תחליפי מרגרינה

נטאשKה

New member
תחליפי מרגרינה

איך אתם מתנהלים עם מרגרינה במתכונים?
אצלי היא מחליפה הרבה פעמים חמאה, אבל היא לא בריאה ולא רצויה במיוחד ובאופן כללי הייתי שמחה ממש להפטר ממנה.

מה אתם שמים במקומה?

אתן דוגמה - יש לי מתכון מאוד אהוב של סקונס לימוניים שיש בו מרגרינה.אני מודה שאני לא ממש בטוחה מה תפקידה במתכון - אבל בלעדיה זה לא יוצא... זה בד"כ מה שקורא לי במתכונים בהם המרגרינה היא בעצם "טבעון" של חמאה מהחי.
 
שמן קוקוס?

אני לא נתקלת בהרבה מתכונים עם מרגרינה או חמאה אבל בכל אופן יש אומרים ששמן קוקוס יכול לשמש תחליף למרגרינה והוא יותר בריא.
 

נטאשKה

New member
את צודקת שהוא יותר בריא

אבל גם יש לו טעם מאוד מובחן ולמעט קוקוס טרי אני ממש אבל ממש לא אוהבת קוקוס
 

ימימה

New member
יש סוגי שמן קוקוס שהם נטולי טעם קוקוס

היה לי כזה, רק לצערי זרקתי את הצנצנת, אז עכשיו כל פעם שאני קונה זה הימור....
נסי לשאול בחנות טבע לאיזה שמן קוקוס אין טעם של קוקוס, אולי הם ידעו.
 

נטאשKה

New member
תודה רבה
לא ידעתי שקיים דבר כזה

זה בהחלט פותר את בעיית המאוד לא בריא. לא ממש נותן פתרון לבעיית הטעם המושחת שחמאה ובמידה מסוימת גם מרגרינה מספקות אבל זה כבר סיפור אחר.
 
בטח, אני קונה את הסוג בלי הטעם והריח

יש לי אחד בבית של חברת סאן ליין, אורגני.
זה יקר, אבל לא צריך הרבה ממנו. אפילו במאפים פריכים שבהם בדר"כ שמים הרבה מרגרינה, אפשר לשים חצי שמן קוקוס וחצי שמן קנולה.
ונכון, בטעם זה לא אותו דבר (זה פשוט ניטרלי), אבל על זה גם המרגרינה לא עונה לטעמי.. אבל היום אני כבר בקושי זוכרת את הטעם של הדברים עם החמאה, אז למי 'כפת..
 

נטאשKה

New member
אחפש אותו, בלי קשר לטעם ולעניין המרגרינה נראה לי שיהיה

נהדר לדברים אחרים. תודה על הטיפ
 

gs1234

New member
נכון, מרגרינה ושמן קוקוס שניהם לא בריאים באותה מידה

אני משתמש במרגרינה בחלק מהמתכונים. לא אוהב שמן קוקוס.
&nbsp
&nbsp
 
עוד לא יצא לי מתכון

שבו אי אפשר להחליף מרגרינה בכל שמן צמחי אחר [קנולה, למשל], לפעמים עם תוספת מה"יבשים" [קמח למשל]
 

נטאשKה

New member
וזה מעניק אותו טעם "שחיתותי"

שבעצם החמאה מעניקה? ואותו מרקם? לדעתי ומנסיוני לא, אבל אשמח ללמוד. יכול להיות שאין דרך להחליף את זה, אבל שווה לנסות
 
לא מכירה את כל המתכונים שאת מכירה אולי

אני מחליפה מרגרינה או חמאה בשמן בכל דבר שמצריך טיגון, בהקרמה ע"י חל"ס עם קצת שמן ושמרי בירה, בעוגות ע"י שמן [יוצא אותו הדבר], בבצקים ע"י שמן [יוצא אותו הדבר].
באילו מתכונים רצית להשתמש? אולי אני לא בכיוון.
 

נטאשKה

New member
איפה שאני נתקלת בבעיות בד"כ עם שמן זה במתכונים

של אפיה ובמתכונים שבהם המרגרינה משמשת כתחליף ישיר לחמאה ברמת "גושים" למשל דייסה
ותודה רבה על העזרה!
 

ימימה

New member
בבצק פריך יש צורך בשומן מוקשה

אחרת לא יוצא מרקם פריך באמת. למה? אין לי מושג, אבל ככה זה עובד
 

RSPA

New member
לענין הטעם יש "מחמאה" - אבל גם היא לא בריאה בעליל

 

נטאשKה

New member
תראה גם חמאה זה לא בדיוק בריא
אבל מרגרינה זה די

מהשטן
אז השאלה אם המחמאה פחות גרועה ממרגרינה או שזה אותו דבר בשם אחר.
 

ימימה

New member
מבחינה בריאותית

זו נבלה וזו טרפה...
אבל כאן מצאתי מאמרצ'יק (לא ממש מדעי) שטוען שדוקא מרגרינה עדיפה על חמאה, רק שיש הבדל בין מרגרינות שונות ולכן יש לבדוק את כמות שומן הטראנס במוצר. כטבעונית אני מאמצת את ההמלצה....
 

נטאשKה

New member
ברור, בכל מקרה זה לא בריא השאלה היא בדיוק

מה מכל הלא בריאים שמעניקים את הטעם הזה הוא הכי פחות נורא
גם לדברים לא בריאים יש מקום מעת לעת.
 

RSPA

New member
מרגרינה ומחמאה דומות בכל למעט בטעמן.

למחמאה טעם דומה לחמאה.
זה הכל.
 
למעלה