תזכורת בעניין ההסתה לגזענות

תזכורת בעניין ההסתה לגזענות

לפני כשנה נסעו שתי סטודנטיות ערביות, יאסרה בכרי וסמיה אסדי, בקו 361 של "אגד" ללימודיהן במכללת צפת. במהלך הנסיעה עלה לאוטובוס מחבל מתאבד. על-פי החשד פנה המחבל אל יאסרה במלים: "תרדי מהאוטובוס, הולך להיות פה בלגאן". יאסרה, על-פי גירסת המשטרה, הבינה שהמחבל מתכוון לפוצץ את האוטובוס, הזהירה את חברתה, ושתיהן מיהרו לרדת מהאוטובוס, בלי שהזהירו את הנהג והנוסעים האחרים ובלי שדיווחו על האירוע למשטרה בדיעבד. כעבור כעשר דקות פוצץ המחבל את עצמו, ובכך רצח תשעה בני אדם ופצע חמישים וארבעה. בעקבות הפיגוע קרא הרב של העיר צפת, שמואל אליהו, להפסיק את לימודיהם של סטודנטים ערבים במכללה. על-פי כתבה ב- Ynet טען הרב אליהו, כי "הסטודנטים הערבים הם נטע זר בצפת, והם מסכנים את תושביה לא רק מבחינה ביטחונית, אלא גם מבחינה מוסרית... שיילכו ללמוד בכפרים שלהם ויעזבו אותנו לנפשנו". היום שמעתי בחדשות קול-ישראל, כי עקב ההתבטאות האמורה הוחלט בפרקליטות המדינה להעמיד לדין את הרב אליהו בגין הסתה לגזענות. להזכירכם, לפני כחודש פורסמה בפורום זה הודעה גזענית מובהקת, שתוכנה חמור במידה ניכרת מהדברים המיוחסים לרב אליהו. אני ראיתי את ההודעה שלושה ימים לאחר פרסומה, אחרי שכבר הצמיחה שרשור ארוך ומסועף (איני נכנס לפורום זה מדי יום), והפניתי את תשומת לבה של הנהלת "תפוז" אליה בפורום משוב. ההודעה נמחקה מיד ואתה השרשור כולו. עקב מחיקת ההודעה ספגתי כאן בפורום קללות ונאצות, לרבות התבטאויות מעין-גזעניות כלפיי אישית ("אנחנו היינו כאן לפניך, חפש לך מקום אחר"). איני כותב את הדברים כדי לפתוח כאן דיון פוליטי, אלא כחומר למחשבה לאלה שסבורים, שפורום אינטרנט הוא בסך הכול צעצוע של ילדים.

Darakan

New member
שאלה

למה לפתוח תיבת פנדורה? די נגמר. זה כבר נעלם. מקסים הבין שלא יעזור לו והוא שותק.

לא התכוונתי לפתוח דיון פוליטי

וציינתי זאת במפורש בהודעתי. בסך הכול חשבתי, שמן הראוי לפרסם כאן את הידיעה ששודרה בקול-ישראל, בעקבות אותו דיון, כיוון שיש מה ללמוד ממנה. וכיוון שהידיעה ברדיו הייתה קצרה ותמציתית, מצאתי לנכון להרחיב ולהבהיר את ההקשר.

Compulsive

New member
טוב, מספיק.

תכבד את עצמך מספיק כדי לא להתעסק עם מפגרים שמפזרים להם הערות גזענות כבדרך אגב... זה מוריד מרמתך. זה די מציק, וכן - אפשר לעבור על זה לסדר היום, כיון שזוהי לדעתי לא הסתה, רק פיזוזי גזענות חסרי תוכלת. זהו סה"כ היה דיון פוליטי שכל אחד הביע את דעותיו (עם סימוכין או ללא סימוכין, לא חשוב כרגע). מקסים הוא לא הרב הראשי של צפת או חולון עדיין, ולכן אין לו קהל מאמינים שאם הוא יגיד לו לקפוץ מהגג כולם יעשו כך. תרד מהגב שלו, בקצרה.

Compulsive

New member
אני יודע טוב מאוד שמקסים לא מפגר

הוא אחלה איש, דיברתי בכלליות. צודק לא התבטאתי נכון, פשוט הדברים שהוא אמר, ממש נראו לי דפוקים... אבל כל הקטע הוא שאלה הדעות שלו אז צריך לכבד אותן... וצודק אני מצטער.

הוא עבריין, פשוטו כמשמעו

פרסום דברי הסתה לגזענות הוא עבירה פלילית. פרסום לשון הרע בכוונה לפגוע הוא עבירה פלילית. ה"אחלה איש" עבר בבירור את שתי העבירות הללו. שום מכבסת מלים ושום סלחנות חברית-סחבקית לא תשנה עובדות אלה.

