תחרות גביע העולם בגנט, בלגיה

זה לא ככה

מאמנים מוכשרים יש לנו בארץ. זה שאין להם מתעמלות בדרגת בוגרות והישגים זו כבר נקודה אחרת (השכר הלא מתגמל, מחסור במתקנים ובציוד, שיקולים פוליטיים ואישיים של המאמנות, דור ההורים העכשווי, הילדים ועוד). המאמנים האלה לא באים לידי ביטוי בתחום ההתעמלות ולכן זה נראה שהם לא קיימים. נכון, אין לנו מספיק מתקנים ברמה ונגישות אליהם. זה חלק נכבד מהבעיה אך לא שורש הבעיה עצמה. גם אילו היו עוד כמה מתקנים, זה עדין לא פותר כליל את בעיית ההתעמלות בארץ. והנה השנה בירושלים נפתח מתקן אימוני התעמלות חדש וחדיש, באיצטדיון טדי, עם מכשור אולימפי, בורות וכל מה שצריך ואפילו נגישות טובה. ועדין אין אנו רואים את האור בקצה המנהרה. זה כן מסובך. מאוד מסובך. מי שמפשט את הבעיה ל2-3 גורמים ספציפיים פשוט לא מבין. זה הרבה יותר מזה. אין אפשרות לפתור את הבעיה במטה קסם, גם לא ע"י האיגוד. אין פתרון אחד יעיל. זה צריך להיות משהו כוללני שכולל גורמים רבים. מה שכן אפשר לעשות, זה מה שכתבתי בהודעה הקודמת וגם עוד המון דברים נוספים (בתחום התקשורת, הניהול ועוד תחומים שלא פירטתי). גם זה לא יעזור באופן בולט, ובטח שלא בטווח הקצר. אבל זה לפחות משהו, עדיף מכלום. אולי ימנע הידרדרות נוספת. זה הכל.

המחשה נוספת

כדורגל: יש מתקנים בשפע ונגישות טובה, יש הרבה מאוד כסף, יש מאמנים מוכשרים ושחקני רכש. ואנחנו גרועים בכדורגל. רחוקים מאוד מהטופ העולמי, אפילו יותר ממה שאנחנו רחוקים מהטופ בהתעמלות. התעמלות אומנותית: אין מספיק מתקנים ואין נגישות, ובזה אנחנו די טובים, והולכים ומשתפרים. בכלל בספורט- הישראלים לא משהו. הבעיה הרבה יותר מורכבת ממתקנים ורכש. זה לא רק זה. זו לא רק המנטאליות הישראלית. לא רק הפוליטיקה. לא רק זה ולא רק זה, ולא זה+זה. אז בואו נרד שנייה מהחלום האולימפי וניגש לפסים יותר פראקטיים ומציאותיים. נתמקד כל אחד בחלקת האלוהים שלו ונציב מטרות קטנות וראליות לאורך הדרך. מן הראוי שגם נשמח ונפרגן לעצמנו כשאנחנו משיגים אותן.

cubano1

New member
אם את כבר מדברת על התעמלות אומנותית....

אז קרה דבר מאד פשוט הגיעו מאמנות מברית המועצות והתחילו מלמטה לבנות תוכנית והופ - כעבור 10-15 שנים יש לנו שתי מתעמלות בטופ העולמי.... זה התחיל מקטיה פיאסצקי, המשיך עם אירה ריסנזון והיום גם נטע ריבקין. ובדור ההמשך יש גם ילדות שההורים שלהן לא ילידי ברית המועצות שנוטלות חלק בספורט הזה

אמא לה3

New member
דוקא יש לי רעיון...

הרי יש כאן בפורום המון מאמנות עממי (חוגים), חלקן כותבות, חלקן סמויות. אולי, אם כל אחת מאיתנו, כל שנה תשלח "רק" 2-3 מתאימות לתחרותי, לקב' השונות התחרותיות בארץ (מכשירים), כן נוכל בפועל לחזק את הקב' האלה ואת הענף כמובן. זה אולי צעד קטן אבל יכול להיות משמעותי מאוד. רק תארו לכן מצב אידיאלי, שבו בדרגה ה' מתחרות 300 מתעמלות.....זה בסיס הרבה יותר רחב לדרגות הגבוהות לא?

FIRES SHADOW

New member
היה דיון על זה פעם

וכמעט כל המאמנות שאני מכירה במעגל הקרוב אכן עושות זאת... זה לא גורם לרמה לעלות..רק לבנות לפרוש כשמתחילים לעבוד באמת! וחבל.

cubano1

New member
במינסק?

היה אמורה להיות תחרות בקייב (גביע סאחלין), והיא בוטלה... אני מתאר לעצמי שזאת התחרות שמקסיוטה היתה אמורה ליטול בה חלק, אבל אני לא בטוח

אליאבי1

New member
עדכונים מגביע העולם בגנט

לידיעת כולם/כולן: רוני רבינוביץ עלתה אתמול (שבת) לגמר גם בקרקע וגם בקורה. היום - יום א' - התקיימה תחרות הגמר - ורוני רבינוביץ זכתה במדליית ארד! מקום שלישי בקרקע בגביע העולם! כל הכבוד!

אליאבי1

New member
עדכון לעדכון

כאמור - רוני סיימה במקום השלישי בקרקע, עם ציון של 13.5. בגמר הקורה היא סיימה במקום החמישי (גם כן תוצאה מצויינת).

נעממהה

New member
אהה!! חלק מהמוזיקה של לובזניוק!!

התרגיל של סנדרה איזבשה מאוד יפה יחסית למישהי שחזרה מפציעה... אבל המוזיקה שלה הכי מגניבה!! גם "הבה נגילה" וגם קלינקה!! החלק של הבה נגילה ממש דומה למוזיקה שבזמנו לובזניוק השתמשה- זה עשה לי את היום:) התרגיל של רקאה לא תמוה בעיני, כמו שאחת התגובות אמרה שם- עדיף לא לעשות ירידה מאשר להיפצע. היא אלופת אירופה על המכשיר הזה, ככה שאני מניחה שהיא לא סתם החליטה לא לעשות את הירידה!

אמא לה3

New member
רקאה

לצערי בזמן האחרון מתפרסמות יותר ויותר כתבות שמתארות את האכזבה שיש ממנה לאחר עלייתה לסניור...חבל, היא אחת המתעמלות החמודות והסימפטיות שיצא לי להכיר.

נעממהה

New member
היא אלופת אירופה על הקורה בסניור.

לא הבנתי מה מאכזב בזה. אשמח אם תתני קישורים למה שקראת..

cubano1

New member
התרגיל של רוני בקרקע - ביוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=GtckKhLYrd0 האלמנטים סלטה אחורה עם שניים וחצי ברגים, ישר לסלטה קדימה בקירוס - D + A דאבל אחורה בקיפול D קפיצת שפגט עם הראש אחורה ואחריה קפיצת שפגט עם בורג (היא עושה בורג וחצי, אבל לא מסיימת) C + D דאבל בורג C פירואט כפול עם רגל למעלה D קפיצת שפגט עם חצי בורג C דאבל סלטה בקירוס D אני חושב שהיא חייבת להכניס כמה אלמנטים בעלי ערך E אם היא רוצה כרטיס ללונדון 2012

אמא לה3

New member
כמה חיפשתי את הסירטון הזה!!!

כנראה העלו אותו אחרי החיפוש שעשיתי, בכל מקרה אני שמחה לראות אותו... תודה. אשמח לראות עוד סירטונים של הישראליות שלנו...

למעלה