תזונה וספינינג

boazt25

New member
תזונה וספינינג

ושוב שלום. האם בתור מתאמנים קבועים/מדריכים, אתם מקפידים על תזונה מסוימת למשל מאכלים מרובי חלבון בשביל לבנות את השרירים וכו'? כמו כן, בתור אחד שחולה על מתוקים ונמצא במאבק תמידי עם המשקל האם אתם מרשים לעצמכם לאכול מתוקים או מאכלים עתירי שומן? האם כדאי לאכול ממתק שעה שעתיים לפני אימון מתוך הנחה שמה שהגוף קולט באימון הממתק הוא ישרוף באימון?

הזאהיר

New member
לא מדריכה וגם לא תזונאית אבל...

אם אתה במאבק אמיתי ורוצה תוצאות הדבר האמיתי המומלץ זה לגשת לתזונאי ספורט, הוא ימצא את הדרך הנכונה והיעילה לתפריט מאוזן.... ואם שואל ככה בגדול... אז ברגע שצריכים להסיר אחוזי שומן רבים עדיף לרדת ממתוקים עתירי שומן ולשים עליהם וטו בכל אופן לתקופת מה עד תראה תוצאות! את המתוקים עתירי השומן החלף בחטיפי אנרגיה ו/או כמות מסויימת של חטיף חלבון לאחר אימון שהינו מתוק.... מדגישה כמות מסויימת כיוון שיש לחשב את כמות החלבון בהתאם למשקל הגוף. בעיני מתוק גם יכול להיות בננה שאגב, זה נפלא כפחמימה זמינה לפני ספינינג וארובי בכלל... אפשר לנסות תמר לח, שייקים טבעיים מפירות (בלי הגזמה) ו..... עם כל הצער והכאב, כן, מקסג ברנר, גלידות שמנת,ושאר החבר'ה יורדים מהפרק, איגנור. ביום שתגיע ליעדך, תוכל לחטוא חטאים עלאיים אלו בצורה חכמה כמובן. הדבר שידוע לכולם והוא לא סוד: תזונה מהווה כ 90% מהתוצאות המיוחלות, ספורט 5%, ו 5% משמעת בקיצ....דרך חיים מה שרוצה לאמור, שגם אם תזיע ים המלח סביב האופניים ותמשיך להיות מר גרגרן.........אחוזון אחוז השומן בעינו ישאר....מה לעשות הוא עקשן!!!!! ובקשר לשאר התזונה היומית - בשום פנים ואופן לא כאסח יש לאכול נכון, ובצורה מבוקרת שהתזונה תכיל גם פחמימות וגם חלבונים ויש תורה גם מאחורי זה, מה אוכלים לפני ואחרי ובבוקר וכל כמה זמן, וכו' וכו' וכו' מה שמחזיר אותי לתחילת ההודעה מומלץ, מומלץ יועץ תזונאי!!!!! בהצלחה

הזאהיר

New member
הא , כן, נקודה למחשבה :

שריר מתפרק לשומן ולא להפך.... חלבוןבונה שריר את זה אתה בודאי יודע כך ש: חשוב יותר קודם לרדת באחוזי שומן ורק אח"כ לחשב כמות חלבון נדרשת לבניית שריר

KESSEM10

New member
לא מדויק

שריר זה שריר ושומן זה שומן אלו שני רקמות שונות אף אחד מהם לא מתפרק והופך את צורתו למשהו מזן אחר.

הזאהיר

New member
לא מדוייק? אולי . אם כך :

שאלה לי...... במקרה של תזונה קלוקלת, יותר נכון נגדיר זאת כחוסר מזון, או אלו שעושים צומות מה קורה לשריר? מקווה שזה ענה לך! ולזו הייתה כוונתי! בנוסף רציתי להדגיש הדברים כדי שהשואל יבין מהות של עניינים: דיבר על השלת שומן ובמקביל על בניית שריר אני מניחה שהוא יסיק מכך את הנדרש. וכן, ידוע לי מאוד שמדובר ברקמות שונות. ולא נכנס לתחומי מה מתפרק למה בגופינו?! כי גם את זה אנו יודעים!

P u s s i c a t

New member
חזקה בטח את יודעת מה זה

BS = בול
החתולה - רק מתרגמת...

הזאהיר

New member
G, אם אתה כ"כ חושב ש BS

לפחות גם תסביר מדוע.... הבא נשמע מפיך מרגליות ונפיק מכך משהו......

