תחבורה ושאר הירקות

שאלה לגבי משרד התחבורה

האם יש מי מביניכם שיש לו אחוזי נכות ואינו צריך / זכאי לתו נכה אבל כן קיבל הנחה באגרת הרישוי ? תודה מתושלח הצעיר

רינתבי

New member
אם עוסקים בעניייני תחבורה../images/Emo60.gif

היי לכולם,מה נשמע איך עבר סופ"ש? מתושלח ניסיתי לברר בלשכת הבריאות המחוזית האם מגיע לי תו נכה-נאמר לי שלא היות ויש לי ר ק 40% נכות רפואית ולא פגיעה ברגליים.לגבי הנחה באגרת רישוי צריך להיות בעל אחוזי נכות רפואיים גבוהים אני חושבת כפי שאירית ציינה 75% .בלית ברירה אני מתייעדת לרכוש רכב-אני לא מסוגלת לנסוע בשני קווי אוטובוס כל בוקר לעבודה ובחזרה-בין תחנה לתחנה ללכת הרבה ולהמתין כעשרים דקות לקו השני כל בוקר בשמש הקופחת בעמידה-מי שמע בת"א יש מחסור בספסלים-ממש בושה.מה עוד שמקום העבודה שלי עובר למקום נידח בעוד כמה חודשים.אז כרגע אני מתלבטת בין שני סוגי רכב כשיש הבדל במחיר די גדול. נראה אולי בעבודה אוכל לקבל הלוואה. שיהיה לכולנו שבוע קל ומלא הפתעות טובות רינת

זו הדרך - סע ישר../images/Emo3.gif

מתושלח לא הבנתי בדיוק את השאלה. אם נניח יש לך 75% נכות רפואית אתה שולח את האישור של ביטוח לאומי על אחוזי הנכות למשרד הבריאות ומיד מקבל אישור למשרד הרישוי לקבלת תו נכה וכמובן הנחה . זה לא קיצבת ניידות זה זכותך בתור נכה. לא תרצה לא תחנה בחנית נכים ותשאיר את החניה לנכים מוגבלים יותר. אז קדימה שלח - זוכר מישהו ששכנעת אותי לפנות לביטוח לאומי? קוראים לו מתושלח.
בהצלחה.

היי רינת אז ככה זה הולך

באחוזי נכות של 75 % זה באמת דיי אוטומטי אבל במקרה שיש אחוז נמוך יותר יש יתרון גדול לאדם עובד. אדם כמוך שמחלתו כרוכה בעייפות ובעיה בחשיפה לשמש זכאי גם זכאי ויש לו עדיפות. מה עושים? 1. מגישים בקשה למשרד הבריאות. 2.מצרפים כמובן את אחוזי הנכות והאישור מביטוח לאומי.3. אישור מעובדת שיקום מביטוח לאומי עוזר מאד בו היא מציינת את חשיבות הרכב לעבודתך והמשך חייך המשוקמים. 4.תוסיפי גם מכתב מהרופא המטפל או הנוירולוג שאת חולה ב SLE שפירושו חולשה ועייפות, כאבים ואיסור מוחלט לחשיפה לשמש ורגישות לקור. אני מאמינה כי תקבלי תו נכה כי באמת מגיע לך. ורכב הוא באמת קריטי לתפקודך ולבריאותך. מאד יכול להיות שהם יזמנו אותך לוועדה רפואית. מזל טוב על קניית הרכב. מקווה מאד שתמצאי ממש בקרוב. זה כבר בשלבים מעשיים? כאלה שראית מועמדות ולקחת אותן לבדיקה? בטח נתראה ביום שני בבאזר... שבוע נפלא

רינתבי

New member
היי שאנל

בעקרון מה שנאמר לי בלשכת הבריאות שרק מי שמוכר על פגיעה ברגליים זכאי לתו נכה.כן תנאי נוסף הוא שצריך להיות מוכר על כך בביטוח לאומי עם 60% נכות ויותר. יש לי פגיעה ברגליים אישית:דלקת המפרקים,חולשת שרירים וכאבים וכן עברתי תאונת דרכים שפגעה לי ברגל ימין וטרם החלמתי ממנה וגם לא בעתיד הקרוב לעין.אולם יש לי בביטוח רק 40% נכות רפואית לפיכך יהיה לי מאוד קשה לקבל זאת.אולם בכל זאת אני שוקלת להגיש בקשה לגמלת ניידות אז יקבע אם אכן מגיע לי תו נכה או לא ביי

