תחליפים

אסתר84

New member
תחליפים

איזה מזונות מהצומח (קטניות דגנים..) יכולים להוות תחליף הולם לביצה ובשר? שבת שלום אסתר

hal767

New member
ביצים ובשר אינם המזון הטבעי והבריא של האדם

לכן אין צורך בתחליף למשהו שאינו מתאים. פירות, ירקות, אגוזים ושקדים, שומשום וחמניות הם הבסיס התזונתי של האדם. תזונה נכונה מאלה תספק לו את כל צרכיו התזונתיים. אפשר להרחיב את התפריט לקטניות מונבטות ודגנים לצורך הגיוון. החשוב לדעתי הוא שהמזון יהיה מגידול אורגני והתזונה תהיה נכונה ומותאמת לפרט.

אסתר84

New member
כן

אני כל החיים צמחונית.. ובחודשים האחרונים שלא במתכוון הפכתי לטבעונית במידה רבה..לא אוכלת שום מזון מן החי. אך איך מתגברים על מחסור בויטמין B12 .. למשל?. אתה מרבה לדבר על צרופי מזון... האמת ניסיתי כמה מההמלצות שלך והם בהחלט יעילות.. אבל ויטמין בי 12 נספג בגוף האדם רק דרך מזון מן החי.. ואתה כמה שהצלחתי להבין ממשנתך מתנגד לתוספי מזון. אז איך פותרים את הדיסונס? שבת שלום אסתר

רק אתקן שבי 12 הינו מולקולה קבועה

ואין שום קשר ישיר שהוא בין מקור המזון (אם מהחי או מהצומח) לבין ספיגת הויטמין ישנם מוצרים מהצומח המועשרים בבי 12 אבל לא ניתן להבטיח שספיגת הויטמין (שוב בלי קשר למקור המזון גם צומח וגם מהחי) היא מספקת לבן אדם בכל שלבי חייו , לכן הכי מומלץ להבנתי לקחת אותו כתוסף (גם לאנשים הצורכים מזון מן החי כי שוב אין הבדל וגם אנשים האוכלים מזונות מן החי ידוע שלחלקם ישנם בעיות של חסר בי 12)

hal767

New member
בנושא ויטמין B12.

יותר ויותר מתברר שלאדם המודרני המערבי ישנה בעיה חמורה של מחסור בויטמין. בוודאי שאורח החיים המערבי, התרופות ולתזונה הגרועים יש חלק בהיווצרות הבעיה. מסתבר שהבעיה אינה מאפיינת דווקא את הצמחונים, אלא גם את אוכלי וזוללי המזונות מהחי. ואם לדייק אז האוכלוסיה המערבית זוללת כמויות עתק של מזונות אלה, ובמקומות רבים מזונות מהחי הם עיקר התפריט. זה מוכיח שאכילת מזונות מהחי אינה הפתרון לבעיה. בעיקרון הויטמין אמור להיות מיוצר במעיים ע"י חיידקים. חיות צמחוניות מייצרות לעצמן את הויטמין בדרך זאת. חיות טורפות אינן יכולות לעשות זאת, ולכן הן אוכלות את החיות הצמחוניות. כאמור, אצל רבים היכולת לייצר ולספוג את הויטמין במעיים, נפגעה. הפתרון במקרים אלה הוא לנסות לשקם את המערכת שמייצרת וסופגת את הויטמין, וזה ניתן במקרים מסויימים בדרך הטבעונות, או לצרוך תוסף. התוסף אינו חומר סינטטי, אלא מיוצר ע"י חיידקים כפי שנעשה במערכת העיכול, ולכן אינו רעיל ומזיק כמו תוספי מזון אחרים. יחד עם זאת, הפרזה בצריכתו כן משבשת איזונים בגוף, ולכן צריכתו מחייבת הכוונה ובקרה מקצועית.

אם חסר בי 12

צריך לקחת בי 12 נקודה. גם אם צורכים מהמזון יכולה להיות בעיה בספיגה, מחזקת את זה שחשוב לתקן את פלוארת המעיים.

