תזכורת היום יום חמישי!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
הוכחה מעולה לכך שפוסטים בפורום אינטרנטי אינם מקור אמין למידע
בדיוק מסיבה זו אנחנו מקפידים על אמינות שרשורי התזכורת. למרבה הצער (בלי להתייחס דווקא לשרשור מושא דיון זה), יש מי שמנסה לחבל בכך בכל מאודה, לבלבל ולהטעות יהודים תמימים באמונתם. מעשה בזוי ע"פ כל מדד וקנה מידה, אך למרבה הצער קיים. אבל זה לא אומר ש"פוסטים בפורום (הם בהכרח) אינם מקור אמין למידע". הם לגמרי יכולים להיות כמובן ולראיה מבלי לטפוח לעצמי על השכם, שאכן שרשורי התזכורת (האמיתיים) הם בדיוק לגמרי כאלה.
והם מיותרים במידה והם מפריעים למישהו.
זו כבר שאלה של השקפת עולם. קחי את א' שנהנה ממשהו ומרוויח ממנו ואת ב' שזה מפריע לו, מי קודם למי? מה יבוכר על פני מה? עמדתי היא שאפשר לדון בזה כמובן ולא לחינם השארתי את זה תמיד לסקר גולשות וגולשים, אבל ברגע שצד אחד נוקט בגישת הטרור הוא אוטומטית מפסיד מבחינתי.

mיטלמן

Well-known member
היום אמנם יום חמישי, אך הספירה שבצדקותך בחרת לציין היא של מחר דווקא. נספרת כמובן היום בערב, בהתאם ללוח השנה העברי בו היום מתחיל בערב שלפני.
אז כל הספירה שכפית עלינו - כקליפת השום,
אף אחת לא קוראת, אף אחד לא מתעמק, ולמרות שכולנו יודעים שמחר מתחיל רק הערב, לא מפנימים.
חשבת למה?

Harrington

Well-known member
מנהל
אז כל הספירה שכפית עלינו
הממ... יכול להיות שאני טועה וזכרוני לא משהו, אבל לא זכור לי שהצמדתי אקדח לרקתך וכפיתי עלייך ספירה כלשהי. מעניין... בטוחה שלא דמיינת זאת?
- כקליפת השום,
הכיצד? זה שחברנו היקר והצדיק אברהם שיח' טעה בספירה שהציג, אומר שהספירה כולה "כקליפת השום"? מה הקשר אין מחט לת_ת?
אף אחת לא קוראת, אף אחד לא מתעמק
מנין לך? הרי הספירה כולה מובאת כאן על-פי בקשות של גולשות וגולשים. זה שאת (כנראה) משתייכת לקבוצה אחרת ולא לזו, לא משנה מאומה מעובדה זו. אז לא יודע איך לספר לך את זה, אבל מסתבר שיש מי שקוראת ויש מי שמתעמק. לא שמשהו מכל זה קשור איכשהו למה שכתבתי למעלה וגם לא לספירה עצמה כמובן, אבל אם כבר בחרת להגיב, היה נחמד אם לא היית מתיימרת לקבוע מסמרות שאין לך שמץ של מושג ירוק לגביהם רק בגלל שאת לא מכירה את העניין מספיק טוב.
ולמרות שכולנו יודעים שמחר מתחיל רק הערב, לא מפנימים.
חשבת למה?
ברור לכל בר דעת למה :). זה מה שקורה כשמאן דהוא מבקש להיות מצחיק ו/או להשתתף ב'משחק' של אנשים רעים אחרים להטעות יהודים תמימים באמונתם, אבל לא לגמרי הבין בדיוק מה עליו לעשות לשם כך :cool:. אפשר להסביר זאת עוד, אבל זה לא יהיה מכובד כלפי הגולש הנ"ל, אז נשאיר את הדברים בזאת ברשותך.

Harrington

Well-known member
מנהל
מענין מדוע רק בקשות של גולשים ספציפיים נענות, בעוד סקרים ובקשות של גולשים אחרים מבקשים את ההיפך ונתקלים בהתעלמות.
הסיבה פשוטה להחריד וציינתי אותה לא פעם בעבר. מבחינתי כל בקשה לגיטימית, זאת שמבקשת את השרשורים וזאת שמתנגדת לה כאחת. אולם לטרור לא איכנע ובוודאי לא כאשר הוא בא לפגוע באחרים (שאינם אני). סקר אגב, מבחינתי לא בוצע בנושא השנה. זה שמישהי החליטה לפתוח סקר מגמתי משלה (וגם הוא יצא די מאוזן בתוצאותיו), שיהיה לה לבריאות. החלטה שלה ומדינה דמוקרטית :). אבל לא סקר מחייב מבחינתי, ודאי לא בנוסח כפי שהועלה, והודענו על כך מהרגע הראשון.

בכל מקרה התשובה לשאלתך היא כאמור בדיוק זו, דיון ענייני, מכובד ובוגר, בכיף. טרור, גם אם נאפשר אותו מתוך אמונה גדולה בחופש הביטוי הגם שבגבולות מסוימים, להיכנע לו לא ניכנע. מאחר וקבוצת המתנגדים בחרה בדרך זו מהרגע הראשון, דין התנגדותם אכן "להיתקל בהתעלמות".