שאנל היקרה - באופן עקרוני אין קשר

בין חולי לופוס וחולים בכלל לבין תו חניה לנכה ! על מנת להיות מוכר כנכה צריך ליפנות לביטוח לאומי , להגיש תביעה , הם מזמנים אותך לרופאים מיקצועיים מטעמם ובסופו של התהליך קובעים לך את אחוזי הנכות. תיכנסי גם לאתר של משרד הבריאות לכל חולה לופוס יש אחוזי נכות שונים ! לאחר קביעת אחוזי הנכות את מקבלת למעשה את הזכות לידרוש תו נכה ! מה שאני חושב שיותר חשוב הוא לבקש פטור מאגרת רישוי ! את יכולה להרים טלפון למשרד הבריאות באיזור מגורייך והם ידריכו אותך למי ליפנות וכיצד לעשות את הבקשה כך זה עובד מתושלח הצעיר

שאנל

New member
לכול חולה לופוס

לא לכולם יש אחוזי נכות. לי אמרו בביטוח לאומי, שכול עוד אני יכולה לעבוד אין אני זכאית לאחוזי נכות.

זה נשמע לי מוזר מאוד

המילים "אמרו לי" לא תופסות כאן תביעה לביטוח לאומי היגשת ? תגישי להם את מכסימום "הדפקטים" שיש לך מהלופוס מגובים במיסמכים רפואיים , גם מחלות ו/או דפקטים שאינם קשורים בלופוס וקשה לי מאוד להאמין שהם לא יזכו אותך בקצת אחוזי נכות. אני הייתי בקשר באינטרנט עם חולה לופוס שיש לו לופוס רק על עור הפנים (DLE) והוא בהחלט יכול לעבוד כמו כל אדם אחר פרט לבעיה של חשיפה לשמש - הוא קיבל 5 אחוזי נכות מתושלח הצעיר

שאנל לא צריך פגיעה ברגליים

תו נכה ניתן לכל נכה - גם עיוור למשל שיש לו מעל 60 % נכות. מה נותן התו? אז תו למי שנכה ולא ברגלים : הנחה ברישוי ואפשרות לחנות במקומות לנכים . (קלים!! ). מי שנכה בגפיים או שנסיעה בתחבורה ציבורית עלולה לסכן את חייו מקבל ניידות. אבל רק לאחר ועדה רפואית המלצה של רופא מטפל שלו ולפעמים גם וועדה נוספת... נקבעת לו דרגת קיצבת ניידות. מאחר ורוב חולי הלופוס זה לא הסיפור שלהם אז לא אכנס לזה - אלא אם מישהו זקוק להסבר. אז מי שחולה לופוס מעל 60 % הסיפור פשוט : שולחים מכתב ללשכת הבריאות באזור המגורים. כותבים שמבקשים תו נכה כי אני נכה בשיעור איקס אחוזים. מכניסים צילום של אישור של ביטוח לאומי על אחוז הנכות וחסל סדר ניירת. כעבור בערך שבוע שבועיים מקבלים מכתב שבו יש אישור והולכים למשרד הרישוי. מקבלים תו נכה וזהו!! קלי קלוטו. וניידות זה לא פשוט כל כך...וזה תהליך נפרד לחלוטין. שיהיה מענין מי שצריך ניידות קודם פונה לתו נכה ואחר כך מתחיל במסע למדליית הניידות... יאללה ביי ומי שבא מחר .... נתראה נתראה וגם נהנה....

רינתבי

New member
רק צריך לברר מימון

יש שני סוגים שהתלהבתי מהם מאוד.ביום שישי האחרון הלכתי עם אבי לסוכנויות.כעת נשאר לי לברר אופציות למימון ולעשות נסיעות מבחן עכדי להחליט מה יותר נוח לי.כן נתראה מחר בבזאר.

רינתבי -אני מאשר לך להתלהב בעיקר

ממני ולהגיע למסקנה שאני בהחלט נוח, נעים, שקט וצייתני ! ואשמח מאוד לממש את אופציית המימון שלך !!!!! אני מניח שלא תהיה בעיה להרחיב את אופציית המימון ?!?!? מזל טוב ותקפצי לביקור ...... מתושלח הצעיר

זאבית היקרה - העיניין הוא פשוט -

הייקה פוץ קרא (הוא יודע ליקרוא !) וכתוב שם , שחור על גבי לבן או אפור שצריך להביא אישור מהרופא על הגבלה בניידות , אני לשימחתי יכול לירקוד רקודי בטן , סטפס , שנות השישים וכו', וכתוצאה מכל הנ"ל נכנסתי למבוך ללא אפשרות לצאת ממנו. חשבתי שאולי עוד מישהו ניתקל בבעיה הזו - ולכן שאלתי. טוף , אז אני רץ למלא את הטפסים גמרתם, סליחה - סיימתם לתמחר ? תודה מתושלח הצעיר

עוד משהו - בעזרתך היצלחתי לשוחח

איתם - הם אמרו לי תכתוב כל מה שאתה מבקש ! אני מתכוון לבקש וילה 5 חדרים , וולבו 2005 , 3 תאילנדיות וכו' ... את חושבת שיש סיכוי ????????? מתושלח הצעיר

gaia20

New member
אם אפשר...

