תושבי ניו יורק, אתם מרוצים ?

Numnum

New member
תושבי ניו יורק, אתם מרוצים ?

האם הפחדשים והחששות , שסביר להניח היו בהתחלה, אכן עברו, האם הכל התגלה כפחות נורא ממה שחשבתם ? האם יש כאלו שנשברו וחזרו לארץ ? מה היה החלק הקשה ? כסף ? בירוקרטיה ? מציאת דירה מתאימה ? האם מצאתם עצמכם מתפשרים המון ? האם הדירה שלכם היא לא פינה חמה שאתם שמחים לחזור אליה ? אני נורא סקרו, בן 22, עוזב לבד, עובד לNY ... דירה, חברים, עבודה ... מפחיד מפחיד ...

inbalich

New member
שלום לך בן 22

הפחדים והחששות שאתה מדבר עליהם הם בעיקר בגלל חוסר הודאות, חוסר הידע והחוסר הגדול ביותר שהוא המרחק הגדול מהמוכר והידוע. בארץ אתה תמצא את עצמך מסתדר בכל מצב, במקרה בגרוע-תמיד יש מי שיעזור. השפה גם היא קשה. לפני שהגעתי, היה ברור לי שהאנגלית שלי מצויינת - כשהגעתי הבנתי כמה חסר לי כדי באמת להגיד שהאנגלית שלי מצויינת. רגעי משבר היו לא מעט, בעיקר בהתחלה, הגעגועים שוברים, אבל אחרי שאתה מתאקלם, ונהיה לך סדר יום קבוע זה קצת יותר קל... גם למחירים פה צריך להתרגל... שכר דירה לא קרוב בכלל לשכר דירה בארץ עבור מה שאתה מקבל בתמורה. שכר הדירה שלי הוא $775 לדירה חדר וסלון ישנה, וגם זה מחיר שקיבלנו בפוקס כי הגענו דרך קרוב משפחה... בארץ עבור סכום כזה הייתי מקבלת דירת חדר וסלון משופצת מהבלטות עד לתקרה... הבית הוא מקום שכיף לחזור אליו לא בגלל הבית עצמו אלא בגלל המהות שלו. אני חוזרת הביתה לבעלי ולכלבות שלנו, ואני מחכה לראות אותם כל יום... אם אתה לבד, אולי תתחיל עם שותפים, ככה, בשביל החברה... אח"כ תבחן אפשרויות אחרות. אנחנו גרים בברוקלין, וכאן ההתאקלמות קצת יותר קלה, משום שהקהילה היהודית כאן גדולה ויש הרבה ישראלים, ואפילו בסופר יש מוצרים מהארץ, שזה באמת פינוק. יש כאן את הערוץ הישראלי, בגלל הביקוש הגדול. האמת שאני מניחה שאת הפריבילגיות האלה יש בעוד מקומות, אבל בכל זאת... המון בהצלחה, ואם תזדקק לעזרה נוספת - אל תהסס ענבל ובועז

inbalich

New member
ויחד עם זאת

רובנו כאן לאותה מטרה - כסף. אז צריך להתגבר על כל המכשולים, ולעשות לעצמך הכי טוב שאתה רק יכול כדי להשיג את המטרה. בסה"כ לא רע כאן - זה פשוט לא הבית...

amits6

New member
אני לא מסכים שרובנו כאן לכסף

את עשית הכללה ממש לא לעניין.יש אנשים שלא היו מרוצים מהמצב הביטחוני או הישראלים שלא יודעים איך להתנהג או המנטליות שהשתנתה אחרי טיול והם מחפשים משהו אחר.בכל מקרה מניסיון שלי אותם אנשים שהגיעו למטרה של כסף לא שורדים לתקופה ארוכה ועוד דבר אנשים שמגיעים בדר"כ למטרה כספית בלבד נשארים לא חוקיים כאן מכיוון שהם לא מחפשים לבנות את החיים שלהם.אנשים רבים שפגשתי שנשארו למען הכסף הופכים אחרי כמה זמן עבד לכסף ונשארים פה לזמן מוגבל ולאחר מכן לא מסתדרים יותר בארץ מכיוון שלא חשוב כמה שתעבוד רק אחוז פצפון מסתדרים מבחינה כספית הנותנת להם אפשרות לחזור חזרה לארץ ולחיות על הממון שלהם ולפתוח עסקים (אלי טביב או שרי אריסון או חיים סבן) ועוד כמה כאלה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

