תחרות גביע העולם בגנט, בלגיה

cubano1

New member
תחרות גביע העולם בגנט, בלגיה

לאחר המוקדמות (אני חושב ששמונת המקומות הראשונים עולים לגמר) אלכס שטילוב מדורג ראשון בקרקע (14.9) שמיני בסוס השמוכות (13.95) מקום 11 במתח (14.175) המתחרים העיקריים של שטילוב לא נמצאים בתחרות, ולכן אפילו עם הופעה פושרת בגמר הוא אמור לקחת את הזהב. רוני רבינוביץ מקום 9 במקבילים המדורגים (12.525) מקום 7 על הקורה (13.7) מקום 7 בקרקע (13.05) הדס קורן מקום 13 במקבילים (11.624) מקום 23 על הקורה (11.825) בין כל התוצאות, המפתיעה ביותר לטובה היא זו של רבינוביץ על הקורה, ועם טיפה יותר קושי, יציבות וסגנון היא יכולה להכנס לגמר על המכשיר הזה באליפות אירופה התוצאות המלאות: http://worldcupgymnastics.be/?p=516&lang=en

אמא לה3

New member
אז כן יש השגים!!!

אחלה בשורה לפתוח איתה את השנה... נקווה שנמשיך לשמוע בשורות טובות כאלה....ותודה על העידכון, אחרי החג הארוך הזה יש הרבה מה להתעדכן...

cubano1

New member
השאלה היא מה הוא הישג...

הישגים נמדדים לרוב באליפויות אירופה ואליפויות עולם. שמה אפשר לקבוע קריטריונים לאילימפיאדה. בתחרויות גביע העולם זה מאד תלוי מי הגיע ומי לא - למשל - אין אמריקאיות בתחרות הזאת, אין צרפתיות, אין רוסיות ואין אוקראיניות

אמא לה3

New member
ועדיין, עבור המתעמלות כיום

זהו בהחלט השג. עד כמה ששמתי לב, רוני עקפה מס' מתעמלות בעלות שם עולמי, את אמליה רקאה הרומנייה (שנכון שפורסם לאחרונה שהיא לא עומדת בציפיות כסניור אבל עדיין...), גם את אריאלה קסלין הותיקה (עקפה בקרקע). כל תחרות כזאת (איזוטרית ככל שתהיה) נותנת לבנות ניסיון בינלאומי ואני מאוד רוצה להאמין שזה אחד הדברים שבהחלט יקדמו אותן בדרך להצלחה ממשית.

cubano1

New member
נסיון הוא מבורך...

כל נסיון בינלאומי הוא מבורך עבור מתעמלות ישראליות, שנוטות ליפול במעמדים כאלה. אבל לעקוף את קייסלין בקרקע זה לא חוכמה, לאור העובדה שהיא מתעמלת מתמחה בקפיצות וחלשה בשאר המכשירים (וגם די מבוגרת כבר...) בכל אופן, אני אשמח לאכול את הכובע באוקטובר אם באליפות העולם ברוטרדם רבינוביץ' תצליח אפילו לדגדג את העשיריה הפותחת בעולם. 13.05 בקרקע זאת תוצאה בינונית ומטה ברמה העולמית, ולא משנה את מי עקפת איתה. אני מבין שאתן אוהבות לפרגן :) אבל אני אוהב גם להיות מציאותי והציפיות שלי גבוהות... מבחינתי על 13.05 אין מה להיות שמחים, גם אם זה העלה אותך לגמר באיזה גביע עולם.

Tammie

New member
זה לא משנה את העובדה שבתחרות זו הם הצליחו

באליפות ישראל אמרת שאין להן מתחרות ולכן הן לא הגיעו להישגים. פה היו להן מתחרות ורוני אכן הגיעה להשגים יפים. אני לא חושבת שמישהי כאן חושבת שהמתעמלות שלנו הן ברמה הכי טובה בעולם. אבל אנחנו נהנות לראות השגים גם כאלו. אם אני מסתכלת כמה שנים אחורה המתעמלות לא הגיעו למקומות כאלו, ותמיד סיימו תחרויות במקומות נמוכים ביותר. באולימפיידאת אתונה התרגשנו כי פבל גופמן עלה לגמר הקרב רב וסיים במקום ה- 19. דברים כאלו משמחים אותי באופן אישי כי הם מראים על שאיפות ונסיון להתקדמות, ואני חושבת שיש התקדמות. גם אלכס שטילוב לא סיים במקום ראשון בתחרויות הראשונות שלו, ובבייג'ין הוא סיים במקום שמיני בקרקע. זה היה הישג מרשים בכל מקרה ומשם הוא רק התקדם.

