תחרות מאמרים
המאמרים!

תחרות מאמרים../images/Emo27.gifהמאמרים!../images/Emo37.gif

טוב,אז כמו שאתם בטח יודעים, התחרות הסתיימה לה
נשלחו מספר של מאמרים,חלקם טובים יותר,חלקם פחות-אבל זה כבר לשיפוטכם
בכל אופן, זה נאלץ לחכות קצת, אבל היום תינתן לכם סופסוף הזכות להצביע ולהביע את דעתכם
אופן ההצבעה
המאמרים יעלו עכשיו לפורום... כל מה שעליכם לעשות זה לקרוא אותם בעיון,ולדרג את המאמרים בסדר שמספר 1 הוא המאמר המועדף ביותר עליכם,וה5 הוא המאמר שהכי פחות מצא חן בעיניכם... תוך כדי הדירוג,אתם יכולים לנמק למה אתם חושבים שהמאמר הזה והזה הוא הכי טוב מבחינתכם
המנמק הטוב ביותר-יזכה הוא בעצמו בסינגל
את הדירוג שלכם אתם יכולים לרשום על גבי הפורום בשרשור להודעה הנ"ל או במסר-מה שנוח לכם
שלושת הזוכים הראשונים והמנמק הטוב ביותר יזכו בסינגלים מתנת תפוז אנשים
אז יאללה,תצביעו ותשפיעו
החברים שלכם זקוקים לכם
בהצלחה לכולם

../images/Emo27.gifמאמר 1-עברי לידר רולזזזז

קלי קלרקסון התחילה את דרכה מאמריקן איידול (כוכב נולד האמריקאי) ומיד שבתה את לב הצופים... לדעת כולם היה משהו במתמודדת הזאת שלא היה לאחרים.. היופי.. הרעב בשירים.. הקול המדהים.. ובכלל האישיות המהפנטת.. היא זכתה מייד ואפילו סיימוטן השופט הונאז ביותר שם אהב אותה ופירגן לה תמיד.. אחרי כוכב נולד האמריקאי היא התפנתה להוציא דיסק שהיה טוב מאוד אך לדעת רבים הוא היה לא כל כך מדהים... לעמות זאת השני מציג את קלי כרוקיסטית עם רעב לשירים עם יופי משגע ובכלל.. כמובן שהיא שברה שיאי מכירות וזה לא הפתיע רבים.. כמו נינט שלנו היא הפכה לסמל אמריקאי שכולם אוהבים ומעריכים וכל שיר שלה זוכה ישר למחמאות מכל המי ומי של הוזיקה האמריקאית.. לסיכום, קלי המשיכי ליצטור ולתת למו להנות ממך.. בציפיה לאלבום השני.. נכתב ע"י 'עברי לידר רולזזזז'

