תזכורת בעניין ההסתה לגזענות

דרעי הורשע, ויצמן לא הועמד לדין

ושניהם לא נחקרו "בדיוק באותו זמן" כדבריך, כיוון שהעבירות, שעבר לכאורה ויצמן, נחשפו בתקשורת בסוף שנת 1999, אחרי שדרעי כבר הורשע בערכאה ראשונה. תזכורת: דרעי הורשע בבית המשפט המחוזי בעבירות שוחד ומרמה, וערעורו בפני בית המשפט העליון נדחה ברובו. הנשיא לשעבר עזר ויצמן נחשד בקבלת שוחד מהמיליונר אדוארד סרוסי ובעבירות נוספות. את עיקרי הפרשה חשף בתקשורת העיתונאי יואב יצחק. היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, קבע בדו"ח מיוחד, כי ויצמן אכן עבר לכאורה עבירות פליליות, אולם חלה עליהן התיישנות*. עוד קבע היועץ המשפטי, כי ויצמן עשה מעשים חמורים נוספים, המטילים צל כבד על המשך כהונתו כנשיא. לאור האמור בדו"ח היועץ ובעקבות הלחץ הציבורי שבא בעקבותיו התפטר ויצמן מתפקיד הנשיא טרם סיום כהונתו. על כל פנים, מעשיו הרעים של ויצמן אינם מפחיתים דבר מחומרת מעשיו של דרעי. __________ * התיישנות עבירה פירושה, שאין להעמיד אדם לדין בגינה, אם חלפה התקופה הקבועה בחוק מיום ביצועה (או מיום שבוצעה פעולה, שעל-פי החוק מאפסת את מירוץ ההתיישנות ומתחילה אותו מחדש, כגון חקירת משטרה או הגשת כתב אישום).

דרעי לקח שוחד לכיסו

פסק הדין של בית המשפט העליון בעניין ערעורו של דרעי נמצא באתר הרשות השופטת (ראו בעיקר סעיפים 4 ו- 148). רצוי לבסס דעה על עובדות, ולא על שמועות ורכילויות.

NiGa

New member
דודי יה נושך כריות רציני!!

אתה שרוט על כל המוח אני רואה! קודם כל - וברצינות אני אומר עכשיו - אם אתה לא סומך על מערכת המשפט של המדינה שלך, הייתי מציע שתעוף מפה מהר. דבר שני, דרעי לא זכאי ולא בטיח. ותאמין לי - אחרי דחיות אינספור של המשפט (ואחרי האמא של אשתו ש"במקרה נהרגה" ולא הייתה יכולה למסור עדותה), הוא קיבל כלום ממה שהוא היה מקבל אם הוא לא היה אישיות מוכרת, בעלת פרוטקציות, קשרים, מאמינים באופן עיוור, וגם בטח הרבה הרבה שוחד... התרחשה מאפיה רצינית בכל מה שקשור לדרעי. ומן הראוי שלפחות זמן כלשהו הוא ישב על חובו לחברה, כי עבירות הוא ביצע. ואנשים כמוהו שהציבור נותן בהם אמון ואז משתמשים בכח שלהם לרעה צריכים לקבל הרבה יותר זמן בכלא.. (להשוואה, אתי אלון. שאם היא הייתה דרעי, הייתה מקבלת 4 שנים אולי)

Katy Cat

New member
ממליצה שתלמד לנסח את הודעותיך

לפני שימחקו. (רמז: תפטר מה"סתום תפה יא אפס" וכל שאר הברכות)

אינעל רבאק מה את רוצה ממני

האנשים פה עושים לי חקירות ואומרים מה ששבא להם וכשאני אומר משהוישר מתחילים האיומים!!

תזכורת בעניין

חפש!! ואתה מציג אתה הארוע כדבר פשוט ביותר!! אבלזה לא זה אזרחים של המדינה כפי שאתה קורא להם שפועלים נגדה אז אם אתה לא מבין אז עזוב אותנו פה בשקט ולך תחייה בשטחים!!

benny afro

New member
הייתי אומר ש....

מקסים הוא לא רב...ואין לו השפעה רבה כמו שיש לרב, לכן הסתה לגזענות לא הייתה פה,אלא רק ביטוי גזעני(אם אתה מגדיר את זה ככה).

למעלה