תחקיר G: טשטוש גבולות בסדנאות הטנטרה

tangerinedream

New member
תחקיר G: טשטוש גבולות בסדנאות הטנטרה

תחקיר G: טשטוש גבולות בסדנאות הטנטרה - משתתפות מדווחות על לחץ קבוצתי שמוביל לתקיפות מיניות; למנחי הסדנאות אין שום אחריות פלילית ת', מורה בת 47: "המדריך ביקש שנפשיט זה את זה. יש מי שנשארו בבגדים תחתונים. אחר-כך הוא הציע שכל אחד יילך עד לאן שהוא רוצה. לצדי הייתה התקהלות גדולה, והיה לי נדמה שהם באמצע חדירה. חברות שלי היו המומות ודיברו על היסחפות וקושי פיזי ונפשי לעצור" מאיה קרני 15:07 23/11/07 במסגרת גל הניו אייג' ששוטף בשנים האחרונות את ישראל זוכות סדנאות הטנטרה לפריחה חסרת תקדים, שעליה מעיד אפילו חיפוש פשוט בגוגל: יותר מ-200 אלף תוצאות לחיפוש של המילה "טנטרה", 27,300 תוצאות לחיפוש של "מנחי טנטרה". למתעניין הפוטנציאלי מוצע מגוון שכולל בין היתר גם טנטרה קבלית, מעסים טנטרים, סדנאות, טיפולים אישיים וקבוצתיים, בודדים וזוגיים, סדנאות חד-מיניות, ועוד ועוד. האלפים הרבים שזורמים לסדנאות עושים זאת בדרך כלל באיצטלה של מחקר רוחני או חשבון נפש. לא פעם מדובר בלא יותר מודעה מכיסוי דקיק ליחסי מין קבוצתיים, שזה, לפי מדריכי טנטרה, מה שחלק ניכר מהמשתתפים במילא מחפשים. זה יכול היה להסתכם בדיוק בזאת - יחסי מין שמקיימים אנשים מבוגרים בהסכמה הדדית, ואולי קצת תחושות רעות של כמה מהתמימים שביניהם - אבל הסדנאות הללו הן נושא מורכב הרבה יותר. המשתתפים מספרים על לחץ קבוצתי שאינו מאפשר להפסיק, על תחושות של בלבול ועל התוצאה של התחושות הללו: מעשים מגונים ותקיפות מיניות מצד מדריכים ומשתתפים. את הסיטואציה מתדלק החוק שאינו מגדיר איפה עובר הגבול בין טיפול למעשים מגונים או לתקיפה מינית. למעשה, למנחה הסדנה אין בעצם שום אחריות פלילית על מה שקורה אצלו. בעיה חמורה הרבה יותר נוגעת לנפגעות תקיפה מינית שמחפשות מזור בטיפול טנטרי. מבדיקת G עולה כי למדריכים אין שום בעיה לקבל את הנשים הללו לטיפול שיכול לכלול מדיטציה בעירום ומגע מיני. ההכשרה של המדריכים האלה יכולה להסתכם גם בקורס של שבוע באשראם בהודו, אין עליהם שום סוג של פיקוח, והם גם אינם פועלים לפי כללים ברורים. את הנזק שהם עלולים לגרום לנפגעות קשה אפילו לדמיין. ת', מורה כבת 47, הגיעה לסדנת טנטרה עם חברות. "המדריך ביקש שנפשיט זה את זה. יש מי שנשארו בבגדים תחתונים. אחר כך הוא הציע שכל אחד ילך עד לאן שהוא רוצה. זה פתח שמאפשר למי שרוצה לעצור, ולמי שרוצה לא לעצור - להרגיש חופשי, לגבי עצמו ולגבי אחרים. הטנטרה מאפשרת להגיע למקומות שאנשים מבחוץ יגדירו כסטיות, מתוך הרעיון של פריצת גבולות, אבל זה חייב להיות במשורה. לא תמיד זה נשמר: לצדי הייתה התקהלות מאוד גדולה, והיה לי נדמה שהם נמצאים באמצע חדירה". - אז איפה את רואה את הבעייתיות? "האסימון