Numnum

New member
המון תודה ! אני שמח לקרוא את דברייך

אין לך מושג כמה הפורום הזה עוזר לי בהתמודדות והבנה של המצב אליו אני נכנס . מה שמטריד אותי אלו לא הגעגועים או הבדידות, אני מאמין שמהר מאוד אני אמצע חברים, שאמנם לא ישתוו לחברי הילדות, אך לא אהיה בודד. כמו כן העבודה שלי היא בסביבה שורבה ישראלית, כך שלא יהיה קשה, ואני לא מאמין שאנשים לא יעזרו אם אני אצטרך משהו ...אנשים, ובטח ישראלים, לא כאלו אכזריים
. אני בעיקר מוטרד מהדירה ומהכסף, כל פעם אני מוצא עוד משהו שצריך לשלם עליו (עד היום אני חי בדירה של ההורים), אז יוצא לי שכ"ד, מים, חשמל, גז, טלפון,אינטרנט, חדר כושר, אוכל ואוכל, מוצרי צריכה אחרים (כי להתקלח צריך), ביגוד מתאים וכו' שכרגע עם כל החישובים שלי נראה לי שאני מצטרף למעגל העוני בארה"ב. 2000 דולר סה"כ ...דירה וכל מה שפירטתי ... ורגע !!! עוד לא אמרתי לימודים . מה שכן מעודד, שאם אכן אמצא עבודה לחברה שלי, אז המצב יתהפך והכל יהיה ורוד, אפילו מאוד . אשמח לשמוע ממכם כל טיפ וכל עצה, הרי אין חכם מבעל מנסיון . ת-ו-ד-ה !! וחג שמח , נמרוד

jethro1

New member
נמרוד,

מרחוק הכל נראה מפחיד (לפעמים גם מקרוב). אתה צודק, כל עוד יש לך תמיכה חברתית, ונראה שתהיה לך, הבעיות הרבה פחות מפחידות. אנחנו פה למטרת לימודים (היא) וקריירה (הוא). בהתחלה היה קשה... (אנחנו עדיין בהתחלה). לאט לאט מסתדרים. לדעתי, כדאי לך לחשוב כבר עכשיו איזה דברים אתה חייב בשביל לחיות, ואיזה דברים אתה רוצה כדי שיהיה לך נעים. בכל מקרה, יש גם סדר להתארגנות שקובע תהליך ההגעה - כמו מתי אפשר לפתוח חשבון בנק (אחרי שיש כתובת קבועה), מתי אפשר לעשות קו טלפון (כנ"ל - וצריך גם social security no), וכל השאר. משהו שמאוד עזר לנו זה ספר שנקרא "החלום האמריקאי - מדריך למשתמש" של רענן שקד, הוא מאוד מנרמל את כל המעבר ונותן הנחיות. בקיצור, לצד כל סיפורי הזוועה ופנטזיות ההצלחה, יש אותנו, שפשוט חיים. ומדי פעם נוחתת עלינו ההכרה שאנחנו בניו יורק, עיר אינטנסיבית, מרגשת, מגוונת, ושיש כאן המון אפשרויות בילוי (שעולות יותר או פחות). ושגם אנחנו, שלא באנו "לעשות כסף", מרוצים כאן ומגשימים את עצמנו בדרכנו.

roniway1

New member
לגבי המדריך

שלום וחג שמח ! רציתי לדעת איך משיגים את המדריך "החלום האמריקאי - מדריך למשתמש "?

