תוצאות מוזרות של בדיקות דם

תוצאות מוזרות של בדיקות דם

ויטמין B12- כמעט פי שניים מהרף הגבוה שנחשב תקין
פריטין - כמעט 20% יותר מהרף הגבוה שנחשב תקין
כולסטרול רע - 10% יותר מהרף הגבוה שנחשב תקין

איזה מין טבעוני מוזר אני ???

כל שאר הבדיקות בטווחים הרצויים.

Gidi Shemer

New member
מה שאתה עוד יכול לעשות

זה להפנות את עודפי הברזל לספיגה של ה LDL (הכולסטרול ה"רע") ואז תיפתר משתי צרות בבת אחת

Gidi Shemer

New member
אני ביולוג, אני לא קוסם

אני רק מצביע על הפתרון האפשרי

לפרטים של ה"איך"- לזה תלך לפופטיץ

ladybug6

New member
אתה לוקח תוסף ברזל אני מניחה?

אולי זה הזמן להפסיק..

אבל ברצינות, תתיעץ עם הרופא, עודף ברזל זה גרוע בדיוק כמו חוסר, ואם אתה לא לוקח תוסף אז לבדוק אם זה לא אינדיקציה למשהו אחר.

ולגבי הבי12, אני מניחה שאתה לוקח תוסף ושהמשכת לקחת תוסף גם בשבוע שבועיים שלפני הבדיקה? טוענים שזה משבש את התוצאות ורצוי לא לקחת שבועיים קודם לכן..

כן

תוסף ברזל לקחתי עד לפני שבוע, בערך שניים בשבוע, אבל הפסקתי.

תוסף B12 אני לוקח כל יום. בכל מקרה, הבנתי שהרבה B12 לא נורא כי הוא מתנקה לבד ממחזור הדם.

הברזל אכן יותר בעייתי.

לא צריך לקחת B12 כל יום

מספיק פעמיים בשבוע, למרות שעודף B12 באמת לא מזיק, אבל זה סתם מיותר.

ברזל באמת לא לוקחים סתם ככה אלא רק על סמך בדיקות שמראות שיש חוסר.

לא מדויק

ההמלצה האמרינית לסוגיה הזו היא דווקא להעדיף לקיחה יומיומית של הקצובה המומלצת למרות האפשרות לקחת כמות גדולה יותר פעם בשבוע ואף פעם בחודש. הטענה היא כי הספיגה טובה יותר כך.

noa555555

New member
לא צריך בי 12 כל יום . אז למה כל יום ?

מן הסתם רץ לך הרבה בי 12 בדם, זה לא ממש מייצג את מצב המאגרים, בשביל זה צריך בדיקה יותר יסודית וכאמור גם הפסקת לקיחת בי 12 שבועיים לפחות לפני הבדיקה.

מצלתיים

New member
האם קרניסטים נדרשים לא לאכול בשר שבועיים

לפני בדיקת דם?
#הרהורי-כפירה-על-הרמה-המומלצת-של-B12-בדם-איך-היא-נקבעה-ועד-כמה-היא-תרד-בשנים-הקרובות.

noa555555

New member
אני משערת שלקרניסטים

יש הרבה פחות סיכוי שיתרוצצו להם עודפים של כמה אלפי מק"ג של בי 12 בדם באופן חופשי , מכיוון שהם מקבלים אותו דרך העיכול , אם בכלל .. (לפחות לשלושים אחוז יש חסר , כאוכלי כל , רק לידיעה ) .
אנחנו כטבעונים , בגלל המודעות שלנו, ובגלל שאנחנו מקבלים את זה ישר לדם מתחת ללשון , בכמויות שאנחנו לא ממש צריכים, כנראה שלוקח לגוף זמן לפנות את זה משם , את העודפים .

מצלתיים

New member
התהיה היא לא לגבי עודף אלא לגבי חוסר

הרמה המומלצת של B12 בדם היא יותר מדי גבוהה כי היא נמדדה כממוצע בקרב אוכלוסיה בריאה, קרניסטית ברובה שלא התנזרה מבשר שבועיים קודם, וזה מתבטא בבדיקת הדם שנעשתה להם לצורך הסטטיסטיקה.
באנגליה כבר הורידו את כמות ה-B12 בדם הנחשבת תקינה, ולהרגשתי יורידו עוד.

(והערה: מחקר שנערך לאחרונה ודיברנו עליו כאן או בפורום השני הצביע על כך שכנראה אין הבדל בין ספיגת B12 בבליעה או במציצה. יתכן שזה מצביע על כך שהכמות שעוברת לדם בשיטת המציצה היא קטנה, והרוב נבלע עם הרוק.)

noa555555

New member
בלי קשר כרגע לרמה שעליה הוחלט הגדרת החסר

כשיש חסר בדם הוא נחשב כמייצג,
אבל כשיש עודפים (לפחות לכאורה ) הם לא יכולים להיות מייצגים אם נלקח תוסף בשבועיים לפני כן . זו כל הנקודה. כל השאר זה ענין אחר.
לגבי הספיגה, אני זוכרת שהיה פה את תיאור המחקר והדיון . אני משערת שלפעמים פשוט אין לנו זמן לחכות להמסה נכונה מתחת ללשון הזזה שלנו כל הזמן, ולכן .
אבל זו רק השערה.

את טועה הרמה לא תרד

הרמה המומלצת לא גבוהה מידי, רוב הדיונים הם האם להעלות אותה לא אם להוריד אותה ,אם תרצי אביא רפנסים .

מעבר לזה הרמה לא גבוהה מידי כי היא נמדדה בקרב אוכלוסיה בריאה וקרניסטית .

למעלה