קודם כל צריך להבדיל בין הטווח התקין בדם
לבין כמות ה-B12 המומלצת לצריכה בכל יום.
באנגליה הרמה המומלצת לצריכה כל יום כי חצי מהרמה המומלצת בארה"ב (לא יודעת מה אצלנו), ונדמה לי שהורידו אותה עכשיו עוד.
לגבי הרמה בדם: אם אתה מודד B12 אצל קרניסטים שלא התנזרו שבועיים מבשר ואתמול ושלשום אכלו סטייקים, רמת ה-B12 בדמם תהיה גבוהה. כך נקבע טווח ה-B12 התקין.
זה לא אומר שזה באמת הטווח התקין, B12 גבוה בדם לא מזיק, אבל זה לא אומר שהוא נחוץ.
תראה את בדיקות הדם של גבי. הטווח התקין בארץ הוא 211-911.
גבי נמצא ב 380.
באמריקה יגידו לו שהוא במצב מסוכן ואף חווה סימפטומים של חסר - עייפות, בלבול, דמנציה וכו', וחייב לקחת תוסף.
ביפן יגידו לו שהוא שכיב מרע - רמת המינימום אצלם היא 500.
גבי, איך אתה מרגיש?
לבין כמות ה-B12 המומלצת לצריכה בכל יום.
באנגליה הרמה המומלצת לצריכה כל יום כי חצי מהרמה המומלצת בארה"ב (לא יודעת מה אצלנו), ונדמה לי שהורידו אותה עכשיו עוד.
לגבי הרמה בדם: אם אתה מודד B12 אצל קרניסטים שלא התנזרו שבועיים מבשר ואתמול ושלשום אכלו סטייקים, רמת ה-B12 בדמם תהיה גבוהה. כך נקבע טווח ה-B12 התקין.
זה לא אומר שזה באמת הטווח התקין, B12 גבוה בדם לא מזיק, אבל זה לא אומר שהוא נחוץ.
תראה את בדיקות הדם של גבי. הטווח התקין בארץ הוא 211-911.
גבי נמצא ב 380.
באמריקה יגידו לו שהוא במצב מסוכן ואף חווה סימפטומים של חסר - עייפות, בלבול, דמנציה וכו', וחייב לקחת תוסף.
ביפן יגידו לו שהוא שכיב מרע - רמת המינימום אצלם היא 500.
גבי, איך אתה מרגיש?