Numnum

New member
חג שמח וכשר...וגם תשובה

אני בהחלט לא מגיע בגלל הכסף, 2000$ אינם הרבה, אני בא כדי לחוות חוויה שתמיד רציתי, ללמוד ובאופן כללי אני מרגיש אני מגיע למקום שיש בוא יותר אפשרויות, בכל זאת, ניו-יורק היא סוג של מרכז העולם . בת הזוג שלי מגיעה בעקבותי, גם ללמוד ומאוד מקווים (די הכרחי) שנמצא לה עבודה. במקרה כזה, גם הכסף לא מדאיג את שנינו . את הספר של רענן שקד, קיבלתי מתנה מאמא לפני שנה וחצי, מאז קראתי אותו כמה עשרות פעמים, מכל הכיוונים, והוא נתן לי המון כלים . הזדמנות גם להמליץ עליו ולשבח ! באמת ספר מצוין .

כמה הצעות פרקטיות

ראשית, כלל בסיסי - לעולם אל תוציא יותר ממחצית משכרך על דיור. עם השכר הוא 2000 דולר לחודש, הקצב לעצמך עד 1000. אם זה אומר לגור יותר רחוק ולנסוע בתחבורה ציבורית, ייתכן שזה הגיוני עבורך. למשל, לגור מעבר לנהר (HOBOKEN והשכונות הקרובות) ולקחת מעבורת או רכבת לעיר בבוקר. חוסך הרבה הוצאות, לא מצריך רכב, ושכר הדירה נמוך בהרבה, וכמובן איכות הדיור גבוהה יותר בהתאם. שנית, תתחיל מלבנות לעצמך תקציב חודשי, ועדיף שיהיה "מנופח" - כלומר לא לחשב את המינימום ההכרחי לכל הוצאה, אלא לתת קצת יותר. למשל - 100 דולר לחודש חשבון טלפון, 100 דולר לחודש חשמל/גז, וכו'. שים לב ל: שכר דירה גז/חשמל מים טלפון פלאפון ביטוח בריאות (אם הוא לא מסובסד ע"י מעסיק) כבלים אינטרנט אם בכוונתך להחזיק רכב: תשלום חודשי, ביטוח, טיפולים הוצאות כלכלה (אוכל, חומרי ניקוי, קוסמטיקה) תמיד תיקח לעצמך עוד קצת "בצד" - בחישוב, למקרים שאתה לא צופה. עם התקציב החודשי הזה תראה לאן אתה מגיע, הכל יראה אחרת כך ותוכל לעשות החלטות יותר שקולות.

Numnum

New member
תודה לך עדי ! (ובבקשה גדולה מכולם)

בגדול, אני מסכים איתך, ואכן אני תמיד נצמד לסכומים הגדולים יותר. ומסתכל על הכל באופן "פסימי" יותר. בכל מקרה, אני לא יכול לקת בחשבון את כל אלו , מכיוון שאינני יודע מה היא ההוצאה הממוצעת (לאדם ו/או לזוג) . ככה שאני מאוד מאוד אשמח אם כל אחד ויכל לפרט , כמה בערך עולים לו לחודש (לו או אם זה זוג, אפילו מצוין) כל אחד מהדברים שאת ציינת : גז/חשמל פלאפון (זה מצרך חובה כמו בארץ ?) ** ביטוח הבריאות מסובסד ע"י המעביד במקרה שלי . אוכל קוסמיטיקה = גילוח, מקלחת וזהו ... (אני לא מתאפר
) טלפון + אינטרנט ? (חשוב !) רכבת/מטרו/ תחבורה ציבורית חדר כושר ... (חשוב לא ?) וכל מה ששכחתי לציין .... תודב רבה לכולם ! אתם עושים את המעבר הרבה יותר קל . נמרוד

