תוצאות חלקיות - אשמח לעזרתכם בפענוח החריגים

tulkin

New member
קבל תיקון...

עשיתי סקירה זריזה של הספרות המחקרית העכשווית על צריכת ביצים. בגדול אני צודק - צריכת ביצים לא מעלה את הסיכון למחלות לב, שבץ וכיו"ב. אבל דווקא אצל סוכרתיים, עלייה בצריכת ביצים מעלה בקצת את הסיכון למחלות לב. כמובן - קורלציה ולא סיבתיות, לא ירדתי לעומקם של מאמרים, לא ברור ממה שקראתי כמה ביצים צורכים כדי להגביר את הסיכון, ובעיקר לא ברור רמת האיזון ואינטראקציה בין רמת האיזון לבין התזונה שעלולה להשפיע. אני אקרא יותר לעומק. על פניו ממה שאני קורא ושמעתי לא צריכה להיות השפעה וזה בסדר לאכול ביצים, אבל כדאי להיות מודעים למחקרים האלה... אבדוק אותם יותר לעומק.
&nbsp

tulkin

New member
הסתכלות נוספת במחקרים האלה מגלה ש:

1) האפקט הוא גלובלי, אך עקבי.
2) אין במחקרים האלה שליטה/התייחסות לגורמים תזונתיים נוספים (צריכת שומנים, פחמימות וכו') במקביל/בנוסף לביצים
3) למרות שרוב המחקרים שבדקתי הם פרוספקטיביים (כלומר מתחילים מקבוצת נבדקים ועוקבים אחריה לאורך תקופה), שזה די טוב (לא טוב כמו ניסוי מבוקר, אבל בתזונה קשה מאד לערוך ניסויים מבוקרים טובים), אף אחד לא בדק את מידת האיזון (A1C) או שלט עליה כגורם משפיע במשוואות הסטטיסטיות. זה לכל הפחות מוזר ובעיני שומט את הקרקע מתחת למחקרים האלה, ובוודאי שעשוי להטות את התוצאות. אבל זה מה שיש (אני ממשיך לחפש).
4. האפקט שנמצא הוא לא מאד גדול בעיני (על אחת כמה וכמה לאור הבעיות שהוזכרו לעיל), ובוודאי שהוא מתגמד לנוכח הקשר המוכח והחזק בין רמות A1C לכל הסיבוכים הנ"ל.
&nbsp
ולכן המסקנה (הזמנית) שלי היא: כל עוד שעליה מתונה בצריכת ביצים עוזרת לך לשמור על איזון ועל מדדים תקינים היא לא צריכה להדאיג. במלים אחרות, עדיף לאכול ביצים על פני מאכל פחמימתי.
&nbsp
כאמור - מסקנה זמנית. הערות/הארות/המלצות ותובנות שיש לכם או שקיבלתם בעניין ישכילו את כולנו.
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
תגיד, יש לך איזה עבודה חשובה שאתה דוחה?

ומעדיף לקרוא מחקרים על ביצים וכולסטרול... מאיפה יש לך זמן לעשות את כל המחקרים האלו?!
&nbsp
...ותודה! אני קוראת ומחכימה.

tulkin

New member
אני עד כדי כך שקוף?

כן, כמובן. עוד שבוע. דדליין רצחני להגשת שני מאמרים מהדוקטורט.
יפה ששמת לב

&nbsp

אבו זקן

New member
(בלבול) ביצים

אם באמת לא תיקננו עפ"י A1C כל המחקרים האלה לא שוים הרבה, שכן קל לנחש שיש קורלציה בין A1C גבוה לאכילה של יותר ביצים, כשהדינמיקה היא בדיוק זאת שהתרחשה באשכול הזה: A1C גבוה --> רצון להפחית צריכת פחמימות --> אכילה של יותר חלבונים...
&nbsp
עד כמה שאני יודע, עבור רוב האנשים צריכת ביצים אינה בעייתית, אבל כמו בכל ענייני התזונה יש הבדלים אינדבידואליים, ויש אנשים (לאו דווקא סוכרתיים) שאכילת ביצים כן מעלה להם את ה LDL באופן משמעותי.
&nbsp

tulkin

New member
מצד שני, אם באמת אכלו הרבה ביצים

הA1C שלהם היה אמור לרדת :) לא?
&nbsp

mrkorr

New member
אולי כי אכילת ביצים מלווה בדרך באכילת פחמימה כמו לחם

אני גם מאד אוהב ביצים ובשנות השמונים יעל דן ו"תצפית" לקחו ממני את התענוג של ביצה ביום עם התחקיר הקושר אכילת ביצים לעלייה בכולסטרול (לא דברו אז על LDL ו-HDL).
היום אנחנו יודעים אחרת וקראתי פוסט של אסף פלדמן מתומכי ד"ר בורשטיין שהציע מתכון לארוחת בוקר עם שתי ביצים ואני חושב שביצה גם בערב.
אני לגמרי מבין שביצים הם לא האיום שהוצג פעם, אבל... לא הייתי מרחיק לכת לאכילת שלוש-ארבע ביצים ביום.
לדעתי, שלא מבוססת על שום מחקר חוץ מהשקפה אישית של צורך לאזן, ביצה ביום זה נהדר. שתיים גם בסדר, מידי פעם אבל לא בכל יום.
לא הייתי מחליף באופן גורף פחמימה בביצים.
פרוסת לחם שיפון מלא תשביע יותר מביצה. ואם לא מוסיפים עוד פחמימות בארוחה, כמו אורז או פסטה, אפשר לאזן את הארוחה נהדר עם תוספת ירקות וגבינות.
שוב, אין לי מחקר שיאשש את דברי, אבל אני מנסה לשמור על קו מאוזן: לא להגזים בפחמימות ולא להגזים ב"נטול" פחמימות.

אבו זקן

New member
אני נוטה להסכים

קפה וביצים הן שתי הנאות שנגזלו ממני במשך שנים בגלל תפיסה מוטעית. טוב, לא נגזלו, אבל ללא ספק צרכתי מהם משמעותית פחות ממה שהייתי עושה אלמלא המלצות הממסד הרפואי/תזונתי, המלצות שנכון להיום אינן תקפות (אני מקוה שזה לא ישתנה מחר).
&nbsp
לשם איזון, באותן שנים ארוכות אכלתי ספגטי בכמות שמספיקה לכלכל עיר סיציליאנית בינונית למשך שנה, והקפדתי, כמובן, להכין את הרוטב עם מרגרינה ולא עם חמאה מרובת כולסטרול...

Dave1972

New member
איך לא ציינתי שהגלוקוז יצא 110?

גם זו קריאה חריגה, היות והטווח של מכבי הוא 70עד 100 (זה לא נמוך מדי?).
לא מבין איך שכחתי לציין.
&nbsp
עדיין ממתין ל-HbA1C...

Dave1972

New member
אני חושב שאני אגרום לקריסת האתר של מכבי מרוב בדיקות...

אוףףףףףףףף... אתה לא מבין כמה אני מחכה לזה.
כל 5 דקות (טוב נו, כל 2 דקות. כן נכון, לפעמים כל דקה) אני בודק אם יש תוצאות חדשות.
&nbsp

למעלה