תופעה חדשה בקרב החדשים.

Action force

New member
תופעה חדשה בקרב החדשים.

תופעה חדשה פקדה את יוצאי הקורס (מע"ר) החדשים. ואספר על התופעה במקרה שנתקלתי: באמצע רחוב ראשי הייתה תאונת דרכים, לאחר 2 דקות צוות מד"א (אמבולנס רגיל) הגיעו למקום והתחילו לטפל, ראיתי את הצוות ועזרתי להם. לאחר 5 דקות שהתחלתי ללכת לכיוון יעודי, ראיתי מתנדבת מד"א, (שבידיוק סיימה משמרת לפני 5 דקות) הולכת על יד, לבושה במדים, מדברת בטלפון מעיפה מבט וממשיכה ללכת, כאילו לא קרה דבר... שבוע לאחר מכן, פגשתי את אותה מתנדבת, בתחנה, לקחתי אותה הצידה ושאלתי אותה על המקרה נ"ל, לתשובתה: "מה אני יעשה? דיברתי בפלאפון?" (שתיבנו היא הייתה עדיין עם המדים!!!) אני לא הבנתי את העניין, ונזפתי בה קלות. לאחר מכן, חזרנו למועדון, ובהסכמתה, סיפרנו לשאר המתנדבים על המקרה. עוד 5 מתנדבים שהיו במקום, אמרו שהיו עושים בדיוק כמוה... אני לא מבין מה הולך פה... אין לכם בושה? לפחות תורידו את המדים ותתחבאו! כמו כן, גם שאלתי אותם: "ואם תראו אדם שמתמוטט באמצע הרחוב, תלכו לעזור לו?" הכולם ענו לי: "לא, אני מפחד\ת".. רק תגידו לי מה דעתכם? ואיך אפשר לשנות את זה? למרות שפעלתי... מודה לכם!

orend123

New member
צודק לגמרי../images/Emo101.gif

לדעתי אתה צודק לגמרי. אם אותה אחת עברה שם (ואפילו יותר מרגיז שהיא על מדים) שתעשה משהו! זה לא איזה חוק שכל מתנדב חייב לעזור אבל בשבילה עצמה היא יכולה ללכת ולעזור! למה היא התנדב למד"א אם היא לא באה לעזור לאחרים? אם זה רק בשביל להשלים את השעות של "מחוייבות אישית" צער בעלי חיים תמיד מחפש מישהו שישטוף את הכלבים! מישהי כמוה יכולה לסכם חיי אדם, לדוגמא היא רואה תאונת דרכים ברחוב אבל לא בא לה לעזור כי היא בדיוק תפספס את האוטובוס- בינתיים האנשים ברכב יכולים למות! מישהי כמוה לא צריכה להתנדב במד"א אם היא לא באה בשביל להרגיש בעצמה שהיא באה לעזור! ןאני סך הכל הייתי בקורס מע"ר פרטי של 40 שעות בקיץ האחרון (לקורס 60 לא הספקתי להירשם) ואני לא מתנדב מד"א אבל יצא לי בהרבה טיולים ממש לעזור לחובש או אופילו פעם אחת כשראיתי תאונתדרכים אז רצתי לעזור! אני אלך למד"א בקיץ כי אני בעצמי רוצה להרגיש שאני עוזר! לא כי יש לי מכסת שעות למלא! ותחשבו על זה

לא בעיה בהכשרה ../images/Emo104.gif

אלא באנשים. מדריכי קורס מע"רים באים ונותנים מעצמם מעל ומעבר ומעבירים את הקורס בצורה הטובה ביותר שאפשר.. הבעיה היא באותם מע"רים... אם אכן קורים מקרים כאלו מלבד השיחה בצד עם המתנדב רצוןי לדבר עם האחראי מתנדבים שיבהיר למתנדבים את מקומם ואם ישנו פחד אז לעזור להתגבר עליו... במידה וההתנדבות היא רק לשם כיסוי מכסת השעות ובא בזלזול (אני יכולה לומר שאצלנון בתחנה הקורס מע"רים אומנים בא כדי לכסות שעות אבל לוקח את ההתנדבות שלו ברצינות הכי גדולה שיכולה להיות ומשקיע כמה שיותר) אני חושבת שאין מקום לאותה מע"רים באותה תץחנה או בכל תחנת מד"א אחרת יום טוב חן

chanand

New member
חולק עליך

לעיתים המע"רים מקבלים את הרושם שהם רק בשביל לסחוב ציוד, ולכן הם מפחדים ללכת לעזור או פשוט לא מבינים למה (אין תיק אמבו לסחוב). מע"ר צריך לדעת שיש לו סמכות רפואית כלשהו, וצריך לעזור לו לרכוש בטחון עצמי הן בקורס והן במשמרות שהוא עושה. מתנדב שירגיש שסומכים עליו גם מעבר לל.ד., יתחיל לתפקד כמו שמצפים ממנו. זו שאלה של גישה, לא תמיד המתנדב אשם.

