תוקפו של פטנט בארץ

udel

New member
תוקפו של פטנט בארץ

שלום רב, ברצוני לדעת מה המשמעות של פטנט אם רשום כי : is registered in the U.S. Patent & Trademark Office and in the OHIM (European Community). האם ישראל נמנית/ שייכת לאחד משני האירגונים ? במידה ואני רוצה לייצר את המוצר בארץ בעצמי ולמכור אותו אך ורק בארץ האם אהיה נתונה לסכנת תביעה ? תודה

בפטנטים התוקף הוא טריטוריאלי

שלום udel, התוקף של פטנטים הוא טריטוריאלי. כלומר, על מנת שתוכל להשתמש בהמצאה המפורטת בפטנט בישראל עליך לוודא שלא נרשם הפטנט בישראל. עליך לקבל ייעוץ ממשרד עורכי פטנטים בנוגע לשאלה האם לפטנט / לבקשת הפטנט יש עדיין סיכוי (פרוצדוראלי ו-מהותי) להירשם בארץ. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

udel

New member
המשך השאלה ....

תודה על המענה המהיר! אני מבינה אם כן , כי ישראל אינה נמנית על 2 הארגונים הללו ? ולשאלתי השנייה האם מעמדה המשפטי של בקשה לפטנט שווה למעמדו המשפטי של פטנט שכבר נרשם? משמע באם נאמר לי כי אכן ישנה בקשה לפטנט בארץ, האם המשמעות היא כי אינני יכולה למכור את המוצר בארץ ?

USPTO ו- OHIM

שלום udel, לא מדובר בארגונים פרטיים אלא בגופים ממשלתיים. ה-USPTO הוא רשות הפטנטים בארה"ב ו-OHIM הוא הגוף הרושם סימני מסחר ומדגמים באיחוד האירופי. ישראל אינה חלק מארה"ב וגם אינה חלק מהאיחוד האירופי... בוודאי שמעמדה המשפטי של בקשת הפטנט אינו שווה למעמד המשפטי של פטנט רשום. המונופול הניתן לבעל פטנט תלוי ברישומו של הפטנט לאחר בחינתו. עצם קיומה של בקשה לפטנט אינה בהכרח אומרת שיהיה פטנט רשום. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה