תחמנים או גאונים?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם אתה מצליח לעבוד על מישהו, האם זה לא עושה אותך יותר חכם ממי שהצלחת לתחמן?
וגאונות זה בכל מקרה מושג יחסי.

BravoMan

Active member
למה "או"?
אתה מכיר את המונח false dichotomy?

לא ראיתי את הסרט, ולא צפיתי אפילו בטריילר שקישרת, אבל היותו של אדם גאון, והיותו רמאי או פושע לא נוגדים אחד את השני.

כדי להצליח בפשיעה, עדיין צריך שכל.
כן ראיתי סרט דוקומנטרי על פאבלו אסקבר, וכפי שהיה אכזרי כך היה חכם!
הוא העסיק כימאים ומהנדסים מאוד מוכשרים כדי להמציא טכנולוגיה של ממש להברחת הקוקאין שלו דרך ביקורת גבולות.

בניגוד למגיבים האחרים כאן, אני לא חושב שהכרה בכישורים או כישרונות של אדם והערכה או הערצה זה אותו דבר.
גם פושע הכי גרוע יכול להיות חכם וכישרוני, ומי שלא מסוגל לראות זאת, יש לו יותר סיכוי להפוך לקרבן.

דע את האויב וכל זה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
למה "או"?
אתה מכיר את המונח false dichotomy?

לא ראיתי את הסרט, ולא צפיתי אפילו בטריילר שקישרת, אבל היותו של אדם גאון, והיותו רמאי או פושע לא נוגדים אחד את השני.

כדי להצליח בפשיעה, עדיין צריך שכל.
כן ראיתי סרט דוקומנטרי על פאבלו אסקבר, וכפי שהיה אכזרי כך היה חכם!
הוא העסיק כימאים ומהנדסים מאוד מוכשרים כדי להמציא טכנולוגיה של ממש להברחת הקוקאין שלו דרך ביקורת גבולות.

בניגוד למגיבים האחרים כאן, אני לא חושב שהכרה בכישורים או כישרונות של אדם והערכה או הערצה זה אותו דבר.
גם פושע הכי גרוע יכול להיות חכם וכישרוני, ומי שלא מסוגל לראות זאת, יש לו יותר סיכוי להפוך לקרבן.

דע את האויב וכל זה.
נראה לי הכי מתאים פה.

vinney

Well-known member
זה לא בהכרח עושה אותך יותר חכם. בכלל, "חכם" זה מושג שקצת קשה לכמת ולהעריך, ולכן גם להשוות. הרבה פעמים רמאים מרמים אנשים שהם יותר תמימים ופשוט מאמינים יותר למה שאומרים להם. זה לא אומר שהם פחות "חכמים" או אינטלגנטים, זה נדבך אחר לגמרי. אנשים שגוזלים מזקנים מנצלים מצוקה/חוסר ידע. סוחרי מכוניות מנצלים יתרון מובנה מבחינת יכולת תמחור והבנת השוק.

מי שמרמה משקיעים, במיוחד בקנה מידה כזה של מילארדים, הוא בהחלט חכם ואינטלגנטי. צריך הרבה שכל, הרבה יכולת והרבה הבנה להרים כזאת הונאה ולהתמיד בה לאורך תקופה כה ארוכה.

לכן גם העונשים הם כל כך מחמירים כשהאנשים האלה נתפסים (וזה לא בהכרח קורה הרבה). ע"ע ברני מיידוף. אני מחכה לראות איזה עונש ייגזר על אליזבת הולמס (שכבר הורשעה בהונאת משקיעים).

Nuke1985

Active member

בכל השקעה יש סיכון ואי וודאות וזה לא אומר שההחלטה להשקיע היתה לא טובה בגלל שהשקעה נכשלה (מדד טוב יותר הוא תשואה ממוצעת של המשקיע בטווח של נניח חמש או עשר שנים, או מדדים יותר מתוחכמים כמו שארפ או אלפא).

ההשקעה גם איבדה בערך שמונים אחוז מהערך שלה אבל זה לא כזה נדיר בשוק ההון (מישהו הולך לעשות סרט על riskified?), ובנוסף לזה כבר קרה בעבר שהשקעה איבדה 90 אחוז מהכסף ובטווח הארוך סיפקה תשואות מצויינות (אני לא אומר שזה המצב בwework).

d70

Well-known member
תכמנים או גאונים?