iris mom of two

New member
../images/Emo45.gif

אני דוקא אף פעם לא הייתי פה בגלל הכסף. ההפך אם הייתי נשארת בארץ ההורים שלי היו עוזרים לי הרבה יותר ומצבי הכלכלי היה יכול להיות יותר טוב בזמנו. דברים השתנו והיום אני לא יכולה (ממילא אני לא רוצה) לחזור לארץ עם אותה רמת חיים שהגעתי אליה פה. ניו יורק היא עיר יותר קשה, אני לא הצלחתי לחיות שם, לא לבד לפני האוניברסיטה ולא כמשפחה עם ילדים. אחותי לעומת זאת אוהבת את ניו יורק ויש לה דירה קטנטונת במנהטן באיזור טוב (דירה שהיא קנתה) ולכן דירה יקרה. לדעתי כדי לקבל את החוויה האמריקאית כדאי לך (נמרוד) לנסות ולחיות גם לא בין ישראלים. ישראלים, כמו כולם יש טובים ויש לא כלכך טובים. זו תהיה הכללה להגיד שתוכל לסמוך על אנשים להציל אותך רק בגלל שהם ישראלים.

inbalich

New member
מצטערת אם פגעתי במישהו...

אבל בעלי ואני כן פה בשביל הכסף, וכן גם רוב האנשים שסובבים אותנו. נכון, יש בזה גם את החוויה, ואולי גם יותר בטוח כאן מאשר בארץ, אבל הלוואי ויכולתי לחזור עכשיו לארץ!!! וכל מי שסובב אותי גם מרגיש ככה. הלוואי ומחר היינו על מטוס.... ומה שעוד מחזיק אותנו פה זה הרצון להרוויח משכורות גבוהות יותר מאשר בארץ, ובתקווה שגם זה יהיה זמני ושלא "נתמכר" לכאן. עבד לכסף? ממש לא! מצחיק אפילו שמישהו כותב את זה... כנראה שמי שכתב את זה יש לו מספיק והוא כאן בשביל הפאן... ללמוד אפשר גם בארץ! יש בארץ אוניברסיטאות ברמה גבוהה, וזה אפילו עולה פחות מאשר כאן, בארה"ב, בצורה משמעותית. בקיצור, כל אחד מגיע מהסיבות שלו! רק כמה עצוב להיווכח שיש אנשים שעוזבים את הארץ מסיבות בטחוניות! שרק לא יהיו הרבה כאלה. שרק לא יכריעו אותנו מבהבחינה הזאת.

amits6

New member
מה זאת אומרת עבד לכסף ?

אדם שנמצא במקום כלשהו ולא טוב לו והמניע שלו זה רק כסף אז הוא עבד לכסף. את חושבת שתהיי עשירה מעבודה כאן. זה נשמע כמו עוזי חיטמן (חלום עליכם) באמריקה היא אפשר לחלום ואין אף אחד שיתן לך את הכסף על מגש של כסף.ודרך אגב הסיבה שאני עזבתי היא לא בטחונית ואני בכלל לא עשיר (בקושי חי מיום ליום אפילו שאני חוקי).הסיבה היחידה שאני עזבתי היא אסון ורסאי. אני מצטער אבל אני לא סומך על הישראלים (לא על כולם) שמחר אני יעלה על בניין או על גשר או משהו אחר ואני אשאר חיי (אסון שפירים,אסון המכבייה ועוד ועוד) כולם "חאפרים" בארץ מנסים "לעגל" פינות ולעשות הכל בזול. תגידו לי אתם אם אני צודק או לא. האוניבסיטאות כאן יכולות להיות יותר זולות אם אתה חוקי עם גרין קארד.שאלה לי אליכם איך אתם יכולים להגיד שרע לכם פה ומצד שני אתם אומרים שאתם פה למען הכסף ועדיין לא מכורים לכסף ? תסלחו לי זה לא הגיוני......