Gspin

New member
אולי אם תפסיקי לצפות

באודטה, כולנו נפיק מכך משהו.

הזאהיר

New member
אני מבינה ש......

אתה בודאות צופה בה אם אתה מגיע למסקנות שכאלו לי אין מקום ב אג'נדה שלי לצפייה במסך הזה.... בודאי לא בשעות האלו..... (לאחר שביררתי, היא במסך בשעות אחה"צ, לא?!) וגם אם היה , סביר להניח שהייתי מתעלת את הזמן לטובת עניינים אחרים שעל הפרק! ואם יאיר להב, ויאיר קרני , הם אודטה בעינך אז שיבושם לך!!!! ובגדול! ולא אוסיף לרשימה טובים רבים אחרים בודאי לא מאמרים מעמיקים בעניין. ורק שאלה אחת נוספת אליך: מה קורה ל "בודי בילדר" מבחינה פיסיולוגית אם הוא workoutfor good?

shiri 80

New member
אפשר רגע ברצינות להבין מי את ?

לא יודעת נהוג בדרכ שבנאדם נכנס לאיזה בית שיציג את עצמו, שיבהיר קצת מאיפה הידע על בסיס מה .. ואת? נכנסת לכאן,מפזרת רמזים על ימין ועל שמאל,רומזת שמכירה את זה רומזת ששמעת על ההוא,ללא ידע תזונאי אבל ממליצה כאן כאילו עברת הסמכה אצל הגדולים. אז לטובת אלו שפספסו (כי אולי כן היה) ולטובת אלה שלא שמו לב את מוזמנת קצת להסביר לנו מאיפה את מביאה את כל הסימוכין הללו (מעבר לעובדה שכתיבה קצת אחרת הייתה עושה יותר נעים לכולנו,אבל מצד שני גם אני לא תמיד כותבת נעים לאוזן) סתם .את יודעת.שיהיה יותר נעים.

מה עם תוספי תזונה ?

יש הרבה בורות ושמועות בעניין של תוספי תזונה וכדאי קצת להיפתח לנושא. 70% מהמחלות והצרות שלנו נגרמים מתזונה.זה המפתח. קראי מה קורה בבוקר כשנפתח מעגל האינסולין, מה קורה עם ריבוי הפחמימות המיותרות, השומנים בדם, המעי המזוהם. מידע מעניין. (גנבתי מחבר... חחחחחחחחחחחחחחח...)

הזאהיר

New member
השאלה אילו תוספי מזון ומה היעד

בשורה התחתונה ולמען האמת גם בראשונה, ציינתי בפני השואל שמומלץ לגשת ליועץ ספורטאי וכל השאר זה עניין של מה אני יודעת בגדול! יש מה שנקרא בדיקות דם, בדיקות אחוזי שומן בגוף, סדר היום שלנו, העדפותינו למזון ועוד ועוד. ואז בונים לך תפריט. ואם שואל אותי, שוב בגדול (וכן, אני מתייעצת גם עם תזונאי ספורט, קוראת המון ובתוך תהליך מספיק זמן כדי שאומר את דברי וארגיש שקטה עם הנושא) יש עדות מאמינים לכל דבר! מכירה משהיא שהיא גורו בתחומה, שמתריסה נגד תוספי מזון ומאמינה רק במה שהטבע מספק לנו ובשפע. כשם שכך, מתריסה נגד אכילת חלבונים הבאים ממאכלי גבינה או אם לדייק להימנע מריבוי באכילת יוגורטים למשל. אפשר לתת כדוגמא נוספת את הרפואה הסינית. אפשר לתת דומא אחרת את התוזה הדוגלת בריבוי חלבון והמעטה בפחמימות. ======== לא מביעה דעתי בנושא שלא כל אחד מאלו=================== ======= שצוינו לעיל, אז אנא אל תצלבו אותי על המוקד ========== ולא לשם התכוונתי בתגובתי. רק שוב, כפי שציינתי בתגובה קודמת, התשובה היתה בהתייחס לשואל יש לו מטרה מסויימת לא?

הזאהיר

New member
ו.......מה שרשמת ברור כשמש

כל דבר במינון הנכון וכשיש לך את הבקיעות מאחורי התהליך שאתה יודע מהיא פחמימה מורכבת ולא מורכבת על אותו המשקל החלבון מהטבע וכו' וכו' מה לאכול מתי ובאילו כמויות מה שנקרא תזונה מאוזנת.

למעלה