תחליף חלב אם

amir100

New member
תחליף חלב אם

אני אמא לתינוק מקסים בן חודשיים ואני רוצה לעבור להאכלה בתחליף חלב אם. קבלתי עצות שונות מטיפת חלב ומחברות וקצת התבלבלתי בבקשה עזרו לי להחליט איזה תחליף חלב אם הוא הטוב ביותר וחשוב יותר איזה תחליף חלב אם הוא המזין ביותר. בנוסף אשמח אם תמליצו לי על אתרים שבהם ישנו חומר להעשרה בנושא. תודה מראש דנה

רותי&ע

New member
היתה כתבה בהורים וילדים

לפני חודש חודשיים עם תחקיר בנושא. כל אחד ממציא טריקים אבל אין שום הוכחה אבסולוטית שאחד יותר טוב מהשני. מנסיון של אם ותיקה בתחליפים-כולם עושים את העבודה. חלק מההורים יישבעו לך שסימילאק טוב יותר נגד גאזים. חלק יתלהבו שעם מטרנה ישנים יותר טוב בלילה. בסופו של דבר-כל התחליפים הידועים טובים. שלי גדל על מטרנה. למה ? מסיבה מאוד טריביאלית. סימילאק הקציף לי נורא בבקבוק אחרי ערבוב ומטרנה לא. אז הלכתי על מטרנה.

ממוש

New member
נכון .

והפעוט שלי גדל עם מטרנה רגילה וחלבית ואז לאחר חצי שנה של שימוש קיבל שילשולים (בלי שום קשר למטרנה) הרופא החליט לתת לו מטרנה צמחית - לא חלבית (כי חלבי משלשל) הפשוש שלי אהב את זה. אז כבר שנה וחצי הוא אוהב את זה ונוח לו עם זה. כשאמרו לי שבחלב אין שום דבר בריא חוץ מסידן ,הרבה שומנים ופחמימות אזי החלטתי לשמור לו על המטרנה הצמחית שמספקת לו את רוב הויטמינים. אני בטוחה שתחליטי מה שנכון לבנך. מירב

anat30g

New member
מה שבמבצע

הגדולים שלי רק ינקו... עם התאומים זה היה סיפור אחר... הנקתי במשך חצי שנה בשילוב של בקבוק (אחד קיבל הנקה, אחד קיבל בקבוק - ובפעם הבאה - התחלפו). כשהתאומים נולדו קיבלתי מחברות תחליפי החלב מתנות... דוגמיות של מוצרים ואריזות שלמות של תחליפי חלב וקופונים לקנות בהנחה... אז - בהתחלה אכלו סימילק - עד שנגמרו הדוגמיות - אחר כך עברו למטרנה - ששלחו 6 אריזות של שלב אחד.... אכלו עד שנגמר - אחר כך עברונו לרמדיה - ששלחו גם פורמולה וממנה הכנתי תחליף חלב עד שנגמר... למרות שבטיפת חלב אמרו לי לא להחליף - לתאומים שלי לא היה אכפת מה הם אוכלים - העיקר שזה יגיע בזמן. ידוע לי שיש תינוקות שמתרגלים לטעם ומעדיפים תחליף מסויים על פני האחר. אצלי זה לא קרה. בכל אופן - כל פעם קניתי מה שיש במבצע... גם ככה ההוצאות על שני תינוקות גדולים מאוד. היום הם אוכלים בעיקר מטרנה - בעיקר בגלל שהכפית של מטרנה יותר צרה ויותר קל להכין איתה את תחליף החלב - האבקה לא נשפכת החוצה.

לפי מה שהבנתי

סימילאק משתמשים בהורמונים שעברו הנדסה גנטית. כל תחליפי הסויה כמעט, גם הם תוצרים של הנדסה גנטית. ילדים יותר רגישים לסויה מלחלב. מה לרכוש אני לא יודעת. אני עדיין מיניקה והוא פי שבע בגיל, משלך. אם את רוצה להמשי להיניק, ממליצה מנסיון על פורום הנקה של וואלה. אני אצרף קישור.

אמיר.

New member
דווקא לנו המליצו...

