תורה ומדע, מוסר והלכה

masorti

New member
בלי להיכנס לויכוח האם אכן..

הטיעונים של דעת אמת הם "עובדות בדוקות ואמיתיות", אני אחזור ואומר שמרגע שהמטרה המוצהרת היא שינוי אמונתו של אדם (בהקשר הדתי) - זוהי מסיונריות. כאשר אתה לומד תולדות עם ישראל או תלמוד או ארכיאולוגיה באוניברסיטה, מראים לך עובדות בדוקות ואמיתיות (למעט מרצים אנטי-דתיים מסוימים...) בלי שזה יהיה בגדר מסיונריות. והסיבה היא - ששם המטרה היא העברת המידע לשמה, והמסקנות האמוניות אינן מעניינו של המרצה. ב"דעת אמת" המטרה אינה הרצאת החומר אלא המרת האמונה. ולכן הם מסיונרים. --- ותעשה לי טובה ותפסיק לדקלם לי על הרב אמנון יצחק. לא תמכתי בו ולא עסקתי בו, וממילא מעשיו לא מכשירים מסיונריות של הצד השני.

masorti

New member
אנשי "דעת אמת" התגנבו לבתי כנסת..

והטמינו בארון הקודש כרוזי הטפה לכפירה הכוללים תמונות חזיר. לטעמי זה מעשה בזוי, ולא פחות חמור מכל המעשים שהפנית אותי לקרוא עליהם.

תביא לינק... או הוכחה...

כל שאני יודע שדעת אמת אכן הטמינו כרוזים בבתי כנסת. אם אכן זה היה בארונות הקודש והכרוזים כללו תמונות חזיר- אני מגנה את זה, וזה מזכיר לי את האנטישמים שנפנפו בנקניק חזיר מול פרצוף היהודים. אבל לא נראה לי שאכן כך היו פני הדברים.

איש באמנותו יחיה.

למרות שבמציאות זה יותר איש באמונתו ימות. זה כבר מוגזם. מזכיר אנטישמיות. הגמד

בעניין המיסיון

המיסיונריות היהודית פועלת נגד מיסיונרים בני דתות אחרות המנסים להעביר יהודים על דתם. המיסיונריות היהודית פועלת בצורה בוטה וכוחנית בחוגים יהודים חלשים: לדוגמא: חדרי יולדות בבתי חולים למשל בבתי חולים כשבני המשפחה נמצאים במצוקה איומה בשל חולי של בן משפחה הם מנצלים את החולשה הזו ומציעים פסאודו-חיזוק. הטענה: אם זה לא יועיל זה לא יזיק. מה ההבדל בין המיסיונרים היהודים לבין המיסיונרים האחרים? אין הבדל. אולי היהודים אפילו בוטים יותר. גסים יותר. טפילים יותר. נשמע רע? כן. הייתי בבתי חולים וראיתי איך המיסיונרים היהודים עטים כמו עיטים, כמו נשרים על פגרים, על האנשים בעת מצוקתם, בעת חולשתם. כופים את אמונתם על הסובבים אותם. כמו למשל באותו בית אבות שבאתי לבקר בו ולא יכולתי להביא עוגה בפסח לאחד השוהים שהוא אתיאיסט מוחלט. (כמובן שהבאתי ונתתי לו והתעלמתי בהפגנתיות מהמבטים... איש באמונתו יחיה ואני מאמינה בחוסר אמונה. הטל ספק בכל

למעלה