תוצאות חלקיות - אשמח לעזרתכם בפענוח החריגים

Dave1972

New member
תוצאות חלקיות - אשמח לעזרתכם בפענוח החריגים

טוב, הגיעו תוצאות חלקיות מהבדיקה שערכתי הבוקר.
עדיין אין תוצאה ל-HbA1C כמובן (אמור להיות מחר). אבל יש כמה חריגים שלא היו אצלי לפני כן.
1. Red blood cells - 4.47 (נורמה בין 4.5 ל-5.5)
2. Hemoglobin - 13.1 (נורמה בין 13.5 ל-17.5)
3. Hematocrit - 39.8 (נורמה בין 41 ל-53)

ממה שקראתי באינטרנט, זה יכול להעיד על אנמיה. אולי בגלל זה קר לי כל הזמן?
נדמה לי או שזה אומר שהמאמצים שלי היו אולי גדולים מדי והגזמתי? או שאין קשר?

Dave1972

New member
אה, תוצאה אחת שכן קשורה לסוכר...

בשתן, הגלוקוז על נורמלי, לאחר שבבדיקה הקודמת היה על 1000 כשהנורמה בין 0 ל-0.0001.
לפחות הסוכר לא יוצא בשתן, כך שנדמה לי שזה אומר שהממוצע נמוך מ-180 (שאז נדמה לי הסוכר יוצא בשתן).

תומרונתם

New member
מנהל
אחרי מה שטולקין כתב, כל מה שנותר לי לעשות הוא...

לחכות יחד איתך ל-A1C!

tulkin

New member
קר לך כי חורף בחוץ...

ויותר ברצינות, קשה מאד לדעת מה קורה לך על סמך 3 נתונים, ואף אחד כאן בפורום הוא לא רופא (למיטב ידיעתי) שיודע את מכלול ההשלכות. ראה בזה דיסקליימר חשוב. וקח את כל מה שאני כותב בהמשך בערבון מאד מוגבל לאור זה.
&nbsp
ראשית, הירידה היא על גבול הנורמה, כלומר אין מקום לדאגה גדולה. יש מקום לראות מה ניתן לעשות בעניין.
בד"כ ירידה בספירת הכדוריות האדומות והמדדים הנלווים קשורה (כקורלציה, לאו דווקא משהו סיבתי) במחסור בויטמינים ממשפחת B (B12, B6 ונדמה לי גם B3 - אל תתפוס אותי במילה.), במחסור בויטמין D, ומחסור בברזל (אם יש לך את הנתון הזה בבדיקת הדם זה יכול לעזור מאד).
כשאני שומע את דיווחיך אודות שינויי התזונה שאתה עובר אני שם לב ש:
אתה מוריד המון פחמימות (מעולה!!! אתה יכול אפילו יותר), ומקטין בכמויות האוכל, אבל לא מפצה על זה בשום מרכיב תזונתי אחר. וכמובן, העלית מאד את רמת הפעילות הגופנית שלך - זה עשוי להסביר חוסרים תזונתיים רבים.
ספציפית, בתזונה דלת פחמימות (גם אם לא קיצונית מאד כמו שחלקנו נוקטים בה, ואתה עוד לא...), נהוג להשלים את היעדר הפחמימות בהגדלת צריכת השומן - שהוא מקור אנרגיה חלופי נפלא. כן... שנים שהחדירו לנו לראש ששומן זה רע, ובעיקר שומן רווי, וששומן משמין, וכד'. חלק מהדברים כבר הוכחו כשטויות, אבל לא זו הנקודה כאן. אתה חייב להשלים את התזונה שלך.
&nbsp
כשלוקחים את הנ"ל ביחד, המלצתי העיקרית היא לאכול יותר בשר בקר. יש בו הרבה (יחסית) שומן וחלבון (ואין בו פחמימות). הוא יחסית זמין, ובעיקר - יש בו מרכיבי מזון מאלה שהזכרתי למעלה (בעיקר B12 שכמעט ואין במזונות אחרים, וכמובן גם ברזל). אם אתה לא צמחוני/טבעוני - לדעתי זה יעשה את העבודה. אני בטוח שבחדר האוכל בעבודה שלך מגישים לבחירה מנת עוף ומנת בקר. תלך על הבקר, ויהיה לך יותר טוב לדעתי.
&nbsp
וכאמור... כל הדיסקליימרים שבעולם, והמלצה להתייעץ עם גורמים מקצועיים, ולקחת את מכלול הנתונים וכו' וכו' וכו'. אבל גם לקרוא על הנושאים הנ"ל באינטרנט וללמוד עוד בעצמך
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
א. תודה!!!