inbalich

New member
מכורים לכסף זה רחוק ממה שאנחנו

כסף הוא לא הכל בחיים, והוא גם לא הכי (!!!) חשוב, אבל הוא בהחלט עוזר!!! המטרה שלשמה באנו היא לעשות מספיק כסף כדי לקנות בית בארץ מבלי לקחת משכנתא. זה לא עושה אותי ואת בעלי מכורים לכסף!!! אשם שמכור לכסף זה אדם שלא רואה דבר בעיניים מלבד כסף, ומוכן לעשות הכל, אבל הכל, בשבילו. אז נכון שהמצב בארץ קשה, ולא קל, ויקר, ויש פיגועים, ויש אבטלה, וכל שני וחמישי מישהו אחד מפגין ומישהו אחר שובת, אבל זה הבית. אני לא רוצה לחיות פה את החיים שלי. אני לא רוצה שהילדים שלנו ייגדלו פה כשהסבתות והסבים שלהם בארץ. אני יודעת שיש אנשים שמגדלים פה את הילדים שלהם כי הם חושבים שזה ייתן עתיד טוב יותר עבור ילדיהם, ואני לא אומרת שזה לא בסדר. כל אחד וההחלטות שלו. ההחלטה שלנו היא אחרת-אנחנו רוצים להיות קרובים למשפחה ולחברים. ובסופו של דבר אנחנו כן כאן בגלל הכסף. אני לא אומרת שרע כאן ומגעיל כאן, אני רק אומרת שזה פשוט לא הבית. עבורנו זה לא מרגיש כמו הבית, והבית חסר לנו מאד!!! אז אנחנו כן כאן בשביל הכסף. חיים את חיינו הכי טוב שאפשר כרגע, כדי שהשהות שלנו כאן תהיה נעימה ככל שאפשר. אנחנו חוקיים כאן, לא מכורים לכסף, פשוט רוצים לתת לעצמנו התחלה כלכלית טובה יותר. IT'S THAT SIMPLE.

יהושע 50

New member
עם כל הכבוד לתכניות

קחו בחשבון שעם הזמן גם התוכניות מקבלות לעיתים פרספקטיבה אחרת ואנשים שבהתחלה היו משוכנעים שהם "רק צוברים קצת ממון" ומיד חוזרים מצאו את עצמם "כבר חוזרים" במשך עוד שנים רבות. בקיצור אני לא הייתי מתחייב...

doronf65

New member
מנהל
זה נכון, אני מכיר הרבה כאלה.