נופל בדיעבד. חברות שלי, שהיו חלק מאותה קבוצה, היו המומות, דיברו יום אחרי על היסחפות ועל קושי פיזי ונפשי לעצור. כן, המדריך אמר מראש שלסדנה יהיה אופי פרוע, כן, היה כתוב שעירום אופציונלי. אבל אי-אפשר לשלוט בפרשנויות. אז הוא אמר שכשאומרים אבוקדו זה אומר שאין רשות, אבל לא שמעתי מישהי אחת שאמרה אבוקדו. "הרגשתי מוזר לדחות אנשים - קשה מאוד לעשות את זה במקום כל-כך ליברלי. כן, דחיתי בתרגיל מישהו עם ריח פה רע, אבל זה לא קל, גם אם זה להגיד אבוקדו במקום לא. כשאתה אומר לאנשים תעזו, שברו את הגבולות שלכם ואל תהיו עצמכם הערב, אתה פותח פרצה. זה יכול להיות נפלא, ויכול להיות איום ונורא". נילי דור האלה, משתתפת אחרת : "היום אני חושבת שמה שחוויתי זו פגיעה מינית, ועוד מצד מנחה הסדנה", היא מספרת. "שרר חושך מוחלט, אנשים יושבים קרובים זה לזה, במעגל, אף אחד לא היה בעירום מלא. בהבזק של שנייה המדריך נצמד אליי באגרסיביות, בלי לומר או לשאול דבר, והשפתיים שלו עליי. ניסה לנשק אותי. מזל שהאינסטינקטים שלי עבדו, אף-על-פי שהייתי המומה. הדפתי אותו מיד, הרגשתי שחיללו את המרחב שלי. לא פלירטטתי עם האיש, לא הגבתי להזמנות שלו, לא הייתה שום תקשורת - הוא היה המנחה". סמבביה, נורית עמיר במקור, מנחה בחמש השנים האחרונות קורסים להעצמה אישית ולטרנספורמציה בדרך הטנטרה. קודם לכן למדה והדריכה במשך 25 שנים בקומונה הבינלאומית של אושו בפונה שבהודו. סמבביה מסכימה שמשהו לא טוב קורה בסדנאות בישראל: "אנחנו שומעים זה על זה כל הזמן, כי מגיעים אלינו מטופלים שעברו אצל קודמינו", היא אומרת. "אי-אפשר להתבלבל, ברור שמשהו לא בסדר קורה, ואני שומעת את זה דרך סוג האנשים והבקשות שלהם כשהם מתעניינים טלפונית בטיפול. זה מבהיר מה הקו העיקרי של רוב המורים". - למה הם מגיעים לסדנאות? "הרוב מגיעים מתוך רצון בסקס, זה צורך קלאסי של גבר ישראלי. לפני שבוחנים את האתיקה של המנחים, צריך לבחון מי מגיעים לטיפולים ולסדנאות. זה בא יחד. בסדנאות שאני מעבירה אני משתדלת שמסביב יהיו גברים שישגיחו, כי אני חלשה אל מול גברים אלימים ותקיפים שרוצים להכניס ידיים למקומות. בגלל האווירה הזו, הרבה נשים לא רוצות להגיע, ומדחיקות מה שעבר עליהן כי הן חוו שוב ניצול דווקא בסדנה. פריחת הטנטרה בישראל הביאה גם לפיתוחים מקומיים ייחודיים: "סרוגייט טנטרי", למשל, או "עיסוי טנטרי", שמאפשר מגע באיברי מין כדי להגיע לתובנות רוחניות ואידיאליסטיות. "סרוגייט טנטרי הוא המצאה שנולדה רק בארץ. אין לזה שום קשר לטנטרה", זועמת סמבביה. "מה זה מסז' טנטרי? זה סקס באמתלה של רוחניות. טנטרה קבלית זו עוד קומבינה של מישהו לקשר בין אלוהות למגע. זה מאוד נוח. כל אלה מביישים את המאמץ של מי שכן מתיימרים לעבוד לפי אתיקה, ויוצרים לנו שם של משדלים לזנות 'רוחנית'".

