תופעות לוואי של הכימותרפיה

doritg1

New member
תופעות לוואי של הכימותרפיה

שלום לכולם ! שמי דורית ואני חולה בסרטן הלימפות מסוג הודג'קין.אני מבקרת מפעם לפעם באתר,מתעדכנת,שואבת כוחות ולעיתים נעזרת. אני סובלת מאוד מתופעות הלוואי של הכימותרפיה : מיום הטיפול עד לשבוע לאחריו אני סובלת באופן תמידי מבחילות,עצירויות,הזעות ולסירוגין מכאבי לסתות,ועייפות. שאלתי אליכם היא : האם יש לכם המלצה כיצד למתן/למזער את הבחילות והעצירויות (אני שותה כל יום כפית של שמן זית,אוכלת שזיפים ועגבניות וההקלה אינה משמעותית) בתודה דורית

מיליתו

New member
הי דורית

התופעות שאת מתארת מוכרות מאוד. האם שיתפת את הרופאים בכך? יש דברים שאפשר לקחת נגד בחילות. לגבי עצירויות, אולי אפשר לפנות למקום כלשהו ולנסות לעשות קצת תרגילי יוגה עדינים מאוד. גם דיקור סיני יכול לעזור. דמיון מודרך עוזר, וגם שתיה מרובה, ופשוט מנוחה. מקווה שתרגישי טוב ותסיימי את הטיפולים במהרה.

היי דורית

מכירה את הבעיות שאת מתארת כאן. לבחילות את אמורה לקבל כדורים מהמחלקה. זופרן, פרמין או משהו אחר שעוזר. אני, לצורך העניין עישנתי גראס (אבל רק בתקופות שהרגשתי לא טוב) ובאמת זה מאד הקל על התחושות הרעות בבטן. מה שכן, אחת מתופעות הלוואי של הכדורים נגד בחילות היא עצירות. לא חושבת שכפית שמן זית תפתור לך את הבעיה, אני חושבת שזה המינון המומלץ למי שהגוף שלו לא חווה את מה שאת עוברת כרגע. ואולי כדאי לנקוט באמצעים יותר דרסטיים. ממליצה לך לבחור בתוספים טבעיים כמו פירות יבשים שמגיעים בקוביות מרוכזות, יש כדורים טבעיים נגד עצירות, כדורים של אומגה שלוש גם יכולים לעזור "להחליק" את העניינים. וכמובן המון המון מיים. :) גלי

lili the one

New member
הי דורית

בזמן הכימותרפיה סבלתי כמוך מבחילות ועצירויות נוראיות.כדברי גלי הזופרן הקל על הבחילות וכנגד העצירויות השראתי שזיפים מיובשים לכל הלילה ובבוקר שתיתי את המים ורצתי ל....... מקווה שיעזרתי ולא במעט ל.

sneila

New member
היי דורית

בזמן הכימו' סבלתי מאותן תופעות הלוואי שהזכרת..מה שהפריע לי בעיקר זה הכאב לסתות,לגבי העצירויות המליצו לי בזמנו על אקטימל-הבקבוקון הקטן של דנונה,עזר לי מאד כבר, אחרי שעה הרגשתי הרבה יותר טוב...

t w i x i t

New member
היי דורית

כשהיו לי בחילות אז לקחתי כדורים בשם ZOFRAN שהעבירו את הבחילה ממש מהר. ולפעמים כשהיו לי בחילות, דווקא כשהייתי מכניסה משהו לפה ואוכלת קצת הן היו עוברות, אבל לא תמיד.

