תזונה בריאה ואורח חיים בריא

hila218

New member
תזונה בריאה ואורח חיים בריא


בנות יקרות ברוכות הבאות לפינה הכי תזונתית שיש בימי שלישי נפתח פינה של בישול בריא, אפיה ובריאה
ושאלות שלכן אודות תזונה בריאה, מחלות, בריאות וכדומה...


קצת עלי: שמי הילה כהן ואני בת 31, אני נשואה ואם ל-2 קטנים מתוקים. למדתי במשך כ- 4 שנים נטורופתיה
במכללה למנהל בת"א ואת הסטאג' העברתי בבית החולים אסף הרופא. אני מתמחה בעיקר במערכת העיכול, סכרת ובעיות נשים.


כמו כן למדתי עיסוי רפואי ועיסוי תינוקות ואני עוסקת בסדנאות לנשים אחרי לידה ותינוקותיהן.


מוזמנות בשמחה לשאול שאלות ולהעלות כל נושא שבא לכן בהקשר הנ"ל. ואשמח להענות.
 

hila218

New member
עוגיות שיבולת שועל בריאות


מהאתר של ניקי ב. המהממת עם שינויים קלים שלי.
אני מכינה אותן הרבה הן טעימות ויחסית בריאות.

2 כוסות שיבולת שועל
3.4 כוס קמח תופח
3.4 כוס קמח מלא
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1 כוס סוכר חום כהה
חצי כוס סוכר לבן
3.4 כוס שמן (קנולה מכבישה קרה עדיף)
כפית קינמון

לערבב הכל בקערה וליצור עיגולים עפ"י הגודל הרצוי לכן.
לתנור שחומם מראש 180 מעלות לכ-13 דקות.
 

רוזהלי

New member
hila218

קמח תופח זה לא קמח מלא.
סוכר לבן זה לא בריא.
למה סוכר כהה, עדיף בריא.
 

רוזהלי

New member
hila218

תיקון:
למה סוכר כהה, עדיף סוכר דמררה שהוא הבהיר ובריא יותר.
 

hila218

New member
הי רוזהלי

מעולם לא אמרתי שקמח תופח זה קמח מלא.
ומעולם לא אמרתי שסוכר לבן הוא בריא.
עוגיות אף פעם לא יכולות להיות 100% בריאות

יש עוגיות עם כמויות גדולות של סוכר, חמאה וכדומה...
המתכון הנ"ל מתקרב להיות בריא יותר אך לא בריא ב100% מי שרוצה להימנע מסוכר בכלל
ומקמח לבן בכלל מתכון זה אינו מתאים לו.

סוכר חום מלא נחשב לבריא יותר מאחר וסוכר דמררה הינו סוכר לבן צבוע בקרמל.
הכוונה בעוגיות בריאות היא שהן מכילות מרכיבים יותר בריאים מאשר מתכון עוגיות רגיל
לעולם לא אמרתי שהן ב- 100% בריאות.
 

חוטהשני

New member
גם אני שמעתי שסוכר דמררה הוא סוכר בריא אבל ממה שאני רואה הוא כלל לא בריא


מדוע סוכר חום נחשב לבריא יותר ?
מבחינת 'סוכרתית' אין הבדל בין סוכר לבן לסוכר חום...
 

hila218

New member
בסוכר חום כהה דחוס

יש מולסה ובמולסה ישנם ויטמינים ומנראלים רבים התורמים לבריאות מערכות הגוף.
מבחינה סוכרית אין הבדל בין סוכר חום ללבן.
 

Tal_Ya_Tal

New member
כמובן שסוגת, כיצרנית הסוכר,

תאמר שדמררה הוא
סוכר בריא. ואולם,
לפי דעתי, כל
סוכר מתועש
איננו בריא.

אך אם
אנו רוצים
למצוא מביניהם
את המזיק פחות,
כדאי מ-א-ד ללכת
על /www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב
שמקורו בקנה סוכר,

במקום בסלק הסוכר ,
שהפקתו מסורבלת יותר
ומתועשת יותר. את סוכר
הקנים הזהוב (אורגני) אפשר
להשיג בבתי הטבע וגם במרכולים
הגדולים במחלקה האורגנית / טבעית.

/www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב אינו בעל טעם דומיננתי שונה
כמו הסוכר החום ועובר פחות תהליכי עיבוד מזיקים

הנה כאן, תוכלו לקרוא : כל האמת על ממתיקים טבעיים

אך אם רוצים תחליף ב-א-מ-ת בריא יותר, ישנו מוצר אחר:
שנקרא Coconut Crystals 'גבישי קוקוס' זהו מוצר נא,
שמופק מגזע עץ הקוקוס. כרגע עדיין אין בחנויות בארץ,
אך אפשר להשיגו דרך האינטרנט באתר IHerb.
אתר שכדאי להכיר- http://www.iherb.com
 

Tal_Ya_Tal

New member
מנסה שוב

תאמר שדמררה הוא
סוכר בריא. ואולם,
לפי דעתי, כל
סוכר מתועש
איננו בריא.