ככה וככה ../images/Emo10.gif

אחרי שכתבתי בפורום פנו אלי כדי להתראיין לכתבה, ואחרי שאני קוראת את החד צדדיות המדהימה של הכתבה, אני שמחה שבחרתי לא לעשות זאת (אגב מסיבה אחרת - פשוט לא אוהבת לחשוף את פרטי האישיים לאנשים זרים) מצד אחד, אמנם יש תופעה מדאיגה של חוסר בגבולות ברורים, של שרלטנים שיכולים להכנס לתחום באותה מידה כמו מנחים רציניים, ושל חשש מפגיעה באנשים רגישים מדי כאשר מדובר בסדנה המונית. נושאים שגם אני העליתי בתיאור הסדנאות בהן השתתפתי וגם המנחים הותיקים עוסקים בהם בדיונים לא מעטים שלחלקם נחשפנו כאן בפורום. מהצד השני, התיאור בכתבה עושה עוול אמיתי למה שקרה באותה סדנה שמתוארת שם מכמה היבטים: 1. הפרסומים לקראת הסדנה היו "מפחידים" מאד, וגם בתוך הסדנה במהלך כשעה לפני שהתחילה הפעילות ה"אמיתית" עשו המנחים ככל שביכולתם להרתיע את מי שאינו חש בנוחות עם פעילות כל כך אינטימית מלהמשיך להשתתף. אני אישית ניגשתי בזמן ההפסקה להתייעץ עם המנחה אם יש טעם שאמשיך לחלק השני, ולאחר ששמע את ההתלבטויות שהעליתי הוא הציע שכדאי שאוותר על הסדנה. 2. הקבוצות שהיו מאד אגרסיביות ופעילות היו במרכז המעגל ובאור. הבחירה של חברי כל קבוצה היתה של הנשים עצמן. כמי שחשה מעט לא נוח, אני בחרתי בבן זוגי "מהבית" גם לקבוצה, ובבת זוג שנראתה נערה נעימה וביישנית שבחרה בהתייעצות אתי צעירים שנראו לה. חבל שאותה מורה לא בחנה את האינסטיקנטים הטבעיים שלה ורצה לאותם אנשים שממבט ראשון היה ניתן לראות שהם מחפשים יותר. 3. במשך הסדנה המנחה הסתובב ושמר על מה שקורה ולא השתתף בשום קבוצה, ובמעגלים שהיו בהתחלה לא היה עירוב של נשים וגברים. הנשים ישבו בצד אחד, הגברים בצד השני המנחה הגבר ובת זוגתו המנחה ישבו מולנו ובמרחק משאר השמתתפים - כך שלא ברור לי מתי היתה לו אפשרות להתנפל על מישהי בנשיקות וחיבוקים

יאצפן

New member
חדש ולומד מה זה טנטרה

אבל, המאמר על ה-Gרתיע אותי, ואולי חבל, שמעתי הרבה, ולא הבנתי כלום, ואולי אני טועה? אם יש מישהו , שחושב שזה טוב , ונחוץ, אנא, הסבירו. בתודה מראש.

המלצה אישית...

תתעלם מהמאמר לחלוטין. הוא רחוק שנות אור מלתאר מציאות כהווייתה, שלא לדבר על העומק הרוחני שיש בטנטרה. צהובונים לא יצלחו אפילו לעטיפת
... קרא על הטנטרה, שוחח עם מי שבאמת עוסקים בה, וקבל החלטות על בסיס איתן.

a n a t i 3 3

New member
חוזרת בי../images/Emo10.gif../images/Emo52.gif

לכם שני אנשים מדהימים אני חייבת סליחה אחת ענקית, לכם... לטנטרה, לרוחניות ולעוד המון דברים שהיה לי יותר קל להאשים מאשר את מי שבאמת הייתי צריכה להאשים, העדפתי בטיפשותי ותמימותי לסגור את עיני במקום להתמודד מול/עם המציאות הכואבת, המשפילה והבזוייה ולא לקרוא את המפה כמו שהיא ולהבין את הנפשות הפועלות. נכון להיום המצב השתנה... כבר יודעת ומוכנה להקשיב, כבר מבינה ולא תמימה... מתנצלת בפניכם פה ומבטיחה שאעשה זאת גם בטלפון. סליחה אנשים אהובים
ענת

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifאהובה יקרה שלנו

אוהבים אותך כל כך. ולמרות שידענו מה היתה כוונת המשוררת, הפרצוף התמהה עם סימן השאלה, בסה"כ הביע את זה, שעל פוסט כל כך ארוך ומורכב, עם כל כך הרבה היבטים, קשה לדעת למה מכוונת היד המצביעה
ומה התכוונה באמת להביע. צדק נמנמן עירני (
לו), כשכתב לך שזו גדלות רוח וגדילה. מכירים אותך היטב ויודעים עד כמה את צומחת בימים אלה ומתקדמת. אנחנו מקווים שתשמחי להשאר עימנו כאן, הפעם ממקום אחר. ומתגעגעים אלייך כל כך. טוב, את זה כבר אמרנו ב
.
גדול.

