תזמון

עופר 123

New member
תזמון

נכנסתן/ם לקשר חדש. באיזה שלב משתפים את בן/בת הזוג בבחירה שלא להיות הורים? בפגישה הראשונה? קצת יותר מתקדם? שנה לקשר? רגע לפני החופה? תוהה
עופר

karnity

New member
היי עופר!

אני לא חושבת שיש תזמון אידיאלי... יש כאלה שמצהירים כבר מתחילת הקשר על אי רצונם...יש כאלה שיחכו שהקשר יהיה "רציני" כדי לדבר על זה.... אני חושבת שזה עולה באופן טבעי בשיחות בין בני זוג... בדיוק כמו השיחה של "כמה ילדים את/ה רוצה?"... אולי זה השלב לענות: אפס ילדים...
באופן אישי אני יכולה לספר שהנושא עלה הרבה אחרי החתונה... ולמזלנו אנחנו תמימי דיעים בנושא... אני חושבת שמראש ידענו שנהיה מתואמים ברצונות... ולכן זה לא עלה טרום מיסוד היחסים...

רכילות:

דפנה שפיגלמן, שהגישה [עדיין? הרבה זמן לא האזנתי] את ציפורי לילה בגל"צ, עם יאיר לפיד, סיפרה פעם [מקווה שמצטט מדוייק], שכשהיא התחתנה בעלה שכנע אותה שלא ללדת. בינתיים. הוא שינה את דעתו. אבל השכנוע הקודם שלו. הצליח כל כך. שכעת היא אינה רוצה ללדת

gertrude

New member
הי עופר, ברוך הבא ../images/Emo39.gif

אני יודעת שאצל קרנית זה עבד, אבל לא הייתי סומכת על זה באופן כללי... אני מכירה יותר ויותר נשים וגברים שנישאו בלי לומר מלה הקשורה לאי רצונם בצאצאים, ועכשיו הם עומדים בפני/בתוך משבר איום, שלא מן הנמנע שיסתיים בגירושין עצובים (כי מצד אחד זה עניין שאף אחד מהם לא יכול לוותר בו בלב שלם ומצד שני הם לגמרי אוהבים). לו היית חברה שלי, הייתי נחרצת לגמרי בקביעה שזה מעשה לגמרי לא אחראי ואף מנוול לא לומר לה/לו כלום עד שלב מאוחר ביחסים (ואני לא נחרצת רק בגלל שאני לא מכירה אותך ואת הנסיבות, אז קצת לא נעים לי). זה נורא בעיני להעמיד את בן הזוג במצב כזה, אחרי שהוא כבר התחייב ללוות אותך בעוני ובחולי, בעיקר כאשר מדובר בנושא שהוא כה מובן מאליו לרוב האנושות, עד שהוא בכלל לא דורש ליבון מוקדם בדרך-כלל. באופן אישי נהגתי להעלות את אי-רצוני מול בני הזוג שלי בערך בדייט השלישי (בתור נושא שיחה, לא כהצהרה שאמורה להיות רלוונטית להם בשלב הזה) וכך הכל היה על השולחן מהרגע הראשון (או השלישי). אני חושבת, שאם אתה בגיל שרוב האנשים מחפשים חתן או כלה ויוצאים, בסופו של דבר, בשביל חתונה, אתה חייב לספר בשלב מוקדם מאד של הקשר, משום שלא פעם על זה תיפול או תקום מערכת יחסים. מאחר שרוב העולם תופס הולדה בצורה כה אמוציונלית ולהרבה נשים גידול ילדים נראה כמו פסגת השאיפות, נדמה לי שהעלאת הנושא בשלב מאוחר תהיה כמו לשאול "את מי את יותר אוהבת: אותך או אותי?" ולדרוש ממנה להכריע באמת ובתמים [ומה אז? אם היא תסרב - תיפרדו; ואם היא תסכים, אתה תחייה כל חייך עם התחושה שמנעת ממנה דבר אליו השתוקקה וכל הזמן תחשוב שעוד רגע היא תעזוב אותך בשביל תינוק זהוב]. אבל בעצם, זה הרבה יותר פשוט מזה - אהבה וזוגיות מבוססות על כנות ואמון, אם אתה רוצה מערכת יחסים טובה ואמיתית - תשתף אותה ותחיו ביחד את הבחירה (שתהיה של שניכם, לא שלך), ואם לא, חבל אמנם, אבל רק הקדמת את הפרידה ואולי עדיף ככה, לשניכם.