כנראה שלא כי זה פשוט לא בר השוואה.
גאונות באינדיבידואל כלשהוא מתמקדת תחום מסוים. אתה יכול להיות גאון בתחום מסוים להיות בור מוחלט בתחום אחר.
אם תחמנתי פרופסור זוכה פרס נובל, מי יותר חכם?
גם "הצלחה", זה דבר סובייקטיבי. אנשים מודדים "מוצלחות" של אנשים אחרים בצורות שונות-יש כאלו שיראו זאת בשורה התחתונה בחשבון הבנק, סטטוס ניהולי, מחקר אקדמי, חשיפה בטלויזיה, פסיכומטרי ;) , וכו'.

בכל תחום עיסוק יש באוכלוסיה את השפיצים ואת השאר. אני בטוח שנוימן הוא לא היחידי שמנסה להוציא כסף מאנשים ע"י דיבורים ומצגות, לכן אני מניח שבגלל שהצליח לעשות זאת הרבה זמן הוא כנראה טוב במה שהוא עשה בתחום שלו. ואם זה לא מזל אז כנראה שכל.

קח את אותן תכונות של נוימן בהוצאת כספים על בסיס מפוקפק ושים אותו במקום אחר והוא יחשב כ"מוצלח".
לדוגמא המוסד והשב"כ. הם חיים על הונאות, כך שאותן תכונות כמו כריזמה ויכולת השכנוע שלו היו הופכים אותו לעובד שנחשב מוצלח.
אפשר לראות זאת בצורה הפוכה, קח אלוף עולם בתחום X ושים אותו בתחום Y - מה יקרה?

user32

Well-known member
מנהל
קודם כל, לא ראיתי את הסרט. אבל דעתי היא:
רמאים ותחמנים תמיד היו ותמיד יהיו. אני מסרב להתרשם מהם וממש לא מתפעל מהחכמה או הכישורים שלהם.
האם מיידוף הוא איזה כישרון גדול שהפיל מליונרים ועשירים רבים? או נוכל עלוב שמת בכלא חסר כל אחרי שאפילו ילדו התאבד והשני נפטר מחלה?
מענבל אור ועד מיכאל בן ארי, אליזבת הולמס, "נוכל הטינדר" ושאר תחמנים ושרלטנים. וכן, אני יודע שאדם נוימן לא מואשם ולא הורשע בשום דבר פלילי ולכאורה "זה לא אותו דבר".

הרבה פעמים שמעתי את הטענה השחוקה "אבל הוא גאון, יצא עם 700 מליון דולר". אותו דבר על טראמפ "הוא גאון. הצליח לנצח בבחירות כנגד כל הסיכויים" וסליחה אם ההשוואה מקוממת מישהו. אז לא, אם סוחר רכב רימה אותי אני לא אחשוב שהוא "גאון", ומי שהצליח לסחוף אחריו משקיעים ולהונות אותם הוא סתם רמאי או במקרה של wework או מגלומן או שילוב של השניים.
בסוף אדם נוימן הוא סוג של אודי כגן בגרסת המציאות.

user32

Well-known member
מנהל
אכן, הזכרתי אותה בתגובה שלי.
אני חושב שהתכונה "חכם" הוא לא המוביל אלא "ערמומי". זה ההבדל בין smart לclever.
למשל שחקן פוקר מצטיין לא בהכרח יהיה בעל IQ גבוה או יסיים דוקטורט בפיזיקה.

אכן, הזכרתי אותה בתגובה שלי.
אני חושב שהתכונה "חכם" הוא לא המוביל אלא "ערמומי". זה ההבדל בין smart לclever.
למשל שחקן פוקר מצטיין לא בהכרח יהיה בעל IQ גבוה או יסיים דוקטורט בפיזיקה.
בעיני אלו סוגים שונים של אינטיליגנציה - בוא נקרא לזה ״חוכמת רחוב״ לעומת ״חוכמת ספרים״, ואין לשתיהן בהכרח קשר עם מוסר.

user32

Well-known member
מנהל
יכול להיות, אבל יש מבחני חכמה אובייקטיביים כמו למשל מבחן IQ שנועד לבחון כמה "שכל" יש לאדם. לא בטוח שלרמאים האלה יש יכולות קוגנטיביות יוצאות דופן. יותר כמו כישרון לרמאות בדומה לשחקן קולנוע "גאון" שיודע לשחק בצורה מאוד משכנעת.