סתום ת פה יאפס

אם ההית ידע כמה אני מתנדב בקהילה וכמה אנשים מודים לי על שאני עוזר או עזרתי להם ההית מנתק לעצמך את האינטנט אז אם אתה רוצה לאמת את הפרטים אתה יכול לשאול אנשים שמכירים אותי

Compulsive

New member
שום סלחנות "סחבקית",

פשוט הבהרתי שאני לא חושב שמקסים מפגר, כי הוא ממש לא, אלא להפך. מדברי השתמע שזה מה שאני חושב, ובגלל זה "the-eye" (או משהו כזה, לא היה כח לבדוק), התעצבן ובצדק.. אז התנצלתי ותיקנתי את עצמי. אבל נחזור לענינו - לדעתי, פשוט עשית מעכבר פיל. אתה יכול להתנגד לדעותיו בדרך נאותה, ולא לגבות את דבריך בצורה אובססיבית ע"י החוק, או לטעון שהוא פשוע, ושכל מה שנוגד את דעותיך זוהי פשיעה חמורה, הסתה, גזענות וכו' וכו'. אני לא מוצא שום דבר חיובי בזה. תוכל לנסות להעמיד אותו על טעותו (לגביך זו טעות), אבל סתם לאיים עליו באיומי סרק עקיפים זה דבר חסר תועלת.

דעותיו הפוליטיות אינן מעניינות אותי

ולא התייחסתי אליהן בשום תגובה שלי. ובעיניי לתמוך טיעון בעובדות ובאסמכתאות זה הרבה יותר נאות מאשר להפריח סיסמאות, קלישאות או סתם גידופים.

Darakan

New member
סיכום דיון

מקסים - אתה מפסיק לכתוב הודעות עם קללות, הסתתות וכדומה למען בריאותו של הקולקטיב. עופר בן אברהם - די להלהיט רוחות. אתה רוצה שהוא יענש בגלל עבירה? תפנה למשטרה. די לפתוח פה דיונים על חוקים. וחוץ מזה תפסיק להיטפל אליו. הוא עשה טעות, ביג דיל. אם תוגש תלונה נגד כל אחד שאומר משהו גזעני, לא תהיה מדינה. כל אחד בשעה כלשהו יפלוט משהו מסתכול. הנה. אני עכשיו צורח בחדר שלי "להרוג את כל הערבים!!!". אתה הולך להזמין לי משטרה הבייתה?

לא אכפת לי אם הוא ייענש או לא

וכפי שציינתי בתשובתי ל- Compulsive, ההפניות שלי לחוק לא נועדו להפחיד או להלהיט את הרוחות, אלא לבסס את טיעוניי. ואין גם שום פסול בכך, שמדי פעם מופיעה בפורום הזה הודעה עם תוכן של ממש, אם מתחום החוק והמשפט ואם מתחום אחר, שמי מחברי הפורום מתעניין או מתמחה בו (מוסיקה, צילום, ציור, פירסינג וכדומה). יחד עם זאת, אם יש בדבריי כדי להרתיע, גם זוּ לטובה. ככלות הכול, אנשים הועמדו לדין והורשעו (במשפט פלילי) או חויבו בפיצויים (במשפט אזרחי) גם בשל דברים פחות חמורים מאלה שפורסמו כאן. לא יזיק אם אנשים ישכילו ויפנימו, שפורום אינטרנט אינו אי בודד, שאין בו דין ואין בו דיין. מוטב שאנשים יחשבו פעמיים ושלוש לפני שהם משגרים גידופים, קללות והשמצות חסרות יסוד לרשת.

TrunKs 2003

New member
אריה דרעי זכאי!!!!!!!!! חולרות!!../images/Emo46.gif

הוא זכאי!!! נכון הוא גנב כסף אבל זה לא היה לכיס האישי שלו או למפלגה זה היה לאנשים מסכנים1! אני רציני אני יודע את העיניין מקרוב (לא.. אני לא מהעניים האלה.. אני פשוט יודע ממקרוב) ותסבירו לי איך זה שדרעי והנשיא ויצמן נחקרו בדיוק באותו זמן ווימצן הואשם המעילה הרבה יורת גדולה (של מיליוני שקלים בניגוד לדרעי - מאות אלפי?) ומי נכנס לכלא..? הדתי המסריח לעזאזל. חוצפנים קטנים שופטים אנשים מבלי לדעת עליהם שום דבר!!! דרעי זכאי ותפסיקו להיטפל אליו בגלל שהוא מזרחי ודתי. ומקסים אחלה בנאדם.

Darakan

New member
אה

"נכון הוא גנב כסף אבל זה לא היה לכיס האישי שלו או למפלגה זה היה לאנשים מסכנים!". קוראים לזה עבירה שלטונית. זו עדיין עבירה. ועבירות שלטוניות הן לעיתים גם יותר חמורות מעבירות פליליות. אז, לא.

למעלה