תורם זרע ישראלי ידוע

התורם

New member
תורם זרע ישראלי ידוע

אני תורם זרע ידוע - כמו בבנק הזרע רק שהאמא יכולה לפגוש אותי לפני, והילד יכול ליצור איתי קשר אחרי גיל 18
יש לי כבר מספר ילדים בסידור הזה.
למידע נוסף ושאלות אפשר ליצור איתי קשר באימייל או בפייסבוק:
[email protected]
www.facebook.com/Hatorem

אמאנחל

Member
מנהל
זה מעשה בעייתי מבחינת החוק בישראל

אין לאם הגנה מפני תביעת אבהות שלך. אין לך הגנה מפני תביעת אבהות שלה. זה לתת אמון באדם זר עם היקר לך מכל.

מרגנית2

New member
הוא אמר פעם שחותמים על הסכם

הוא והאם. הוא לא פרט אבל אני משערת שזה רשום שם. התחייבות לא לתבוע זה את זה.
לי יש הסכמה בעל פה והתחייבות לא לתבוע את אבי בני. זה עובד כבר 14 שנה. גם מצידו וגם מצידי.
לפני כמה ימים היתה לנו שיחה לי ולילד. הוא ציין בפני שכנראה את אהבת בעלי החיים ירש מאביו. כי אני ממש לא בענין. פעם ראשונה שעולות בראשו מחשבות על דמיון לאב ועל דמותו ותרומתו בהעברת התכונות והגנים. ככל שהוא גדל - יותר מעסיקות אותו השאלות והמחשבות על מוצאו.
&nbsp
&nbsp

התורם

New member
מעניין!

מה הסידור שלכם לגבי העתיד, הילד יוכל לפגוש את האב בבגרות?

רi תם

New member
הסכם חתום לא תקף

בזמנו,בררתי עם עו"ד ובבית משפט.
האם יכולה,בכל שלב נתון,לתבוע מזונות עבור הילד.
מתנצלת אבל נקרא לי וולנטרי ומאוד לא אחראי. מה ש"הקפיץ" אותי בפרט היה המשפט "יש לי כבר ילדים מהסידור הזה",משמע,אין מעצורים ואת ההשלכות כל אחת מהאמהות היחידניות מבינה.

התורם

New member
הסכם

ההסכם שלי מתייחס לסוגיה המשפטית הזאת בדחילו ורחימו וההשלכות הן ילדים חמודים שנולדו בסידור שעובד :)

רi תם

New member
זה בדיוק העניין

שמתשובתך עולה וסליחה מראש אם אני אקרא שיפוטית,נאיביות עד אין קץ.
אני אם יחידנית לתאומים.
ילדיי הם לא "חמודים",הם בני אדם שיתבגרו ויצאו לחיים משלהם.
לא הייתי רוצה שהם יהיו חלק ממשפחה ענקית שיש לה אב/תורם אחד.
ואתה,יכול לטעון בדחילו ורחימו אבל לעולם לא תדע אם הצד שמנגד רחום וחנון.

התורם

New member
נאיביות

אני לא מאמין שאני נאיבי, אבל גם אם כן, איך זה בדיוק טיעון נגדי? :)
אדרבא אם מישהי זוכה להגשים את חלום המשפחה שלה בדרך שיותר מתאימה לה מהאופציות האחרות בגלל שאני סומך עליה...

רi תם

New member
יש לקחת בחשבון עוד פרמטרים

"להגשים חלום" זה צירוף כללי.
עשור חיכיתי "להגשים חלום" אבל כל הדרך אליו לקחתי בחשבון פרמטרים כמו אחאות,זהות התורם,רווחתם העתידית של ילדיי ועוד כהנה וכהנה.
"לפזר" זרע בלי פיקוח יכול להיות גם מלכוד.
עבורך ועבור האישה אולי פחות.זו "הגשמת חלום" והילדים איפה במשוואה הזו?

התורם

New member
אחאים ופרמטרים אחרים

בגלל שאני תורם ידוע שמכיר את הילד בבגרותו, בעיית גילוי העריות בן אחאים פשוט לא קיימת כמו בבנק הזרע.
תורם ידוע בישראל זה דבר נדיר ביותר, אפשר לספור על כף יד אחת תורמים ידועים שתרמו ליותר מאישה אחת (אם בכלל אני לא היחיד). לעומת הילדים מבנק הזרע שיודעים שהם ב"פול" של עשרות אלפי ילדים (בנקי הזרע מעבירים סוחרים בתורמים המוצלחים ביניהם אז זה לא רק בפול של הבנק עצמו), הילדים שלי יודעים שהם רק ב"פול" מי שאביו תורם ישראלי ידוע, וגם זה רק עד גיל 18 - אז אנחנו מכירים ואני פוגש אותם.
אם 'מלכוד אחאים' זה מה שמדאיג אותך, האלטרנטיבה היותר טובה ברורה כאן.