אך אם
אנו רוצים
למצוא מביניהם
את המזיק פחות,
כדאי מ-א-ד ללכת
על /www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב
שמקורו בקנה סוכר,

במקום בסלק הסוכר ,
שהפקתו מסורבלת יותר
ומתועשת יותר. את סוכר
הקנים הזהוב (אורגני) אפשר
להשיג בבתי הטבע וגם במרכולים
הגדולים במחלקה האורגנית / טבעית.

/www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%96%D7%94%D7%95%D7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sRBaUt" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב אינו בעל טעם דומיננתי שונה
כמו הסוכר החום ועובר פחות תהליכי עיבוד מזיקים

הנה כאן, תוכלו לקרוא : כל האמת על ממתיקים טבעיים

אך אם רוצים תחליף ב-א-מ-ת בריא יותר, ישנו מוצר אחר:
שנקרא Coconut Crystals 'גבישי קוקוס' זהו מוצר נא,
שמופק מגזע עץ הקוקוס. כרגע עדיין אין בחנויות בארץ,
אך אפשר להשיגו דרך האינטרנט באתר IHerb.
אתר שכדאי להכיר- http://www.iherb.com
 

Tal_Ya_Tal

New member
משום מה
הרעב, 'אכל לי' 1/2 מהתשובה


אנו רוצים
למצוא מביניהם
את המזיק פחות,
כדאי מ-א-ד ללכת
על /www.google.co.il/search?q=%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8+%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%9d+%d7%96%d7%94%d7%95%d7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&am#facrc=_&img" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8+%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%9d+%d7%96%d7%94%d7%95%d7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&am#facrc=_&img" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב
שמקורו בקנה סוכר,

במקום בסלק הסוכר ,
שהפקתו מסורבלת יותר
ומתועשת יותר. את סוכר
הקנים הזהוב (אורגני) אפשר
להשיג בבתי הטבע וגם במרכולים
הגדולים במחלקה האורגנית / טבעית.

/www.google.co.il/search?q=%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8+%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%9d+%d7%96%d7%94%d7%95%d7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&am#facrc=_&img" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8+%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%9d+%d7%96%d7%94%d7%95%d7%91&tbm=isch&tbo=u&source=univ&am#facrc=_&img" rel="nofollow" target="blank">סוכר קנים זהוב אינו בעל טעם דומיננתי שונה
כמו הסוכר החום ועובר פחות תהליכי עיבוד מזיקים

הנה כאן, תוכלו לקרוא : כל האמת על ממתיקים טבעיים

אך אם רוצים תחליף ב-א-מ-ת בריא יותר, ישנו מוצר אחר:
שנקרא Coconut Crystals 'גבישי קוקוס' זהו מוצר נא,
שמופק מגזע עץ הקוקוס. כרגע עדיין אין בחנויות בארץ,
אך אפשר להשיגו דרך האינטרנט באתר IHerb.
אתר שכדאי להכיר- http://www.iherb.com
 

hila218

New member
נכון זה נקרא סוכר חום

אגב ייתכן שהצבע החום מגיע מקרמל ואולי הם לא "קוראים לזה" צבע מאכל...
 

hila218

New member
נפלאות הכרובית


הכרובית.. טעימה ובריאה. דלת קלוריות ומכילה ויטמין c, ברזל, מגנזיום וסידן.
הינה מתכון קל מאוד אך מהווה תוספת נהדרת לארוחת ערב טעימה (או צהריים כמובן)

מפוררים כרובית לפרחים (ניתן להשתמש בקפוא )
מפזרים על תבנית ומוזגים מעט שמן זית ומלח גס- זהו!!! בעיני כך זה מעולה מי שרוצה יכול להוסיף עוד תבלינים..
מניחים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ומחכים שהכרובית תתרכך ותשחים מעט. בתאבון.!!!
הטעם של הכרובית מהתנור הוא שונה מאשר בבישול בתנור הרבה יותר קריספי וטעים, נסו!!
 

hila218

New member
וגם מרק כרובית נפלא


מרק כרובית חורפי, סמיך וטעים:

מטגנים בטטה 1 החתוכה לקוביות בכף שמן זית, משחימים כמה דקות ומוציאים לצלחת עם ניר סופג.

בסיר המרק מטגנים בצל 1 חתוך בכף שמן זית נוספת עד שמתרכך (לא משחים) ומוסיפים את חתיכות הבטטה ופרחי כרובית אחת ומערבבים היטב.

מוסיפים 1 ליטר מים או ציר ירקות לכסות ולהביא לרתיחה. לאחר רתיחה להוסיף קורט: בהרט, כמון, מלח, פלפל. ולבשל על אש נמוכה עד שהכרובית מתרככת.

במידה ורואים כי המרק סמיך לכם מידי מוסיפים מים רותחים ובמידה ודליל מוסיפים כף קוואקר להסמכה. (גם בריא ומעשיר את המרק)

לאחר שמוכן מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.

יוצא דילשסססס
 
למעלה