BravoMan

Active member
יכול להיות, אבל יש מבחני חכמה אובייקטיביים כמו למשל מבחן IQ שנועד לבחון כמה "שכל" יש לאדם. לא בטוח שלרמאים האלה יש יכולות קוגנטיביות יוצאות דופן. יותר כמו כישרון לרמאות בדומה לשחקן קולנוע "גאון" שיודע לשחק בצורה מאוד משכנעת.
ממש לא!
ספירת קלפים וחישוב סיכויים אומנם לא חזקים בפוקר כמו ב-balck jack (למיטב הבנתי) אבל עדיין די חשובים.
זה לא רק "לא לתת סימנים ולדעת לבלף".

נוכלים שבאים להוציא כסף מאנשים צריכים לא מעט יכולת "פתרון בעיות".
הם צריכים הבנה בטבע האנושי, בתהליכים הרלוונטיים לתחום בו הם מרימים את התרמית, ועוד.

לא סתם קוראים ל-"הנדסה חברתית" הנדסה, ולא סתם היא מהווה פרצה לא פחות גדולה בארגונים מאשר כל אמצעי טכנולוגי של הארגון הנתון.

לא הייתי ממהר להמר על תוצאות מבחני IQ של נוכלים רציניים!

זה גם לא הבדל בין "חכמת רחוב" ל-"חכמת ספרים".
זה הבדל בין תחומי ידע:
מי יותר חכם, כימאי או מהנדס תוכנה?

רוב הכימאים הם מתכנתים זבל, ורואים את זה כשהם מנסים לכתוב קוד לכל מיני סימולציות.
כמובן, זה לא עושה אותם טיפשים, זה פשוט לא התחום שלהם, בדיוק כפי שרוב מהנדסי תוכנה לא מבין הרבה בכימיה, אבל גם אותם זה לא הופך לטיפשים.

יש מי שיודע להנדס מערכות מחשב. הם חכמים.
יש מי שידוע להנדס התנהגות של בני אדם. הם חכמים באותה מידה.
יש מי שידוע להנדס שווקים פיננסים. גם הם חכמים באותה מידה.

user32

Well-known member
מנהל
מהנוכלים הבודדים שפגשתי היה לי את הרושם שיש להם יכולת מאוד מסויימת, בעיקר רגישות מאוד גבוהה לזיהוי חולשות אצל אחרים. יש תורה שלמה שמלמדים למשל את הישראלים שמוכרים בעגלות בקניוני טקסס ושאר מקומות ומישהי אפילו פרסמה על זה ספר שחושף את כל הטכניקות. "גאונות" אין שם וגם אלה שהצליחו מאוד ומכרו בעשרות אלפי דולרים בסוף חזרו לארץ חסרי כל ולא הגיעו לשום תפקיד או הישג שמזכיר גאונות או סתם חכמה יתרה.

ואולי תגיד שנוכל כמו מיידוף שהונה מליארדרים הוא יותר חכם מנוכל שהונה גברת בקניון. אז לא, אני משוכנע שהם ברמה קוגנטיבית מאוד דומה ובעלי איכויות דומות וזה רק הזמן, המקום וההזדמנויות שמשנות את הגורל לכיוון כזה או אחר.

BravoMan

Active member
על אותו משקל, אני יכול להגיד שפגשתי הרבה מתכנתי שלא היו חכמים במיוחד, ולמרות שעבדו ועובדים ביושר ונאמנות, אף פעם לא התקרבו למשכורות העתק שיש למהנדסי תוכנה ב-FAANG, וכנראה שגם לעולם לא יתקרבו אליהן.

יש את המפתח שבונה את אפליקציית המובייל, ויש את המפתח שבונה את מערכת ההפעלה למובייל, או אפילו רק את הרכיב שמאשר לך לסחוט עוד חצי שעה סוללה ע"י ייעול תהליכים במקום הגדלת נפח הסוללה.

בהחלט לא הייתי מכנה "גאון" את מי שעובד בעגלות, אבל מי שבנה את השיטה וממן להם את העגלות?
אני בספק אם הוא חי בעוני...

