אצל היהודים שמה הפולני הוא Bedzin ואחת העיירות שלי, קינסק באידיש שמה הפולני Konskie לכן חשוב לדייק. גדעון.

דדיחתם

New member
לא תמיד חייבים לנסוע עד שם

המורמונים לקחו את הרשומות מארכיונים של מדינות, וחלק מהארכיונים נשארו. אני יודע על הונגריה בלבד - שלמיטב ידיעתי כל החומר או לפחות חלק גדול ממנו, שיש בידי המורמונים אודות מדינה זו - בגבולותיה הנוכחיים - נמצא בארכיוני המדינה וניתן גם להזמינם, תמורת תשלום כמובן, כך שמי שמתעניין במדינה זו, עד כמה שאני יודע לא צריך לנסוע. ידוע לי שרבים כבר יש חומר על הונגריה בביתם לאחר שהזמינוהו. לי לא יצא עדיין להתעסק עם זה משום שזה לא דחוף, הארכיונים זה דבר קיים בעוד שאנשים מתים, וישנם עוד אנשים שעוד לא פניתי אליהם, וזה יותר דחוף לי, אם כי יש סיכוי שבשנה הקרובה אגשש גם בנושא הארכיונים. אולי צריך להקים בנק של ארכיונים אצל האנשים שכבר הזמינו אותם. כשאתפנה... גדעון, לטובת כולם - היודע אתה אודות מדינות נוספות שיש להן את הארכיונים כך שאין צורך לנסוע לארה"ב?

zazaza

New member
חברים, איבדתם אותי...

נכנסתי לאתר של פמיליסרץ... וחיפשתי ויש שם לחפש לפי שם... אז אני כנראה במקום הלא נכון...

למעלה