rubber duck

New member
מספר טיפים

ראשית לאכול , כמה שזה קשה לנסות לאכול ולו מעט ורצוי גם ליצור סדר ואף למצוא מאכלים / משקאות שנותנים תחושה טובה יותר כמו כן לנסות לחלק את היום לבוקר ף צהריים ובינהים הפסקת שינה מסוימת לגבי העצירויות , לשתות לשתות ועוד לשתות והכי חשוב למצוא תעסוקה שרון

doritg1

New member
תגובה לטיפים

היי שרון ! תודה על הטיפים שלך.מאוד הצחיק אותי הטיפ האחרון שהצעת - תעסוקה.לא כי הטיפ מצחיק ,אלא רק עבורי.אני בחורה עסוקה מידיי באופן כללי וגם במחלה אני ממשיכה כרגיל - אני עובדת בשלושה מקומות עבודה (יותר ממשרה מלאה)ויום אחד לומדת ולצערי למרות עיסוקיי הרבים הסבל מתופעות הלוואי של הכימותרפיה לא מתעמעם ואולי זה דווקא בגלל שאני כל כך עסוקה ואין לי זמן לנוח.

rubber duck

New member
היי דורית ../images/Emo13.gif

בתקופת ה abvd עבדתי כטירוף טוטאלי יום הטיפול שלי היה באופן קבוע יום שלישי ( ולא מסיבות של פעמיים כי טוב ) באותו יום סיימתי את הטיפול והגעתי עלבודה ( באותה תקופה מדריך טיסנאות ) , עבדתי ביום הטיפול עד לשעה 23:00 באופן קבוע לא שהרגשתי טוב והיו את הריצות לשירותים ולנוח דקה שתיים ( החניכים שלי לא ידעו למעט חלק מצוות ההדרכה שעבד עימי ) הבעיה היתה יום למחרת היה לי בוקר פנוי הפתרון שמצאתי היה לעשות עבודות שונות בבית , במקרה שלי התקנות מחשב , בניית דברים מסוימים ובנית טיסנים וכו אני יכול להעיד שכל טיפול היה שונה וההתמודדות בין טיפול לטיפול היתה ממש שונה היו טיפולים שעברו בלי להרגיש ( ייחסית ) והיו כאלו שקיללתי כל שניה תמשיכי כמו שאת גם אם קשה המון בריאות
שרון

doritg1

New member
תגובה למכתבך

שרון ! לא יכולתי שלא להתפעל מכוחות ההתמודדות שלך ,אתה ממש חזק.אני ממש לא יכולה להעלות בדימיוני סיטואציה בה אני הולכת לעבודה אחרי טיפול.אחרי טיפול אני עייפה בטירוף,ממש מעוכה ויש לי בחילות איומות ובנוסף אני מאוד מדוכדכת. אם זה לא חטטני מידי בשבילך ,הייתי רוצה לשאול - למה ????? למה לא לקחת לך את היום שלישי הזה למנוחה?? אם בא לך לשתף אותי יותר בחוויותייך מהטיפולים ,אני אשמח.מתי סיימת את הטיפולים ? ואיך לעזאזל עוברים 12 טיפולים,כרגע זה נראה לי כנצח נצחים וכסיוט מתמשך. יש לי בחילות פסיכוסומטיות החל מהרגע שאני מגיעה למחלקה. מהיכרות שלי עם עצמי אני לא בחורה מפונקת כפי שאני בטח נשמעת,אני בעלת כוח סבל ,אבל נכון לעכשיו תופעות הלוואי של הכימותרפיה די מכניעות אותי.