QueenOfMagic

New member
לאחרונה

תראה השיחה של "אני לא רוצה ילדים" היא שיחה שחייבת להתקיים הכי מוקדם שאפשר!! אצלי לצערי הרב לא ממש שוחחתי עם החבר שלי על הנושא ועכשיו שאנחנו רציניים יותר יש לנו קצת בעיה. אומנם שוחחנו על כך, אך אני מניחה שבליבו הוא עוד מקווה שאשנה את דעתי. אני לוקחת את הצעתה של גאטו אם אנני טועה להמשיך לדסקס על זה כמה שיותר. כדי שלא נהיה נשואים ואומללים אלא נשואים ומאושרים. למעשה למי שזה חשוב זו אחת השאלות של- האם אתה מעשן? האם אתה אוהב חיות? האם אתה רוצה ילדים?/ אני לא.. והאם יש לך בעייה עם הומואים ולסביות

לא בדיוק אותו סוג של שאלות

יש קצת הבדל בין "האם אתה אוהב חיות?" "האם יש לך בעיה עם הומואים/לסביות?" ובין "האם אתה רוצה ילדים?" כי יש הבדל ברלוונטיות של הנושא לחיים היומיומיים של הבנאדם. אדם יכול לחיות ללא חיות גם אם הוא מאד אוהב אותם, ושאלת ההומו-לסבי בכלל לא רלוונתית (אין לכם כוונה לחיות בקומונה עם הומואים/לסביות או משהו), אבל שאלת הילדים היא שאלה בעלת השלכות על אורח החיים העתידי הצפוי לכם במידה ותחליטו לחיות יחד, ולכן זו שאלה מסוג אחר וצריך להתייחס אליה בכובד הראש הראוי.

QueenOfMagic

New member
אילו שאלות שאני תמיד

הייתי שואלת מישהו לפני שאני מחליטה להיקשר אליו. אם הבנאדם שאני יוצאת איתו לא אוהב חתולים הוא עף באותו הרגע מחיי. אם הוא הומופוב הוא לא יסתדר עם המשפחה שלי בכלל..יש לנו הומואים ולסביות במשפחה והאם הוא רוצה ילדים או לא...זו שאלה חשובה מאוד והיא רלוונטית בחיי.

סורי קווין, במקרה שלך זה אולי נכון,

אבל עבור רוב האנשים אלה שאלות של "סמול טוק" והיו יכולים להבין לא נכון את מה שכתבת - כאילו את ממליצה לשאול את השאלה כבדרך אגב כחלק מ"סמול טוק" של דייט שלישי ולא כשאלה רצינית שתעיד על טיב הקשר ואופי החיים המשותפים אם וכאשר יהיו. לאחר ההבהרה שלך אני מבינה שבמקרה שלך כל השאלות ששאלת הן כאלה, אך זה לא היה ברור מצורת הכתיבה שלך.

למה? אלו שאלות מוסריות לכל דבר

שיוויון זכויות אדם ובע"ח, אינם "סמול טוק" בעיני אנשים הדוגלים בהם. ושימוש בסמים מעיד על סגנון חיים לא בריא.

כמה שיותר מוקדם, יותר טוב לדעתי.

זה לא כזה "ביג דיל",או שזה מתאים לבן/ת הזוג הפוטנציאלים, או שלא. לדעתי עדיף כמה שיותר מוקדם, כיון שככל שהקשר פחות אינטנסיבי רגשית- כך יותר קל לכל הצדדים המעורבים להחליט החלטות פרקטיות. ככל שהקשר מתעצם, המחוייבות המוסרית כלפי בן/ת הזוג גדלה גם כן. לכן הוא או היא ירגישו יותר "מרומים" ובצדק. סה"כ מדובר בפיסת מידע שרלוונטית לטווח הארוך, שהחלטת לחלוק איתם רק אחרי שהשקיעו את כל כולם בקשר שאין לו עתיד. ואין צורך להתייחס לעניין כאיזה גילוי דרמתי וחושפני. אתה לא מתוודה בפניהם על עבר קרימינלי... פשוט יוזמים שיחה קצרה בנונשלנטיות, וסוגרים עניין.