אישעם

New member
אסתר, B12 לא אמור להספג ממזון מהחי

גם בגופך נוצר B12, הבעיה היא הספיגה. איך חיות צמחוניות סופגות B12 ? הן אוכלות מהקרקע שמזוהמת במשך המון שנים בצואה, B12 הוא דמוי מינרל ומחלחל לקרקע, אח"כ הוא נדבק לצמחיה שצומחת מהקרקע. כך מקבלים B12, לנו חסר כי אנחלנו כבר לא אוכלים מהקרקע כמו האדם הקדמון. בהודו לא חסר B12 לצמחונים, הם פחות היגניים. אז אפשר להיות גם היגיניים וגם לקבל B12, כי לא נאכל מהקרקע. אפשר לקחת סוכרית מציצה של B12. ה ADA כותב שיגיע גיל (50)שבו יהיה חסר B12 בכל מקרה, ללא קשר לתזונה, גם לאוכלי בשר. כיום גם לאוכלי בשר יש חוסרים קשים של B12, לכ 35% מהם. איזה הסבר יש לזה מלבד שהתזונה לא נכונה ?! חוץ מזה, אוכלי בשר מקבלים B12 בתוסף, כי נותנים את התוסף לבע"ח בתעשיות. הרי שעם כל האנטיביוטיקה שבתעשיות הבשר לא יתכנו חיידקים יצרנים במעיים. בכלל, בע"ח בתעשיות מקבלים המון תוספים והתוספים האלה הם חלק מהצריכה של בני האדם שאוכלים בשר.

1winnie

New member
אתה קבעת שביצים אינם מתאימים לבני אדם??

בבקשה - זה פורום גם לצמחוניים, ולא צריך כל דבר להפוך לאג'נדה בעד טבעונות! זה לא עניין לוויכוח יש פה צמחוניים ויש פה טבעוניים, אז בבקשה תנו לחיות בשקט בלי כל פעם להכניס משפט נגד.

hal767

New member
הרגע חבר.

כל אחד יאכל מה שהוא רוצה. אבל זאת דעתי.

1winnie

New member
אז בבקשה אל תחרוץ דברים

במיוחד כאשר הם סתם דיבורים. דעות יש לכל אחד, אבל זה לא אומר שאלו עובדות.

hal767

New member
אני אכתוב מה שאני רוצה

אתה תכתוב מה שאתה רוצה. לדעתך דברי הם "סתם דיבורים". כדאי שתשפר את תרבות הדיון שלך. וכמו שכתבת - גם דעותיך הנחרצות אינן בהכרח עובדות.

1winnie

New member
"אני אכתוב מה שאני רוצה" - יופי של תרבות דיון

יש לך! אין מה להוסיף...

hal767

New member
"...ואתה תכתוב מה שאתה רוצה"

וזאת תרבות דיון ראויה. שכחת שזה פורום?

1winnie

New member
לא, זאת לא תרבות דיון ראויה

והיות ואתה חושב אחרת, אז אני לא אמשיך ...

hal767

New member
אז מה אתה מציע?

האם אסור לי להביע דעתי כי היא שונה משלך?

hal767

New member
אינני רואה את ההבדל

כאשר אני כותב את דעתי בנושא מסויים, ואני משוכנע בצידקת דעתי, הרי במושגים שלך "חרצתי דברים". במקרים בהם אינני משוכנע בצידקתי אני יכול לכתוב: "שמעתי ש..." "אני משער ש..." וכד'.

1winnie

New member
וחבל מאד

כי יש הבדל גדול בין השניים. נשאלה שאלה פשוטה פה בפורום, ולא היה צריך להתחיל ישר בעניינים שלא קשורים. במיוחד כאשר תשובה לשאלה עצמה לא ניתנה בכלל. הפורום לא עוסק בענייני אידיאולוגים, ולא כל דבר צריך להפוך, גם אם זה בדלת האחורית, לקידום דעות של דרך חיים. זה לא נושא הפורום, ולא נושא השאלה, לכן אין צורך להמשיך!

hal767

New member
נסה לקרא שוב את התשובה

היא עונה הייטב לשאלה, אלא שאינך אוהב את התשובה כי אינה מתאימה להשקפתך.

1winnie

New member
התשובה שלך פשוט לא עונה על כלום

ורחוקה מלשכנע. זאת האמת הפשוטה ואני מציעה שאתה תקרא את הנעוץ שכתבה מנהלת הפורום! לפני שתגיד לי לקרוא שוב את התשובה שלך - שכמו שאמרתי היא רחוקה מלהיות משכנעת ובזה הסתיים הדיון

למעלה