הרבה יותר ממי שחזרו... כל תכנית היא בסיס לשינויים. תמיד. אבל אני חושב שאף פעם אסור להצטער, גם אם התכנית משתנה. הרי גם כשיש שינוי, הוא נעשה מרצון ושיקול באותו רגע, לא? גם אם חוזרים וגם לא, הכל לטובה. וחבל על האנרגיה בלצעוק "אני פה לתמיד" או "אני חוזר תוך X שנים". הרי הכל כתוב, אבל הרשות - נתונה! אבל דבר אחרון, ומתוך נסיונם של אחרים, לא שלי: אם אדם בטוח שהוא חוזר ומסתובב בהרגשה כזו, זה גורם לו להיות בחבלי קליטה הרבה יותר קשים. הוא לא ישקיע, לא ינסה להתערות, ולפעמים שיקולים קצרי טווח יאכילו אותו מרורים. העניין המנטלי חשוב. למי שמתעניין להבין מה עובר עליו, הרי קטע קצר, ענבל, זה במיוחד בשבילך: ההגירה כשלבים בתהליך ההתפתחות הפסיכוסקסואלי בשלב הראשון – המהגר חש התעלות, אופוריה, ונמשך לגירויים החדשים בסביבתו. בשלב השני – המהגר חש חוסר סיפוק, אבל ודיכאון. המהגר הופך לביקורתי כלפי הסביבה החדשה ועושה אידיאליזציה של ארץ המוצא. שלב זה יכול להימשך חודשים ואף שנים. בשלב השלישי – בהדרגה מופיעות דרכי חשיבה חיוביות יותר. המהגר מתחיל להיות גאה בהישגיו בארץ החדשה, מתגברת ההזדהות עם הארץ החדשה, וחלה הפחתה בערך של ארץ המוצא. תהליך זה נמשך שנים ארוכות, בסיומו המהגר רואה את עצמו חלק מהחברה החדשה ויחד עם זאת לא מכחיש את מוצאו. ההגירה כתהליך אבל שלב ראשון – המהגר חש הלם, ואינו מבין במלואה את המשמעות הנובעת מעזיבתו את ארץ מולדתו. שלב שני – הרגשות מתחלפים בכאב, ביאוש ובבלבול. ארץ המוצא נעשית אובייקט לגעגועים ולהערצה. בשלב השלישי – המהגר מקבל את ארצו החדשה, רוצה להתארגן בה, לבנות בה את חייו וליצור קשרים חדשים. ההזדהות עם ארץ ההגירה מתחזקת. Patricia & Arrendo ), בתוך טיאנו 1997 ). הגירה כתהליך מעורר חרדות אצל המהגר מתחולל שינוי בזמן ההגירה, תהליך השינוי מעלה מגוון חרדות: חרדת פרידה, חרדה בקשר לנאמנות ולערכים, חרדה מהלא נודע, דיכאון חרדתי כתוצאה מהאבל על מה שנעזב, בלבול חרדתי עקב קושי להבחין בין הישן לחדש. ביחד עם תהליך האבל על האובדן המהגר צריך להתמודד עם תחושות הבלבול שנוצרו אצלו עם התערותו בחברה החדשה. כדי להתערות היטב המהגר חייב, לפחות באופן זמני, לוותר על חלק מייחודו. מידת הוויתור בעניינים האישיים תלויה במידת ההבדל בין שתי התרבויות. קיים קונפליקט בלתי נמנע בין הצורך לשנות זהות לבין השאיפה לשמור על הזהות כפי שהיא. שלב ראשון - המהגר חש עצב וגעגועים למה שנעזב מאחור, עולה החשש מהלא נודע והתחושות הן של בדידות וחסר אונים. בשלב השני – המהגר מכחיש או מדחיק את השינוי שחל בחייו ואת אובדן המולדת שלו, תוך הדגשת היתרונות החדשים והפחתת ערך האובדן. בשלב השלישי – המהגר מתגעגע לכל מה שאבד המהגר מודע לרגשות שהודחקו קודם, והכאב הקשור לאובדן עולה. בו בזמן מתחיל תהליך של אינטגרציה בחברה החדשה. שלב זה מתאפיין בנוסטלגיה ועצבות. שלב רביעי – המהגר מסוגל שוב להתייחס לעברו באופן פחות אידיאלי ויותר מציאותי. זהו הסימן לסיומו של תהליך האבל, ועמו מתאפשר שילוב של שתי החברות החדשה והישנה (Grinberg & Grinberg 1984, 1989 בתוך טיאנו 1997 ). ההגירה כתהליך התבגרות המהגר עובר סערה דומה לזו שעובר המתבגר. המהגר כמו המתבגר חי את אובדן העבר ואת תקוות העתיד. הם עוברים שינוי דרמתי באופי, במחשבות, ברגשות, בזהות וביחסים החברתיים. בזמן שאצל המתבגר החברה והתרבות משמשים כעוגנים ליציבות, אצל המהגר נעלמים עוגני החברה, וקשה לשמור על יציבות פנימית. הניתוק מהסביבה המוכרת, בייחוד מחברים וממשפחה מכאיב. אצל המהגר והמתבגר חלים תהליכים של פרידה – וייחודיות. דורון

למעלה