לבקש עבורי כיסוי מלא של המינוס
אם הם יסרבו, אז תגיד להם שאני מסכימה לקבל בית על שפת הים...נו...אי אפשר תמיד לקבל הכל....

../images/Emo20.gif סופ"ש נפלא לכולם ושאלה בנושא..

אם כבר בנהיגה עסקינן, החלטתי בגילי המופלג שמוטב מאוחר מאשר אף פעם לא והתחלתי בשיעורי נהיגה. אני מתכוונת לגשת בשבוע הקרוב לתיאוריה. שילמתי את האגרה, עברתי בהצלחה את בדיקת העיניים ונותר רק ללכת ולהחתים את רופאת המשפחה על הטופס הנלווה. ועכשיו לדילמה: אומנם על כל השאלות בטופס (סבלת מפירכוסים, בעיות לב וכדו') התשובה, במקרה שלי, היא שלילית, אך בסוף רשימת התחלואים מופיע סעיף של: "אבחנות נוספות". אמנם אין שום מניעה שחולה לופוס יקבל רשיון נהיגה וינהג, אך הבנתי שציון המחלה (או כל אבחנה אחרת, לצורך העניין), עלול לעכב אותי מאוד בתהליך קבלת הרישיון (וועדות ושאר ירקות!). אני ממש בשוונג (לוקחת שיעורים בתדירות גבוהה ומעוניינת מאוד לגשת לתיאוריה כבר בימים הקרובים), מאחר וחשוב לי להוציא רישיון לקראת התחלת שנה"ל האקדמית, שתכלול נסיעות מחוץ לעיר 5 ימים בשבוע ושאין לי מושג איך אוכל להסתדר ללא רישיון. מה לעשות?? האם מישהו מכיר את הנושא? עבר משהו דומה? בדר"כ אני בנאדם מאוד ישר ו"יקי"
, אבל במקרה הזה אני שוקלת לבקש מהרופאה שתפסח על סעיף האבחנות הנוספות...
מה אתם אומרים?? סופ"ש מהמם לכולנו!

יקיריי המכובדים מעלי המשאלות ואירית

טוב נו... מתושלח למה שלא יתנו לך הכל... אמרו עד חצי המלכות או הכלללל?
ובכן הדרי לעניין הבית על הים נראה לי שכחולת לופוס הם יאותו רק לאחר וועדה מיוחדת שבה תצהרי שאת מוכנה שיתקינו צלונים בכל מקום. המלצתי שתדרשי שיוסיפו גם עצים ומקום מספיק לגאיה. ולאירית... מתי כבר תספרי לי אופו תלמדי שנה הבאה...
- אל תדאגי לופוס לא דורש שום וועדה מיוחדת - בחיים לא דרשו ממני עד שהתחילה לי בעיית ראיה ואז בכלל רק בדקו את העין הרואה... כשנפלתי מהכסא למראה הזלזול המוחץ בעיני המיסכנה שלא רואה אמרו לי : מה קרה לך? משה דיין יכל לנהוג בעין אחת אז מה הקטע? מספיק לראות טוב בעין אחת... בקיצור : תני גז ... אל תנהגי במהירות מופרזת או בגילופין, חגרי חגורת בטיחות והעיקר..... תעשי רישיון וסעי וטיילי ברחבי ישראל.

הי, בדיוק עבדתי על השלמת פערים

מתקופת היעדרותי מהפורום... התחלתי מאיחולים ליום הולדתך (ראי הודעה למטה) ובדיוק עמדתי לענות על כל השאלות: אז ככה... התקבלתי ללימודי תואר שני במכללת ת"א-יפו במגמה פסיכו' קלינית (אחד התמריצים העיקריים להוצאת הרישיון עת זיקנה
- שלושה ימים במכללה ויומיים פרקטיקום, השד יודע איפה...) ו... בעצם, היו בכלל עוד שאלות?? לא זוכרת.. (הלופוס, הגיל..
) טוב, אעבור שוב על כל ההודעות ואראה אם פיספסתי משהו.. גילופין? זו המחלקה של קאריני, לא??

למעלה