תורם זרע ישראלי ידוע

jiminit2

New member
סתם לצורך הטיעון..

אנשים בוגרים יכולים לעשות מה שהם רוצים. אם ניקח חלילה את גואל רצון ונשותיו - הוא תרם זרע והן גידלו ילדים. זה לא משהו שניתן יהיה לפקח עליו אי פעם.
(אבל אני לגמרי מבינה למה את מתכוונת)

רi תם

New member
בדיוק עליו חשבתי

נכון,הם הוגדרו ככת ונכון שנעשו שם דברים שהם הרבה מעבר למה שיכול להיקרא "תרומת זרע" אבל זה הרגיש לי בדיוק אותו הדבר.
כולנו אנשים בוגרים ובהחלט,כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו אבל,פורום של אמהות,אי אפשר להישאר אדישה.

אני לא מבינה את השיפוטיות

מה את מרוויחה מזה שאת פוסלת אותו ואת דרכו?
&nbsp
ובכלל - מה לדעתך הניע את תורם הזרע שבתרומתו השתמשת?
אולי עשה זאת בגלל תאוות בצע (עבודה נוחה יחסית וקלה), אולי חשב שהגנים שלו כל כך מופלאים שהם ראויים לפיזור, יש שעושים זאת כדי להרגיש סיפוק מעצם העובדה שעזרו ושיש להם יכולת לתת משהו שלאחרים אין.
&nbsp
העובדה היא שתרומת הזרע לא נורמטיבית בחברה שלנו, והיא נחלת מיעוט קטן של אנשים ולאנשים מניעים שונים.
&nbsp
אפשר להתייחס לזה בצורה מתנשאת, כמו שעשית את בתגובתך וגם אני בדרך שבה הצגתי את המניעים למעלה, ואפשר לברך על כך שיש אנשים שממניעים שונים מסייעים לנו להגשים חלומות. המפגש הזה בין חלומות מאפשר לברוא מציאות חדשה.
דרך אגב, אילו תרמתי ביצית הייתי עושה את זה רק מתוך היכרות עם הנתרמת.

רi תם

New member
מרוויחה?כלום.אני-שיפוטית.את-צדקת(בסגולים)

ה-שונית

New member
לא עבור עצמה, אלא עבור אחרות!

רותם כבר עשתה את הבחירה שלה והביאה ילדים מתרומת זרע אנונימית מבנק הזרע. לכן, ברור שהיא לא מרוויחה דבר עבור עצמה בבקרה את ההצעה.
היא בהחלט מסייעת לכל מי שקוראת את השרשור וחשבה שמדובר בהצעה טובה, לחשוב על הדברים שנית ולשקול את כל השיקולים הרלוונטיים לפני שהן בוחרות דווקא בדרך זו.

זה לא מדויק

תקראו למשל את סדר נשים של עמיה ליבליך ותראו כמה שיפוטיות יש כלפי דרכי בחירה אחרות של נשים. הפסילה הגורפת היא לא כדי להגן על נשים אחרות, אלא גם מתוך צורך פסיכולוגי עמוק לחזק את דרך הבחירה שלך, שבאופן טבעי יש בה גם הפסדים (וגם רווחים כמובן) בהשוואה לדרכי בחירה אחרות. הבחירה שלנו בהורות יחידנות לא טריוויאלית, ובכל דרך שנבחר יש גם הפסדים וקשיים לעומת הדרך הרגילה.
יש נשים שבחרו או נאלצו לבחור בתרומה אנונימית שנאבקות באפשרות לתרומה פתוחה או לא אנונימית עבור נשים אחרות. כל "שכלול" כזה של מושג התרומה פותח דיון רחב יותר של אימהות, של ילדי התרומות ושל הציבור הרחב בנוגע למשמעות תרומת הזרע, סוגים שונים של תורמים, ומשמעות קבלת "תיק אימוץ" מלא לילד. זאת הדלת המסתובבת שמוצבת מולך ומול הילדים שלך.
לפעמים יש בזה גם משהו מאיים.

רi תם

New member
אז את טועה

ראשית,קטונת מלנסות לאבחן אותי,אותנו,האמהות מבחינה פסיכולוגית.
אל תתיימרי.
לשלוח לקרוא ספרות זה נחמד.
אני אשת ספר וחובבת המילה הכתובה,באשר היא.
והכי חשוב-אני אמא יחידנית גאה,שלמה בטריליון אחוז עם הבחירה שעשיתי ויש לי את כל התשובות לתת למי שיבקש.
התגובה שלי ל"תורם הידוע" לא ממקום של חולשה או צורך להגן לא על עצמי,לא על משפחתי ולא על הבחירה שלי.
התורם שלנו אנונימי ואני מאוווווד מצדדת באנונימיות מוחלטת.
כן,אני יודעת כי אני קוראת תדיר בפורום,שדעתך שונה משלי.
זה בסדר גמור לא להסכים ועוד יותר בסדר לומר למה לא מסכימים.
אין באמהות שלי ובבחירה שעשיתי שום דבר מאיים.
במשפחה שלנו אין אבא.נקודה.
זה שבחר לתרום,סיבותיו מעניינות אותי כקליפת השום,תרם ואני שילמתי וקיבלתי מנות זרע.
אני הריתי,אני ילדתי,אני מגדלת,אנחנו משפחה "אחרת",מאושרת וזה נפלאאאאאאאא.
ועוד משהו- מאיפה הקביעה שבגלל שבחרנו ב"לא טרוויאלי" יותר קשה וישנם הפסדים מאשר בזוגיות,נישואין,הורות משותפת וכיו"ב????
מעולם לא נתקלת,שמעת על ילדים או הורים שמתמודדים עם קשיים או "מפסידים" למרות שמבנה המשפחה שלהם הוא המבנה ה"מיתולוגי"?

זכותך כמובן - אם כי אני פחות מתחברת

לא מתחברת לשלמות הטוטלית ולנפלאאאאאות בלבד, בוודאי לא מבחינת הבנות שלי.

לא מתחברת לנחרצות הטוטלית שעלולה להתנגש בעתיד הרחוק עם תחושות אחרות שהבנות שלי עשויות לחוש בשלב זה או אחר של חייהן. רוצה להשאיר מקום לאחרים, ובוודאי להן, להרגיש אחרת ממני.

לא מתחברת לכך שכשאדם בחר בדרך חיים אחת ושמח בה, הוא פועל "להגן" על אחרים מפני בחירות מושכלות בדרכי חיים אחרות. אילו כולם היו כך, כולנו לא היינו כאן.

אבל כמה טוב שהפורום מציג מגוון דעות.

התורם

New member
וואו

הניתוח שעשית מדהים ואני מאמין שהוא נכון לגבי נשים רבות שמגיבות באופן ביקורתי לעזרה שלי. קטונתי לדעת אם הוא נכון לגבי רו תם, אבל אין זה משנה. תגובותיה די ביקורתיות ומגמתיות אבל אני מברך עליהן - הן מעוררות דיון שנתן הזדמנות להשיב תשובות חשובות ומפורטות כפי שאפשר לראות לעיל.

למעלה