אל תתמודד, תגיד לו פשוט
לעשות לך, או ללמד אותך איך עושים סיאנס ושאתה תעשה א הכוס זזה, תשלח לי מסר אישי, אני חוזר איתך יחד בתשובה, בסדר? חוץ מזה יש חוברות בהוצאת "חופש", יש את הקונטרסיםשל ירון, וכו´ הטיעונים שלהם טובים בשביל אנשים פשוטי עם, הם לעולם לא יצליחו לשכנע אדם בעל שיעור קומה. בתור אחד שהיה בישיבה אני יודע איך החרדים מתיחסים למחזירים בתשובה, סתם אנשים שיטחיים, הם עצמם יודעים עד כמה שטויות מדברים המחזירים בתשובה למניהם-והם, הרציניים בעול החרדי, מעסקים בגמרא (תלמוד) הם בכלל לא יודעים שיש צד כזה שאין אלוהים. לדוגמא. הרב אליעזר מנחם מן שך, שהיה גדול העולם הליטאי, ועמד בראש ישיבת פוניבז´ כותב בסיפרו, שהוא שאל את הרב מבריסק, ששאל את אביו הרב חיים מבריסק, שהיה מגדולי הדור של זמנו את השאלה הבאה. כיצד זה שאנו מקבלים שכר על האמונה, הרי האמונה היא כל כך ברורה פשוטה- אין לנו ברירה, חייבים הרי להאמין, הרי העולם זועק כל כולו שיש אלוהים-אז ענה לו הרב שמצוות האמונה לא באה על האמונה באל,זה ברור ופשוט, ואין על זה אפי´ שכר,כי לא צריך להתאמץ בשביל זה, השכר מגיע על האמונת שמעבר, כמו שכר ועונש וכדו´. שתבין, הרב שך לא היה איזה תמים דפוק כזה, הוא היה מפולפ מאין כמוהו, לא במקרה היתה לו שליטה מלאה בעולם החרדי- הוא אפי´ לא התעסק בזה-השטיפת מוח היא כל כך יסודית, שאם לא שאתה אדם נורא ביקורתי, אתה לא תצליח לעולם להטיל ספק ועכשיו, בטעותו של הרב שך אין ספק, שהרי לי, קשה, ואולי בלתי אפשרי להאמין, אז אולי צודק הרב שך באומרו "יש אלוהים" אבל ברור שהוא טועה במחשבתו שהאמונה היא זועקת, ואי אפשר להתכחש לה. ואם כבר בהרב שך עסקינן, אז כשהוא שמע על תופעת ה"אוטיסטים הנביאים" הוא צחק ואמר-"שמעתי שנביאים השתגעו, אבל לא שמעתי שמשוגעים נעשו נביאים" והיום, המחזירים בתשבה מציגים את הדברים כאילו הם ברורים-ואפי´ בעולם שלהם זה לא ברור.