תוספת בנייה של השכן בדירה מתחתיי

Golden Venus

New member
תוספת בנייה של השכן בדירה מתחתיי

שלום רב, יש לי בעיה ואשמח לקבל חוות דעת
השכנים שלי המתגוררים בדירה מתחתיי בנו תוספת בנייה והודיעו לי על כך רק כשבוע לפני שהחלו את העבודה. (הסכמתי בעל פה) תוספת הבנייה גבוהה מהתקן וסגרה את פתח הניקוז התקין מהמרפסת שלי. מצב זה יצר הצטברות של מים במרפסת שהובילו לנזילה לתוך סלון בית משפחת השכנים.

מצב זה נמשך כבר שנה וחצי ומסב לי עוגמת נפש רבה:

1. רעש ולכלוך בעקבות הבנייה מתחת לדירתי.

2. כניסה לדירה שלי בשביל בניית התוספת ולאחר מכן על מנת לבצע תיקונים בה.

3. השכנים החליטו לפתור את בעיית הנזילה בחיפוי המרפסת שלי על ידי שכבה נוספת של מרצפות, דבר אשר מסכן כניסה של מי גשמים מהמרפסת אל תוך דירתי. (גובה המרפסת גבוה מגובה רצפת הסלון שלי ב17 ס"מ).

פעמים רבות בזמן הבנייה, הבדיקות והתיקונים אפשרתי לשכנים מעבר בדירתי למרות אי הנוחות שבכך.

בזמן ממושך הם לחצו עלי שאאפשר להם לבצע את החיפוי של רצפת המרפסת שלי, למרות שסרבתי בגלל הסיכון של חדירת מים לתוך הדירה שלי. הצעתי להם להזמין מהנדס שיתן חוות דעת אובייקטיבית אבל הם סירבו והתעקשו לעבוד רק מול המהנדס שלהם.

השכנים דרך עורך דינם שלחו לי מכתב שמאיים שאם לא אתן להם לחפות את המרפסת שלי אצטרך לשאת בהוצאות הנזילה. הפתרון שלהם מהווה סיכון של חדירת מים לדירה שלי ולכן לא הסכמתי.

בסופו של דבר הם הסכימו להרים את הריצוף, לבצע איטום מחדש ולהתקין מרזב קטן משמעותית מהמרזב הישן, זאת לפי תוכנית המהנדס מטעמם. בעקבות כך איפשרתי להם להכנס לדירה על מנת לבצע את התיקון.

בשלב התיקון הפועלים הורידו את המרצפות של המרפסת ובוצע בידוד מחדש בשטח המרפסת. המרפסת הוצפה ל24 שעות לבדיקת חדירת מים. לאחר הבדיקה, בשלב בו היה צורך להוציא את המים, המים לא ירדו מאחר והניקוז איננו תקין. בשלב הזה ראיתי שזה לא יפתור את הבעיה והזמנתי מומחה לאיטום מטעמי. המומחה אישש שישנה בעיה עם תוכנית התיקון שהם הציעו ולכן הציע תוכנית חילופית לתיקון המרפסת והניקוז. את הוצאות הזמנת המומחה אני משלמת מכיסי.

האם החוק עומד לצידי במקרה זה?

למעלה