תופעה מאוד מצמררת שנתקלתי בה

oribarak

New member
תופעה מאוד מצמררת שנתקלתי בה

ילדים בימינו, הדור הזה, מכיר את פינק פלויד רק בכמה דרכים, הדרך שכולם יודעים, we dont need no education שנהיה לסמל המסחרי(והוא פאקן לא!!) של פינק פלויד מעולם, ולשיר הכי טוב של פינק פלויד(פאקן לא בריבוע). דרך שניה היא שלהקות רוק כבד עכשוויות, מחדשות שירים של פינק פלויד, לא כאות מחווה, אלא כחיקוי!!!!!זו לא מחווה!פינק פלויד עודם חיים, מנגנים וחיים בעושר, אין מה לעשות להם מחווה! הם גונבים את המילים, וכאשר ניגנתי בשיעור מוסיקה את הלוואי והיית כאן, בא אלי ילד ושאל"זה של ****(לא זוכר את השם של הלהקה..להקת פאנק)" וזה הרגיז אותי אז באתי לעשות מהפיכה!אנחנו צריכים ללמד את בני הנוער של היום חינוך ומוסר דרך פינק פלויד! להבין שבית ספר זה מקום שבו לומדים מוסר וחינוך וחוכמה(שלום לרוג'ר) שאמא יש רק אחת ואסור לשנוא אותה בגלל שהיא דואגת לך(שלום לרוג'ר 2) שאסור לשנוא את החברה שלך רק בגלל שבגדה בך, קצת כבוד הדדי(שלום לרוג'ר 3) לא להתמכר לסמים!!(שלום לסיד). לכבד את חברך ולא לסלק אותו מלהקתך(שלום לרוג'ר 4) לא להתמכר למכוניות מירוץ(שלום לניקולאס) לא להיזכר אחרי 30 שנה ולעשות מופע גדול בשביל כסף(שלום לגילמור) אבל לעשות אותו הכי טוב שאפשר הם עשו(שלום לגילמור 2) בקיצור!תצטרפו למאבק!

weird dust

New member
אני עדיין מחפש את ההוא

ששומע פינק פלויד בבית ספר אם הוא קיים בכלל
. יש מישהו שגר ליד בית ספר ששומע מוזיקה טובה בקולי קולות ואין לי מושג מי זה, אבל אני יודע איפה הוא גר (חח). אני לא חושב שמהפכה כזאת אפשרית, אנחנו לא חיים בתקופה בה פינק פלויד היו מיין ושהיה עוד סיכוי להוצעה של דיסק חדש. הנוער של היום מחפש מוזיקה אחרת ואם דרך חידוש זה או אחר או דרך החומה הוא מגיע לפינק פלויד זה כבר מקרה מצויין. כשאתה מנגן את וויש ושואלים עם זה של אז אתה עונה זה של... ואתה מנסה להרשים בידע המגניב שלה ותיתן עוד מופע יחיד עם שיר טוב אחר שיכול להתאים. אולי ככה תגיע המהפכה.

oribarak

New member
אין ילדים ששומעים פינק פלויד זה מה

שמעצבן אותי, רק אני וholo מהפורום ועוד ילד ש"מתחיל" לשמוע פינק פלויד שומעים...ועוד ילד אחד מהכיתה שלי אני חושב, אבל הוא סתם עושה את עצמו אוהב אותם(הוא נרדם בהקרנה של החומה). זה מעצבן!שיפסיקו לשמוע ביטים ושיעברו לבאס גיטרה אורגן ותופים!ואלה שכבר שם, שלא ישמעו אותם עם דיסטורשן כבד! שישמעו גם אבל שיפתחו לסגנונות אחרים גם

weird dust

New member
אתם צעירים לעומתי

בגילכם אנשים עוד עסוקים באם טי וי. עוד כמה שנים בטח שש עשרה עוד כמה יתבגרו וישמעו מוזיקה אחרת ברובם הם ישארו עם המוזיקה העכשבית ועם הכוכב נולד וככה זה טבעו של עולם.

