תופעה חדשה בקרב החדשים.

Action force

New member
טומי...

תראה הבנתי אותה כשהיא הלכה עם החלוק, כי היה קריר באותו היום... לגביי ההתלהבות שלה, אני ממש לא חושב, היא אפילו לא עשירית ממה שאנחנו (הוותיקים) היינו... (מבחינת ההתלהבות) ויכול להיות שההתלהבות עוברת, אבל הרעל נשאר. השאלה היא, איך להכניס את הרעל החיובי ולא את השלילי בחדשים? שאלה ששאלתי מספר רב מאוד של אנשים... ניסיתי לעזור, נתתי צ´ופרים כמו: העברת הידע שלי על האט"ן למתנדבים החדשים שהצטיינו... הסבר מעמיק על החומר של הקורס 60... ריענונים... חומר לימודי מעניין (בנושא רפואה דחופה)... אשמח לקבל הצעות... בתגובה לענבל, אמר לי פראמדיק שהתחיל את דרכו כמתנדב נוער, מד"א מבגר אותך, גורם לך לפספס חלק מהנעורים, ובעיקר גורם לך לרכוש חברים אחרים מבוגרים יותר... אתה פתאום מרגיש לו שייך, במיוחד אחרי שאתה רואה מקרה קשה ומייד לאחר מכן, אתה אמור לצחוק על החבר´ה על שטויות... לגביי מחלקת ההדרכה שלנו: המערכת סבירה ועמידה לחלוטין שבה פועלים אנשים מסורים ומקצועיים ביותר. לגביי המיונים, אין מה לעשות, לאחר ראיון קצרצר אישי יש רק חוות דעת כללית ולא אישית, לגביי איך המתנדב יהיה בעתיד... הראיון האישי שלי ארך כ-דקה, אמרתי שלום לכולם (אחרי הכרתי כבר אותם), הסברתי להם פחות או יותר, מה אני מצפה מהמערכת, ומה אני מוכן לתת. וזהו, בלי שאלות בלי כלום... לגביי מה אנחנו עושים ביום העצמאות: תראי בערב: ישנים בחוף עם נרגילות, מזרונים וBBQ, בבוקר: יורדים לצלול, BBQ עם המשפחה, נפגשים עם החבר´ה והמשפחות וסתם יושבים בחוף עד שעות הערב... וזהו פחות או יותר... מקווה שעניתי על הכל, בברכת מזל טוב למדינה שלנו! יונתן מד"א אילת

הרעל ../images/Emo165.gif

הרעל זה לא משהו שאפשר להעביר... זה לא משהו שדוחפים כמו נר או כדור וזהו הבנאדם מורעל... בנאדם יכול רק לנסות להסביר את הרעל להראות איך הוא מרגיש... השאלה אם בנאדם נדבק ברעל או לא כבר תלויה בו יש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא... אני לא חושבת שמד"א מבגר אותך יותר ממה שאתה... הרי מי שמתחיל להתנדב במד"א הוא מראש צריך להיות בוגר יותר... אחרת אין לו מה לעשות במד"א... באמצע תאנה הוא יתחיל לצחוק? זה ממש לא הגיוני... נכון שיש אספקטים שזה מבגר אותך כמו אחרי החיאה או כל מקרה קשה אבל גם אצל בנאדם מבוגר תהיה השפעה יום טוב חג עצמאות שמח
חן

טומי*

New member
כשהנורמות משתנות......./images/Emo104.gif

עם השנים גם הבוגרים וגם הצעירים//ות הרי כולנו כל הזמן משתנים ....יששנם כאלה לטובה וישנם כאלו לרעה.עד שלפני שנים מספר מתנדב/ת לא העיז לגעת בסירנה, אז היום זה כבר נורמה מקובלת שמתנדבים מחליפים ת´הסירנה (לא אצל כל הנהגים) כמובן.לפני שנים מתנדב/ת לא העיז לעשות דברים על דעת עצמו מבלי לשאול את הנהג ,כמו טופס חולה וכו´... היום זה נורמה שמתנדב/ת ממלא את הטופס.לדעתי האישית נהג צריך להסביר למתנדבים שלו מה מותר ומה לא.אני יכול להעיד על עצמי שהייתי נהג שבכל יום עבודה היו לי מתנדבים/ות קבועים שנסעו איתי זה לא אומר שלא לקחתי חדשים.אך לפני שמתנדב/ת עלה לאמבולנס קיבל הסבר מפורט מה כן ומה לא לעשות.היו מתנדבים/ות שבעיניים עצומות היתי סומך עליהם והיו כאלה שלא. לדעתי המון תלוי ברצון טוב של כל הנוגעים בדבר.היו וישנם נהגים שרואים במתנדב מטרד או סבל טוב והיו ישנם כאלה שמתנדב/ת בשבילם זה איש צוות וזהו. חג שמח! טומי

Action force

New member
למזלי...