rubber duck

New member
הכח הוא בנו

לא ממש אין לי כוחות מיוחדים גם לא היו לי כוחות מיוחדים מה שהיה לי וזה מה שאני בטוח שיש גם בך הוא הרצון להמשיך להמשיך בחיי לכן לא וויתרתי ובין ג שהיה יום העבודה הארוך ביותר שלי לא וויתרתי אהבתי כל שניה בעבודה ונכון שהראגשתי כמו דיי גיפה ולא תמיד הייתי ממש מפוקס הרי שהחלטתי שאני לא נותן לסרטן לעצור את חיי הבחילות הפסיכוסומטיות מזכירות לי את הפעה שמיד בתחילת הטיפול רצתי עם האינפוזיה לשירותים להקיא אני בטוח לגמרי שאת לא בחורה מפונקת למען האמת לפי מה שאת מציגה את בחורה חזקה מאדדדדדדדדדדד למרות שכרגע זה נראה נצח הרי ש 12 טיפולי abvd הם רק חצי שנה וזה עובר בלי לשים לב כיום אני נמצא מעל 7 שנים אחרי גמר הטיפולים ( ובערך 8 שנים אחרתי תחילתם ) ואני בהחלט בריא ועוד משהו לגבי מנוחה מנוחה זה משהו שהוא מאד םיזי אבל גם לא פחות מכך נפשי בשבילי לנוח זה ללכת להטיס טיסנים לצאת לרכב על אופניים לבנות טיסן לעבוד בעץ וגם סתם להתעלל במחשב אלו הדברים שנותנים מנוחה לנפשי נסי לראות האם יש לך תחביב שלא דורש פעילות פיזית מסיבית ושתוכלי להעביר בו חלק מהיומיים של אחרי הטיפול , זה בהחלט יכול למשוך מחשבה למקומות אחרים ולסיום זה לא קל ויש ימים שהקיר נראה גבוהה מאדדדדדד אבל בעוד כמה חודשים תביטי על זה בתור משהו ששינה את חייך ונתן לך פן נוסף , שונה מאד ומשמעותץי מאד לחיים לבריאות
שרון

doritg1

New member
היי שרון

אתה צודק,באמת כל שאני מבקשת בתקופה זו הוא להמשיך ולהתקדם בחיי.אני לא מעוניינת שהסרטן יעכב אותי.אני מרגישה שבגלל כל מיני אירועים שקרו בחיי ובגלל מאפיינים אישיותיים, ממילא החיים שלי לא התנהלו בקצב לו ייחלתי. אז קיים הקול הזה שלא מוכן לשנות בגלל מחלה,אבל אני גם לא פנטית וערה לתחושותיי ואם אני ארגיש לפעמים שזה יותר מידי ואני צריכה מעט להאט,אני יעשה את זה. מאוד ריגשת אותי בתיאורך על מהי מנוחה עבורך,כל כך יפה. אתה נשמע לי מקסים אמיתי. עצם רצונך והתעניינותך בחולים גם מעל שבע שנים אחרי הטיפולים מאוד הרשימה אותי,אני לא בטוחה שאני אוכל או ארצה להיות מעורבת במחלה בעתיד.כרגע נראה לי שזה פשוט יעציב אותי. דורית

rubber duck

New member
בוקר טוב דורית

ראשית תודה
כל אדם עושה מה שהוא מרגיש / רוצה / יכול כרגע קל לי לתת מעצמי ואני שמח שזה עושה טוב למישהו לפני שנתיים לערך עברתי תקופה בה אדם קרוב נפטר מסרטן והיה לי קשה לכתוב / לתת / לייעץ הכל עיניין של תקופות אני אל עושה מה שאני לא מסוגל ואת המ שאני עושה אני עושה מהלב
המשיכי להתמודד ואל תחשבי כרגע על 209 שנים קדימה חישבי על היום על מחר ועל מה יהיה ביום שאחרי ( וזה לא דבר קל לחיות את היום שאחרי ) אני בטוח שבעוד חצי שנה ואולי פחות תרגישי הרבה יותר טוב החיים ייחזרו למסלול אם כי אל בטוח שזה יהיה אותו מסלול בו את חיה כיום / בו חיית בעבר המון אושר ובריאות
שרון

מיליתו

New member
אולי ענית לעצמך...

כדאי קצת לנוח. אני מאמינה שעשיתי כמה שינויים בחיי כשחליתי. תמיד הייתי טיפוס פעלתן, וגם היום אני לא מצליחה להיגמל מזה, כך שאני מבינה אותך. אבל אולי כדאי בכל זאת, לפנות ביומן זמן למנוחה? אני הייתי מכתיבה לעצמי כללים של "ביום חמישי אחרי הצהריים אני לוקחת את ספרי הלימוד למיטה" ככה גם לא הרגשתי שאני מזבזת זמן על מנוחה, וגם הורדתי משמעותית את הפעלתנות שלי. אני חושבת שאין ברירה וחייבים למצוא פשרה שתאפשר קצת למלא מצברים. וכל הכבוד לשניכם על יכולת התפקוד הטובה כל כך בימים של טיפול. אני את הטיפולים שלי קיבלתי כמה ימים ברציפות באישפוז כך שלא ממש יכולתי ללכת לעבודה אחר כך...

