תוצאה מוזרה בבדיקת דם

גלולות למניעת היריון?

עשויות לגרום לעלייה בכולסטרול (גם ללא שינוי תזונתי).

לפני שלוקחים גלולות

צריך לעשות בדיקה של תפקודי כבד. לא זוכרת בדיוק למה (בעיקר בגלל שאצל רוב הנשים הכבד בסדר גמור והן יכולות לקחת גלולות) אבל זה משפיע איכשהו, ואל תקחי גלולות לפני שעושים לך את הבדיקה הזאת (ובכלל, תשקלי את המשך יחסייך עם גיניקולוג שמתקמצן על בדיקות).

C a t h y

New member
אני כבר שנים על גלולות...

וכמובן שעשו לי בדיקת דם לפני (אם כי שמעתי על גניקולוגים שלא עושים בדיקות דם לפני שהם נותנים מרשם...) בכל אופן, מה שבעיקר בודקים שם זה קרישת דם, כי אם יש למישהי בעיה עם קרישת דם אסור לה לקחת גלולות. והגניקולוג שלי לא מתקמצן על בדיקות, התבלבלת עם מישהי אחרת
שאלתי כדי לדעת אם יש עוד בדיקה שאני צריכה לבקש מרופא המשפחה שלי כשאני עושה בדיקות תקופתיות (פעמיים בשנה)

בדיקת דם

כמו שדפנה אמרה, בודקים תפקודי כבד. הבדיקה לקרישת דם לא נעשית שם, וכדי שיעשו לך אחת את צריכה הפניה לכזאת מהמטולוג, לא מגיניקולוג (עברתי את כל הפרוצדורות האלה בצבא). אגב, על בדיקת הדם צריך לחזור כל חצי שנה (לכן התוקף של המרשמים לגלולות מוגבל, כדי שכשתחזרי לחדש את המרשם יתנו לך עוד הפניה לבדיקות דם, ואולי גם פאפ על הדרך).

d a p h n a

New member
מומלץ מאוד לעשות בדיקות דם

מדי פעם כאשר לוקחים גלולות לטווח ארוך. גלולות יכולות לגרום לבעיות בתפקודי כבד, בתפקודי כליות וכאמור גם בכולסטרול. באופן כללי כאשר לוקחים גלולות חשוב במיוחד (אפילו יותר מכרגיל) להבדק על ידי רופא/ת נשים, ורצוי לבקש ממנו/ה הפנייה לבדיקות הדם הקשורות ללקיחת גלולות.

למעלה