תזכורת - אירוח בפורום

קרוקדיל

New member
אין בחינות?

אז מאיפה הסמיכה לרבנות שיש להרבה הרבה אנשים? תסלח לי מאוד אבל אתה מבלבל את המוח הייתי מצפה ממך לקצת יושר בתשובות שלך אבל עד עכשיו אתה רק מתחמק באלגנטיות מהטענות נגדך

האם כמים פנים אל הפנים?

האם כשם שהדתיים שונאים אותך כך אתה שונא אותם? האם תצביע שינוי אחרי מה שהם עשו לך כנקמה?

החרדים שונאים כי הם מצווים

איני שונא אדם, אני נאבק נגד דעותיהם המערערות את אושיות הדמוקרטיה. מה שקורה בשינוי מדאיג אותי קמעא, היא הולכת לצד הימיני של המפה. יו"ר התנועה שנאבקתי נגד הנהגתו - טרם ידענו שבחירות קרבות ובאות – נגד שיריון ונגד הצעות החוק הנלוזות שהגיש על שולחן הכנסת "נגד שידול להמרת דת" . על תיק זה באתי לחברי המועצה שיבחרו בי, וכידוע חברי המועצה לא רצו בי. לכן אני ממתין לבדוק עד היכן הדברים יגיעו ואז אחליט. ירון

עדת אמת

New member
שלום, אני מטבריה

תוכל למנות את שמות האברכים בעירינו שהיו תחת חסותך? אודה לך מאוד אם תעשה זאת

איילת1974

New member
ברוך הבא ירון ../images/Emo39.gif

שאלתי היא איך התחלת לדבר על הייאה בשאלה עם ילדיך, אני מתארת לעצמי שזה היה בהדרגתיות, אך על מה דיברתם שהוביל גם אותם לרצות ולצאת מן הדת?

מי יעלה בהר הדמוקרטיה

הגדול היה בן 11 כך שהוא תלוי בהוריו ואין מקום להתנגדות. אך כמובן שעשינו זאת בהדרגה, כל שינוי מומלץ לעשות במינון ובהדרגה שהנפש תסתגל למצב החדש. לא שוחחנו ישירות עם הילדים על נושאי הכפירה או העזיבה אלא הראנו שיש דרך נוספת, של טיולים,פינג פונג, ספרים מעניינים בלי שתוזכר שם תפילה או רב וכיוצא באלה. ירון

שלום לכולם

סליחה על האיחור - נפלאות דרכי המחשב שלום לכולם אני שמח מאוד להתארח בפורום חופש, אקווה שאצליח לענות על רוב השאלות. אשתדל להיות קצר וענייני. אני מניח שיהיו שאלות שלא אספיק להשיב עליהם ועל כך אני מצטער מראש, אם כי יש אפשרות לשלוח אליי באימל. ירון

קרוקדיל

New member
סתם בשביל הידע...

א. האם היום אתה מגדיר את עצמך כאדם דתי חילוני דעת אמתניק או מה? ב. האם מה שאתה מנסה לעשות זה ליצור דת חדשה או לקחת את הדת היהודית ולתת לה פירוש שונה? ג. איך אתה יכול לצטט בדבריך את דברי חז"ל בו בזמן שהם לפי דעתך לא ירדו לעומק הדת? ד. האם אתה מאמין בתורה משמיים? ה. בהנחה ולא איך אתה מצטט את דברי התורה כמקורות לדבריך?

לירון "הידען"שלום

אני אדם חילוני שמאמין בכח עליון אבל לא באלוהים שבתב את התנ"ך ואת החוקים המפלים והלא שיוויוניים שבו[ריבית .שילוח הקן. מוות להומוסקססוהלים, ולמחחלי שבת]בקיצור אני אפיקורס גאה ובאותה מידה אני גם ךא מאמין שאלוהים זיין את מריה וילד את ישו וגם לא שהתגלה למוחמד בקיצור כל הדתות שוות הם וכווולם נכתבו ע"י בשרים ודמים...[ואין עם נבחר] וריצי לשאול אך ולמה הציבור החרדי למרות הכל ממשיך להתקיים ובנתיים יש על כל יוצה בשאלה 1000 חוזרים בתשובה אם נכון שהחרדים עניים אז למה כ"כ הרבה חילוניים באים אליהם ואך זה שיש להם כ"כ השפעה על החיים שלנו ???וגם לפי המציאות רוב היוצאים מהעולם החרדי הם בעייתים והם בנים שעברו התעלליות [מיניות או בעיות משפחתיות] אשמח מאוד לקבל תשובה

דעות רבות בין החוקרים

על שאלת האמונה באלוהים בקרב רוב אוכלוסיית העולם, נשפך הרבה דיו ונשברו הרבה קולמוסים. ראה את דעתם של האנתרופולוגים, והפסיכולוגים... לא חקרתי נושא זה על בוריו. ירון

למעלה