קח למשל את צ'רלס פונזי. לא סתם קוראים לסוג שלם של מזימות נוכלות על שמו.

אני מבין את חוסר הרצון להצמיד שום תווית חיובית לאנשים שעשו רע, אבל זה לא יוביל לשום מקום לזלזל באנשים האלה.
לך אישית, וכנראה גם לי, ולאחרים בפורום אני מקווה, היה מזל, ולא נאלצנו להתמודד עם נוכלים ברמה גבוהה.

אנחנו כנראה גם לא מסוג המטרות שמעניין אותם, לפחות לא בצורה ישירה.

יצא לי לראות סרטונים ב-youtube ונראה שיש מכה של רמאים הודים, שיושבים במרכזי שירות של ממש, מתחזים לנציגים של כל מיני חברות כמו Microsoft ו-Amazon ולפעמים אפילו ל-IRS, ומנסים לגרום לאנשים להעביר להם כסף או לתת שליטה במחשב או טלפון שלהם כדי לגנוב ססמאות לבנק וכו'.

מנגד, יש מומחי אבטחה שמתחזים לקרבנות ומנצלים את החיבור כדי לפרוץ למחשבים של הרמאים, להזהיר את הקרבנות, ואף לפגוע בפעילות ע"י השמדת מחשבים, חשיפת זהות של הרמאים וכו'.

אם נסתכל על רמאי בודד כזה, הם בד"כ לא חכמים במיוחד. למעשה, תוספים אותם עושים המון שטויות.

אבל, זה לא שאחד מהם התעורר בבוקר והקים מרכז שרות מזויף עם משרדים, קו אינטרנט, תסריטי שיחה וכו'.
הם רק העובדים!

יש אפשהו "בוס" שהגה את הרעיון, שלח את הספאם (דוא"ל, SMS, שיחות, אפילו פופאפים מזויפים באתרים שונים שמתחזים לזיהוי ווירוס), שכר את אלה שאשכרה מאיישים את הטלפונים, ולימד אותם מה לעשות.

ולצערי, תרם ראיתי אחד כזה נתפס, אז כנראה הם לא כ"כ מטומטמים...

user32

Well-known member
מנהל
אני עדיין חולק על דעתך. לא יודע מי בנה את שיטות הרמאות אבל הרבה מהם פשוט העסיקו מוחות של אחרים בהצלחה. יש נטיה שלך ושל חובבי קפיטליזם אחרים לקשר הצלחה כלכלית עם חכמה. זה פשוט לא ככה במציאות. אני מבין שזה נוגד אמונות שאתה רוצה להאמין בהם אבל הרבה פעמים טפשים מצליחים מאוד באמצעות יכולת, כישורים וכן, גם רמאויות. לא בגלל חכמה. מאידך הרבה חכמים וגאונים גומרים חסרי כל או סתם חיים בינוניים.
אותו דבר בעולם הנוכלות. האם ראשי הפשע הם חכמים גדולים? יש כאלה שכן, יש שמות שמעידים עליהם שהם חדי מחשבה ויש אחרים שהם טפשים והגיעו למעמדם על ידי אלימות והפעלת אנשים אחרים שגם הם לא גאונים אבל כל אחד עושה את העבודה שלו וככה זה עובד.
בכל מקרה, אני לא אומר שאין נוכלים חכמים ואפילו גאונים. בטוח יש גם כאלה. אבל הצלחה בהונאה היא לא הוכחה לחכמה כלשהי. בניגוד להצלחות אחרות (אקדמיות, מדעיות, טכנולוגיות, הנדסיות וכו') שכמעט תמיד מעידות על חכמה יוצאת דופן לא של המנכ"ל שגרף את הרווח אלא של המוח מאחורי הפיתוח עצמו.

ישבתי עם קרנות וראיתי לא מעט גיוסים וterm sheets ולהוציא כסף ממשקיעים ממש לא דורש חכמה קוגנטיבית מיוחדת וזה אני אומר כאחד שראה את האנשים בפרונט שישבו עם המשקיעים ויצאו עם צ'ק גדול. צריך הרבה תכונות, חכמה זה לא אחת מהן. אני לא אומר שטיפש מוחלט יצליח לגייס אבל אנשים בינוניים ומטה מגייסים בלי סוף. רמז: פרצוף יפה, קול סמכותי, יכולת משחק והרבה חוצפה חשובים הרבה יותר מאינטלגנציה כשצריך להוציא כסף ממישהו.
למעשה להפך, את החכמים מעדיפים להחביא בפינת החדר שלא יפריעו לשואו במצגת משקיעים של המנכ"ל הכריזמטי.