cubano1

New member
כמה דברים

מקום שמיני בקרקע באולימפיאדה זה באמת מרשים - בכל קנה מידה. אלכס זה ליגה אחרת ולא דיברתי עליו באותה הודעה שכתבתי, הכל היה לגבי הנשים (אף על פי שחוץ מאלכס, גם בגברים המצב קטסטרופלי) ההישגים הנוכחיים של רוני לא כאלה יוצאים דופן כל כמה שנים יש איזה אחת שמצליחה להרשים באיזה גביע עולם (מאיה שני) העובדה נותרת היא שאנחנו היינו ונותרנו בינוניים מינוס, עם הצלחות של בינוניות פלוס מדי כמה שנים, והלוואי ומישהו היה מקדם את הענף הזה כדי שהעתיד יהיה קצת יותר מבטיח

Tammie

New member
אני חייבת להגיד לך שכשאני קוראת

את ההודעות שאתה כותב זה מקומם אותי. אני יודעת שלא כתבת על אלכס, כתבתי על זה בתור דוגמא להישג שלא היה מאוד גדול (זה אמנם גמר אבל זה היה מקום אחרון) אבל הוא הוביל להשגים הרבה יותר טובים. אני לא מסכימה איתך שההשגים של מתעמלות בגביע האולם הם לא מיוחדים. אז מה אם מתעמלת אחרת מישראל עשתה את זה בעבר- הנקודה היא שרוני רבינוביץ הצליחה להביא את התוצאות האלו וזה משמח מאוד. אני מסכימה איתך שיש מקום לשיפור, אבל להגיד "הלוואי ומישהו היה מקדם את הענף הזה כדי שהעתיד יהיה קצת יותר מבטיח" מהצדדים זה קל. אני מעריכה מאוד את כל ההשקעה שמשקיעות המאמנות, המתעמלות עצמן, ההורים וכל מי שקשור בספורט. למה המתעמלות שלנו לא מגיעות להשגים יותר גבוהים? זה קשור בהרבה סיבות מגוונות כמו כמות המשאבים שמשקיעים בספורט, הפופולאריות של הספורט בארץ ועוד ועוד.

cubano1

New member
אז אני אסביר לך שלא תתקוממי....

המצב בארץ כבר למעלה מ30 שנה הוא שיש מועדון אחד, התעמלות בינונית, כשכל כמה שנים מגיע מתעמלת שמצליחה איכשהו להביא הישגים. אם זאת מאיה שני, עינת קידר או רוני רבינוביץ' עכשיו. אבל מבחינתי הישגים זה קודם כל להעמיד נבחרת ראויה, שיהיה קצת עומק בענף הזה ולא 3 בנות של זהבה שמתוכן אולי אולי אולי אחת מביאה הישגים ולהעלות את הרף של האלמנטים שמבוצעים, כי הבנות פה שנות אור מאחורי שאר העולם לא נראה לי שהבעיה היא משאבים - מאז קריסת ברית המועצות יותר ויותר מדינות קטנות כמו ישראל ועניות מישראל מביאות הישגים. פתאום מדינות כמו יוון, בלגיה, ברזיל, הולנד ואיטליה עוקפות אותנו בסיבוב. בישראל יש מתקנים סבירים. לדעתי מה שחסר פה זה תחרות בין מועדונים. האיגוד לא מעודד הבאה וטיפוח של מאמנים חדשים ובניה של ענף שישגשג ותהיה בו תחרותיות בין מועדונים, מאמנים וגם מתעמלות. רק זה יכול לבנות בסיס רחב יותר שממנו ההישגים יהיו רבים יותר. אני לא מצפה שנהפוך מעצמת התעמלות כמו ארה"ב או סין, אבל לראות מתעמלות ג'וניור מגואטמלה ואיטליה מבצעות אלמנטים שהסניוריות שלנו יכולות רק לחלום על לבצע מקומם אותי לפחות כמו שמה שאני כותב מקומם אותך

