תחילת שבוע

תחילת שבוע

ובמטבחי תכונה של מילוי
קציצות סלק צהוב סלק סגול זוקיני צהוב ובמל.מודבקות בקמח מאש.
מתובלות בכמון וחאוויג'.
מטוגנות מעט ומונחות על פרוסות סלק דקות, זוקיני פרוס באלכסון וטבעות בצל סגול. רוטב מיצלימון חומץ אורז סלן פפריקה חריפה. מעל זילופי טחינה גולמית.

סיר עם אורז אדום, אורז בר, גרגרי תירס טרי מהקלח, קוביות גזר, קוביות קישואי בהיר.

מאפים מלוחים עם זית בפנים- נטולי גלוטן בטעם גבינתי, מפתיעים לטובה בכל פעם מחדש

סלט ירוק מרובה משתתפים כולל אבוקדו בצל ירוק ותפוח ירוק

Gidi Shemer

New member
נשמע צבעוני ומרתק

את ה״קמח מאש״ קראתי בשניה הקרשונה כמו קמח מ- אש״ וזה בכלל הפך את המה לזהובה ובוערת

טוב זה בוודאי בהשראת

הבמל והסלן

בתנור

כלי חרס עם קישואים עגולים ממולאים בפטריות שמפניון קצוצות קטן,צלויות עם בצל מקוצץ, בסוף בטטה מגוררת דק ומעט קמח מאש.
תכולת הקישואים המקורית +גזר פרוס וקצת תפוחי אדמה בקוביות, צרורו גבעולי סלרי פרוס דקדק, מים טיפ טיפה שמן זית מלח פלפל שחור גרוס חאוויג' למרק- לתנור.

הבוקר הגיע הארגז הראשון של חביביאן

הכול נראה מעולה, ואני כבר מחכה להגיע הביתה לבשל!
ממש כמעט התפתיתי לנצל את ימי ההצהרה של סוף השנה ולהישאר בבית, אבל המצפון ועומס העבודה לא נתנו לי

RSPA

New member
איזה יופי! ברכות. התוכלי לפרט מה היה בו וכמה מכל דבר?

קודם כול, הסחורה יפהפיה!

מי שמכיר ירקות אורגניים רק ממה שמוכרים למשל בניצת הדובדבן (אני מדברת על סניף אבן גבירול.... נראה ממש דוחה, לגמרי לא מפתה לקנות או לאכול), אז לא. הכול ממש יפה ונקי.
מה היה? זה הסל הקטן, עשתי כמה התאמות (אפשר להחליף כל ירק במשהו אחר, כולל ״חצי מנה״ ד״א אפשר גם להיכנס לאתר ולקבל מנוי דמה כדי להתנסות במילוי סל ולהבין איך זה עובד) כי למשל לא רציתי צנוניות או תפ״א

עגבניות
מלפפונים
פלפלים
בצל
גזר (חלק ממנו גמדי)
בטטות קטנות יפהפיות
סלרי עם שורש נאה
תרד מהמם!
חסה
שני חצילים
פטרוזיליה

הם מביאים את הסל בלילה, בכל אופן כשקמתי בחמש בבוקר הסל חיכה מחוץ לדלת.
את התרד אידיתי והקפאתי (שמרתי כמה עלים לסלט של מחר)
מחלק מהירקות הכנתי מרק עם גריסים ועדשים אדומות
את החצילים פרסתי ואפיתי, חלק לסנדביץ וחלק למוסקה שאכין בהמשך השבוע
פטרוזיליה (פלוס פלפל, בצל, שום, אורגנו טרי, שמם וחומץ יין) הלכו למג׳ימיקס והיו לצ׳ימיצ׳ורי, שאני אוהבת להוסיף למרק הנ״ל.
היה בתכנית להכין קארי מאסמן מהבטטות, אפילו הפשרתי בבוקר ממרח תוצרת בית.... אבל לא בטוח שעוד יש לי כוח, אולי זה יידחה למחר.

p e b b l e

New member
נשמע מצויין, איזה כיף

אולי גם אני אמצא לי משלוח ירקות, אתן עושות לי חשק

RSPA

New member
נשמע אחלה אבל מה הכמויות? מה מספר הפריטים של כל ירק?

מה מספר העגבניות, המלפפונים, הפלפלים, הבצלים והגזרים שקיבלת?

אני שואל, כי זה נתון שאינו ברור כל כך. בפרסומים, כאשר מדברים על סל גדול או סל קטן ההבדל הוא במספר סוגי הירקות שנשלחים (למשל: בסל הגדול ישלחו גם בצל ירוק שאינו בין הירקות שבסל הקטן) אבל אין הבדל בכמות הפריטים מכל סוג (למשל: 5 עגבניות יהיו בסל הגדול וכך גם בסל הקטן).
זה דבר שלא שאלתי אף פעם את בני המשפחה שמזמינים מחביביאן ועלתה אצלי רק כעת ולא מצאתי לה תשובה גם באתר שלהם. הכל שם נורא כללי ואין משהו מדויק.
או שאני טועה? מעניין לדעת.

כמה הבהרות

יש מה שנקרא מנה, זה ענין של משקל
לפיכך זה תלוי בגודל העגבניות ובמשקלן ולא במספרן. נהוג בארגז לתת מנה מזה ומנה מההוא ובארגזים הגדולים מנה וחצי לעיתים וגם יותר מנות ובנוסף ניתן להוסיף לארגז המשתנה הזמנה קבועה של ירק מסוים לפי מנות.

כמה זה מנה? סביב 1 ק"ג , בירוקים זה פחות משקל אבל שווה לברר מול חברה ספציפית.

צודק, ועכשיו שקלתי

כמו שמיקי אמרה, זה מגיע כמנה. ובהתאמות הסל אפשר להחליף ולבקש ״חצי מנה״
למשל, אני ביקשתי רק חצי מנה בצל וקיבלתי שלושה יפים.
עגבניות שקלתי עכשו - 950 גרם
מלפפונים כנל (בערך, כי כבר נאכלו שניים)
בטטות קילו
גזר הגיע בשקית, כ600 גרם (לא וזכרת בכמה השתמשתי כבר)
חצילים: שניים גדלוים אבל לא כבדים (כבר מבושלים אז לא לשקילה)

בסל הבא, בעוד שבועיים, אשתדל לשקול ולדווח כשיגיע

RSPA

New member
תחת "תחילת השבוע" אפשר להוסיף ניסיון שלי להכין נקניקים

נסיון שהצליח אבל משהו במרקם הנקניקי לא מסתדר לי בינתיים וצריך לעשות שינויים כלשהם במתכון שלפיו עבדתי.
הנקניקים אגב, מורכבים בין השאר משעועית פינטו וגלוטן.
אולי אח"כ אני אעלה איזו תמונה לדוגמא.

חוץ מזה הוכן אצלנו גם מרק משעועית פינטו. יצא מעדן אמיתי.

למעלה