תחרות הפרסומת הגרועה ביותר

inbardaf

New member
תחרות הפרסומת הגרועה ביותר

ז"א הסקסיסטית ביותר.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3663416,00.html זה למה אני שונאת מיניות. כי עושים בו שימוש דוחה וכזה שפוגע במיוחד בי, מעצם היותי אישה. לקרוא ולהזכר באיזה חברה אנחנו חיים...

Xylophone

New member
8 במרס

צריך להיות מאורע שמח שחוגגים בו את יום האשה. ולא יום המשפחה או יום שבו תופסים ומתעצבנים על כול השובינסטים. ככה זה בחו"ל. יום חופש לכולם ולאשה נותנים פרחים והגברים מנקים את הבית (לפחות ככה זה ברוסיה) פה זה נהיה סתם מעמסה והאשה צריכה לחלוק הכול עם המשפחה ואין חופש
בארץ לא יודעים לחגוג כלום!

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif

"יום שבו תופסים ומתעצבנים על כול השובינסטים" - נחמד לפעמים להוציא עצבים... בכל מקרה, בכלל זה לא מה שרציתי לומר. התיחסתי לנושא הפרסומות. לעובדה שנעשה שימוש במין ללא גבול (לדעתי לא צריך להיות שמוש במין בכלל בפרסומות, אבל אם כבר, אז בגבול!) ולמה שגברים ינקו את הבית רק ב-8 במרס? איפה הם כל השנה? אם האישה גם עובדת בחוץ ולא רק בבית, אין סיבה שרק אז הם ישתפו פעולה בתחזוקת הבית. יום המשפחה, זה סתם כי הגברים נעלבו
וזה שאין חופש, זה באמת חבל. אבל אין חופש בחגים ממש כמו פורים או חנוכה למשל! אז שיהיה ביום האישה? ואני לא מדברת על מערכת החינוך. דווקא שם יש חופשים כל יום כמעט. גם בימים שרק אלוהים יודע למה המורים צריכים בהם חופש, כמו איסרו חג. (של שבועות, של פסח לא חשוב החג. מדהים איך חג של יום אחד, כמו שבועות, הופך ל-3 ימים חופש מלימודים. ההורים כמובן עובדים כרגיל
) ובארץ לא יודעים לחגוג כלום, כי אנחנו יהודים. ואצל יהודים הכל מסובך ומלא טקסים והכנות, שאתה שוכח שזה בכלל חג ואמורים להנות ממנו..
לנוצרים יש את הסלבסטר - פשוט יוצאים לחגוג. ואת חג המולד - ארוחה משפחתית וים של מתנות. לנו יש יומיים ראש השנה... מרוב קנאה, אנשים אימצו גם את החג שלהם.
מזל שיש יומולדת...

Xylophone

New member
....

אני יודעת שזה לא מה שרצית לומר. אין לי מה להגיד על הפרסומות, אני משתדלת לא לשים לב ולא רואה אותן(אין לי טלויזיה) בכלל, אני כול כך לא מחוברת למה שקורה בעולם שדברים כאלה אפילו לא מכעיסים אותי. זה כול כך פמיניסטי לכעוס על דברים כאלה. זה רק פרסומת. אף אחד לא לוקח פרסומות ברצינות. פמיניזם הורס את מע' העצבים, תאמיני לי. עדיף שהן היו מתרעמות על זה שהשכר יותר נמוך לנשים. זה יותר חשוב ולא פרסומת מטומטמת. צריך שיהיה סדר עדיפויות גם לפמיניזם. נכון, גברים צריכים לעשות הכול כול הזמן. ויש הרבה שעושים.