אמא לה3

New member
עם כמה נק' שכתבת אני יותר ממסכימה

אני מסכימה עם הרעיון של יותר קב' תחרותיות (אבל בינינו, מי המאמנות שיסכימו להיות ימים ושעות על גבי שעות באולם ממוזג מינוס, עם משכורת ממוצעת מינוס, שכל הזמן צריכות לריב ולשכנע את ההנהלה על נחיצות וחשיבות שידרוג הציוד, על החשיבות שבשליחת הבנות לתחרויות בינ"ל...) העלת גם את הנושא של מאמנים מחו"ל, כמו שעושים בעולם..אבל עם תקציב זעום כ"כ כמו של הענף הזה, איזה מאמן בדיוק יסכים להגיע (דוקא שמעתי שמאמן רומניה לשעבר מחפש עבודה
) בקיצור, יש הרבה רעיונות לשפר את הענף, השאלה היא כמה מהם באמת ישימים? האם יש כסף ליישם אותם?

cubano1

New member
הכתובת: האיגוד

ברור שהכתובת לכל הטענות האלה היא האיגוד... היה פה בעבר מאמן מחו"ל שהביא בזמן קצר מאד הישגים מרשימים. קוראים לו מיחאי ברשטיאן, ואחרי שעשו לו פה את המוות, הוא ארז את הפקלעות, עבר לארה"ב ומאמן שם את אליסיה סקרמונה ואת אלכסנדרה רייזמן. ברגע שהאיגוד מוותר על כזה מאמן, ברור שמשהו איתו דפוק. מעבר לזה יצא לי לשמוע לאורך השנים על חוסר פרגון למאמנים חדשים או ליוזמות חדשות, חוסר רצון להשתתף במתקנים המוגבלים שיש ועוד כהנה וכהנה. אני לא בקיא, ואני יודע שכולם מונעים מהאינטרסים האישיים שלהם, אבל מה שבטוח הוא שאין בענף שיתוף פעולה, אין פרגון ויש איבה ושנאה. מבחינת המאמנים הקיימים - בתנאים אופטימלים, מתעמלת מוכשרת כמו רוני רבינוביץ היתה יכולה להגיע רחוק ולהצליח באליפויות יבשתיות ועולמיות. אבל לא עם דרגת הקושי הנוכחית שלה - חסרים לה אלמנטים בדרגות קושי E שבלעדיהם קשה או בלתי אפשרי להתמודד על תארים חשובים. אם האיגוד וגם המאמנות השולטות היו עושים, או יעשו יותר לעודד תחרות בענף, אז אליפות הארץ לא תראה בדיחה כמו שהיא נראתה, ואני בטוח שהרבה תעלה פה

FIRES SHADOW

New member
כמו שאמרת

אינטרסים אישיים. אני חושבת שזה אומר הכל... ההתעמלות בארץ היא לשם ההנאה נטו. והכסף של אי אילו אנשים..

השאלה הנשאלת כעת: מה אפשר לעשות

אני לא מסכימה עם כל הדברים שנכתבו. אבל נגיד, לצורך הדיון, שיש בינינו הסכמה מלאה. לשמחתי הדיון הרגיש הזה מתנהל באופן מכובד. אנחנו יכולים להמשיך לכתוב כאן בפורום את כל מה שאנחנו חושבים ולא חושבים. אנשים קוראים את זה. סביר להניח שחלק נעלבים, במקרה הטוב מתעלמים. לא סביר להניח שזה באמת משנה באופן מעשי למישהו משהו. אין סיכוי שזהבה תקרא את הדיון ותחשוב בליבה: יה, באמת לרוני אין אלמנטים בדרגה E, איך לא שמתי לב, איזה מזל שיש את קובנו; ואז רוני תלמד תכף ומיד כמה אלמנטים בדרגה E. כנ"ל סיכוי נמוך שמישהו מהאיגוד יקרא את ההודעה ויגיב באופן דומה. כעת נשאלת השאלה- מה כל אחד מאיתנו באופן אישי יכול לעשות לשיפור המצב? כי לכתוב ולהשתפך, יכול במקרה הטוב לא לעזור בכלום, ובמקרה הרע יכול להזיק. בכל מקרה זה לא יכול להועיל. אז מה כן? מה כל אחד מאיתנו אישית יכול לעשות לשיפור המצב (מלבד לעוץ עצות לאחרים מה לעשות)?

cubano1

New member
נועה

כל עוד אנחנו לא מאמנים בכירים או חברים באיגוד - ברור שאנחנו לא יכולים לעשות כלום, פשוטו כמשמעו אבל זה פורום - ובדיוק בשביל לשפוך את הלב לחיוב ולשלילה (תוך כדי דיון מכובד) הוא נועד! זה כמעט נשמע כאילו את מבקשת לסתום פיות ולמנוע ביקורת בתואנה שזה במילא לא יעזור..... בפועל, אם מאמן לא מסוגל להביא מתעמלות לדרגת קושי כלשהי, צריך לחפש ולעודד כאלה שכן יכולים, לא? זה לא בירח - עושים את זה בכל העולם, כמעט בכל המדינות, עם יותר ועם פחות משאבים.... אז למה לא פה?