BravoMan

Active member
אני עדיין חולק על דעתך.
חייב לציין שאתה האדם הראשון אי פעם שכינה אותי "חובב קפיטליזם".
ברצינות - כל מי שמכיר אותי חושב שאני סוציאליסט - קומוניסט מטורף, ותרם מצאתי מישהו שהסכים איתי כשהתלוננתי על כל החולות הרעות של קפיטליזם, ובמיוחד קפיטליזם חזירי לא מרוסן.

אבל אני חושב שאני מבין אותך:
אתה מגדיר "חכמה" בתור "ידע ויכולות טכנולוגיות".

האלגוריטמאי הוא החכם, אבל זה שמוציא כסף ממשקיעים הוא בהגדרה שלך פשוט "כריזמטי".

אני רואה את זה קצת אחרת.
אם היינו מדברים לפני עשור, הייתי מסכים איתך לגמרי, והייתי אומר שרוב הפירמידה הניהולית ברוב החברות היא אוסף טיפשים מיותר, ועדיף היה שהאנשים שמייצרים את הערך בפועל, האנשים החכמים באמת, יכלו להתנהל בלי העול הזה.

אבל עם הזמן הבנתי שלבחור ולנהל אנשים גם צריך חכמה.
לדעת אפה לשחרר, אפה ללחוץ, איך לכוון מישהו שהוא חכם, אבל לא רוצה לבנות את מה שאתה רוצה למכור כדי שבכל זאת יעשה זאת, וכו'.

אני מגדיר את זה בתור חכמה.

עוד דבר שאנחנו כנראה לא בדיוק סגורים עליו זה ש-"חכם" זה לא מונח בוליאני. זו סקלה.
אדם טיפש ואלים יישאר בתור ה-"אוכף" של הארגון. לא שיש לי הבנה בארגוני פשע מעבר למה שראיתי בסדרות (דוקומנטריות ובדיוניות), אבל להערכתי מי שיש לו רק יכולת אלימות ואין שכל לעולם לא יגיע להיות בוס של ארגון פשע.
הוא יישאר בתור אוכף.
אולי הוא יוכל לשלוט באיזו כנופיה פרימיטיבית שמתנהלת כמו איזה שבט עתיק ובה החזק מוביל.

האם יש אנשים טיפשים שמגיעים להיות מנכ"לים בחברות חוקיות? סביר להניח שכן, תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל אני מתקשה לקבל שהם מגיעים באמת רחוק, ונשארים במקומם הרבה זמן.

בסופו של יום הדעה שלי היא שאם כל מטומטם היה יכול להפוך למיליונר, היינו רואים הרבה יותר מיליונרים...

user32

Well-known member
מנהל
קודם כל אני מתנצל כי נראה לי בלבלתי אותך עם מישהו אחר. ככה זה כשיש דיון פעם בכמה חודשים וזה רק כינויים ללא פרצופים אפרופו יכולות זיכרון וקוגנטיביות.
לגופו של עניין: רוב האנשים הם בנוניים מעצם ההגדרה. הנוכלים נכללים בהגדרה הזו. לא אומר שהם טיפשים אבל גם לא חכמים גדולים ומי שמוציא כסף ממשקיע באופן לגיטימי או במרמה הוא בדרך כלל אדם בעל יכולות שכליות ממוצעות למדי. זו דעתי וממעט הניסיון שיש לי.

לגבי חכמה: כמו שהגבתי פה ל"מחפשת עבודה 17": אני לא מאמין בחכמות מסוגים שונים. אני דוגל בהגדרה הקלאסית של חכמה ואינטלגנציה שאפשר למדוד באופן מאוד כמותי במבחני מדידה ידועים. לא תמצא אחד שיש לו 800 בפסיכומטרי והוא לא חכם מאוד וברוב המקרים גאון. עם כל האנטי שיש נגד המבחנים האלה (פסיכומטרי, IQ, וכן הלאה) הם כן בודקים את שריר המוח בדיוק כמו שתחרות ריצה מודדת את הכושר של הספורטאי. זה לא אומר שאלוף העולם בריצה יהיה טוב בכדורגל או קפטן נבחרת כדורסל, זה כן אומר שהוא הכי מהיר. כנ"ל לגבי מבחנים שבודקים יכולות שכליות.

