תחליפי חלב

שלום טוויטי

1. אני לא חווה בעיה עם סויה על כל צורותיה. גם כל אנשי המזרח הרחוק שחיים הרבה על סויה לא נראה לי שהם פחות בריאים מאנשי המערב. אני משתמשת בחלב סויה של אלפרו. שותה גם חלב שקדים ואגוזי לוז או חלב אורז או שיבולת שועל, יש המון סוגים.
2. ניתן להקפיא לדעתי, אבל אצלנו הוא נשמר במקרר אפילו שבוע וחצי.
3. אני לא יודעת את התשובה לזה.
4. אפשר להכין בבית, כך גם אפשר להכין מעט כל פעם, וגם בחלב מוכן בבית אפשר לשלוט במתיקות וברכיבים- משרים שקדים במים ללילה, בבוקר טוחנים אותם במעבד מזון או בלנדר עם מים חדשים. מסננים דרך בד חיתול. זהו
אפשר להמתיק אם רוצים. במקום חלב שמכיל 2% בלבד שקדים תקבלי חלב שהוא רק שקדים ומים. זה זול וקל.

שלום "שינוי צורה"

(הכינוי מ"הארי פוטר" או משהו ;)?)

1.אני שותה בינתיים של תנובה,מודה באשמה,התחלתי פשוט כי זה יותר זול,וזה התגלה כטעים!.איך החלב שקדים שלהם? חששתי לקנות אותו כי חיפשתי משהו עם טעם יותר ניטרלי שיתאים ליותר דברים...
2.גם של תנובה?
3.לא נורא...
4.תודה! כנראה מדובר בשקדים לא קלויים,היכן ניתן להשיג?

usi1

New member
השאלה מאיזה טעמים את עושה את המהלך הזה

אם זה מטעמי לקטוז או לא
ומה רמת הא סבילות , מה אמרו לך
אם זה ענייני לקטוז שימי לב שבכל התחליפי חלב יש מתחלבים שזה לקטוז.
כך שזה לא יעזור לך אם זו הסיבה
הכי טוב להכין לבד "חלב" שקדים גם יעלה הרבה פחות מאשר לקנות מוכן וגם ללא כל החומרים שדוחפים שם .
לא ניסיתי אין לי זמן לזה וגם אין לי שום צורך בזה .
יש הנחיות באינטרנט .
לגבי הסויה יש את חובבי הסויה ויש את מתנגדיה והאמת נמצאת באמצע וגם תלוי מי שילם את המחקר......
יש רופאים שאומרים שלא מזיק יש שאומרים שכן .
אין מחקרים ברורים וחד משמעיים .
זה עניין אישי ורפואי .
הכל זה עניין של מידה, גם אם תאכלי שק עם מלפפונים זה לא יהיה בריא . כל דבר שאוכלים ממנו בכמויות הופך ללא בריא בשלב כלשהוא .

מתחלבים אינם לקטוז

חומר מתחלב הוא חומר ה"מקשר" בין חומרים שונים שנוטים להתפרק כשמשלבים אותם יחד והמתחלב מונע את הפירוק. אין לזה קשר ללקטוז.

usi1

New member
צריך לבדוק

כי לי הגסטרו אמר להמנע מזה . שהתחלתי עם הסיפור הזה לפני שנים .
בגלל שצריך דוקטורט בכימיה כדי לדעת אם אוכל מסוים הוא בטוח או לא לאלרגיים, לפעמים רופא נותן המלצה גורפת .
תלוי מה מידת הרגישות ומה הסיבה להמנע ממוצרי חלב .
הכי בטוח להכין את האוכל לבד.

רופאים לא מבינים בתזונה בדר"כ

ועוד הרבה פחות מזה בהרכבים של מזונות תעשייתיים.
אם הרופא אמר לך ש"מתחלב" זה סוג של חלב או "לקטוז" צר לי לומר אבל הוא אמר פשוט שטות.

usi1

New member
הבנתי.....

מה שמוזר לי שאכן כל פעם שניסיתי משקה כזה או אחר עם מתחלבים זה אכן עשה לי כאבי בטן איומים . אישית אני נמנעת מזה . זה ממש לא חסר לי ויקר מידי לטעמי בכל מקרה .
אני לא שותה קפה ולא אוכלת דגנים כך שאין לי שום שימוש בחלב . וגם ככה לא שתיתי חלב אלא אספרסו ( גם זה אסור לי בימינו ).

אכן בגלל לקטוז..

כל אחד אומר משהו אחר...אם נימנע לגמרה מכל מה שמישהו טען שהוא לא בריא,נאלץ לצום

וגם לא לנשום אגב

תודה לכולם! אשמח לשמוע עוד!

תודה לכולם!

למי שהיו לי עוד שאלות הגבתי באופן פרטני אבל אני מודה לכולם! (גם למי שלא הגבתי)
אשמח לשמוע עוד דעות.
התייעצתי עם עוד גורמים ש(בנוסף אליכם) די הרגיע אותי בנוגע לחלב סויה (בכמות שאני מעוניינת להשתמש=בקורנפלקס ובקפה...)

אשמח לשמוע על מקומות טובים וזולים לרכישת תחליפי חלב
ובהשראת "שינוי צורה" על מתכונים
ואולי גם ל מתכונים עם חלב סויה למקרה שבאמת עומד להתקלקל....

ladybug6

New member
אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג

ריכוז הסויה בחלב סויה הוא לא גבוה, כי הרוב זה מים. את יכולה לשתות בכיף כוס חלב סויה עם הקורנפלקס בלי לדאוג (וגם יותר מזה).
אם את רוצה, את יכולה לגוון עם סוגים נוספים של חלב כמו שקדים, אורז וכו'. חלב שקדים ביתי זה טעים וקל להכין.
אפשר להקפיא חלב סויה. נסי להקפיא במנות קטנות ותראי אם אחרי הפשרה זה טעים לך באותה מידה. למרות שאם את שותה כוס ביום, אין לך סיבה להקפיא - תוך כמה ימים עד שבוע תסיימי את הקרטון. זה לא מתקלקל כל כך מהר. חלב שקדים כן מתקלקל מהר לצערי.
אם את קונה חלב סויה עמיד, את יכולה לקנות כמות גדולה במחיר נמוך (אם תרצי אברר לך מאיפה). אם את מעדיפה את המקורר, אז אין מנוס. של תנובה נמכרים במחיר סביר, גם אם קצת יותר יקר מחלב של פרות. אבל בשביל הבריאות שלך ושל הפרות, זה שווה עוד כמה שקלים

למעלה