Tammie

New member
זה טוב לדבר ולהוציא את הדברים שאנחנו חושבים

אבל לי באמת יש את ההרגשה שזה לא מוביל לשום דבר. השאלה היא האם יום אחד נצליח לשנות משהו? דברים גדולים מתחילים ברעיונות גדולים ולכן זה חשוב לדבר, אבל לי יש הרגשה שאנחנו כל הזמן טוחנים מים. כמה פעמים דיברנו פה בפורום על מצב ההתעמלות בארץ?המון פעמים כמה פעמים באמת קרה משהו? אף פעם. לצערי, כל מה שאנחנו יכולים לעשות עכשיו הוא לדבר ולא לחדש שום דבר, כי כל הדברים כבר ידועים.

ממש לא נכון

פה אתה בהחלט טועה. המאמנים אחראיים כל אחד על 3-4 המתעמלות שלו ולא על מצב ההתעמלות בארץ. אפילו נבחרת ישראל אין לנו, כך שכל אחת בעצם אחראית על המתעמלות שבאגודה שלה. מצב ההתעמלות בישראל ממש לא נופל על כתפיהם של המאמנים הבכירים, עם כל הכבוד להם. וגם לא על האיגוד. כל אחד מאלה תורם את תרומתו הקטנה והצנועה אך בפירוש לא אחראי על המצב. הכי קל זה להאשים גופים ואנשים, בייחוד כאלה שהם לא סימפטיים, אבל זה לא נכון. כל אחד מאיתנו הוא סוכן התעמלות. כל אחד מאיתנו יכול לעשות למען ההתעמלות. לקידום המודעות של ההתעמלות הישראלית בארץ ובעולם: תגובות לבלוגים ופעילות באתרי אינטרנט ברחבי העולם ובארץ; כתיבת כתבות, מאמרים אקדמיים ולא אקדמיים בכתבי עת ועוד; השתתפות בהתשלמויות וקונגרסים; כל אחד על-פי תחומו: מי שיודע לצייר- שיצייר התעמלות ויפרסם בתערוכה, מי שיודע לערוך סרטים ויערוך סרטים מגניבים של התעמלות ויפרסם ברשת או באמצעים אחרים, מי שיודע לכתוב יפה- שיכתוב ספר על התעמלות, מי שיודע לעצב בגדים- שיעצב בגדי גוף, מי שבאוניברסיטה שיעשה מחקר על התעמלות וכו'. קידום פוליטי + תקציבי: כתיבת מכתבים/דוחות לגורמים במדינה, מבקר המדינה, הועד האולימפי, האיגוד, משרד הספורט, משרד החינוך, התרבות, עיריות ומועצות מקומיות ועוד; השתתפות בישיבות, ועדות היגוי ועוד; קיום פגישות עם אנשי מפתח; גיוס ספונסרים מסחריים לקבוצות התנדבות למען ההתעמלות- כל אחד על פי תחומו: אם זה ייעוץ פסיכולוגי/ קואוצ'ינג/ מסאג' וכו' לבנות, הסעות, תפירת בגדי גוף, תרומת חפצים או כל דבר אחר; קידום התעמלות בבתי ספר, העלאת המודעות של ההתעמלות לילדים בבתי הספר ולהורים, למשל בעזרת קיום יום הורים-ילדים בנושא התעמלות, באסיפות הורים וכו'; במתנ"סים ובמרכזים הקהילתיים; בניית אתר, קידום תכנים בפורום זה תרומה להכשרת מדריכות ומאמנות- חשיפה לחומרים, דיונים משכילים, עידוד יש עוד אלף ואחת דרכים. לא בעיה למצוא. המאמנות הבכירות שלנו לפחות עושות כמיטב יכולתן לקידום ההתעמלות, בדרכן שלהן (טובה/לא טובה/מוסכמת/לא מוסכמת/ מטופשת/מבריקה- לא מהותי כרגע), כל יתר האנשים שאני מכירה עושים קצת פחות. אני בטוחה שגם להן, למאמנות וגם לאנשי האיגוד יש תלונות מפה ועד הודעה חדשה (הצמרת הפוליטית, המאמנות של הליגה וכהנה וכהנה). יופי. דבר נוסף, כשאמרתי בהודעה הקודמת שאני שמחה שהדיון הרגיש הזה מתנהל בצורה מכובדת, התכוונתי לזה. לא הייתי צינית. אפשר להרגיש חופשי להמשיך בדיון זה. אתה וכל היתר יכולים להמשיך לכתוב כאן עוד ועוד על מחדלי הענף, לחזור על עצמכם שוב ושוב, להציע הצעות לכל העולם ועוד. אני לא מבקשת לסתום פיות ולא מונעת ביקורת. רק מסבה את תשומת הלב להשלכות של ההודעות ולמחיר שהן גובות. האם זה שווה לנו (לכל אחד באופן אישי, לפורום באופן קולקטיבי ולקהילת ההתעמלות). זה כבר לשיקול דעתו של הכותב. כפי שניתן לראות אני לא מוחקת הודעות. רק מרגישה צורך קצת לאזן את הדברים ולשים דברים במקומם.