doritg1

New member
../images/Emo9.gifתגובה למכתבך

היי מליתו ! ללא ספק את צודקת - עליי לפנות זמן למנוחה,אני חושבת ברצינות איך לעשות את זה. איזה סרטן היה לך ? מתי סיימת את הטיפולים ? מה קורה אצלך בעניין של הריון ? אם אני לא טועה שוחחנו מעט בעבר בנושא הזה. אשמח אם תהיי מוכנה לשתף אותי עד כמה שאת מוכנה בסיפורך דורית

דגנילי

New member
הי דורית..

אני סבלתי בטירוף מהכימו (אני הייתי עם נון הוצ'קין) - גם עברתי 12 טיפולים ועוד הוסיפו לי 2 לקינוח.. היה מאוד קשה כי בנוסף להכל היה בזמנו רק את הפראמין שלא עזר וגם פיתחתי אליו רגישות..בלעעע בפעם השניה שחליתי קיבלתי זופרן לאינפוזיה רבע שעה בערך לפני הטיפול וגם במהלכו - הפלא ופלא, אפילו בחילות לא היו לי. (כל השאר כן..), זאת תקופה קשה וארוכה אבל צריך הרבה כוחות וסבלנות (קל להגיד קשה לעבור..) ופשוט לעבור את זה - זה כל כך שווה את זה!! לי היה כל כך ארוך וקשה שלא האמרתי שזה יסתיים והייתי מיואשת ומדוכאת, אבל יום אחד טבלת הייאוש הסתיימה וקמתי לתקופה מדהימה ללא ימי ראשון של טיפולים. אחת התקופות היפות בחיי. לכל שאלה, או סתם לשתף, אני פה בשבילך.

rubber duck

New member
אצלי גם קיטריל וגם זופרן

פשוט לא הזיזו אינפוזיה של קיטריל בתחילת טיפול עזרה כמו לקבל עוד 200 סמק מיים באינפוזיה זה פשוט לא הזיז לי הייתי מסיים את הטיפול בביקור בשירותים ואכן כמו שאת כותבת יום אחד מתעוררים וזה נגמר זה מגעיל דוחה .......... אבל זה נגמר ואז זה נראה אחרת לגמרי המון בריאות ואושר לכולם
שרון

doritg1

New member
היי דגנילי

רציתי לומר לך תודה על השיתוף והאמפתיה,את נשמעת לי או ליתר דיוק מכתיבתך(קראתי מיילים רבים שלך בתוך הפורום)את מצטיירת לי כאישה מדהימה עם עוצמות נפשיות גבוהות וכאדם פשוט מקסים וטוב.נעים לדעת שקיימים בעולם עדיין אנשים כמוך,זה מחמם לי את הלב.

דגנילי

New member
יופי.. גרמת לי עכשיו לבכות..

וגם אני לא מצליחה כבר 10 דקות להוריד את החיוך מהפרצוף.. סתם.. תודה לך על המילים החמות
עשית לי עכשיו ממש טוב, למרות שאני לא חושבת שאני כמו שכתבת, אין לי שום עוצמות נפשיות ואני כמו כל אחד מרחמת על עצמי מדי פעם.. אבל אני משתדלת.. תודה רבה לך
.

doritg1

New member
אני בטוחה שאת אנושית

אני בטוחה שאת אנושית ומכאן שאת בטח מרחמת על עצמך,כואבת,כועסת ולפעמים גם לא כל כך נחמדה,אבל לצד זה את לבטח גם אדם עם נתינה גדולה ואכפתיות רבה לגביי הזולת. תמשיכי לסייע כך לאנשים,את מאוד מחזקת אותם ושיהיו לך ולמשפחתך חיים נהדרים. וכמובן שנמשיך לפטפט מפעם לפעם. דורית

למעלה