תחליפים

אסתר84

New member
לך יש הוכחה כי ביצים ראויים למאכל אדם?

אני ...אשמח לשמוע... אני דווקא יכולה להגיד לך שבחודשים האחרונים דווקא שהפסקתי לאכול מזון מן החי כולל ביצים (ואני אדם שאוהב ויודע לאכול...) אני מרגישה הרבה יותר טוב. פיזית ונפשית. המפנה נוצר כתוצאה מרמות מאוד גבוהות של כולסטרול וטיגליצרידים. גם לי היתה התנגדות מאוד עזה בזמנו לדעתו של HAL משום שנראתה לי מאוד קצונית ובלתי מתפשרת ובאמת קשה לחיות שהרבה דברים אהובים וטעמים לא יכולים להיות חלק מהתפריט היום יומי שלנו. אבל אתה יודע מה?! יותר מפחיד בגיל 40 לחטוף שבץ או להתחיל להתמך בתרופות. אני מטפלת ברפואה משלימה ומכירה את כל ההבטים הנפשיים /פיזיים כולל של כולסטרול ושל הקשר גוף נפש ועדיין כנראה יש דברים בגו. מה שאני אומרת זה שאולי אם קצת נפתח את הראש יתכן כי נצליח לנכס לעצמנו מידע לא חובה להתשמש בו (אני גם עדיין לא בטוחה שאני אלך על כל הקופה). אני רוצה להגיד לך גם שאחרי כמה חודשים שהפסקתי לפני כשבוע הבאו מכרים פשטידה עם גבינה.. נגסתי מעט והגוף פשוט לא הסכים. לא אהב. אז אולי דווקא התרחקנו מהמקורות?! ריח, טעם, מראה?! .
שבת שלום אסתר

1winnie

New member
לא צריך הוכחה, למרות שרוב האנשים חיים

מצויין עם אכילת ביצים.... ורבים יראו בזה הוכחה מספיקה. כמו שרוב האוכלוסיה חיה מצויין עם אכילת בשר.... אם אישית לך עושה טוב יותר ללא אכילת ביציים - אז מצויין! אבל זה לא הופך את זה לדבר גורף שמתאים לכל האנשים, וזה גם לא אומר שזה נועדנו לאוכל ביצים מלכתחילה. אני בטוחה שאת גם יודעת שחלק גדול מהאנשים שסובלים מכולסטרול גבוה, סובלים מבעיה גנטית, והורדת ביצים וכו', כלל לא עוזרת. אז שוב - כל אחד עם הבעיות שלו... העיקר שתרגישי טוב

אסתר84

New member
מה קדם למה?!הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה?

חלק לא מבוטל מהרגלי התזונה של הרבה אנשים מגיע מהבית.. כולל חלק מתכונות כמו כעסנות, מרירות וכד/ . ולמרות זאת איך תסבירי שיש אנשים שהוריהם חלו בסוכרת והם לא? כנראה שגנטיקה היא נושא מורכב יותר . אין ספק שלירושה יש משמעות רבה אך גם לבחירות שלנו בחיים. אגב בכוונה דברתי על התרחקותנו ממקורות... זה נכון שיש אנשים אוכלים בשר,ביצים, פיצות ושותים וויסקי וחשים נפלא סבבה. רק שאלת את עצמך.. מה יקרה אם כמה זמן הם "יגמלו" מזה... וינסו לחזור איך הגוף יגיב?!.. . לגבי הוכחות .. צר לי יקרתי בפתיח דברייך להל את זאת שדיברה על דברים לא מוכחים... אני לא הבנתי ממנו שהוא מנסה לכפות מתודה מדעית כלשהי על נושא ביצים. אלה העלה לדיון את השקפת עולמו התזונתית. מהנחרצות שאת דווקא זאת שגילתה.. הבנתי שיש לך בשורה לגבי הביצים ... יום טוב אסתר

אני מציעה

שתעדכני אותנו מה הדרך שגרמה לך להפחית את הכלסטרול. חוץ מזה שאני רואה שאף אחד לא ענה לך לגבי התחליפים.. אולי מישהו יטרח לעשות זאת. לגבי הבשורה על הביצים נראה לי שהיא התכוונה(WIINNI) שלעיתים אדם הוא טבעוני ועדיין יש כולסטרול גבוה. כלומר שעל אף הימנעות מביצים הכולסטרול לא השתפר פלאים. אבל אין ספק שבפרוטוקול טיפולי צריך להפחית מזונות מן החיי כשיש כולסטרול גבוה (זה גם תלוי מאוד את מי שאולים
) יאללה מספיק שבת שלום

p e b b l e

New member
אני הצלחתי להוריד 50 נקודות מהכולסטרול

הצלחתי בשנים האחרונות להוריד את הכולסטרול שלי ב-50 נקודות על ידי המנעות כמעט מוחלטת מביצים ומוצרי חלב וצריכת יותר דגנים מלאים על פני הלא מלאים. במשפחה שלי הכולסטרול הטוב מאוד גבוה (וגם הרע לא נמוך במיוחד), ולמרות היותי צמחונית כבר הרבה מאוד שנים הגעתי לכולסטרול של 224 לפני כשלוש וחצי שנים. מאז בהדרגה התחלתי לצרוך פחות ופחות מוצרי חלב וביצים והורדתי כ- 40 נקודות מהכולסטרול הרע וכ-10 נקודות מהטוב. כל זה ללא כדורים או תרופות.