cubano1

New member
כל אחד ודעתו

את מביאה איתך מעורבות נרחבת בענף והכרה מעמיקה עם האיגוד והאגודות ותחומי האחריות שלהם. אני לא מביא אף אחד מאלה כי אני לא מהתחום ולא מבין בו, ואין לי ספק שכל מה שכתב צריך להתקיים. אבל לפעמים דווקא מבט מבחוץ יכול להיות מפוכח - בלי ציורים, בלי עיצוב בגדים בלי מכתבים ובלי לכתוב מאמרים - מבחינתי זה מאד פשוט - בלי מאמנים מוכשרים, מתקנים ברמה ונגישות אליהם לא תיווצר פה לעולם תחרות, וללא תחרות לא תהיה מוטיבציה למאמנים להתקדם, ללמוד ולהעפיל את המתחרים שלהם. בלי תוצאות מרשימות הענף לא יצבור פופולאריות, ובלי פופולאריות הוא ימשיך לצעוד במקום. אם אלכס שטילוב מצליח להביא להדר יוסף שני אלופים אולימפים ו200 אוהדים, אז מתעמלת עם חשיפה והישגים באולימפיאדה תביא עוד 500, ואם אי פעם תהיה נבחרת בטופ 10 העולמי עוד 1000. רק לאיגוד יש את היכולת להביא ארצה מאמנים בעלי שם, רק לאיגוד יש את היכולת לקיים מתקנים שיהיו נגישים לכמה שיותר מתעמלים. אם אני מבין נכון, כיום יש שני מתקנים כאלה - אחד בוינגייט, עם ציון 0 בנגישות, ואחד בהדר יוסף, בשליטה כמעט מוחלטת של הפועל תל אביב. ברגע שמישהו יחליט לתקן את העיוותים האלה, וברגע שיהיו פה הישגים אמיתיים, הענף יצבור פופולאריות וכל המכתבים והמחקרים והבגדים יקרו מעצמם. ככה לפחות זה נראה לי. אני יודע שזה לא פשוט, אבל זה גם לא חייב להיות כזה מסובך ואף אחד לא ממציא פה את הגלגל. זה נעשה במקומות אחרים בעולם, ואין סיבה שזה לא יקרה גם כאן.

נעממהה

New member
גם אני לא רואה

איך חולצות וציורים יעזרו לקידום הענף בארץ.. ברצינות.

אז מה את מציעה?

אולי אם נמשיך להתלונן, לבוא בטענות לכל מי שרק אפשר (וגם למי שאי אפשר) זה יעזור? תתפלאי, אבל הדברים הקטנים האלה כן עוזרים במשהו. מספיק שזה יעזור 2 מתעמלות להישאר בענף ו-2 מתעמלות להצטרף לענף- זה עדין יותר עוזר מדרכים אחרות שהוצעו, לא?

נעממהה

New member
תראי.

אני באמת לא יודעת. אפילו עוד לא הצלחתי ממש להבין את שורש הבעיה. אני לא באה בטענות לאף אחד, רק הבעתי את הסתייגותי מכך שחולצות וכו' יעזרו. זה הכל.

למעלה