oribarak

New member
לא בהרבה גדול מאיתנו אל תגזים

האמטיוי היה בפריחה בתקופה שלך לא? חוץ מזה שפינק פלויד זו לא מוזיקה שבדור שלנו שומעים ככה, צריך להעביר אותה כי לא שומעים אותה ברדיו או ככה למשל Holo העביר לי את פינק פלויד...צריך להעביר את זה! ציף מתי את תגיבי?רוצה לשמוע את דעתך

weird dust

New member
לאם טי וי לא היה תקופת פריחה

הם תמיד משמיעים את המיין סטרים, בערך כמו הרדיו. אצלי אני לא מכיר אף אחד ששומע פינק פלויד אני הבן הגדול ככה שגם אין לי אחים שיעבירו לי. הרוב מגיע מאבא או דברים שאני קונה היום. ניסיתי להעביר את המוזיקה הזאת חוץ מקטעים רדודים אף אחד לא ממש שומע את מוזיקה טובה (לדעתי) שומעים רוק-פופ חדש משנות ה-2000 שגם הוא לדעתי לא משהו משהו. גם אם ניסיתי להרבה אנשים לא היה את הרצון לשמוע או שפשוט לא אהבו.

holo

New member
עזוב אותך אורי..

אנחנו מיוחדים, שכל המזרחיסטיים והפאנקיסטים ילכו ל...

holo

New member
אה ו..

פינק פלויד להקה שעדין תופסת היום, להקה שמתחברת לכל הגילאים, עובדה שאני ואתה שומעים אותם, וכל חברי הפורום היקרים ועוד הרבה שאתה לא מכיר.. כל הראפ הזה יחלוף בעוד כמה זמן, וזה לא יהיה הרבה, תאמין לי, פינק פלויד לעומת זאת תתפוס להרבה זמן(אפילו תיזכר לאורך כל היסטוריית המוזיקה).

שמע,זאת תופעה

בכלל,אני חושב שאבדה היום התרבות של ההנאה ממוזיקה.זה מתחיל מתוכניות כמו כוכב נולד,שמדגישות אנשים שיודעים לבצע ולא נותנות במה ליוצרים מוזיקלים אמיתיים.שלא לדבר על זה שאחרי התכנית הם לא הופכים למוזיקאים אלא למין אושיות ציבור שעסוקות בפסטיגלים,בטלנובלות ובמדורי רכילות. זה ממשיך ברדיו וב-MTV שנותנים ביטוי לתופעה שהיא מוזרה בעיני-מוזיקה אלקטרונית.איך אפשר להנות ממוזיקה שנוצרה כולה במחשב,אני לא מבין. אני יכול לספור על יד אחת אנשים שאני מכיר ששומעים מוזיקה לשם ההנאה.הרוב שומעים רדיו בנהיגה או כל מיני שירי דאנס במועדונים. חלק מהביטוי של התופעה הזאת הוא כל העניין של צריבה. אני יכול להגיד לך בשיא הרצינות שאני מכיר בערך שלושה אנשים שקונים דיסקים. אנשים כבר לא מוכנים להוציא כסף על מוזיקה. ונניח שכולם היו מכירים את הפלויד על כל סגנונותיה ותקופותיה.אז מה? היית מרוצה מזה? חלק מהכיף זה לשמוע מוזיקה שרוב האנשים לא מכירים.זה יותר מיוחד,לפחות בעיני.