אסתר84

New member
כן

גם אני שמעתי על כאלה שלקחו את סיפור התזונה "מטר" אחד קדימה והצליחו לנצח את המצב. נראה לי שזה ופעילות גופנית סדירה בהחלט שווה לנסות לפני שרצים למסקנות בדמות כדורים. תודה אסתר

hal767

New member
אכן כך

חשוב לציין שהבעיתיות שבאכילת ביצים אינה רק בנושא הכולסטרול. חלבון הביצה גורם לעליה ברמת חומצת השתן בגוף, וזה חמור. חומצת השתן היא מהגורמים למחלות פרקים, כליות ועוד. ישנם עוד כמה חסרונות לביצה כמאכל אדם, אבל לא אפרט עכשיו. מסתבר שבפורום הזה לא אוהבים לקרא דעות העומדות בסתירה לדעות של כמה מהמשתתפים הוותיקים, והם העירו לי על כך במסרים אישיים.

אסתר84

New member
אני נכנסתי לפה

על מנת לקבל מאלה שלמדו את התחום על ענפיו השונים יתנו לי טיפים לגבי תחליף אפשרי לביצים. נושא הכולסטרול עוד בטיפול. אני הבנתי את דברי WINWIN את זה מלמדים בשנה א ברוב לימודי הרפואה המשלימה. רק הצעתי דווקא מתוקף השכלתי שאיננה תזונה לראות את החצי הלא מואר של הירח ולא להשבות בקונספט כזה או אחר. ענו לי ואשמח אם את תוכלי לענות לי לגבי תחליף לשיטתך.... האמת זאת היתה מטרת ביקורי פה שבת שלום אסתר

ענו לך- מקווה שביקורך הניב תוצאות

לגבי ההתכתבות עם HAL אשמח אם תמשיכו במסרים. תודה

דגנית

New member
יש אנשים שהגוף שלהם מייצר כולסטרול גם מבלי

לאכול כל מוצר מהחי, אצלי זה כך. הגוף שלי מייצר כולסטרול ואני טבעונית. איך הורדתי את הערכים הלא שפויים שהגעתי אליהם? הלכתי לדיאטנית, שאמרה לי, בדגש על לי, מה מתאים לי לאכול, מה השילובים הבריאים עבורי, במסגרת מה שאני אוהבת לאכול. עשיתי קצת סדר בבאלאגן, והערכים של הכולסטרול ירדו בזמן ממש קצר! לנורמלי. השינויי העיקרי שעשיתי היה להוריד קמח מחיטה מלאה, עוד לפני שהגעתי אליה הקפדתי על חיטה מלאה ולא קמח לבן, והיום אני אוכלת שיפון מלא. ו.. הכנסתי טופו לתפריט שלי, מה שבעבר לא נגעתי, כי נראה לי מטופש להכניס דבר חסר טעם לתוך האוכל אם אפשר לאכול את הירקות המבושלים למה לדחוף להם טופו, אבל ניסיתי.. וגיליתי שאני הרבה יותר שבעה, והערכים הסתדרו לטובה. כך ש... הגוף יכול לייצר כולסטרול גם מבלי להכניס שום מוצר שמכיל אותו במזון, ודרך תזונה נכונה, בריאה ובעיקר מתאימה לאדם עצמו - אפשר להוריד ערכים גבוהים למקום טוב.

דגנית

New member
וכמובן ספורט.. אבל אני לא הורדתי את ערכי

הכולסטרול בעזרת ספורט

p e b b l e

New member
כשאת אומרת תחליף למה את מתכוונת

אם הכוונה שלך היא מבחינת צריכת חלבון מלא, אז אכן שילוב של דגנים וקטניות (לאו דווקא באותה ארוחה) אכן מהווה חלבון מלא. בניגוד לבשר וביצים חלבון מלא מהצומח לא מלווה בשומן רווי וכולסטרול כך שזה תחליף מוצלח במיוחד. אם הכוונה שלך היא המרות לשם בישול אז זה תלוי במה מכינים, אבל בהחלט ניתן ברוב המתכונים להמירם בתחליף צמחי, או להמיר את המתכון במתכון צמחי במקור.

למעלה