inbardaf

New member
איך אפשר להיות כ"כ מנותקת?!../images/Emo12.gif

ולא צריך טלויזיה כדי לראות פרסומות. אני רואה לעיתים מאוד רחוקות טלויזיה. (מאוד רחוקות...) יש פרסומות בכל מקום ברחוב. צריך להיות עיוור כדי לא לראות אותם! ובעיתונים. ובאינטרנט... כמה מנותק אפשר להיות כדי להתעלם מזה? את יודעת מה הכי מצחיק? בכלל לא ראיתי את עצמי כפמניסטית עד שהגעתי לפורום הזה. אני דווקא אוהבת גינונים גבריים ג'לטלמנים ואין לי שום בעיה עם זה שיפתחו לי את הדלת ויתנו לי כבוד של גברת. גברים כאלה, לא יראו בך קודם כל אובייקט מיני. גברים כאלה יודעים להעריך אישה. לגבי השכר - מי כמוני יודעת כמה הנושא כואב ועצוב.. מילא השכר, עצם הקושי למצוא בכלל עבודה בסביבה כמו שלי. כל הזמן הסתכלו עלי בעיניים עקומות (אם בכלל הזמינו אותי לראיון!) ולא הפסיקו לשאול: ואיך תסתדרי עם הילדים?
כאילו, מה? לגברים אין ילדים? ומצאתי את עצמי יוצאת בהצהרות של: אל תדאגו אני לא הולכת להיות בהריון ולילדים שלי יש אבא.
עצוב מה שהולך בשוק העבודה, אבל לפחות אפשר להתנחם בעובדה שזה משתנה כל הזמן. ונרצה או לא, נסכים איתם או לא, בזכות הפמינזם זה קורה.

snoopytush

New member
2 דברים

1. אני מסכימה שרצוי לנתב את הכעס למה מערכת העצבים בהחלט לא מתחדשת יותר מדי
2. אבל פרסומות כן משפיעות כי הן מציגות נורמה חברתית, במקרה של הפרסומות הנ"ל הן מאפשרות לגברים לתפוס את האישה כאובייקט מיני וזוהי תפיסה צרה ביותר שפוגעת בנו הנשים לטווח הרחוק, הרי נרצה שיראו בנו יותר מחתיכת בשר. מעבר לזה זה משפיע בעיקר על ילדים וצעירים, זה כמו למשל שהמודל של גוף האישה שמוצג בטלויזיה הוא רזה ביותר ואחוזי האנורקסיה נברוזה שבעבר הייתה מחלה נדירה מאוד עלו. ובמדינות בהן אין כמעט טלויזיה אחוזים אילו נותרו נמוכים. כי זוהי מחלה נפשית אך לפן החברתי ישהשפעה ניכרת.

Xylophone

New member
אז זה עצוב

שבחורות צעירות מושפעות ממודל גוף בטלויזיה. רק מראה עד כמה הן חלשות אופי. מי שלא חלש אופי לא יושפע מפרסומות. מי שחלש אופי היה נתפס להשפעה אחרת ממקום אחר אם לא היתה טלויזיה בסביבה שלו. אנשים יותר מדי מושפעים, זאת הבעיה. וכן, אני מנותקת אני יודעת
לא טוב לי בעולם אז אני משתדלת להתנתק ממנו.

inbardaf

New member
../images/Emo3.gif

את מדברת כאילו אנשים נולדים עם בגרות נפשית. ילדות שגדלות לתוך עולם מושגים כאלה, גדלות להיות הדוגמניות באותן פרסומות... לזה קוראים חינוך. וגיל ההתבגרות, הוא אחד הגילאים הכי שבירים ועדינים בכל מה שנוגע לדימוי הגוף ומיניות. אם זה מה שרואים בגיל כזה - המסר הוא מאוד ברור. לא סתם הטלויזיה גרמה לעליה דרמתית במספר האנורקסיות. טלויזיה זו השפעה תרבותית. וכמו שאמרתי, לא חייבים טלויזיה. זה מגיע מכל חור. כל שלט פרסומת ברחוב, מגזינים ועיתונים רגילים.