One Echoe

New member
כמה דברים, גם בקשר לכל השרשור,

וגם בקשר להודעה שלך ספציפית. אז ככה... קודם כל, למי שפתח את השרשור? ואני לא מתכוון להעליב פה. אני רק אומר מה שאני חושב. לא עברנו את גיל הילדות? מה זה השטויות האלה " מהפיכה " וכאלה? תאמין לי שמי שאוהב מוזיקה, ישמע את המוזיקה הטובה. ומי שמוזיקה היא סתם בידור בשבילו, הוא לא. כל אחד והטעם שלו. לא רואה טעם לשכנע אנשים לשמוע. תנסה להכיר לחברים שלך את הלהקה, אבל מתוך אהבה אישית, כמו שאני עושה, למשל. לא מתוך רצון מהפכני ... כבר עוד לפני שנה הבנתי שזה לא עובד ככה. וגם אני דיברתי כמוך פעם. ובקשר להודעה למעלה, היום זה דור שדורש סיפוק מיידי, כמו שכתבו פה פעם. דור של כאן, ועכשיו. דור של צבעים. דור של חידושים. ואין קשר לכוכב נולד, כוכב נולד זה רק ההתבטאות ... זה הכל ההתמסחרות. הצביעות...הכל...העולם ה " יפה " וה " צעיר ". זה הכל מתקשר ביחד, ככה אני רואה את זה. ואני מרגיש את זה בכל מקום שאני נמצא בו. אגב, מוזיקה אלקטרונית, דווקא טראנס פסיכודלי זה נחמד...אבל כל השאר דיי זוועתי. זאת לא מוזיקה. ומי שמוזיקה היא לא מרכז חיו, או לפחות חלק גדול, אל תצפה ממנו לשמוע יותר מוזיקה מברדיו.... ואין קשר לצריבה...למה שאנשים יטרחו לקנות דיסקים אם יש להם בשפע, ובחינם?(וזה מדבר גם אלי, אע"פ שאני מנסה לקנות...רק שאין כסף רוב הזמן. בזמן האחרון אני גם דיי לא שומע במחשב...גם בגלל האיכות.) משהו אחרון, " חלק מהכיף זה לשמוע מוזיקה שרוב האנשים לא מכירים ", להפך. לא כיף בכלל. כיף לחלוק חוויות מוזיקה עם אנשים ...

MellowShip

New member
בערך כל מה שאמר פה למעלה ..ועוד..

סה"כ אין לנו מה להתפלא, מוזיקה זו אומנות כמו כל אומנות, ואין הרבה שאוהבים כמו תחומי אומנות בבת אחת (וכיום אין הרבה אנשים שעוסקים בזה בכלל...וחבל) אבל אין מה לעשות, היום אנשים פחות פתוחים ויותר מזילי ריר.. אבל בהחלט נכון שככל שהגיל עולה ככה גם ההבנה...וגם זה, לא אצל כולם. אז שיהיה לילה נהדר!

אפשר עוד כמה?

גם לי יש מוזיקה על המחשב,אבל מה שאני אוהב-אני הולך וקונה.כי זה אחרת שיש לך את זה ביד,כי זה אחרת שיש לך את העטיפה ואת החוברת.כי אני מרגיש ששווה לי להשקיע במשהו שעושה לי טוב.וכסף הוא באמת בעיה,אתה צודק. כשאמרתי צריבה התכוונתי לזה כסממן להדרדרות במעמדה של המוזיקה.ככה לפחות אני רואה את זה. לגבי המשפט האחרון,לא ניסחתי כמו שצריך.יש לי חבר שאני יכול לדבר איתו שעות על מוזיקה ולחלוק איתו חוויות.התכוונתי לכך שאני יודע שאי אפשר לחלוק את התובנות שלי לגבי מוזיקה עם חלק מן האנשים,שרובם לא באמת אוהבים מוזיקה. בוקר טוב.

oribarak

New member
אני כתבתי את ההודעה

הקטע עם מהפיכה וזה זה היה בהומור...הכתיבה עצמה היתה בהומור, הרעיון לא..

