יש
ההגדרה של מוסיקה אלטרנטיבית גמישה, של רוק מתקדם, לא. יש צודק ולא צודק, וזה לא עניין של מי יגיד את המילה האחרונה, אני פשוט רוצה שתודה שאתה טועה ותכיר בשגיאת דרכיך. ההנאה מהמוסיקה זה טוב ויפה, אבל אנחנו לא מדברים כאן על מה שגורם לנו להנאה, אלא להגדרות. כמו שעופר אמר, סגנון צריך קריקטריונים שבאמצעותם נשייך להקות מסויימות לסגנון ספציפי. במוסיקה אלטרנטיבית זה קצת מסובך, כי הקריקטריון הוא מוסיקה שונה ויוצאת דופן מהמוסיקה ה"נורמלית", כך שזה גם תלוי בכל סגנון שנמצא בנורמה, וגם במוחותיהם האינסופיים של היוצרים. הקלידן שלנו טען שהמוסיקה האלטרנטיבית היום זה פרוגרסיב, אני בא בדעה שהפרוגרסיב בשנות השבעים, פשוט היה סגנון אלטרנטיבי. וגם היום בעצם, הוא נחשב לסגנון אלטרנטיבי, לא מיינסטרימי. כמו שאומרים, כל פרה היא בהמה, אך לא כל בהמה היא פרה. עניין של דקויות בעיקר. לך תבדיל בין שיר פופ לשיר רוק אלטרנטיבי? שניהם בעלי מקצב ארבעה רבעים, שניהם בעלי אורך של ארבע דקות, יש פזמון בית פזמון, איך בעצם מבדילים? אפילו הכלים יכולים להיות אותם כלים לפעמים. יש שירי פופ ובהם גיטרה אחת או שתיים. ובכל זאת, רוק מתקדם, יש לי מספר מאפיינים שמייחדים אותו. כמו שאתה מדליק רדיו, ושומע עשרים שניות של שיר, ומיד מזהה אם זה רוק או להקת בנים או מה שלא יהיה, גם לפרוגרסיב, יש את הגוון שלו, למרות שיש מעל לאלף להקות פרוג ולכולן סאונד ייחודי שלהן. ובכל זאת, כולם נצמדים לעקרונות, בדרך זו או אחרת. אין הגדרה אישית לסגנון מוסיקלי. זה כמו לקחת שיר של ביאליק ולהגיד שהוא שירת ימי הביניים, כי ההגדרה שלך לשירת ימי הביניים, זה ככה ככה וככה. אני יכול להביא עוד אלף דוגמאות כאלה, ואם עדיין לא תקלוט, אז כנראה שאתה סתם דחוס ובכלל לא מנסה להקשיב, להבין, ולהעשיר ידע וללמוד משהו, אלא סתם לשחק איתי בקטנוניות ובהערות כמו "איפה השלישי, לא היה לו משהו להגיד?" כולנו אנשים הגיוניים. פשוט תודה שטעית ונמשיך הלאה.