כל שאר האינטלגנציות: כישרון, אינטלגנציה רגשית, וגם ידע טכנולוגי זה ממש לא "חכמה" כפי שאני רואה אותה. אני למשל ממוקם איפשהו באיזור ה87% בציון הפסיכומטרי אבל באמצעות תכונות התקדמתי למקום גבוה בקריירה שלי או לפחות ככה אני רוצה להאמין. אם אני אמציא משהו טכנולוגי, זה לא כי אני חכם יותר מאחרים.
אבל יצא לי לעבוד ואפילו להעסיק גאונים. נגיד אחד שקיבל 800 עגול בפסיכומטרי והשלים תואר בפיזיקה בהצטיינות בתקופת התיכון. אלה אנשים שמבינים הרבה יותר מהר מאדם רגיל, לומדים מהר יותר, זוכרים יותר ויש להם הברקות ופתרונות בזמן שאתה עוד מנסה לקרוא ולהבין את הבעיה. האחרון שעבדתי איתו הוא היום איש ML באיזה מקום, לא הצלחה כלכלית גדולה ויש הרבה אנשים הרבה פחות חכמים שעקפו אותו מזמן בחשבון הבנק שלהם.

לאנשים עם יכולות שכליות גבוהות יש סיכוי יותר להמציא דברים גדולים ולפתור בעיות קשות. לכן כנראה תמצא גאונים כאלה בליבה של כל מיני פיתוחים, פרסי נובל, חוקרים מצטיינים פורצי דרך וכו'. זה כמובן לא תנאי הכרחי וברור שיש אנשים רגילים לגמרי שהמציאו דברים מדהימים אבל יש לאנשים חכמים יתרון שכלי וזה בא לידי ביטוי בתחומים שציינתי.
לעומת זאת יכולת שכלית גבוהה זה לא משהו נחוץ כשאתה נפגש עם מליארדר ומנסה לשכנע אותו לתת לך כסף. צריך הרבה תכונות, חכמה יתרה היא לא אחת מהן.

מקווה שהבהרתי.

מהנוכלים הבודדים שפגשתי היה לי את הרושם שיש להם יכולת מאוד מסויימת, בעיקר רגישות מאוד גבוהה לזיהוי חולשות אצל אחרים. יש תורה שלמה שמלמדים למשל את הישראלים שמוכרים בעגלות בקניוני טקסס ושאר מקומות ומישהי אפילו פרסמה על זה ספר שחושף את כל הטכניקות. "גאונות" אין שם וגם אלה שהצליחו מאוד ומכרו בעשרות אלפי דולרים בסוף חזרו לארץ חסרי כל ולא הגיעו לשום תפקיד או הישג שמזכיר גאונות או סתם חכמה יתרה.

ואולי תגיד שנוכל כמו מיידוף שהונה מליארדרים הוא יותר חכם מנוכל שהונה גברת בקניון. אז לא, אני משוכנע שהם ברמה קוגנטיבית מאוד דומה ובעלי איכויות דומות וזה רק הזמן, המקום וההזדמנויות שמשנות את הגורל לכיוון כזה או אחר.
פסיכולוגים למשל טוענים שאיי קיו הוא סוג מאוד מסויים של אינטיליגנציה, ויש סוגים אחרים שהם לא פחות חשובים כמו למשל אינטיליגנציה רגשית. למשל הקושי של אוטיסטים רבים ״להסתדר בחיים״ נובע משזה שהאינטיליגנציה הרגשית שלהם מאוד שונה (ונחשבת כ״נמוכה״) לעומת אלו שהם לא אוטיסטים.

האם אנשם עם ״אינטיליגנציה רגשית גבוהה״ תמיד ״טובים״? ברור שלא - אבל גם אנשים עם איי קיו גבוה לא פעם הם כאלו. תחשוב למשל על השימוש במדע כדי ליצור נשק כימי / ביולוגי / גרעיני - האם זו המצאה ״טובה״?

למעלה