Xylophone

New member
ובקשר לשאלת הילדים

תראי, אפשר להבין אותם. בדר"כ זאת אישה שמטפלת בילדים כשהם נולדים כי היא זאת שמולידה ומניקה. אם גברים היו בהריון זה היה להפך. מישהו צריך להיות הקורבן ולקחת עליו את המעמסה הזאת. נשים צעירות נותות להיכנס להריון במפתיע ואז פתאום בבום לעזוב את העבודה ואז צריך לשמור להן את מקום העבודה שנה כי ככה זה לפי החוק. יש מעסיקים שזה מעצבן אותם. הם לא מכירים אותך אישית, בשבילם כול אישה פונטציאלית צעירה יכולה פתאום להיכנס להריון. גם אותי זה מעצבן, למרות שבגילי הצעיר עוד לא נתקלתי בחשדות מצד מעסיקים להריון או ילדים. אני מניחה שזה עוד צפוי לי

snoopytush

New member
מתייחסים לאנשים כמו לרכוש

מעסיקים צריכים לעשות כה וככה ולא עושים, אדם מבוגר, אישה בהריון, אדם איטי ועוד אלף וחחד דברים אחרים לא משתלם להם הם שופטים הכול ברמה של רווחי או לא כשאתה רווחי מנצלים אותך עד תום ואז זורקים לזבל. סורי על הפסימיות אבל ככה אני רואה שהעסק פעל עד עכשיו.

Xylophone

New member
נכון,

זה עולם אכזרי לצערי. אם הם לא היו עושים את זה והיו מרחמים על כולם הם לא היו מרווחים. רק במשטר קומוניסטי שהכול מנוהל ע"י המדינה המעסיקים יכולים להיות יותר נחמדים כי במילא הם לא יפסידו כסף אלא המדינה. פה זה לא ככה. זה הכסף שלהם.

inbardaf

New member
משטר קומונסטי הוא לא התשובה היחידה

למרות שככה לפעמים זה נראה. משטר קומוניסטי שולל את הרוח של האדם ולא מאפשר לו עצמאות גם בתחום הזה. התחום הכלכלי צריך להיות דומה (לא בדיוק אותו הדבר) כמו במשטר קומוניסטי. התחום הרוחי צריך להיות חופשי לחלוטין! איש באמונתו יחיה... המדינה שלנו מנסה לעשות מן יצור כלאיים כזה. המשטר כאן הוא לא דמוקרטי רגיל והכלכלה לא קפיטליסטית לגמרי (אם כי היא הולכת והופכת לכזו יותר ויותר). המשטר כאן נקרא סוציאל-דמוקרט וזה מפני שניסו לעשות משהו באמצע. גם לתת חופש בחירה ותעסוקה כמו בכל משטר דמוקרטי, וגם להגן על העובדים והחלשים ע"י חוקים סוציאלים. הרעיון בגדול נחמד, רק שהוא מיושם בצורה מחרידה. מספיק לקחת את המוסד לביטוח לאומי - שאמור להיות הראשון שמגן על חלשים - כדי להבין שכל העסק רקוב מהיסוד. זה אחד המוסדות היותר מזעזעים שיש במדינה. ממש אין לו זכות קיום!

Berethor

New member
התשובה היא משטר לא מושחט, בדיוק ההפך ממה שיש

נראה לי שנתנו יותר מדיי חופש ובו זמנית פחות מדיי חופש, למעשה לפעמיים מכריחים מעסיק לקחת מי שלא צריך, בעוד שהרבה מעסיקים מעדיפים לקחת רק מי שהכי משתלם להם בלי שום אחריות מדינית או כלפי העובדים. זה בדיוק הסיבה שמביאים עובדים זרים בתנאים מחפירים ולוקחים לעבודה כדי לחסוך כמה פרוטות על חשבון מקומות העבודה לאנשים מקומיים ועל חשבון תנאי עבודה נורמליים, הכל שחיטות וקפיסליזם גמור. וביטוח לאומי זה סתם מסחטת כסף שרמאים מנצלים בדרך כלל, העיקר שיצאו כאילו המדינה דואגת למישהו, זה הסיבה שהשחיטות מגיע לצמרת, שום אחריות וחובה, רק שחיטות בכל תחום.

p019

New member
וזה יכול להיות עוד כל כך יותר גרוע...