../images/Emo132.gif התחלנו לקרוא...

רק סליחה על הבורות... מי הם G
ואיך נערך התחקיר שלהם

DakaBoaz

New member
למי שלא מכיר

G - , או באריכות יותר: ליידי G, הינו מגזין נשים יוקרתי מבית עיתון גלובס (ליידי גלובס). ואני הייתי די מאוכזב מהתחקיר ההחסר וההצגה המגמתית של הדברים בעיתון שמתיימר להיות רציני... למען האמת, זה נראה כמעט כמו כתבה בהזמנה ולא כמו תחקיר. יכול להיות שלאחר תחקיר רציני היינו מגיעי לביקורת דומה, אך היא היתה יותר מבוססת וניתן היה לללמוד ממנה ולהגיב עליה. כרגע, אין לי למה להגיב - ההכל נראה כמילים באוויר. נמסטה, בועז.

tangerinedream

New member
זה תחקיר זה?

כל אחד שרק מתחיל ללמוד עיתונאות יכול לעשות תחקיר טוב יותר מזה כל מה שהכתבת בחרה היתה סדנה יחידה בכנס יחיד. היא לא נכנסה עמוק יותר לנושא. לא רק שההצגה היתה מגמתית אני בטוח שגם התחקיר היה כזה. אבל למה לה? אם אפשר לזרוק בוץ על פניהם של אנשים טובים שעושים עבודת קודש. למה לא? וגם בציטוטים של אנשים שהיו שם אני בטוח שהיא הוציאה דברים מהקשרם הייתי מחכה לפחות שהיתה נותנת את תגובתו של מנחה הסדנה ובת זוגו. אבל היא לא עשתה כן מעניין למה?

שאלנו שאלה... והלכנו לחקור

מצאנו את הכתבה. וכמו בועז מרגישים שיש פה כתבה חד צדדית שהמרחק בינה לבין תחקיר רציני ומהימן - רחוק מאוד. עם זאת עדיין קוראים שוב כדי להגיב....

massage4you

New member
חדש בפורום, הכתבה יוצרת רושם מוטעה...

