AnarchistPhilosopher
Well-known member
אם אתה מצליח לעבוד על מישהו, האם זה לא עושה אותך יותר חכם ממי שהצלחת לתחמן?
וגאונות זה בכל מקרה מושג יחסי.
מה אתה חושב על אלו שהמקצוע שלהם הוא גזילת זקנים?אם אתה מצליח לעבוד על מישהו, האם זה לא עושה אותך יותר חכם ממי שהצלחת לתחמן?
יותר חכמים מהזקנים.מה אתה חושב על אלו שהמקצוע שלהם הוא גזילת זקנים?
גאונים? דמויות להערצה?
נראה לי הכי מתאים פה.למה "או"?
אתה מכיר את המונח false dichotomy?
לא ראיתי את הסרט, ולא צפיתי אפילו בטריילר שקישרת, אבל היותו של אדם גאון, והיותו רמאי או פושע לא נוגדים אחד את השני.
כדי להצליח בפשיעה, עדיין צריך שכל.
כן ראיתי סרט דוקומנטרי על פאבלו אסקבר, וכפי שהיה אכזרי כך היה חכם!
הוא העסיק כימאים ומהנדסים מאוד מוכשרים כדי להמציא טכנולוגיה של ממש להברחת הקוקאין שלו דרך ביקורת גבולות.
בניגוד למגיבים האחרים כאן, אני לא חושב שהכרה בכישורים או כישרונות של אדם והערכה או הערצה זה אותו דבר.
גם פושע הכי גרוע יכול להיות חכם וכישרוני, ומי שלא מסוגל לראות זאת, יש לו יותר סיכוי להפוך לקרבן.
דע את האויב וכל זה.
תכמנים או גאונים?
בעיני אלו סוגים שונים של אינטיליגנציה - בוא נקרא לזה ״חוכמת רחוב״ לעומת ״חוכמת ספרים״, ואין לשתיהן בהכרח קשר עם מוסר.אכן, הזכרתי אותה בתגובה שלי.
אני חושב שהתכונה "חכם" הוא לא המוביל אלא "ערמומי". זה ההבדל בין smart לclever.
למשל שחקן פוקר מצטיין לא בהכרח יהיה בעל IQ גבוה או יסיים דוקטורט בפיזיקה.
ממש לא!יכול להיות, אבל יש מבחני חכמה אובייקטיביים כמו למשל מבחן IQ שנועד לבחון כמה "שכל" יש לאדם. לא בטוח שלרמאים האלה יש יכולות קוגנטיביות יוצאות דופן. יותר כמו כישרון לרמאות בדומה לשחקן קולנוע "גאון" שיודע לשחק בצורה מאוד משכנעת.
חייב לציין שאתה האדם הראשון אי פעם שכינה אותי "חובב קפיטליזם".אני עדיין חולק על דעתך.
פסיכולוגים למשל טוענים שאיי קיו הוא סוג מאוד מסויים של אינטיליגנציה, ויש סוגים אחרים שהם לא פחות חשובים כמו למשל אינטיליגנציה רגשית. למשל הקושי של אוטיסטים רבים ״להסתדר בחיים״ נובע משזה שהאינטיליגנציה הרגשית שלהם מאוד שונה (ונחשבת כ״נמוכה״) לעומת אלו שהם לא אוטיסטים.מהנוכלים הבודדים שפגשתי היה לי את הרושם שיש להם יכולת מאוד מסויימת, בעיקר רגישות מאוד גבוהה לזיהוי חולשות אצל אחרים. יש תורה שלמה שמלמדים למשל את הישראלים שמוכרים בעגלות בקניוני טקסס ושאר מקומות ומישהי אפילו פרסמה על זה ספר שחושף את כל הטכניקות. "גאונות" אין שם וגם אלה שהצליחו מאוד ומכרו בעשרות אלפי דולרים בסוף חזרו לארץ חסרי כל ולא הגיעו לשום תפקיד או הישג שמזכיר גאונות או סתם חכמה יתרה.
ואולי תגיד שנוכל כמו מיידוף שהונה מליארדרים הוא יותר חכם מנוכל שהונה גברת בקניון. אז לא, אני משוכנע שהם ברמה קוגנטיבית מאוד דומה ובעלי איכויות דומות וזה רק הזמן, המקום וההזדמנויות שמשנות את הגורל לכיוון כזה או אחר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.