החלק המפחיד שזה אנחנו חושבים שאנחנו בתחתית. אבל זה כל כך לא נכון. מה שהולך בארץ הוא רע אבל לא נורא. ראיתי את תפיסת העולם של ארגנטיניים - ואני לא יודעת מה קדם למה, השחיטות של השילטון או תפיסת העולם - וזה בדיוק כמו ש Berethor מתאר את זה - רק פי 100 יותר גרוע מישראל. אני לא אומרת את זה כדי ליתפוח לנו על השכם. להיפך - לא הגענו לתחתית - ואם לא נהעבק במצב עכשיו - אנחנו נמשיך להתדרדר. אבל כאשר גורמים לראש ממשלה להתפטר כיוון שהוא חשוד בגנבה- ואז 20% מהאוכלוסיה רוצים לבחור במקומו במפלגה שבראשה עומד אדם שחשוד בדברים ארבה יותר נוראיים (מי שלא הבין - ליברמן) - אז אני לא יודעת - כנראה שאנחנו בעצם אוהבים שעושים מאיתנו צחוק.

Berethor

New member
אולמרד זה לא רק שוחד, ונגד ליברמן יש הכפשות

אני בכלל דברתי באופן כללי על מצב המדינה, ולא על אנשים ספציפיים או פוליטיקה. אבל אם נכנסת לזה אני רק יגיד שאולמרד לא רק שהיה מושחט לפני שנבחר, הוא גם היה אחרי, לא גנבה שוחד, חוץ מזה הוא מנהיג כושל וחסר כישרון בכל תחום, ובעיקרון הוא נופל גם על הכלכלה גם על יחסי חות וגם על ניהול מלחמה והכנה שלא הייתה(מלחמת לבנון 2), אולמרד כמעט כיהן מקסימום של שני קדנציות, והתפטר רק אחרי שלא הייתה לו קואלציה. ליברמן ההפך הציל את אולמרד, הוא נכנס לממשלה אחרי המלחמה הכושלת בלבנון ואחרי שכולם רצו להעיף את אולמרד, לטובתו של ליברמן יאמר שהוא הכריח את אולמרד לקבל הסכמים שירסנו את יכולת ההרס המדינית שלו, בזמן שליברמן היה בממשלה, זה היה הרע במיעוטו, עכשיו לפני הבחירות ובלי קואליציה אולמרד עוד מעז לכנע לסחטנות הערבית לפני הבחירות. אף אחד לא בוחר במקום אולמרד את ליברמן, ליברמן לא מתמודד לראשות הממשלה, המתמודדים הם ציפי, ביבי וברק, אם יבחרו ציפי או ביבי זה היה בסדר, ברק בתור ראש ממשלה זה אסון צבאי(הבריחה מלבנון והסיבה למלחמה השניה לדוגמה) ואסון מדיני( מתן השטחים לאוייב ובריחה לקווי 67 לדוגמה), בתור שר ביטחון ובתור אחד שלא קובע תמדיניות הוא עוד בסדר. למעשה יוצא שהבחירות הם בין שרת החוץ, שר האוצר ושר הביטחון, לכולם יש פה תפקיד נוסף והם מסודרים, השאלה מי ינהיג וגורל המדינה. לגבי ליברמן, כבר 12 שנה המשטרה והשמואל(שבתקשורת ובבתי משפט) מכפישים את שמו ופותחים נגדו חקירות שונות, אומרים שאם לאדם יש כל כך הרבה שונאים, אז בטוח הוא אדם חשוב. השמואל והמושחטים פוחדים ממנו לכן כל פעם שבועיים לפני הבחירות פתאום מופיעה איזה חקירה נגדו. הקמפיין של השמואלנים במר"צ למשל הוא כולו מסע הכפשות ושקרים נגד ליברמן, אין להם עוד מה לומר בקמפיין כנראה, אבל התוצאה הפוכה, כי הציבור לא כל כך טיפש לקנות תשקרים והדרך הזולה הזאת להשיג קולות. 20% מהאוכלוסיה ואף יותר רוצים לבחור באדם שמייצג טוב מאוד תציבור בוחרים שלו במשך שנים רבות, גם בשיחות וגם במעשים. התמיכה לליברמן רחבה, וככל שהיא רחבה יותר ככה החיקירות וההכפשות בתקשורת השמואלנית גודלים בהתאם, הכל מפחד ונסיון לפגוע בדמוקרטיה עם שטיפת מוח ושקרים. אגב מה שליברמן חשוד בו זה לא "דברים נוראים" ובטח שלא יותר נוראים משאר חברי הכנסת ואולמרד בראשם, הוא חשוד שכביכול הוא קיבל תרומות לקמפיין בחירות, ועל זה שהוא עזר לפתוח לבת שלו עסק, וגם אותה חוקרים הרבה. זה נראה למתנגדים מוזר, והזדמנות לפתוח עוד חקירות סרק נגדו ולמשוך אותם לפני ועד סוף הבחירות כמובן, ואז פתאום כל הבלוף וחקירות הסרק נעלמות כלא היו. עם ביבי היה סיפור דומה, עם המתנות החפציות שכביכול קיבל בביקורים בחו"ל, ופעם אחת אפילו על זה שהיה במלון יוקרה בחו"ל עם אשתו, והרי הוא היה צריך לבלות באכסניית נוער. זה מה שקורה שהשמואל שולט בכל כך הרבה גופים במדינה. אביגדור ליברמן בכנס בירושליים