לא מסכימה לגבי הנונשלנטיות

לדעתי זה בכלל לא נושא ל"שיחה קצרה בנונשלנטיות". נראה לי שיש כאן מקום לשיחה מעמיקה ורצינית, במיוחד אם לשני הצדדים יש כוונות רציניות לגבי הקשר. ברור שזה נושא רגיש אצל שני הצדדים, ושני הצדדים צריכים להבין איפה נמצא הצד השני כדי לקבל החלטה על המשך היחסים. בכלל לא קל לנהל שיחה כזו עם מישהו/י שרוצים איתו/ה מערכת יחסים ארוכת טווח מכיוון שברור שזה יכול לגרום לניתוק היחסים (ואם לא רוצים מערכת יחסים ארוכת טווח ממילא אין בשביל מה להעלות את הנושא). הכי קשה זה ליזום את השיחה בגלל ההשלכות שיכולות להיות לזה (ניתוק הקשר).

לא הבנת נכון.

"הכי קשה ליזום את השיחה בגלל ההשלכות שיכולות להיות לזה (ניתוק הקשר)"- את צודקת. לכן אמרתי שכמה שיותר מוקדם, יותר טוב.... כיון שאין השלכות ממשיות, אם מדברים על זה בדייטים הראשוניים-לפני שנרקם קשר משמעותי. תחשבי על זה במצב הפוך- מה אם למישהו יש ילדים? אם הוא מעוניין בקשר לטווך ארוך,הוא צריך לציין זאת כמה שיותר מוקדם,נכון? כי שוב,מדובר בפיסת מידע שרלוונטית לטווח הארוך. מצטער אם לא הייתי ברור.

prizman

New member
השאלה קצת לא מובנת לי

אני מניח שבביטוי "קשר חדש" אתה לא מתכוון לסטוץ, גם לא לסטוץ תלת פעמי אלא למערכת יחסים מורכבת יותר. אני לפחות לא נוטה לכניסה למערכות יחסים ללא הכרת הצד השני וכניגזרת מכך הכרת הצד השני אותי. מאחר וכך, ומאחר ונושא הילדים במערכת היחסים בגילי לפחות הוא משמעותי נראה לי אלמנטרי להבהיר את דעותי בשלב הראשוני בדיוק כפי שאני מבהיר את תפיסתי לגבי דת או ספרות. נראה לי מאוד מוזר שלא לאמר לא הוגן להיכנס למערכת יחסים מחייבת ללא הבהרת תפיסות אלמנטריות משני הכיוונים.

א ר נ בת

New member
מה דעתכם?

כמו שכתבתי בעבר, אני כרגע בהריון, לשמחתי מבן זוגי... אילו הוא לא היה מעוניין בילדים (משלו), אך היינו רוצים להמשיך את חיינו ביחד, הייתי מציעה לו שאני אהרה ממקור אחר... הייתם מסכימים לפיתרון כזה?

קספיאן

New member
זה רעיון תמוה

זה שאני לא רוצה ילדים אומר שאני לא רוצה לגדל ילדים, לא שבת זוגי תהרה ממישהו אחר, אין בזה היגיון. להיפך, מתוך אגואיזם, לא הייתי מתנגד לתרום זרע ושיסתובבו עשרות צאצאים שלי בעולם, כל עוד הם לא יהיו בחיי ולא יהיה לי חלק בגידולם. לא נראה לי שלמישהו יש בעיה עם המטען הגנטי שלו עצמו, רק עם עצם גידול הילדים.

א ר נ בת

New member
יכול להיות מקרה אחר...

כמו במיקרה שהבן זוג מחבב ילדים אבל לא רוצה ללדת מסיבות אידיאולוגיות..או סיבות ריגשיות אחרות..אם לא ניסבל בשבילו ילדים בסביבתו, אז באמת זה לא לעניין.

למעלה