תזונה בריאה ואורח חיים בריא

שאלה על שמן

איזה שמנים מומלצים ולמה?
אני יודעת ששמן זית בריא אבל גם שיש עוד סוגים מעניינים. מה מתאים לטמפרטורה גבוהה?
 

hila218

New member
שמנים


נושא חשוב וטוב ששאלת. שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה הינה אופציה טובה לבישול וטיבול אך פחות לאפייה מאחר וטעמו לעיתים
דומיננטי. בשמן זית ישנה חומצת שומן מסוג אומגה 9 שהינה חומצת שומן ניטראלית שאינה מזיקה כמו אומגה 6 ואינה טובה כמו אומגה 3 היא נטראלית ולכן
טוב להשתמש בו. כמו כן מיוחסות לו סגולות של מעלה כולסטרול טוב ועל כן בריא ללב וכלי הדם.

על מנת להבין את נושא השמנים יש להבין שמפיקים שמן על ידי חימום בטמפרטורות גבוהות מאוד. שמן מזוכך (הסוג הגרוע ביותר ללא קשר אם זה קנולה, סויה, חמניות..)
הינו זמן מהסוג הגרוע ביותר מאחר ומחומם לטמפרטורה גבוה מאוד (700 מעלות בערך) מה שהופך אותו לשמן באיכות תזונתית ירודה בעל שומן רווי.

לעומת זאת כל שמן שעליו כתוב "מכבישה קרה" חומם לטמפ' של 100+ מעלות בלבד מה שהפך אותו לשומן הרבה יותר בריא ועל כן מומלץ.
בארץ בסופרים קל מאוד להשיג שמן קנולה מכבישה קרה (שימי לב הוא בצבע כהה יותר מהמזוכך משהו כמו כתום. וגם כמובן שמן זית מכבישה קרה.

ממליצה בחום על שימוש עם שמנים בכבישה קרה בלבד מהסיבות לעיל.
 
ומה באשר לשמן קוקוס?

משום מה קראתי שחלוקות הדעות לגביו.
אשמח לשמוע מעט.
תודה

וגם תודה על הפינה הנהדרת.
 

Angel45

New member
שמן קוקוס

יש דבר שהדיעות אינן חלוקות עליו ?


אני גרה בקנדה ופה זה להיט היסטרי אז קניתי
זה עמד אולי שבועיים על השיש במטבח והסתכלנו אחת על השני
עד שאזרתי אומץ
השמן בצבע לבן והוא נוקשה,רק במגע עם חום הוא הופך לנוזלי

הוא מוסיף טעם אחר ומעודן לכל תבשיל שהכנתי או שטיגנתי
יש לי חברה שמוסיפה כפית לקפה בבוקר ואומרת שהקפה מעדן מלכים
 

hila218

New member
טבעול

טבעול הינו מוצר מאוד שמצטייר לחלק מהאוכלוסיה כבריא. טבעול אמנם אינו מכיל בשר והוא תחליף חלבוני אך על מנת
ליצור אותו לכזה יש צורך בשימוש בהרבה חומרים שאינם טבעיים ואינם בריאים. בין החומרים המרכזיים הם שומנים, חלבונים הלקוחים מסויה ותירס, מייצבי מזון, עמילנים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל ועוד... גיבוב של הרבה חומרים לא בריאים רק כדי ליצור תחליף...

שורה תחתונה מה טוב בזה כל כך? אולי עצם זה שזה קל להכנה?
אפשר מידי פעם לאכול (ועדיף את הדיאטטי עם כבר-הרבה פחות שומן) אבל כמשהו קבוע ממש לא בעיני.
קחו ירקות וקיטניות מעכו צרו קציצה ושימו בתנור תקבלו מוצר בריא הרבה יותר, טעים וקל.
 

מוסקט5

New member
תזונה בריאה

לאחרונה אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס.....
האם יש מזון שיכול לשפר את המצב?
תודה מראש
 

hila218

New member
בלוטת התריס


בוקר טוב

חשוב לדעת מהי רמת ה-tsh שלך וגם t-4, t-3 כדי לדעת פחות או יותר איפה אנחנו עומדים...?

על מנת לתפקד באופן תקין זקוקה בלוטת התריס ליוד מה שחסר לה כשיש בעיה של תת פעילות
ומזונות הנקראים "גויטרוגנים" הינם מזונות שמפריעים לספיגת היוד ועל כן מומלץ להפחית מהם או לפחות לאכול אותם
כמבושלים בין מזונות אלו: לפת, כרוב, כרובית, ברוקולי, סויה, בוטנים, צנוברים, דוחן, עלי חרדל, חרדל לבן, צנון ותרד.
אפרסקים ואגסים (באכילה בכמות גדולה)

ומומלץ לצרוך מזונות שיש בהם כמות גדולה של יוד לדוגמת: דגים, אצות, ומלח עשיר ביוד.

אשמח לשמוע מהי רמת הtsh כדי לתת המלצה יותר מדויקת ומקצועית עבורך. תוכלי אף במסר.
כל טוב, ובריאות הילה.
 

hila218

New member
מצבך בהחלט מצריך התייחסות

אך הבעיה קלה לפתרון.

האם קיבלת אלטרוקסין או תחליף?
 

מוסקט5

New member


שוב תודה עבור האיכפתיות, קיבלתי יוטירוקס 50
ובדיקת דם אחרי 4 שבועות .
מסתבר כעת שבשנת 2007 המצב היה גרוע יותר היה מעל 11
ורופא המשפחה כלל לא התיחס, רק עכשיו שהיתה רופאה מחליפה
שלחה אותי לבדיקה עקב דופק לב לא סדיר.
כעת נכנסתי לגוגל ובדקתי מה רצוי לא לאכול (שוב שום התיחסות מרופא המשפחה
שכנראה אחליף בקרוב )
סליחה על "החפירות" ותודה.
 
למעלה