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif מדינה מושחטתת ../images/Emo190.gif

ומה שהכי עצוב עם הביטוח הלאומי, זה שמי שבאמת צריך אותם, אין עם מי לדבר ומנפנפים אותך. אחרי שהתגרשתי, חירפנו לי את השכל עם טפסים וניירות לא רלוונטים. הכל שם כ"כ מקובע שזה לא יאמן!!! קיבלתי שאלון שבו הייתי צריכה למלא מתי בן זוגי עזב את הבית - מבחינתם ככה נראים גרושים. אין מצב שהאישה למשל עזבה? וברור שהגבר משלם מזונות ועוד כל מיני דברים שפשוט לא היו מתאימים למקרה שלי (כולל העובדה שהילדים במשמורת משותפת) הגעתי איתם עד בית משפט (כדי לספר לשופטת שעדיין לא הצלחתי להבין איך אני אמורה להוכיח ש'אין לי אחות'. ביטוח לאומי החליט שיש, מי אני שיגיד שלא?), כי זו היתה הדרך היחידה לדבר עם מישהו שמקבל החלטות ולא עם 'עוד פקידה' ש'מצטערת, אבל אני לא יכולה לעזור לך' - כמובן אחרי שחיכית רבע שעה על הקו טלפון או 3 שעות!! בתור בסניף. השיא היה פקידה בלשכת התעסוקה, שלמרות שהתחלתי את השיחה איתה בעובדה שאני פרודה בהליכי גירושים והצגתי מסמכים של בית משפט על הסכם הממון שנחתם ביננו, התעקשה להתיחס אלי כנשואה, כי 'ככה כתוב במחשב'!
בחיי שלא יכולתי להתאפק יותר וצעקתי עליה שהיא מטומטמת. ברור שבמחשב יהיה כתוב שאני נשואה. פה במדינה הכל עובר דרך הרבנות, ועד שאני לא אקבל גט, אני נשואה. איך זה קשור לעובדה שאני פרודה לחלוטין מבן-זוגי? ועם הסכם מבית משפט לעינייני משפחה? (כולל משמורת הילדים!) כשיצאתי מהכוך שלה, אנשים שעמדו בתור אחרי ושמעו את הצעקות שלי, אמרו לי שאני ממש צודקת. שהפקידים פה ממש משחקים ראש קטן. בחיי, לפעמים בא לי לפוצץ את הבניין שלהם..
אחרי שאתה מנסה לעשות משהו אחד מול הביטוח הלאומי, אתה מתחיל להבין למה הסניפים שלהם מלאים במאבטחים בפנים ליד הפקידים (אחרי שעברת שינון קפדני שלא יבייש אף שדה תעופה). איך אפשר לא לרצות לפחות להפוך שם שולחן?!? חברות (כולל ממשלתיות), למדו דרך לא להתיחס ללקוחות מבלי שיהיה להם על מי לצעוק. פשוט שמים פקידים חסרי שיניים וידע מול הלקוחות בכוונה תחילה ולא מאפשרים לך לדבר עם מי שבאמת מקבל החלטות. וככה אתה מתרגל לקבל תשובה: מצטער, ככה זה, לא יכול לעזור. לך לעזאזל, במילים עדינות...