לא אמרתי שרק המתנדב אשם ../images/Emo165.gif

אבל אני חושבת שמתנדב שבאמת רוצה להנתדב ולהשקיע את עצמו יעשה הכלך כדי להוכיח את עצמו יכול להיות שהייתה לאותם אנשים הרגשה כזו אבל אני לא חושבת שזה נכון שאצל כולם זה ככה... וגם אם כן אז הם ינסו להוכיח את עצמם בכל מחיר (אלו שהנושא חשוב להם) אבל אם תשים לב בהודעה המקורית נכתב שהיא דיברה בפלאפון ובגלל זה היא לא נגשה ושהם "מפחדים" ממקרים מסוג זה... כאשר מפחדים או עסוקים בלדבר בטלפון במקום לרוץ ישירות למקרה זה מוכיח שמשהו אצל המתנדב לא בסדר אני לא טוענת שפחד זה דבר שגוי אבל אני אומרת שבנושא הפחד צריך ללמד את המתנדבים להתמודד ובאשר להיא שדיברה בפלאפון היא חייבת לקבל נזיפה חמורה... הרעיון הוא לא שהמתנדב יתפקד כמו שמצפים ממנו שהרי לכל נהג יש את הסעיפים והקפריזות שלו אבל כאשר אתה הולך ברחוב ותאונה מתרחשת מול העיניים שלך מן הראוי שתיגש לעזור... יום עצמאות שמח
חן

הערה נוספת ../images/Emo104.gif

אין זה מתפקידו של מע"ר שהוא אינו מדריך פעיל של אותו קורס מע"רים לנזוף במע"ר אחר בשביל זה יש את המדריכים של אותו קורס את אחראי המתנדבים ואת שאר אחראי התחנה העובדים והמתנדבים חג עצמאות שמח
חן

inbale

New member
אי אפשר לשנות ../images/Emo165.gif

אני מסתכלת על זה בשתי דרכים שונות. התופעה הזו אכן תופעה שלילית מאוד והאמת שקצת מוזרה לי. הייתי חושבת שאנשים שמתנדבים שמד"א הם אנשים בעלי מודעות גבוהה משל האדם הרגיל לגביי החשיבות של הגשת עזרה ראשונה ומתן סיוע. איכשהו אני חושבת שמי שעוסק בנושא הזה יש לו פרופיל של אישיות קצת אחר מכל אחד אחר. עצוב לי לשמוע על תופעות כאילו. מצד שני ההערה של חנן היתה במקום. כשנמצאים רק בתחילת הדרך יש איזשהי תחושה שהמתנדב נמצא שם למען נהג האמבולנס ולא למטרות אחרות. אני שומעת במיון הרבה פעמים נהגים נוזפים בצורה גסה במתתדב שכתב קוד שגוי או לא סחב נכון את בלון החמצן. זה מאוד צורם לי. איכשהו כשאתם מעבירים את הקורס או כשאתם עצמכם נמצאים עם החברה הצעירים כדיא להעביר להם את הלהט שיש בהתנדבות מסוג זה ובתחושה של החשיבות שלהם בתוך הארגון הענק הזה שנקרא מד"א. מתנדבי מד"א צריכים לזכור שהם מצילים חיי אדם. הצלת חיי אדם לא נגמרת כשיוצאים מהתחנה. זה שליחות שתלווה את כולנו תמיד...בכל מקום בכל מצב.