ושלילי שלא בצדק. נתחיל מהסוף, מהמומחית שמתיימרת לדעת הכל אבל בסופו של דבר לצערי היא טועה ומטעה. הנקודה הבסיסית של הטנטרה היא העברת אנרגיות מיניות לטובת החיים וכל השאר ניתן לתאר בהרבה מאוד סיפורים ובנופך שמיימי ורוחני כשבבסיס מדובר במיניות ונחזור לזה בהמשך, כאן נשאלת השאלה איך עשים זאת ?. המגיבה סמבביה טוענת כי הטיפוס של הגבר ישראלי מחפש סקס, כנראה ובאמת היא חיה בעולם אחר כי היא שוכחת כי אותה דרישה קיימת מצד הנשים ועל העניין הזה היא כנראה מעדיפה להבליג מסיבות שלה ועוד מעט נתייחס גם לאותם הגורו "התמימים" ולדעתי מה שמוביל לזאת זו הדו-משמעות שנותנים החברים שלה. הגב' סמבביה כנראה שוכחת כי אותם הגורו והאשרמים בהודו מרווחים מתלמידים תמימים כמוהה ועושים הרבה מאוד כסף ומשתתפים באורגיות לא פעם ויש ניצול מיני כחלק משטיפת המוח ובחדרי חדרים מתנהלים דברים אפלים. אורח החיים שלה יכול להיות דוגמה רק לאנשים בודדים, אם היא תביט קצת בעולם האמיתי של התרבות המערבית אשר אינה מאפשרת לחיות חיי שנטי אפילו לא בהודו של ימינו ולכן נוצרה דרישה מהשטח ליצירת "טנטרה מעשית" שלמעשה נותנת לגבר או לאישה אפשרות וכלים לטעינת אנרגיות להמשך החיים וגם להיות ולחיות בתרבות החומרית "השלילית" כביכול. מה היא טנטרה מעשית ?, למעשה מדובר בתורה הישנה ובשילוב אלמטים עדכניים לטובת אלו שלא יכולים לוותר על החומריות ובכל זאת רוצים לחוות קצת רוחניות ולהרגיש אחרת כלומר שיווק בחבילות קטנות ומותאמות אישית לכל דורש. סמבביה מנסה לטעון ולהשוות בין זנות ולבין טנטרה מינית, לצערי אפשר לכנות זאת כבורות ואטימות דתית שבה רואים רק שחור ולבן, הזנות מספקת למעשה צורך מיידי ואני לא פוסל זאת, ואחת הדרכים היא באמצעות הטנטרה המינית שמאפשרת לאנשים לחוות קצת מגע, קצת אירוטיקה וטעינת הגוף באנרגיות חיוביות כי קיים חוסר של אינטימיות ומגע הן לגברים וגם לנשים קיימות עוד טכניקות של טנטרה בשיטת מפגש או שניים או אחת לזמן מה. כמו שלא שלא נפסול שירותי טק-אווי ופסט-פוד כך גם לדעתי הגב' המשכילה לא יכולה לשלול צורה אחרת של טיפולים נקודתיים כי רק אורח חיים והאמונה שלה לא מקבלים שינויים. שוב, אותם החברים של סמבביה שמארגנים סדנאות ומוכרים חלומות הם האשמים בזה שיש כאן אי הבנה, לא הגברים ולא הנשים, מי שאשם בזאת הם רק המארגנים וכתב רפיק באתרו כי אחד הכללים שצריכים לעדכן בפרסום מקדים הוא על מה מדובר ומה יהיה בסדנאות אלו והמשתתפים שבאים צריכים לדעת לאיזה סוג של סדנה הם הולכים. הטיפולים/העיסויים הטנטרים אירוטים קיימים בעולם ודווקה בארץ לדעתי הגיעו במאוחר, לדעתי ההתחסדות של חלק מקהילת הטנטרה שלא מנסה להבין ולקלוט שינויים, מטפלי טנטרה אירוטית יש בשטח והדבר לא פסול או אינו חוקי כי מדובר בדרישה שקיימת ובהסכמת כל הצדדים. לדעתי האישית וממה שהבנתי משיחות קטנות יש כאן סוג של קנאות אישית בגלל שחלק מאלו שחיים חיי רוחניות נאלצים לוותר על מינוף כספי בחיים לעומת מטפלי טנטרה מעשיים שכביכול ממסחרים עושים כסף של "הסודות" שמיועדים רק לנבחרים. חברים יש צדדים חיוביים וגם שלילים, לפני שהולכים לסדנאות טנטרה לבדוק על מה מדובר, יש סדנאות מתאימות לזוגות שמחפשים גיוון יש סדנאות שמשתפות רק זוגות נשואים לצורך חיזוק הזוגיות ויש סדנאות שעוסקות באומנות האהבה וכל זאת בדרך הטנטרה. ליאור.