למזלי אני מתנדב בתחנה שמבורכת באנשים חיובים שכולם (פרט לאחד) חושבים שמתנדב זה איש צוות, אבל עד שהוא מפשל. ברמה העקרונית יש תחנה נהדרת, וטוב לי להתנדב פה, רק מרגיז אותי, שאין לי שום קשר למערכת ולמרכז. מרכז מד"א לא יודעים שיש במד"א אילת 80 מתנדבים, הם חושבים שסתם נהגי הרגיל (רגיל-רק נהג) מסתדרים מעולה בכל המשמרות. תיקחו בחשבון שהעיר קטנה, וכל מי ששומע סירנה לובש מדים ויוצא החוצה, דבר שיוצר מצב, שכמעט שאין נסיעה ללא מתנדב, אפילו בלילה או בבוקר. לגביי הצעירים, הם בידיוק נכנסו לאחר שיפוץ (פעם ב25 שנה, במד"א אילת), לאחר שכל העבודים רואים בנו (המתנדבים) כאנשי צוות, ורק הם רק הורסים! -אותו נהג (שמאמין שמתנדבים הם מטרד) מאמין בכך בגלל, שכשמלאו למתנדבים הללו חודש בתחנה, הוא ניגש אליהם בתחילת המשמרת ואמר: "בואו, אני יישב איתכם באמבולנס, אסביר לכם קצת יותר על האמבולנס"... ענו לו שניים: "פח... למה אני צריך? אני ספסץ..." אני עמדתי על יד ולא האמנתי... אני חבריי כבר מעל 2-3-4 שנים בתחנה, ואנחנו לא מרגישיפ אף לא לרגע שאנחנו יודעים הכל הכל על האמבולנס..והצעיר הזה מרשה לעצמו להגיד את זה לאחר חודש מסכן?! אמנם חלקם לאחר שיחה או שניים הבינו... אבל הרוב עדיין מקלקל לי את הכיף שבהתנדבות. חג שמח יונתן

gal-or

New member
קראתי את השירשור

וכמה הערות: 1. אותה מתנדבת, היא בעיניי אדם (טוב עדיף לא להגיד(. 2. ישנם אנשים, שחושבים, שאם הם גמרו קורס, אז הם יודעים הכול. הם יבינו בסוף שלא, אבל, זה ייקח להם זמן. 3. יש נהגים באמת, שאם הם מחזיקים הגה, אז מותר להם להשפיל אנשים אחרים. אני, כבר למדתי להגיד לנהגים כאלה: "אתה לא תפתח עליי את הפה!" לא מתוך מטרה לחנך, אלא, בגלל שאנחנו צריכים לעבוד בצוות! אפשר להעיר למתנדב ואין לדעתי לאף אחד שום בעיה לקבל הערה, רק רצוי ללמוד איך. 4. בבקשה, כשאתם עולים לנסיעה, לכבות פלאפונים! עדי

Action force

New member
תגובה על פי סדר.

1. אותה מתנדבת למדה את שלה, על ידי מסע הסברה, אבל אני עדיין "עוקץ" אותה מידי פעם בכדי להזכיר לה. 2. הם יודעים שהם לא יודעים הכל, למעשה כבר אמר להם בישיבה האחרונה, (אחד הפראמדיקים) "תבינו הידע ה"נרחב" שלכם ברפואה הוא מיזערי לחלוטין" 3. אני לא חושב שכשנהג פותח ת´פה, צריך להגיד לו בו, במקום "אתה לא תפתח עליי את הפה"... רק יוביל לויכוח ולמריבות, אני חושב שהדרך היא: (במידה והוא לא מגזים) א. לשתוק, ב. להקשיב ג. כשהנהג רגוע, לדבר איתו ד. לחדשים (אפשר גם להעזר בוותיק). 4. לא בבקשה, תכבו ת´פלאפון כשאתם בתוך האמבולנס! יונתן

chanand

New member
לא מכבה!

אני לא מכבה את הטלפון, הוא נמצא עלך רטט, אם אני במצב שאני לא יכול לענות, אני לא יענה, וזה לא יפריע לאף אחד!

gal-or

New member
אז ככה,

את הסעיפים א´, ב´ ו-ד´ קיבלתי. סע´ ג - אני תוקעת את המשפט הזה כשזה באמת באמת מוגזם, ואז הנהג לעיתים מתנצל. עדי

דן צ

New member
זב קורה וזה יקרה

הפחד מטיפול ללא סמכות יותר גבוהה שרק אתה מטפל הוא ידוע. כאשר סיימתי קורס חובשים בצבא מאד חששנו מהמקרה הראשון שנתקל בו אם זה בלבנון בקרב או בטיפול בתאונת דרכים ואני לא מדבר על אירוע מרפאתי אלה על אירוע בשטח שאתה צריך לקחת החלטות גורליות , וזה קטע מלחיץ ומפחיד . אבל תמיד אחרי האירוע הראשון אתה נכנס לתלם , לציין כי באירוע הראשון התבדו כל החששות ופעלתי בטיפול כמו רובוט לשמחתי דן

inbale

New member
פחד?../images/Emo12.gif

אני לא בטוחה שיש מקום לפחד בסיטואציה כמו שתוארה. אני יכולה להבין מתנדבת נוער חדשה שתחשוש בזמן אירוע רב המוני , תאונה קשה וכו... אבל אם צוות נמצא שם וזה רק היה ענין של לגשת לשאול אם צריך עזרה...לפעמים רק לסחוב בלון חמצן עושה את כל ההבדל בשביל הנהג. קצת קשה לי להיות סלחנית כלפי אדישות כזו מצד מישהי שמתנדבת במד"א. איכשהו הרצון לעזור צריך להיות קיים עמוק פנימה ואם הוא לא שם..אז אולי אין מה לחפש במד"א.

למעלה