Nilla Muffin

New member
(=

אני לא צורבת דיסקים, ואני גאה!..אני מאמינה שחלק מההנאה מהדיסק ובכלל מכל דבר חדש הוא לשלם בשבילו, לחסוך בשבילו וכ"ו. אני לא עשירה במיוחד, למען האמת אני חיב בפנימייה וכסף אני לא מקבלת, אבל אני באמת לא מאמינה בלצרוב דיסקים..זה פשוט לא אותו דבר. Muffin

שרשור מעניין

הייתי רוצה לשמוע עוד דעות והתרשמויות, שכן נקודת המבט שלי שונה מאוד מאשר של צעירים ממני. יש כמה דברים שדומים מאוד בין ה”נוער” של היום ל”נוער” של זמני, ויש דברים ששונים. הדומה הוא, שגם בזמני, אני וחבריי חשבנו שה”נוער” שטחי, מחפש סיפוקים מיידיים, ובעל טעם רע: הרוב העדיפו פופ ודיסקו (יעני, מוסיקת המועדונים של אז) על פני רוק “רציני”. גם אנחנו ראינו את עצמנו כמיעוט אנין-טעם מול ההמונים הנבערים. ואז התבגרנו, והבנו שכל אחד אוהב מה שבא לו, ומה שמתאים לו, ואין כל רע במוסיקת מועדונים, בראפ, בטכנו, בהיפ-הופ או במוסיקה קלאסית. יש מקום לכולם - אפילו ל”שיר נולד” (או איך שקוראים לזה). ובנוסף, גם אנחנו - כולנו - מאזינים לסוגים שונים של מוסיקה בהתאם למצבי הרוח המשתנים שלנו. לפעמים אפילו באותו היום!. אבל יש בכל זאת הבדלים בין המצב היום למצב אז. כשאני הייתי בתיכון, רוק היה במיינסטרים. יותר מזה: המיינסטרים היה רוק, ולא סוגים אחרים של מוסיקה. פינק פלויד, קווין, ELO ואחרים, היו הלהקות הפופולריות ביותר, ושלטו גם במכירות התקליטים. כיום, רוק לסוגיו הוא בשוליים ומה שהיה אז בשוליים, הוא היום המיינסטרים. זה טוב? זה רע? לא יודעת, אבל זו עובדה. מה המשמעות של זה? ראשית כל, זה אומר ששיעור המאזינים לרוק מתוך כלל צרכני המוסיקה, כיום, הוא קטן באופן משמעותי מאשר בעבר. בהתאם, גם מי שכותבים מוסיקת רוק, הם היום מיעוט מבין המוסיקאים. למעשה, מה שפעם נקרא “תרבות הרוק”, היא כיום תת-תרבות שולית, להערכתי. אישית, זה חבל לי, משום שאני גדלתי לתוך התרבות הזו, והיא עיצבה אותי. אני מאמינה בערכיה, ובכוחה - כוחו של הרוק - לעשות את העולם לטוב יותר. אני לא בטוחה שסוגים אחרים של מוסיקה מעבירים את אותם ערכים. מוסיקת מועדונים, חלק מההיפ-הופ, מוסיקה אלקטרונית ונו-מטאל (ובכלל מטאל) נראים לי כמי שלקחו קטע מסויים מהרוק, והקצינו אותו עד כדי קריקטורה. אם ברוק, למשל, היה קיים אלמנט אנטי-ממסדי, ואמני רוק נתפסו לעיתים כמי שנמצאים בעימות עם הממסד, בחלק מסויים מההיפ-הופ והמטאל לקחו את זה עד כדי גיחוך, והפכו פושעים לכוכבים וסלבריטאים (וההפך גם נכון). בדומה, אם רוק ופופ נועדו בין היתר לגרום לאנשים לרקוד ולהנות, מוסיקת מועדונים הקצינה אלמנט זה, על חשבון הרגשות והאינטלקט. לטעמי, זה חבל. זה פספוס. הדברים החשובים הולכים כאן לאיבוד. אבל כנראה שלרוב האנשים זה לא ממש משנה, כי הם לא מחפשים את זה. הדבר השני המבחין בין הנוער של היום לנוער של הלילה, הוא ההתפתחות הטכנולוגית, שלה שתי השלכות חשובות: היא הפכה את המוסיקה למוצר נגיש, והחליפה את החוויה השמיעתית בחוויה ויזואלית. לגבי האלמנט השני, אפשר להתווכח עד כמה זה אכן קרה, ומה ההשלכות של זה. לגבי האלמנט הראשון, אין לי ספק שהפיכת המוסיקה למוצר נגיש - ולא רק דרך צריבה או הורדה מהאינטרנט - הוזילה אותו מאוד והורידה בכך את חשיבותה של המוסיקה ככלי לביטוי חברתי. כך, אם בעבר מוסיקה היתה חוויה קולקטיבית - כולם האזינו לאותן תכניות באותן תחנות רדיו, וכולם שמעו את אותם תקליטים, כי המבחר היה מוגבל - היום מוסיקה היא חוויה אינדיבידואלית: כל אחד והאיי-פוד שלו. הרוק הפסיק להיות “מדורת השבט” שסביבה מתקבצים כולם, ולכן אין לו היום את הכוח שהיה לו בעשורים הקודמים, לשקף את הנעשה בחברה, ולהביא לשינוייה. הייתי באמת רוצה לשמוע מה דעתכם על הנושא, שכן העתיד, כמו שאומרים, הוא בידיכם.

