תורי לקטר- נמאס לי.

ladybug6

New member
מסכנונת שלנו

יש תקופות כאלה, שנמאס ואין כח, וגם לנו נמאס ובא לנו שיפנקו אותנו..
אני חושבת שבתקופות כאלה אפשר להשקיע קצת יותר ולהיעזר בדרכים יצירתיות, למשל: לגשת לאבו חסן ולהביא ג'ארה של חומוס, פול, פלאפלים וצ'יפס, ערימת פיתות, ובבית להכין סלט גדול ואיזה גלידה לקינוח.
יש מקומות לא יקרים שאפשר לקנות בהם אוכל מוכן, ביתי כזה, ואפשר גם מדי פעם לקבל חיזוקים באמצעות אנשים שבאים לבית שלך ומבשלים לפי בקשתך (לא שפים, פשוט בשלנים ביתיים כאלה שמציעים את השירות של לבוא לבשל בבתים). נכון שזה קצת יותר יקר, אבל לפעמים כשיש תקופות של עומס וחנק, זה שווה את זה.

וגם אם כל זה לא מתאפשר וצריך רק לקחת נשימה עמוקה ולקבל ליטוף - זה בסדר, קבלי ליטוף, קחי נשימה, ויאללה תחזרי לטגן משהו

יוספה 51

New member
יאללה, לקחתי את הליטוף. עכשיו השאלה

מה יילך קל יותר לבחור לצבא למחר. שמתי בהשרייה עדשים בסביבות 4, נראה לכם שעד 9 זה מספיק זמן ואוכל להכין מג'דרה? אולי אלך על אצבעות הגבינה שלך, אבל זה לא נורא מהים. אבו חסן רעיון טוב לשבת, חושבת באמת ששבת זו אני בשביתה.

אני מכינה מג'דרה כלל בלי השריה

מטגנת את העדשים לפני האורז, מוסיפה את האורז וזה מתבשל יחד. מצליח לי תמיד.
עוד יותר קל אני שמה עדשים כתומות במים ומוסיפה אורז אחרי 5 דקות ואז שניהם מתרככים ביחד.

ladybug6

New member
אני לא משרה עדשים...

אני ישר מבשלת, מסננת, שוטפת ומוסיפה לאורז שבושל בנפרד.

Ofericko

New member
אני משרה לשעתיים-שלוש. אח"כ מוסיף אותן

למחבת עם הרבה בצל מושחם ומשם לאורז עם תבלינים.

smaak

New member
חיבוקים והרבה הבנה

חיבוקים כי זה לפעמים מתיש ברמות שקשה לתאר.

הרבה הבנה- כי גם אני מכינה, עמלה ועומדת במטבח כדי לבשל.
לא שלא עמדתי לבשל לפני כן, אבל הקלות הזו של להכין כריך היתה לפחות אופצייה.

לדעתי תעבירי את הבן לשירות רחוק מהבית, שיחזור כל שבועיים.
מה עושים בצבא עם טבעונים חוץ מלתת להם עוד קצת כסף לקנות אוכל?

יוספה 51

New member
כמו שאני מכירה אותו, גם אם היה רחוק היה סוחב

קופסאות מאמא. בעקרון אמורים לתקצב טבעוניים בעוד 400 שח, אבל זה לא ממש עוזר כשאין מה לקנות טבעוני. ועכשיו, בסוף הקיטורים, להגיד שהוא ילד נפלא, עצם זה שבכלל עצר והבין את הנושא של הטבעונות ואימץ אותו בעקבותיי, זה כבר מרגש מאד, אז צריך להגיד תודה.

והרי אי אפשר בלי הצעה בכל זאת....
יש הרבה קייטרינגים טבעוניים שמבשלים למשפחות לפי בקשה/דרישה וכן הלאה. אפשר אולי לעשות הזמנה פעם בחודש שיהיה ספייר בפריזר למתי שצריך ולזמן שאין כח...

חוץ מזה המון המון

יוספה 51

New member
מסכימה, פתוחה לרעיונות לקייטרניג הגיוני

לכמות קטנה (10 אנשים), שלא על בסיס של תחליפי בשר אלא יותר תבשילים מיוחדים. איזור המרכז, מחירים סבירים, יש רעיונות? תודה אנשים נחמדים ביותר שכמוכם.

Ofericko

New member
במסעדות דרוזיות יש לא מעט תבשילים

טבעוניים למהדרין, טעימים מאד. איפה באיזור המרכז ממוקמת הקהילה הדרוזית?

ella100

New member
אכלתי מנה טעימה טעימה בשם רומנייה ב"רג'ינה"

למסעדת רג'ינה במתחם התחנה בתל-אביב יש גם תפריט טבעוני.
הרומנייה שאכלתי שם-עדשים ירוקים,חציל,טחינה ורכז רימונים,עם אורז בצד,היתה מנה טבעונית כל כך טעימה,שתהיתי,איך העדשים הירוקות הפושטיות,הפכו למנה שלא רוצים שתיגמר.והיו עוד מנות טבעוניות.
המקום שם מיוחד,עם אוירה כל כך נעימה ושרות אכפתי,שגרם לי בו במקום להחליט שחוזרת לשם שוב.
http://www.reginarest.co.il/?page_id=44

למעלה