על מטרנה צמחית כי ילדים רגישים לחלב יותר... בכלל - רופא הילדים שלנו (שמעודד הנקה אם אפשר) שונא חלב פרות שחבל"ז. בגללו אף אחד לא התקרב למוצרי חלב עד גיל שנה. ------- הקטן - קביל בגיל 0 נוטרמיגן למשך יומיים בגלל בעיה. האחרים וגם הוא אחרי תום ההנקה - קיבלו מטרנה (צמחית) - אין תלונות.

lmerav

New member
גם שלי לוקח עדיין רק מטרנה צמחית

האם ההנקה טובה לדעת הרופא שלך עד גיל מאוחר או .???????? סתם לדעת. נשמע רופא מעניין מירב

anat30g

New member
לא פגשתי רופא שלא...

לא פגשתי רופא שלא היה בעד הנקה... והשאלה היא מזה גיל מאוחר אצלך? שנה? שנתיים? שלוש? וגם אני עברתי בחורף למטרנה צימחית - זה הקל על הנזלת - כי חלב מעורר ליחה...

אמיר.

New member
היו זמנים...

הרופא הזה היה אחד החלוצים.. לפני דור או שנים זה היה נחשב מאד ברברי ופרמיטיבי להניק... הוא היה ממובילי הטרנד חזרה. ... גיל מאוחר ??? טוב - למען הגילוי הנאות אני חייב להודות שאני אישית לא הנקתי אף פעם
.. אבל אם יותר לי לצטט את האחראית על ההנקה כאן אז מה שיותר. כמובן שלא יצא לנו בחון את סוגית גיל שנתיים פלוס... יודעות מה ? אם בעתיד זה ילך - אני אעדכן !!! (העיקר שיהיו אוביקטים בריאים ושלמים לניסוי
)

lmerav

New member
ענת..

קראתי סוגייה בעיתון כלשהו על הנקה שטוען: הנקה זה הדבר הכי בריא לתינוק אבל.. 1. בגיל 8 חודשים התינוק אינו מקבל את כל הויטמינים הדרושים לו מחלב האם (הנקה) כמו שיש בתחליף חלב אם( מטרנה) ! 2. הנקה מעבר לגיל שנתיים (את הבנים) גורמת לתסביך אדיפלי. אשמח אם מישהו יכול להבהיר לי את הנושא. מירב

אמיר.

New member
בגיל שמונה חודשים...

ההנקה כבר לא צריכה להיות האוכל היחיד של התינוק. עד גיל ששיה חודשים אפשר בדרך כלל רק להניק (ככה אמרו לנו) אחר כך יש להתחיל עם מזון נוסף (ירקות, פירות, עוף וכדו, לא חלב וביצים, לנו יש 14 מכלים קטנים ל´מרק´ שהילד מקבל בצהרים, עושים פעם בחודשיים ומקפיאים). אדיפוס דווקא גדל לא אצל אמו ... נכון ? אולי היה יותר טוב לו, לעירו, לפרויד ולנו לו הוא היה נשאר אצלה !!!
(סתם הערה לא רצינית).

לאה_מ

New member
כמי שמניקה תינוק בן 8.5 חודשים,

שלמרות שמוצע לו אוכל מגוון, ממש לא מתלהב מזה, לפי כל הבירורים שערכתי (כולל רופא הילדים שלנו, שהוא דוקא לא צעיר וחדשן) תינוק יכול לקבל את כל הדרוש לו מהנקה גם עד גיל שנה. לגבי תסביך אדיפוס, יש להם את זה בכל מקרה, לא רק אם מיניקים אותם בגיל שנתיים. לדעתי כל גיל בשנים שניתן למנות על אצבעות יד אחת הוא עדיין בסדר. אני אישית לא הנקתי מעל גיל שנה וחצי, אבל זה לא מתוך אידאולוגיה, פשוט לא התאים לנו יותר. אם לאם ולילד מתאים לינוק גם בגיל שנתיים וחצי - מי אני שאומר להם מה טוב להם ומה לא?