Berethor

New member
בום טראח

"נשים צעירות נותות להיכנס להריון במפתיע ואז פתאום בבום לעזוב את העבודה ואז צריך לשמור להן את מקום העבודה שנה כי ככה זה לפי החוק. יש מעסיקים שזה מעצבן אותם." לא יודע, לי הייתה מורה שפעמיים הייתה בהריון והייתה באה לעבודה במשך זמן רב, מתי שהוא היא לקחה חופש וחזרה. אני לא חושב שדברים כאלה הם בהפתעה או לא מתוכננים, אבל תמיד נכון שהיה לעובד תחליף והעובד יעבוד כל עוד הוא יכול. אחרי הכל בני אדם זה לא לגמרי רובוטים ויש תרחישים בחיים, שמעסיקים קפיטליסטים ומושחטים לא מוכנים לקבל. הקטע שצריך להכריח אותם בחוק ואז אין להם בררה. חוץ מזה אפשר לחשוב שהריון זה הסיבה היחידה שבן אדם יכול לא להגיע לעבודה. מה שכן זה נכון שהיו מוכנים לזה ולא יברחו מזה מסיבות כלכליות או שוביניסטיות. זה לא שבחברה שלנו אישה יולדת כל כך הרבה, למרות שגם אז זה לא בדיוק היה סיבה למשהו, במצב הנורמלי זה החלטה של בני הזוג וזה לא שאישה רק יושבת בבית ביולדת כמו אצל המוסלמים. כמה כבר אישה מערבית יולדת.

inbardaf

New member
כן ולא

כמו ש-berethor אמר, המצב היום כזה, שיש עובדים לא מתאימים שהמעסיק חייב להעסיק (בעיקר בחברות ממשלתיות וזה די נעלם מהאופק) ובעיקר יש עובדים מופלים. ככל שאת עובדת בעבודה שמקושרת בעיקר למגדר הגברי, שדורשת הרבה שעות וטיסות לחו"ל, כך יותר קשה לך להתקבל כאישה. בהתחלה כתבתי בקורות החיים שלי את המצב המשפחתי: נשואה. מהר מאוד הורדתי את זה. הבנתי שגם אישה וגם נשואה, זה מתכון בטוח למצוא את קורות החיים שלי באשפה. הריון, אצל אנשים נורמלים, זה דבר מתוכנן. אנחנו לא ילדים בני 16... בהריון השני שלי, אחרי חודש שלא הגעתי לעבודה (יצאתי מכלל תפקוד..) הגיע 'לבקר' אותי נציגה מכוח האדם של החברה. היא הגיע כדי לספר לי במילים עדינות, שאין לי לאן לחזור... מילואים ובעיקר תאונות דרכים ומחלות (ואני לא מדברת על סתם צינון, אני מדברת על מחלות שבאמת מנטרלות אותך ולתקופה ארוכה), הרבה פחות צפויים מהריון! הריון גם נותן לך 9 חודשים להתכונן לקראת העזיבה. זה ים זמן. במקרים אחרים, זה לרוב פתאומי ובלי זמן להתכונן.

Xylophone

New member
איזה רעים!!../images/Emo46.gif

הם היו צריכים לשמור לך את המקום!! זה חוק! מה הם לא יכלו למצוא מחליפה? ברור שאחרי חודש לא תצאי וגם אחרי חודשיים לא. אמא שלי היתה בחופשת הריון שנה איתי בתשלום (ככה זה ברוסיה הקומוניסטית
) בשבדיה ובנורוגיה גם שנה חופש ומשלמים משכורת כי יש שם מעט ילודה. למדתי את זה בביצפר

למעלה