עוד פרמטרים מעניינים:
-הזמינות שלי לתרומה שתיצור אח\ות בעתיד, מה שלרוב לא קיים בבנק הזרע
-ביצוע ההזרעה באופן ביתי (כוסית פלסטיק ומזרק) כך שאף אחד לא מתערב לך ברגע האינטימי ביותר הזה
-הסיכויים האופטימליים לכניסה להריון מזרע שהוא טרי - יותר מפי 2 מאשר זרע קפוא (לפי המחקר שעשו בארץ על יותר מ8000 נתרמות באיכילוב)
-עמדה נוחה יותר מול הרבנות
-אי מעורבות של כסף - המניע שלי הוא העזרה ואני מתעקש לא לקבל כסף גם מנתרמות שמעוד רוצות להכיר תודה, בעוד בבנק זו השלמת הכנסה קטנה של סטודנט צעיר, והכנסה גדולה של הבנק

רi תם

New member
עונה

מדגישה שוב,כאמא,לא הייתי רוצה להיות חלק ממשפחה ענקית שבראשה "תורם" לכולם.
את עניין האחאות לתורמים אנונימים,אם וכאשר יתבקש העניין,אפשר להסדיר בבדיקת דם די פשוטה.
בנוגע לתורם ישראלי,ידוע-אולי זה המקום לשאול למה זה כל כך נדיר?זה לא סתם עניין של מה בכך הן מהפן המשפטי והן מהפן האישי.
בעניין ההזרעה-אינטימי?לא!הזרעות באיכילוב הן לא "דרמה".זה לא מה שיכריע את הכף.
עמדה נוחה מול הרבנות?סליחה,אבל אתה ממש לא בקיא.אני הייתי ברבנות.אין לנתרמת ממך שום "נוחות",הקלות,הטבות או איך שלא תקרא לזה.היא תעמוד בדיוק כמו שאני עמדתי,אגב בגאווה גדולה,מול הדיין.
בנוגע לעניין הכלכלי....נכון,מנת זרע היא לא חינם אין כסף.
האם זה מדד מכריע שבגינו טוב יותר לבחור במסלול התרומה אותו אתה מציע?לא.
ואם נסכם-אני לא מה"מצדדות" ואני אמא לילדים,יחידנית,מתורם אנונימי וכך הוא ישאר שחושבת שרווחת ילדיי ובריאותם הנפשית קודמת לכל.
בהצלחה.

התורם

New member
עונה לעונה

-הילד לא הולך לעשות בדיקת דם בכל דייט ראשון או סטוץ במסיבה, זה נטל משמעותי. עדיפה היכולת לשאול אם אבא שלך זה *הכנס את השם שלי*.
-פעולת התרומה היא אכן לא עניין בכך, אבל זו לא נקודה נגדי :)
-הזרעות במעבדה עם איש רפואה שמבצע אותן על הגוף שלך זה הבדל רציני לעומת להיות לבד עם מזרק בחדר השינה בביתך. גם לנשים שהכי פחות מפריעה להן הסיטואציה בקליניקה, עדיין יהיה הבדל. אני מסכים איתך שזה לא יכריע את הכף (לרוב הנשים).
-ברבנות הנתרמות שלי יגיעו עם שם מלא ותעודת זהות של האב ועם הסכם בו אני מתחייב לעזור במידה ויש צורך. אני מאמין שזה יתרון לכל צרה שלא תהיה :)
-הזכרתי את העובדה שבנק גובה כסף והתורמים שם מקבלים כסף לא בגלל העלות הכלכלית, אלא בגלל המניעים הכלכליים של הפעילות שם, מול המניעים הוולונטריים שלי, או כמו שנתרמת שלי אמרה פעם "עדיף לא לגבות כסף על יצירת חיים"

ההסכם

צריך רק לזכור דבר אחד החתימה על ההסכם אינה מחייבת את הילד. דמי המזונות הם שלו ולא של האם

התורם

New member
מצב משפטי

את צודקת שהמצב המשפטי מורכב ויש זכויות שאי אפשר לוותר עליהן. יש לי חוזה שאני מאמין שהוא די טוב בהתמודדות עם הבעיה הזאת, ובנוסף האמא יכולה להרגיש בטוחה בגלל שבפעילות התרומה שלי שהביאה ילדים לעולם, מעולם לא תבעתי אבהות או התערבתי בכל דרך בגידול הילד.

רi תם

New member
תשובתך יהירה ולא ממש משקפת דעת

jiminit2

New member
למה?

חוקית אני מבינה שיש בעיה. אבל אם יש גבר שמוכן להכנס להסדר הזה ואישה שמעוניינת בתורם ידוע. למה לא?

למעלה