תזונה

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל, אכן לא ניתן למחוק לגמרי סרטן בעזרת תזונה. הנקודה היא יותר שיש הבדל משמעותי מאוד בסטטיסטיקות של מי לוקה בסרטן על סמך אורח חיים / תזונה: גם אדם שלא מעשן יכול ללקות בסרטן ריאות, אבל הסיכוי שזה יקרה למעשנים הרבה יותר גדול. סרטן היה קיים ככל הנראה גם בתקופות קדומות, ואם לא מדברים עליו בתיעוד הסטורי זה כנראה מפני ש(א) אנשים הקדימו למות מסיבות אחרות, הרי לא היו חיסונים וגם לא אטתה מודעות להיגיינה וכו', ו(ב) הרבה סוגי סרטן אינם ניתנים לאיבחון בשיטות של פעם.

הויכוח הוא יותר לגבי עדהכמה גדול (או קטן) החלק של התזונה בסיפור. לזה אין לי באמת תשובה. וכן, מה שדוחה בבשר הוא המחיר הנגבה מבעלי חיים...

הכלב שלי בן 13, גיל מכובד, וגם הכלבה ז"ל היתה בת 13. אחוז גבוה מהכלבים בסביבה הקרובה מאובחנים כבר בגיל 7 בערך, אז אפשר לטעון שלנו דווקא היה מזל. פשוט לא זכור לי שהיו כל כך הרבה מקרי סרטן בכלבים בסביבה כאשר אנשים עדיין נהגו להוסיף להם שאריות מזון ביתי.
 

מילי08

Well-known member
שנה שעברה ניסיתי במשך תקופה מסוימת לתת לחתול שלי נקניקי בשר ייעודיים לחיות של חברת האו מיאו, שבינתיים נסגרו ואחר כך ניסיתי חברה אחרת שאני לא זוכרת את שמה. להגיד שהיה לו הרבה יותר טעים משימורים או אוכל אחר? אני לא בטוחה בכלל. ההתעסקות עם זה היתה קצת מתישה, אבל אני לא זוכרת מה בדיוק. נדמה לי שחלק מהעניין היה הזמנה מראש של כמות נקניקים, שתופסים מקום נכבד במקפיא, ואז צריך לדעת כמה נקניקים להפשיר לשימוש בלי שהם יתקלקלו, אבל איכשהו תמיד נשאר חלק מהנקניק שהתקלקל והלך לפח. ניסיתי גם לבשל חלקי עוף מיותרים שקניתי בסופרים, אבל בתור טבעונית בעצמי היה לי ממש קשה לבשל את זה אצלי בבית.
בשורה התחתונה, זה יוצא לא זול בכלל, וכשמגדלים (לבד) כמה בעלי חיים, עם כל הרצון לתת להם את הטוב ביותר, זה הופך להיות תיק לא קטן.
אבל זו דילמה משמעותית, ואני מבינה את ההתלבטות שלך.
בכל מקרה, מאוד מצטערת לשמוע על הכלב שלך. זה שובר לב. אבל אני מאמינה שהיום אפשר לעזור לו ולהאריך את חייו בלי לגרום לו לסבל וכאבים
 

Yukita

Active member
מנהל
שנה שעברה ניסיתי במשך תקופה מסוימת לתת לחתול שלי נקניקי בשר ייעודיים לחיות של חברת האו מיאו, שבינתיים נסגרו ואחר כך ניסיתי חברה אחרת שאני לא זוכרת את שמה. להגיד שהיה לו הרבה יותר טעים משימורים או אוכל אחר? אני לא בטוחה בכלל. ההתעסקות עם זה היתה קצת מתישה, אבל אני לא זוכרת מה בדיוק. נדמה לי שחלק מהעניין היה הזמנה מראש של כמות נקניקים, שתופסים מקום נכבד במקפיא, ואז צריך לדעת כמה נקניקים להפשיר לשימוש בלי שהם יתקלקלו, אבל איכשהו תמיד נשאר חלק מהנקניק שהתקלקל והלך לפח. ניסיתי גם לבשל חלקי עוף מיותרים שקניתי בסופרים, אבל בתור טבעונית בעצמי היה לי ממש קשה לבשל את זה אצלי בבית.
בשורה התחתונה, זה יוצא לא זול בכלל, וכשמגדלים (לבד) כמה בעלי חיים, עם כל הרצון לתת להם את הטוב ביותר, זה הופך להיות תיק לא קטן.
אבל זו דילמה משמעותית, ואני מבינה את ההתלבטות שלך.
בכל מקרה, מאוד מצטערת לשמוע על הכלב שלך. זה שובר לב. אבל אני מאמינה שהיום אפשר לעזור לו ולהאריך את חייו בלי לגרום לו לסבל וכאבים
תודה: -)
 
למעלה