תחליפי מרגרינה

gs1234

New member
לא, הן לא

בתקופת המעבר לטבעונות, כשעוד לא הייתי ממש טבעוני, ערכתי כמה ניסויים שבהם השוויתי חמאה למרגרינה בטעם חמאה. בדקתי זה לצד זה לחם עם חמאה, חביתה מטוגנת בחמאה, עוגיות חמאה - כל אלה יצאו עם טעם שונה לגמרי בשני המקרים. וכולם היו יותר טעימים, לדעתי, עם חמאה מאשר עם מרגרינה. נא לא לראות זאת כהמלצה להשתמש בחמאה. בעלי החיים יותר חשובים בעיניי מחוש הטעם.
 

RSPA

New member
כדי שיהיה ברור: אתם מתכוונים למרגרינה ומחמאה ?

כי לזה אני התכוונתי.
עכשיו אני גם מסתכל על השוואה בין מרגרינה ומחמאה בפודסדיקשיונרי ואני לא ממש רואה הבדל משמעותי מבחינת המרכיבים (למעט נתרן וחמרי טעם).
[URL]http://tinyurl.com/kscx8oe[/URL]
[URL]http://tinyurl.com/ouylpy4[/URL]
אשמח להסבר.
 

Gidi Shemer

New member
אופס, אני בכלל התייחסתי לחמאה

פספסתי את המ׳ במחמאה.

אני כותב במשרד ושכחתי את המשקפיים בבית (באמת!).
זה תופס להתנצלות?
 

gs1234

New member
כן, חמאה מול מחמאה

כן, חמאה מול מחמאה. חמאה פשוטה של תנובה מול מחמאה של יוניליבר.
&nbsp
המסקנה שלי הייתה שמחמאה היא חיקוי לא מספיק קרוב של חמאה, מבחינת הטעם. היא מעין מרגרינה עם תמציות טעם שמעניקות לה טעם דומה לחמאה, אבל לתמציות הטעם האלה יש טעמי לוואי שמרגישים מלאכותיים, וחסרים בהן ניואנסים של רעננות שיש בטעם של החמאה.
&nbsp
 

gs1234

New member
אופס, רק עכשיו הבנתי שכתבת מרגרינה מול מחמאה...


מרגרינה ומחמאה הם מוצרים כמעט זהים, למעט תמציות טעם שנותנות למחמאה טעמים שאמורים להיות דומים לחמאה. אתה צודק במה שכתבת - אני התייחסתי לחמאה מול מחמאה.

סליחה על הטעות.
 
חולקת עליך בסוגיית הדמיון לחמאה

מחמאה זה נסיון בעיני נואל לייצר משהו דומה לחמאה.
חמאה היא חמאה ואין שום דבר שדומה לה. עדיף לא לנסות לייצר תחליף.
מה כן? יש תכונות מסויימות שלה במאפים שניתן לקבל גם ממוצרים אחרים וגם זה לא בדיוק. הכי דומה- שומן קוקוס.מבחינת מרקם. מרגרינה ממש לא. יש בה משהו שנדבק לתיקרת הפה


וגם הטעם.אני לא אומרת איכלו חמאה, אני אומרת שלא כל דבר יש לו חלופה ולא לשם צריך לשאוף.
 
מסכימה.

אני חושבת שמי שמוותר על מוצרי חלב צריך לקבל את זה שיש דברים שלהם אין תחליף וזה בסדר, מתרגלים גם לזה.. בסופו של דבר זה שווה את זה, גם מבחינה בריאותית ובטח ובטח שמבחינה מוסרית.
 

נטאשKה

New member
ברור שמתרגלים לזה וגם אם לא זה לא אומר שאוכלים

חמאה רק כי הטעם חסר. יש דברים יותר חשובים בחיים מטעם מסוים. אבל זה עדיין לגיטימי שטעם או מרקם מסוים יהיו חסרים ולחפש להם תחליף.

לא מבינה למה "צריך לקבל את זה". אם יש תחליף אז נהדר ולא צריך לקבל את זה ואין סיבה להתגעגע למשהו שאפשר להחליף אותו.
 

RSPA

New member
טוב, זה לא בדיוק אבל ברור לי כעת מאיפה זה נובע

בעצם לא השוויתי בין טעמה של חמאה (שאני ממש לא זוכר אותו, כי זה היה מזמן מזמן) לטעמה של מחמאה במובן "תואם" אחת לאחת. קשירת התגובה שלי לכותרת שכתבה נטשקה יכולה ליצור את הרושם הזה. ולא.
כל שביקשתי לציין זו את הקיימות של מרגרינה סתמית ולצידה מרגרינה עם "טעם של חמאה" שעל פניו ועל פי הצהרות היצרן נותנת טעם של חמאה. אני כמובן לא ערב לתאימות הטעמים מול החמאה המקורית אמיתית.
מקווה שהדברים ברורים ושאלה יהיו צרותינו...
 

RSPA

New member
הסבר מענין לשאלתך ובכלל - קיים בויקימילון

ציטוט משם מתוך הערך מחמאה:
"מקור המילה בהבנה מוטעית של הפסוק:
"חָלְקוּ מַחְמָאֹת פִּיו וּקְרָב-לִבּוֹ רַכּוּ דְבָרָיו מִשֶּׁמֶן וְהֵמָּה פְתִחוֹת" (תהלים נ״ה – פסוק כ״ב).
למעשה המי"ם כאן היא מי"ם היתרון ולא חלק מן המילה, וכוונת הפסוק היא: "דבריו רכים משמן וחלקים מֵחמאה (=חֲמָאוֹת בלשון רבים), אך בלבו הוא מתכנן קרב (פּתִחוֹת הן כנראה חרבות או כיוצא באלה)". ניקוד המילה מַחְמָאוֹת במקום מֵחֲמָאוֹת הנו חריג. הפתח במי"ם מקורו אולי בהשפעת החי"ת הגרונית."
ראה שם >> http://tinyurl.com/ppu5pgs
 
למעלה