ההתלהבות ../images/Emo165.gif

אצלי בקורס המדריכות ידעו להעביר בצןרה מצויינת את ההתלהבות ואני מניחה שגם בקורסים אחרים מעבירים את ההתלהבות אבל באותה מידה שמעבירים את ההתלהבות אסור לשכוח שהתלהבות של בנאדם אחד זה לא אותה התלהבות שיש לבנאדם אחר ומה לעשות יש אנשים שלא נדבקים בחיידק שידוע בשמו כהתנדבות במד"א... אני מסכימה שהערה של חנן הייתה במקום כי באותה נשימה שבה בודקים את המתנדבים חשוב לבדוק גם את מי שלימד את המתנדבים כי הם בסך הכל עושים מה שאומרים להם... כמו שכבר ציינתי לכל נהג יש את הסעיפים והקפריזות שלו... התיאור שנתת הוא צורם בהחלט אבל קורה שמתנדבים ועובדים שמים את עצמם מעל כולם... ככה זה בחיים ולכן ככה זה גם במד"א... ענבל חשוב לי לציין שמתנדבי נוער מתחילים בדרך כלל כמתנדבים במסגרת מחוייבות אישית כלומר הם עושים את הקורס ומתנדבים כמה חודשים במטרה לסגור את השעות של המחוייבות אישית שחיונית לקבלת תעודת בגרות... גם אם תסתכלי טוב את יכולה להסתכל שמכל קורס נשארים בערך 4 או 5 אנשים... כלומר רק אלו הם אלו שבאמת איכפת להם ורוצים לעזור ולהמשיך להתנדב... השאר מכסים שעות.. לכן הרבה פעמים יש להם הרגשה של מחוייבות משהו שחייב לעשות כי הרי קוראים לזה מחוייבות אישית... חג עצמאות שמח
חן

urizv

New member
גם אני חושב

גם אני חושב שיש בעיה בהכשרה. מלמדים לפחד מהדבקות במחלות בצורה הסטרית. ולא שזה לא נכון אבל יש גבול. הרבה פעמים ישנם מדריכים אומרים שללא ציוד הם לא יגשו לפצוע אף אל פי שמהכרות איתם היום אני בטוח שהם יהיו הראשונים לעזור. במקרה זה שהיה אמבולנס במקום באמת שזה לא בסדר שהיא לא נגשה לנהג לפחות לשאול אם צריך עזרה. אני יודע שמאז הקורס אני הולך עם כפפות ומסכת כיס להנשמה רק בשביל למנוע מעצמי את ההתלבטות בן הרצון לעזור והפחד מהדבקות.

Action force

New member
מתנדביי התופעה.

המתנדבים שעליהם דיברתי, הם פרי של שני קורסים אחד מהקיץ - שבו 50% יצאו בסדר ו50% על הפנים. (20 חניכים) והקורס של חנוכה - שבו יצאו 5% בסדר ו95% על הפנים, (55 חניכים)... אני אציין גם שבאילת, אנחנו תחנה קטנה ויש במשמרת לבןואט"ן... אין כל כך הרבה מקום למתנדבים... היום אנחנו 80 מתנדבים... ושכל יום במשמרת ערב יש לפחות בוגר אחד... אז ברמת העיקרון, התחנה שלנו לא עובדת כמו כל תחנה רגילה, בגלל הריחוק וחוסר המערכת, והסיבה שדיברתי עם המתנדבים הללו (ואני לא מדריך ולא כלום) זה רק בגלל שאני מתנדב ותיק מהם, ואנחנו (10 מתנדבים ותיקים, מתוכם 5 מזכירות הנוער) עושים הכל יחד בתחנה! אנחנו מתסדרים בינינו לגביי חונכויות, לכל אחד יש 5 חניכים... ממש לא פשוט, עוד בעיה עם המתנדבים הללו, שהם באמת מנסים להתחבב יותר מידי על הנהגים, ישר להתחבר איתם, עוד לפני שעלו איתם לנסיעה... כדרך אגב, מהקורס שלי כשסיימנו אותו, יש את החודש המתנה של החיסונים, באנו לכל המשמרות שלנו, רק בכדי לשבת ולעשות בדיקת אמבולנס... ולפעמים כשלא היו מתנדבי משמרת, ברגע שהתקבלה נסיעה, שאלנו לאיפה? (ואסור לנו לעלות)... אז יצאנו החוצה לכביש הראשי ומשם האמבולנס אסף אותנו (עוברי אורח)... עוד מקרה שהיה לאחד מחבריי... חברי סיים את הקורס לפני 2.5, והוא בן 17.5, במוקד תלו שלט: "הכניסה לעובדים ומתנדבים בוגרים בלבד!" חברי נכנס למוקד לדבר עם הפראמדיק משמרת ופתאום קוטעת אותו מתנדבת חדשה (בת 18 וחודש, מהקורס של חנוכה), ואומרת: "שניה, בן כמה אתה?" חברי: "בן 17.5" המתנדבת: "אז צא החוצה, אסור לך להיות פה..." אני, פראמדיק המשמרת ושני הנהגים עומדים בשוק... ולא מבינים איך הצעירה הזאת פותחת את הפה שלה... עוד מקרה שהם החדשים עשו: היינו באמבולנס נהג, אני, בוגר ועוד שני חדשים. יצאנו אני הנהג והבוגר ולקנות אוכל. כשחזרנו ראיתי ש: המתנדבים החדשים, (שנמצאים בפנים) דופקים בחלונות, וכשמישהוא מסתכל הם מתבאים.... כמובן שדיברתי איתם שוב... אבל אני לא מבין את הגישה שלהם, מה הם עושים פה בכלל?! אצלי בתחנה, כשמתנדב בא רק בשביל לתת שעות למחויבות האישית, חתמנו לו שמילא את תפקידו, ויאללה הביתה, לא צריך כאלה אנשים שיפריעו ויבזו אותנו! אני חייב להגיד שאנחנו (האנשים שאכפת להם) חסרי עצות... כדרך אגב תליתי את השלט הבא במועדון... מצורף קובץ