weird dust

New member
כמה דברים

כרגע אני יושב בספרית בית ספר ויש לי שיעור חופשי. חבורה של ערסים יושבים מסביבי ואני רואה את הרמה שלהם וזה לא משהו עוד לא בני 18 (אולי 16) וכבר מחפשים את התוצאות באתר של וינר. אותם חברה אוהבים את הראפ וכל שאר המוזיקה והאמת שזה לא רציני ואני לא חושב שזה ישתנה. זה באמת ככה שלקחו פושע והפכו אותו לכוכב, ואם אתה לא פושע אתה רוצה להיות אחד. לפי דעתי מוזיקה לא צריכה להיות כזאת. אני לא מוצא רע בעידן האינטרנט ובהורדת השירים, בזכות התקופה הזאת אני יכול להגיע לכל מיני תכנים ולכל מיני להקות שבחיים לא ההיתי מגיע אליהם. זה נכון שפעם לכולם היו את אותם תקליטים כמו הצד האפל וויש יו וואר הייר מלחמת העולמות ועוד כל מיני שמאוד מאוד נפוצים. אבל זה אומר שמה שיש בחנות זה אתה מכיר ואני לא מוצא את זה טוב. כל העיניין של ההורדה הפך את המוזיקה לנגישה לא למשהו ירוד ואני בעקבות המוזיקה הלכתי לחפש תקליטים מה שפחות אנשים עושים היום. בסופו של דבר מה שלפי דעתי קורה היום הוא שהמיין הוא זה שישלוט עד שהוא יעבור והיום המיין הוא יותר חולףך מתמיד, ככה זה כרגע וכל שעלינו לעשות זה להמשיך לספ לחברים על מוזיקה טובה ולהשמיע יותר גירסאות רגילות לקאברים החבר'ה בבית ספר אוהבים (אני לא ההיתי עושה את זה אבל...)

hgal

New member
אז ככה

אני ילד, בערך,17 ואני שומע פיק פלויד באדיקות, נבון העניין עם בצפר זה מקום גרוע, די קוסם אבל בנינו זה ממש לא הדיסק הכי טוב שלהם. ובקשר לעובדה שילדים כבר לא שומעים פינק פלויד, זה ממש לא נכון. רק לפני שבוע הייתה עם עוד 4 אנשים במחווה לפינק פלויד, ואני מכיר לפחות 15 אנשים בני גילי ששומעים פינק פלויד. והעניין עם החידושים זה באמת דבר מזעזע אתם יודעים כמה טראומאטי זה לפתוח גלגלצ ולשמוע חידושים מזוועים לוויש יו או לכל משהו אחר !?

Fatach

New member
חח

לפני כשבוע שמעתי את THE WALL ומישהו בא אלי ב Goodbye Blue Sky ואמר לי שזה שיר של system of a down, והאמת שדווקא בא לי לשמוע את הביצוע שלהם לשיר, סתם כי זה מעניין. חוצמזה שאני מכיר לפחוץ 2-3 אנשים מהשכבה שלי ששומעים פינק פלויד (שזה די הרבה לדעתי...), ויש גם בטח יותר...

למעלה