m a g a b

New member
כל אחד והטנטרה שלו

תחילה סיפור קטן על טנטרה . בהיותנו בהודו בחיפוש אחרי הטנטרה ( ולא רק בפונה ) הגענו לאחר מאמצים רבים לאשראם טנטרי באחד מסוף העולמים של הודו . כשעתיים מוראנסי באזור כפרי שכוח אל . כשהגענו קיבלו את פנינו בשמחה מספר אנשים שליוו אותנו למנוחה מול הגאנגה . לאחר כחצי שעה הגיע גבר מרשים כבן 45 ערום ורק בד קל מסתיר את אזור חלציו . בדרכו אלינו כל מי שעמד בדרכו או עבר על פניו התכופף אליו ונישק את רגליו . האיש הציג את עצמו כאוניל אוג'יין ושאל אותנו לרצוננו סיפרנו לו על היכרותנו עם הטנטרה ועל רצוננו ללמוד ולהעשיר את הידע . הוא ישב אתנו מספר שעות והפליג בעוצמת המדיטציה על השינוי במצב הגופני שניתן להגיע בנשימה והעיקר על הרצון להעניק ולשפר את חיי הכפריים . הוסבר לנו שבמקום פועל בית ספר ל - 400 ילדים מהכפרים בסביבה . והבנין שעמד ממולנו הוא למעשה מרפאה לטיפולי עיניים לתושבי האזור ושבכל יום מגיעים למקום רופאים בהתנדבות על מנת לשהות לצידו של הבבא ( כן ממש כמן אצלנו - ולא גורו כמו שאנו חושבים ) ולטפל בזקוקים . יום אחד בהגיענו לפגישתנו המרתקת נכנסנו לחדרו של אוניל ומצאנו אותו יושב על כסאו כשלפניו על הרצפה יושבים שלושה אדם בגיל 60+ גבר נוסף בגיל 40+ וגבר נוסף בשנות העשרים . שיחה רגשנית בהודית התנהלה במקום הדמעות זלגו ללא מעצור ללא להבין מילה הבנו את מה שהתרחש בחדר . הסב עם דודו של הבחור מתחננים בפני הבבא שיעזור לבחור להתקבל לאחת האוניברסיטאות . השיחה הסתיימה עם הגשת עוגיות מתוקות מעין מנחה ושוב עם הרבה דמעות . לאחר שעזבו קיבלנו הסבר למה שקרה . בכוחו של בבא אוניל להרים טלפון לדיקן של אוניברסיטה ולבקש ממנו לקבל איש זה או אחר ללמודים דבר זה יכול לא רק לשנות את גורלו של הבחור אלא של כל משפחתו ולעיתים גם של כל הכפר . (הסכמת ההורים לוותר על הידיים העובדות - כדי שהילדים ילכו ללמוד ). אך מה לעשות וכמו הבחור יש רק באזור וראנסי מאות אלפים כפריים שמקוים כי עתידם ישתנה ויכולת הבקשה של הבבא מסתכם בשניים שלושה תלמידים בשנה . וכאן נכנסת הטנטרה שלו . יכולתו לזהות ,להרגיש , " לדעת " את עתידו של מי שיושב ממולו מביא אותו להחליט את מי להצעיד קדימה . בעזרת האינטואיציה - ששיפורה מגיע עם יכולת ההתמרה של האנרגיה בגופנו הוא מתנהל וחי - חיי יוגה מדיטציה ונתינה ללא סוף . ומהיא הטנטרה שלנו הטנטרה שלנו אכן כוללת מגע שלעיתים הנו גם מגע באזור אברי המין אך הדבר החשוב לנו זה לא להיתקע בצ'אקרה הראשונה . חשוב לנו שבעזרת המגע יתרחשו דברים בלב .בבטן . בראש ומשם הרווח . קשה היה לי לקרוא את הביקורת האיומה בגלובס . אך יש להודות על האמת - כן יש מושג ישראלי שנקרא"סרוגייט טנטרי " הגיעו גם אלינו מטופלים שסיפרו לנו על סקס נטו שהכותרת שלו "מפגש טנטרי ". למי שזה מתאים לו שיבושם לו . העיתונות והאתרים מלאים בהצעות " לעיסוי טנטרי " שכל מה שיש בינו לבין הטנטרה זה השם . חבל שהכותבת לא נכנסה יותר לעובי הקורה והסתמכה על דברי משתתפים עלומים כנראה "בכנס הטנטרה" ולא "בסדנת טנטרה" - אך מעידך לשמוע בכנס את הויכוח האם לקיים סקס עם המטופל /ת מעלה אצלנו הרבה מאד שאלות על אלה שקוראים לעצמם "מטפלים" . ולסיום גם לנו הייתה בקורת כנראה על "האירוע" המדובר אך מכאן ועד להכללה ותאור סדנאות הטנטרה כמפגש של אורגיות ושל חילופי זוגות המרחק גדול . יהודה / נחמה אתרנו - www.magab.com