ב. לא נעים לי לשאול, אבל... מה המינוח האנגלי לברזל שאני אחפש בתוצאות? ביקשת שאמצא את הנתון הזה.
ג. הבעיה היא שאני דתי ומקפיד לאכול רק בשר חלק (מהדרין) מה שאין אצלנו בעבודה ודי קשה למצוא בסופרים שאינם בריכוזים חרדים. אני אצטרך לשקול את זה לאור התוצאות ולבדוק איפה אני יכול לעגל פינות.

tulkin

New member
ferritin או iron

אבל לא תמיד בודקים את זה בבדיקות דם סטנדרטיות.
&nbsp
זה שאתה דתי זו לא בעיה. ממתי אמונה זו בעיה? אני בטוח (מהיכרות אישית) שדתיים רבים (כולל חרדים) נהנים לא מעט מבשר בקר וסטייקים לרוב. בכל מקרה חשוב לקנות בשר שעבר הכי מעט עיבוד שאפשר (כלומר לא נקניקיות, קבבים מוכנים וכד') שבד"כ מוספים להם חומרים שונים ומשונים) חלקי בשר טרי או טחונים במקום זה הכי טוב.
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
לא מצאתי דבר כזה

אולי כי זה עדיין רק תוצאות חלקיות וזה יתווסף מחר?
אוףףףף.. מחכה כבר לHbA1C.

אבו זקן

New member
הפרמטר החשוב הוא ferritin

כי רמת הברזל בדם משתנה. ה ferritin הוא מאגר הברזל.

Dave1972

New member
מישהו אמר לי שגלוקומין "אוכל" B12

אז אולי מזה המחסור...

tulkin

New member
את זה היית צריך לבדוק כבר מזמן

בערך חודש אחרי שהתחלת לקחת גלוקומין ובכל בדיקה תקופתית. גלוקומין לא "אוכל" B12 אבל הוא מקשה אצל חלק מהאנשים על הספיגה שלו מהמזון. אם הדבר נבדק בעבר, ולא נמצאה בעייה, לא סביר שזו הבעיה עכשיו. בכל מקרה בדיקת דם סבירה לסוכרתיים שנוטלים גלוקומין אמורה לכלול בדיקה B12.
&nbsp

Dave1972

New member
עקרונית, אני על 2 גלוקומין ביום רק מס' חודשים מועט.

אם אני משחזר נכון, התחלתי עם גלוקומין בערך לפני שנה. כנראה לאחר הבדיקות של אוקטובר 2013.
לאחר מספר חודשים חזרתי לרופא וראינו שהכדור לא משפיע מספיק (איך ישפיע אם לא שיניתי תזונה?) אז הוא הוסיף לי עוד אחד.
אני מקווה שבפגישה הבאה, לאור ה-A1C שאני מקווה להגיע אליו, הוא יוריד לי לפחות כדור אחד.

אבו זקן

New member
גלוקומין

לדעתי לא סביר שיורידו לך את המינון, כך שאל תתאכזב מדי (גם הציפיות שלך מה A1C נראות לי קצת אופטימיות מדי)..

deebeebee

New member
ברזל iron

אבל יש עוד ערכים בספירת הדם שקשורים למאגרי הברזל. דוגמא אחת- much.

deebeebee

New member
סליחה MCHC

האייפד לפעמים מתעקש להכתיב לי מה לכתוב ומה לא...

Dave1972

New member
MCHC בנורמה

32.9 כשהמינימום 32.
חוץ מהשלושה שציינתי - הכל בנורמה.

tulkin

New member
אגב, גם ביצים הם מקור נהדר לרוב הנ"ל.

תאכל הרבה ביצים במקום אורז.

Dave1972

New member
הצעה נהדרת. חולה על ביצים!