תוקף דו"ח שניתן ברחוב שלא קיים...

shirly8878

New member
תוקף דו"ח שניתן ברחוב שלא קיים...

האם דו"ח שהודבק לרכב וניתן על עבירת חניה , אבל השוטר כתב רחוב שאינו קיים, ניתן לביטול? גם במוקד 106 וגם במשטרה לא שמעו על הרחוב הזה, ובדיקה באינטרנט העלתה אותו דבר וזה כמובן לאחר שאני, כתושבת העיר, לא זיהיתי את הרחוב בעצמי. יש עילה לביטול?

Pullover

New member
כדי שאוכל לענות על השאלה

צריך לראות את הדו"ח עצמו. העלי כאן סריקה של הדו"ח (בטשטוש פרטים מזהים שלך ושל השוטר) במלואו, ונראה מה הסיפור.

shirly8878

New member
זו תהיה קצת בעיה...

אין לי סורק, אבל אני יכולה להגיד שבדוח כתוב שחניתי שלא כחוק. זהו דוח משטרה והכתובת בה כתוב שחניתי היא כתובת של שד' ****** בעיר בה אני מתגוררת. ותאמין לי- אין כתובת כזו ומעולם לא היתה. אם היו שדרות כאלה בעירי, הייתי יודעת והמשטרה ו/או המוקד העירוני היו גם מכירים. השאלה היא אם זה יגיע למשפט, האם השופט יכול לאמר- זה לא משנה הכתובת- העיקר העבירה? או שהוא יכול לאמר- הדוח לא תקין , אין פה כתובת אמיתית. באותה מידה, השוטר יכול היה לכתוב בכתובת- לה לה לנד... אז האם זה תקף?

asaforon

New member
טעות טכנית בגוף הדו"ח

טעות טכנית של שוטר, במילוי הדו"ח (לדוגמא: צבע רכב) אינה לשעצמה מצדיקה את זיכוי הנאשם. יחד עם זאת אם אכן המשטרה לא תדע להוכיח מהי הכתובת בה בוצעה העבירה, קיימת פסיקה שקובעת כי נמנעת ממך האפשרות להתגונן - ויש בכך סיבה לביטול הדו"ח (כמובן שהשופט יכול שלא לקבל את טענתך). בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום תשובה זו אינה מהווה תחליף ליעוץ משפטי

למעלה