orend123

New member
כשאני הייתי קטן...../images/Emo6.gif

בערך כיתהה א´/ב´ הייתי מתחבא מתחת להגה וכשהיה עובר מישהו הייתי לוחץ בכל הכוח על הצופר וחוזר מתחת לפדלים שם...(אין מה להגיד הייתי רשע קטן
) לכן מה יש לילדים בני 15 ל"עבוד" על עוברי-אורח (לפחות שיעשו את זה עם הסירנה של האמבולנס- זה יכול להבהיל) לדעתי צריך לצ´פר את החברה שכן מתנדבים כי הם רוצים וכן רואים שהם אוהבים את זה. אפשר בווסטים מדים וכדומה (שכל מתנדב חולם עליהם) או סתם תלושים ימי כיף / העדפות בשיבוצים וכו´ (או לשחק קצת בסירנות) . אולי אז ל"אגואיסטים" יהיה אכפת קצת יותר... מקווה שעזרתי אורן

Action force

New member
תגובה לאורןD

גם אני בערך בכיתה א´, הייתי לוקח מפתחות מהבית שם בסוויצ´ ומנסה להתניע.... ואני סתם חולה הגה. לגביי הצ´ופרים: - אסור למתנדבי נוער ללבוש ווסטים, בעיקר לא של "חובש". - במד"א אילת לובשים ווסט רק באר"ן או בנסיעות כונן. - תלושי כיף וכ´ו אין. - לשחק בסירנות?! מה? מה זה צעצוע?! - גם אם היה לנו בונוס לתת לאותם מתנדבים, איך נדע להבדיל בינהם. - הבונוס היחידי שכן מצאנו, זה האיבטוחים והעברות, אך כמו שאמרתי קשה להבדיל בין האגואיסטים לבין הנורמלים...

inbale

New member
אהבתי את המודעה!! ../images/Emo45.gif

אחד הדברים שלומדים כשמתבגרים ומגיעים לגילי הקשיש זה לא לשפוט אדם לפי אמות המידה שלנו . אנשים מן הסתם שונים זה מזה בגישה להתנדבות במד"א. ובואו לא נשכח שיש בני 16 17 שהם עדין..ילדים..מה לעשות? אני אישית מתרשמת מאוד לטובה מכם הצעירים שנמצאים כאן בפורום ומפגינים בגרות מדהימה ורצינות ואהבה לכל נושא ההתנדבות. הלוואי שכל מתנדבי הנוער יהיו כמוכם!!! תגיד לי - לא חוגגים עצמאות באילת היום???
תחגגו תהנו תבלו והעיקר תהנו מהגיל הזה. זאת התקופה הכי יפה בחיים.

יש לי שאלה ../images/Emo165.gif

המתנדבים עוברים רעיון אישי לפני שהם מתחילים את הקורס??? משהו אצלכם לא בסדר....זה נראה כמו האנשים אבל כמו שתארת את זה צריך להסתכל טוב על ההדרכה... משהו מסריח פה אצל המתנדבים החדשים כדאי לעשותבדק בית ודחוף חן

חשוב לי לציין ../images/Emo165.gif

ברור שאף בנאדם לא יגש לפצוע או חולה או מחוסר הכרה בלי כפפות... קודם כל חשובה הבריאות שלך... זה הא ב של מד"א (SAFETY SAFETY SAFTEY) המדריכים לא מפחידים אנשים למוות אלא מדגישים שבריאות שלהם קודמת לכל וזה נכון!!! בנוסף לזה אני לא חושבת שזה מה שמנע מאותה נערה לגשת לעזור אלא השיחה שלה בטלפון... דבר שמאוד פסול לילה טוב חן

טומי*

New member
קראתי בעיון את השירשור......../images/Emo104.gif

ולדעתי הצדק עם אקונומיקה (?) מה שעינין את המתנדבת הנ"ל זו שיחת הטלפון ולא משהו אחר.אני חושב שהנקודה שהיא הלכה ברחוב עם החלוק זה נובע מההיתלהבות של מתנדבת חדשה (יעבור לה) חג שמח טומי

למעלה