משתפרת1

Well-known member
הסיבה פשוטה להחריד וציינתי אותה לא פעם בעבר. מבחינתי כל בקשה לגיטימית, זאת שמבקשת את השרשורים וזאת שמתנגדת לה כאחת. אולם לטרור לא איכנע ובוודאי לא כאשר הוא בא לפגוע באחרים (שאינם אני). סקר אגב, מבחינתי לא בוצע בנושא השנה. זה שמישהי החליטה לפתוח סקר מגמתי משלה (וגם הוא יצא די מאוזן בתוצאותיו), שיהיה לה לבריאות. החלטה שלה ומדינה דמוקרטית :). אבל לא סקר מחייב מבחינתי, ודאי לא בנוסח כפי שהועלה, והודענו על כך מהרגע הראשון.

בכל מקרה התשובה לשאלתך היא כאמור בדיוק זו, דיון ענייני, מכובד ובוגר, בכיף. טרור, גם אם נאפשר אותו מתוך אמונה גדולה בחופש הביטוי הגם שבגבולות מסוימים, להיכנע לו לא ניכנע. מאחר וקבוצת המתנגדים בחרה בדרך זו מהרגע הראשון, דין התנגדותם אכן "להיתקל בהתעלמות".
בקיצור אתה עושה מה שבראש שלך, בקשות ודעות אחרות- לא מחייבות מבחינתך.

Harrington

Well-known member
מנהל
בקיצור אתה עושה מה שבראש שלך, בקשות ודעות אחרות- לא מחייבות מבחינתך.
די ההיפך המוחלט ממה שכתבתי, אבל אם זה ה"בקיצור" שלך, קטונתי מלהתמודד איתו (או אם תרצה מעט במדויק יותר, ראשית איני רואה צורך להידרש לנושא הזה בפעם ה8,000, שנית הנסיון מלמד שכשאת מתחילה כך, שום דבר טוב לא ייצא מזה וההמשך כמו גם הסוף ידוע מראש).

אז למעוניינים בדעתי, היא כתובה לרשותם למעלה. למעוניינים במה שאת בחרת לעשות ממנה, היא כתובה לרשותם כעת. כך או כך, טעם להמשיך את ה'דיון' הזה בתת-השרשור הזה לא מצאתי ומבחינתי מיצינו את הענין (שוב).

משתפרת1

Well-known member
די ההיפך המוחלט ממה שכתבתי, אבל אם זה ה"בקיצור" שלך, קטונתי מלהתמודד איתו (או אם תרצה מעט במדויק יותר, ראשית איני רואה צורך להידרש לנושא הזה בפעם ה8,000, שנית הנסיון מלמד שכשאת מתחילה כך, שום דבר טוב לא ייצא מזה וההמשך כמו גם הסוף ידוע מראש).

אז למעוניינים בדעתי, היא כתובה לרשותם למעלה. למעוניינים במה שאת בחרת לעשות ממנה, היא כתובה לרשותם כעת. כך או כך, טעם להמשיך את ה'דיון' הזה בתת-השרשור הזה לא מצאתי ומבחינתי מיצינו את הענין (שוב).
"סקר אגב, מבחינתי לא בוצע". ציטוט, לא המצאה. משפט אחרי כן אתה אומר שהסקר (שלא בוצע) בעצם כן בוצע, אבל הוא מגמתי, ומבחינתך לא מחייב.
מלים שלך, לא פרשנות שלי.
כעת (למרות שמיצית, אינך יכול לכתוב בלשון רבים ולהכליל אותי) בוודאי תחזור בך ותכתוב מגילה. מניחה שכל מי שקרא עד כאן כבר הבין, ובנקודה זו אני אפרוש.

Harrington

Well-known member
מנהל
"סקר אגב, מבחינתי לא בוצע". ציטוט, לא המצאה. משפט אחרי כן אתה אומר שהסקר (שלא בוצע) בעצם כן בוצע, אבל הוא מגמתי, ומבחינתך לא מחייב.
מלים שלך, לא פרשנות שלי.
אכן. ומאחר ואת לא מהטיפשים הגדולים ביותר באתר, אני די משוכנע שהבנת מצוין את הנאמר בשני המשפטים הללו, את העובדה שאין כל סתירה ביניהם, וגם את נכונותם.
כעת (למרות שמיצית, אינך יכול לכתוב בלשון רבים ולהכליל אותי) בוודאי תחזור בך ותכתוב מגילה. מניחה שכל מי שקרא עד כאן כבר הבין, ובנקודה זו אני אפרוש.
אשרייך. הוא שאמרתי כבר קודם, מיצינו (ואני דווקא לגמרי יכול לכתוב את זה :)).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אז כל הספירה שכפית עלינו - כקליפת השום,
אף אחת לא קוראת, אף אחד לא מתעמק, ולמרות שכולנו יודעים שמחר מתחיל רק הערב, לא מפנימים.
חשבת למה?
ההפך כולם קוראים, ויש הדואגים להקפיץ כדי להראות כמה הספירה חשובה.

Harrington

Well-known member
מנהל
המקפיצים עושים זאת כדי להראות כמה היא חסרת חשיבות, מקור לשגיאות ולהטעיה.
מצחיק משהו :). לפי זה אנשים מנסים להטעות אחרים ולפגוע בהם, אך ורק (כביכול) כדי להראות שניתן להטעות אותם ולפגוע בהם. אבל… אלמלא היו עושים כך, הרי שלא הייתה לא הטעיה ולא פגיעה בשום צורה שהיא :). אז באמת לחשוב שזאת הסיבה?

למעלה