anat30g

New member
אוך אומרים באנגלית

בולשיט??? חלב האם משתנה בהתאם לדרישות של התינוק/ילד... עד כדי כך שנערך מחקר - שהוכיח שכשאר הילד חולה חלב האם הופך להיות עשיר יותר בנוגדנים שעוזרים לתינוק להתמודד עם מחלות. ידוע שתינוקות שינקו עד גיל מבוגר - מעבר לשנה - פחות רגישים לחלב פרה, נוטים פחות לאלרגיות ולדלקות אוזנים. גם מטרנה (ושאר חברות תחליפי החלב) משנה את הרכב הויטמינים והמינרלים בשיטת השלבים - בשלב שלישי של תחליף החלב יש ויטמינים ומנרלים במקבילים למה שיש בחלב אם... ז"א פחות ממה שיש בשלב אחד ושתים... כי הילד מקבל ויטמינים ומינרלים ממקורות אחרים - ירקות, פירות, בשר ומוצרי חלב שהוא מתחיל לאכול. ביחס לתסביך אדיפלי... זה הפעם הראשונה שאני שומעת על זה. אני חושבת שיש להניק עד השלב שזה מתאים לאמא ולילד - כשהאמא מתחילה לחוש שזה מעיק עליה, שזה אולי מעורר תסביכים אצל הילד או אצל הבעל למשל - היא צריכה לעשות את השיקולים שלה... פעם הייתי הכוהנת הגדולה של הנקה - היום אני חושבת שצריך לנסות ולא לוותר - כי אנחנו אולי שייכים לגזע היונקים - אבל אנחנו לא נולדנו מניקות - ואת השיטה צריך ללמוד - אבל אחרי שניסית והחלטת שזה לא בשבילך - חבל אומנם - אבל זאת זכותך - והילד יגדל טוב גם על תחליף חלב. ענת

ציפי ג

New member
חלב אם מוסיף להשתנות גם לאחר

גיל שנה, ומחסן את הילד יותר מעל גיל שנה. כך הוכח במחקרים אחרונים. כל ההרכב מבחינת שומן, ויטמינים וחלבונים משתנה בהתאם לשעות היממה, משך ההנקה(1/2 שעה, עשר דק´) וגיל התינוק. לפני ששואלים רופא על הנקה, צריך לדעת כמה שעות הם לומדים על כך בבי"ס לרפואה - מעט מאוד. הידע שלהם הוא בד"כ בסיסי ביותר. לעומת זאת הידע לגבי תחליפים למיניהם גדול מאוד - הםמופגזים בעחלוני פרסום. ולענין הסויה ותחליפי חלב - הסויה מאופין בחיקוי חלקי של הורמון האסטרוגן. הוא לא מומלץ לשימוש למי שאינו אלרגי לחלב פרה. וידאתי שוב.

לאה_מ

New member
ציפי, לזה בדיוק התכוונתי -

אם אפילו רופא ילדים (בעיקר רופא מבוגר ולא חדשן) אומר שניתן להניק בלבד עד אחרי גיל שנה, אז ודאי שלא צריך להיות על זה כל ויכוח.

anat30g

New member
משהו חשוב על סויה

ילדים שאלרגים לתחליף חלב פרה לעיתים אלרגים גם לתחליף חלב סויה... כשאני מדברת על אלרגיה - אני לא מדברת על נזלת או דמעות - אלא עם מצבים שדורשים זריקות אטרופין... מסתבר שיש מרכיב בחלב הסויה הדומה בהרכבו לחלב פרה והוא גורם לאלרגיה לילדים ותינוקות מסויימים - והפיתרון עבורם הוא רק הנקה או תחליף חלב על בסיס צמחי אחר (לא סויה). כמו כן - אותם ילדים שאלרגים לחלב פרה, לחלב סויה אלרגים גם לעקיצות דבורים... רק לידע כללי.

אמיר.

New member
עד שגברים יוכלו להניק גם ....

אני אשאל גם כן על תחליפים צמחיים. הרופא שלנו מתעב חלב פרות - משו משו... הוא רגיל לומר: אם ה´ רצה שנשתה חלב פרה - היה מוליד אותנו עגלים....

רק סימילאק!!!

התאומים שלנו קיבלו תמיד סימילאק גם בגלל שזה מה שהם התרגלו אליו בבית החולים והם היו שם חודשיים וגם בגלל שהרבה המליצו על זה ד"א כל מי שיש לו תאומים מקבל מהם קופונים ועל כל 4 קופסאות מקבלים אחת חינם!!!

anat30g

New member
להורים לתאומים

הורים לתאומים שפונים אל חברות תחליפי החלב - ומצרפים הוכחה שנולדו להם תאומים (ספח תעודת הזיהוי למשל) מקבלים הביתה קופונים... מטרנה שלחה קופסה גדולה עם תחליפי חלב - בקבוקים - דיסות ועוד. גם רמדיה שלחה קופסה ענקית עם בקבוקים, סינרים, דיסות, מחיות... סמילק שלחה רק קופונים.

למעלה