ililrom

New member
וידוי כואב

חברים יקרים אני ממש מתביישת לספר לכם שאני היא ת' המצוטטת בכתבה למעלה, אבל לפני שאתם מרימים את האבנים לסקול אותי קחו בחשבון שדברי הוצאו לחלוטין מכל הקשר במה שכתוב למעלה. התקשרה אלי מאיה קרני, הכתבת של ליידי גלובס וסיפרה שהיא כותבת כתבת תחקיר על סדנאות טנטרה בישראל ושאלה אם אני מוכנה להתראיין. אמרתי לה שאני מוכנה אך ורק בתנאי שהיא מתחייבת לא להוציא כתבה צהובה ונוטפת זימה אלא באמת מוכנה להקשיב ולכתוב באופן מאוזן והוגן. מאיה נשמעה בחורה נחמדה מאד והיא הבטיחה לי. ואני האמנתי לה... סיפרתי לה על כל הסדנאות שהשתתפתי בהן, חוויות נפלאות שעברתי שם ובין השאר סיפרתי גם על הסדנה "לילות פרא" שהיתה קצת בעייתית בעיני. שאלתי אותה את מי היא מראיינת והיא נתנה לי רשימה ארוכה של מנחי טנטרה שדיברה איתם. ביקשתי שתדבר גם עם בן ואפרת (אני מבינה שהיא לא התקשרה אליכם). בקיצקץ, אחרי שראיתי את הכתבה באינטרנט וחטפתי את הקריז בשלושה צבעים שונים!!! התקשרתי אליה כועסת מאד לשאול מה זה צריך להיות הכתבה הצהובה והמחרידה הזאת שמציירת את כל סדנאות הטנטרה כמקומות אינוס פוטנציאליים. לא תאמינו: היא נשבעה לי חזור והישבע שהכתבה באינטרנט היא ציטוט מאד מאד מגמתי מהכתבה הארוכה שהיא כתבה במוסף של ליידי גלובס, אשר לפי דבריה הכתבה הזאת אכן מאוזנת והוגנת, כפי שהבטיחה לי, וגם מספרת על כל שאר החוויות הטובות ושלל הסדנאות שהיו בכנס הטנטרה. ביקשתי ממנה שאם אכן כך הוא הדבר שתכתוב כאן התנצלות לכל מי שהרגיש נפגע מהכתבה באינטרנט, וגם תפרסם באינטרנט שזה אינו משקף את דעתה ולא נכתב על דעתה. טוב, אני מחכה...

מאד לא מפתיע

דבר ידוע הוא שמוציאים דברים מהקשרם, כשמחפשים סנסציה עיתונאית אשמח מאד אם הכתבת תסכים להעלות לכאן לפורום את הכתבה המלאה שלה שנוכל לקרוא (מה לעשות שמוסף ליידי גלובס אמנם חביב עלי, אך לא מספיק בשביל לעשות מנוי על עתון גלובס המשעמם להפליא)

בכל הפעמים בהם נתקלנו אישית בסיקור עיתונאי...

הן יחד כזוג מנחי טנטרה, והן בחיים הפרטיים, לא היה מקרה, ולו אף אחד, בו היו העובדות נאמנות למקור (כולל סיקור על אירועים בטחוניים וכד'). העיתונאים לעיתים בדו עובדות על מנת שתשרתנה את האינטרסים, קלטו דברים באופן מסולף, הכניסו את בעיותיהם האישיות והשקפותיהם האישיות לתוך הכתבה, אך גרוע מכל - לא כשהם מציינים שזו דעתם האישית, אלא כביכול כמציאות שהיתה. זה ודאי ירגיז כמה עיתונאים (ויש לנו דוקא חבר או שניים במקצוע), אבל מציאות קיימת. אנחנו בהחלט יודעים שישנם (ואף מכירים) עיתונאים רציניים עם אתיקה מקצועית אמיתית, ויושרה, אבל לצערנו הם אינם הרוב. בנושאים שנוגעים למין ומיניות, הסיכון גדול אף יותר, העיוות, הסילוף, חוסר תפישת המציאות, יוצרים אצל הציבור כדור שלג שתופח במהירות, ויוצא מפרופורציה, כיוון שהנושא הזה טעון מאד, ובמיוחד אצלנו בארץ. נשמח אם מאיה קרני תכתוב כאן ותאיר את עינינו בהשתלשלות העניינים.

למעלה