תחנת אוטובוס עם שפת מדרכה אפורה

C l u e

New member
תחנת אוטובוס עם שפת מדרכה אפורה

בוקר טוב,
אתמול חניתי בתחנת אוטובוס אבל היא הייתה צבועה באפור, ולא באדום צהוב. הנחתי שמדרכה אפורה היא מדרכה אפורה, ושמותר לחנות. כמובן שקיבלתי דוח.
יש לציין שבמסגרת שיפוץ העיריה הגדילה את שטח המפלס של תחנת האוטובוס לבערך פי 2 מהממוצע, ושחניתי בסוף התחנה באופן שללא ספק לא מונע מאוטובוסים להעלות ולהוריד נוסעים בבטחה.
על הדוח כתוב סעיף 12 לחוק העזר העירוני, שאומר חניה בניגוד לפקודת התעבורה.
בפקודת התעבורה מצאתי את סעיף 72(12) שאומר:
" בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדרת על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטר לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטר אחריו, בשני צדי הדרך; ובלבד שמותר לעצור או להעמיד או להחנות רכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים עשר מטר או יותר;"

מכאן אני כבר מבולבלת ביותר ואני לא מבינה האם מותר לחנות בתחנת אוטובוס כאשר אינה מסומנת באדום-צהוב, או שעשיתי טעות והלכו 250 ש'?

המון תודה!

shlang

New member
הלכו 250 שח, תקראי שוב את מה

שכתבת, שלט של תחנת אוטובוס הוא תמרור מחייב

ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטר לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטר אחריו,

C l u e

New member
אבל אין כל שלט באיזור, רק תחנה...

סתם נקודה למחשבה-איזה פערים בין

החוק המחייב לבין המציאות. החוק מדבר על מצב אוטופי, בשטח ההפרעות ברציפי התחנות כל כך גדולים, שהחוק הזה נראה תלוש מהמציאות, והמשטרה דרך אגב, מבצעת כמות דוחות כמעט אפסית בתחום זה וחבל ואני חושב שיש לבצע אכיפת מצלמות אוטומטית ברציפים שתיאכף על ידי משטרה או עירייה. זה יביא להגשמת החוק בפועל בצורה אפקטיבית מאוד.
רוב הנהגים שחונים בתחומי תחנות אוטובוס חושבים ש"הם לא מפריעים לאוטובוס", רק שהם מעולם לא נהגו על אוטובוס ואין להם מושג עד כמה מדובר בכלי שמחייב מרחב ונגישות ביחוד כשהוא חייב להיצמד מאוד למדרכה כדי לאפשר נגישות בצורה בטוחה בעיקר לקשישים ולכלל הנוסעים ואחרי שהוא הגיע למצב הזה הוא גם צריך לצאת ממנו ולשם כך זקוק לעוד מרחב.
עצם כך שהעיריה עסקה בשיפוץ במקום רק מחזק את העובדה שלא בוצעה כאן רשלנות כדרך קבע וטענתו של עורך הדין שכתב כאן בהמשך תיפסל בקלות על הסף, מכורח הנסיבות, נקבע תמרור תחנה בינתיים והוא אמור לספק, ועושה רושם שמקבלת הדוח גם הייתה מודעת אליו רק לא השכילה להבין את המרחב הדרוש לאוטובוס, בד"כ גם יותר מאחד אז בכלל.

gady18

New member
האמת נראה לי שכנראה צריך לחייב סימון כל שהוא

אנשים לא הולכים עם מטר בכיסם כדי למדודהאם כבר מותר לחנות
במצב הקיים גם חוסכים צבע וגם מקבלים כסף
בכל מקרה אפילו תמרור גמר תחנת אוטובוס היה מספק

kompy

New member
אין צרך במטר-רץ בכדי למדוד

כל אבן שפה שווה באורכה ל-1 מ'.

C l u e

New member
שכחתי שפשוט היית במקום וראית את התחנה המדוברת

כשהגעתי לרכב, היו בתחנה אוטובוס ושתי מוניות שירות באין מפריע, והאוטו שלי לא היה היחיד שחנה בתחנה. כמו שכתבתי, מדובר בתחנה עצומה בגודלה. אין שלט, אולי בגלל השיפוץ הטרי (אבל הכי קל להתלהם ולטעון שהתעלמתי ממנו). התחנה כולה בצבע אפור ואין אבני שפה אלא שפת מדרכה רצופה.
סתם נקודה למחשבה- במקום להתנשא מעל אנשים באינטרנט יש אפשרות כזו, שלא כולם מכירים, והיא פשוט לשתוק אם אין לך משהו חכם להגיד.

shlang

New member
האם היה שלט של תחנה (צהוב, עם ציור של אוטובוס

ואם או בלי פרוט הקווים. אם כן, זה תמרור 505 ואסורה החניה 20 מ' לפניו ואחריו, אם כן, הדוח תקין
אם לא היה, הדוח לא תקין

kompy

New member
מה זו שפת מדרכה רצופה?!

כל שפת מדרכה בנויה מאבני-שפה(בין אם הן צבועות ובין אם לאו).

למעלה