תחולת קבלת קיצבת נכות כללית - מל"ל

יוקה

New member
תחולת קבלת קיצבת נכות כללית - מל"ל

לפני כ-3 שנים נקבעה נכות יציבה לפלוני. אותו אדם קיבל מהמל"ל רטרואקטיבית את דמי הקיצבה החל מהיום בו הועדה הרפואית קבעה את הנכות. במקרה זה - שנתיים לאחור. אותו פלוני הגיש לאחרונה בקשה ל"החמרה" ואמנם, הועדה הרפואית העלתה את אחוזי הנכות היציבים (100% אבדן כושר ו- 66% נכות רפואית), אלא שהפעם נקבע התוקף החל מתאריך אישור הועדה, אפילו לא מיום הגשת הבקשה להחמרה. ממה נובעים הבדלי הגישה/הקביעה ? האם יש מקום לפנות למל"ל לשנות זאת? יצויין שמדובר בנכות כללית ובתהליך החמרה ולא בארוע חד פעמי שגרם להחמרה. תודה מראש על תשובתך.

יוקה

New member
2-3 חודשים

הבקשה הוגשה לפני חודשיים שלושה. במסמכים הרפואיים יש אינדיקציה להחמרה מזה שנתיים.

האם יש סיבה מיוחדת

האם יש סיבה מיוחדת להגשת הבקשה כשנתיים לאחר תחילת תהליך ההחמרה? האם ייתכן כי שיעור ההחמרה היה מינורי יחסית לפני שנתיים והתהווה במלוא חומרתו רק בתקופה האחרונה?

יוקה

New member
החמרה

הסיבה המיוחדת היא חוסר מודעות לאפשרות של פנייה למל"ל מחד וקצת עצלנות מאידך. ההחמרה הורגשה ואף הצטרף "מפגע" נוסף, אבל אי ידיעה של האפשרות להגיש בקשה להחמרה בתחילה ודחיית הקץ מצד שני - גרמה לדחייה. גם במסמכים הרפואיים שהוגשו להם היתה התייחסות לתקופת ההחמרה. המל"ל שלח אותי לבדיקות נוספות שלאו דווקא היו קשורות בעילת הבקשה שלי אלא למצב הרפואי שעל פיו נקבעו האחוזים לפני מספר שנים ותוך כדי הבדיקות התברר שהמצב יותר גרוע בכל המישורים. אינני רוצה לסבך את השאלה. כל מה שרציתי לדעת הוא האם יש עילה לבקש מהמל"ל לשנות את התחולה לפחות לתאריך הגשת הבקשה, היינו כ-3חודשים לפני ההכרעה והקביעה של נכות יציבה גבוהה מהקודמת. תודה.

תשובה

על מנת להעריך את הסיכויים לתחולה רטרואקטיבית יש חשיבות להכרת כל הפרטים הנוגעים לאירוע, זו הסיבה לשאלות שלי. זהו אחד המקרים בהם אני מתקשה להעריך סיכויים במדיה הוירטואלית, מאידך - שווה לנסות לבקש תחולה רטרואקטיבית, אם אתה סבור שנגרם לך בכך עוול. לגבי הסיכויים-כדי להעריך את הסיכויים צריך לראות את המסמכים עצמם ולהכיר את פרטי המקרה. נקודה למחשבה: אם הביטוח הלאומי יבינו שההחמרה במצבך אירעה עוד קודם להגשת הבקשה , והיה שיהוי בלתי מוצדק בהגשתה מטעמך (בשל נימוקי "עצלות", כמו שניסחת את זה), הרי הם עשויים לסרב להענקת הגימלה רטרואקטיבית ואולי במידה מסויימת של צדק. מצד שני, כמו שהדברים נראים מכאן , שווה לנסות.

למעלה