../images/Emo27.gifמאמר 2-LetGoYouSonOfABitcH

אפתח ואומר, כי אתם עתידים לקרוא ביקורת חיובית ומפרגנת מאוד. אני לא פאנטית, לדעתי Breakaway הוא באמת אחד האלבומים האיכותיים שיצאו. בעולם. תמיד. תגידו שאני מגזימה, אבל איך אפשר שלא לקטלג אותו ככזה, עם שירים מצויינים כגון Breakaway, Behind This Hazel Eyes, ועוד רביםםםם וטובים?
אני אכתוב את הביקורת בצורת סיכום, עם תמצות קצרצר של השירים וחוות דעתי עליהם. Breakaway - שיר הנושא של האלבום, ובאמת קשה מאוד להשאר אדישים אליו. השיר קורא לקחת אומץ, להודות בטעות שנעשתה - ולתקן אותה. בשיר, קלי מספרת על התבגרותה במקום אליו היא מרגישה לא שייכת, על אף שבהתחלה חשבה כי זהו המקום הנכון לה, ומתפללת שיהיה לה הכח לקום, לברוח, להתנתק. שיר מרגש בהחלט. למרות שהוא מסתיים עם תחושה אופטימית, אני, אישית, בוכה ממנו הרבה מאוד פעמים. מומלץ, מאוווד מומלץ. Since You Been Gone - לא אטעה אם אגדיר אותו כאחד מלהיטי השנה, נכון? וודאי שלא, שני פרסים ב VMA, אחד מטקסי הפרסים הכי נחשבים כיום, מקום שני בבילבורד, ופשוט אי אפשררררר שלא לשמוע אותו בכל פינה! השיר מדבר על תחושת השחרור שקלי חשה לאחר שנפטרה מחבר לא רצוי. שיר עצבני, מקפיץ, ומעולה
Behind These Hazel Eyes - איזה שיררר! האהוב עליי משל קלי, ובין האהובים, בכלליות. בשיר, קלי מספרת על מערכת יחסים, שהייתה כלפי חוץ מושלמת, אך מבפנים - העמדת פנים, שנקטעה באופן מאוד מכוער, ובעקבותיה היא חסרת מנוחה - "כעת איני יכולה לנשום, איני יכולה לישון, אני בקושי מחזיקה מעמד.." אני חושבת שאחת הסיבות לכך שכל כך הרבה מזדהים עם השיר, הוא התחושות הרבות שהיא מבטאה בו - כעס, תסכול, שבירה, עצב, חוסר שלווה.. אני שמעתי את השיר [עם הקליפ] בערך עשר דק' אחרי שהיה לי ריב מאוד משמעותי, והרגשתי בדיוק כמוה, הקליפ ביטא את הרגשות שלי בצורה כזאת מדוייקת, שפשוט הקשבתי לו שוב ושוב, והתאהבתי בו. Because Of You - אני מודה, לקחו לי שנים להתאהב בשיר הזה, אבל אין ספק שהזמן היה שווה את זה. "בגללך" היא בלדה מרגשת, שקלי כתבה על אביה האלכוהוליסט, ממנו נאלצה לסבול רבות בתקופת התבגרותה. אומרים שהיא כתבה אותו על הגירושין של הוריה, אבל אחרי שקראתי את הקונספט לקליפ זה התחבר לי יותר. <: אני חושבת שזה אחד השירים שמבטאים באופן הטוב ביותר את היכולות הווקאליות של קלי. היא משתמשת בקול שלה בצורה כזאת מרגשת, עולה ויורדת בטונים, בשילוב עם הכינורות זו מתכונת בטוחה לבכי חסר מעצורים, מניסיון. Gone - אף פעם לא ירדתי לעומק השיר הזה.. המילים שלו לא כל כך ברורות לי. נראה שקלי מדברת על מישהו שבגד/פגע בה? אנערף ><. הוא לא בין השירים שזכו להתלהבות או לביקורות מתלהבות, מהסיבה הפשוטה שהוא באמת לא מדהים מדיי. הקצב שלו מקפיץ וקליל, הפזמון שלו נורא נחמד, אבל בזה אפשר לסכם אותו - נחמד. ולא יותר. Addicted - הסינגל הבא של קלי, ובצדק. שיר חזק, מבטא המון רגשות, הוא מזכיר לי נורא את Behind These Hazel Eyes מבחינת תוכן. "זה כאילו איני יכולה לנשום זה כאילו איני יכולה לראות דבר דבר מלבדך אני מכורה אלייך" המילים מדברות בעד עצמן, לא? Where Is You Heart - ובכן, בכל דיסק יש נפילות, ובBreakaway הנפילות מתחילות פה. שיר נורא משעמם. מרדים. הקצב שלו מרגיז ונורא לא מתאים לאופי הדיסק. הקול של קלי לא נשמע שם במיטבו, גם הליריקס לא משו.. בקיצור.
Walk Away - חוזרים לעניינים, לקצב העצבני והבועט של הדיסק, וטוב שכך. קלי מטיחה בגבר שלה לשעבר האשמות מפה ועד להודעה חדשה; שהוא תינוק, נצלן, פחדן, שקרן, ועוד ועוד. שיר מגניב, אני אישית לא הכי משתגעת עליו, אבל הוא באמת נחמד. You Found Me - אחד השירים שלא קיבלו יותר מדיי התייחסות בדיסק, וחבל, כי הוא יפהפה. הוא קצת חורג מהתכנים אליהם התרגלנו - "אתה, מצאת אותי כשאיש לא הסתכל איך ידעת היכן אהיה? שברת את המבוכה שלי, מלמעלה ומלמטה ועדיין לא עזבת, אני מניחה שראית את מה שאיש לא ראה מצאת אותי. מצאת אותי." הקצב שלו משום מה מרגש אותי ><, גם המילים נורא תורמות. אחד השירים האהובים עליי בדיסק. I Hate Myself For Losing You - זוכרים שדיברנו על נפילות? אז הנה עוד אחת. אוקיי, המילים נחמדות, אבל הקצב, כל כך מציק. וזו רק אני, או שהקול של קלי נשמע שם לא משהו בכלל? Hear Me - עוד שיר בסגנון BTHE ו Addicted. שיר שמבטא המון תסכול וכעס. היא בהחלט מרגשת בו, המילים נורא זורמות, הקצב מעולה, ובבית האחרון היא נוראאאא מרגשת. "אני אבודה בתוך מחשבותיי אני רחוקה מכל מה שיש לי אתה שומע אותי?"
Beatiful Disaster - עוד שיר שצריך לשמוע מס' פעמים כדי להתרגל אליו, אבל אחרי שמתרגלים, אי אפשר להתנתק ממנו. "איני יודעת איני יודעת מה הוא מחפש אך הוא כל כך יפה כזה אסון יפה" בלדה מרגשת, בהחלט מתאים לחתום איתה את הדיסק. קלי משחקת עם הקול שלה בו, והבונוס האמיתי הוא שהשיר אינו בגרסת אולפן, אלא מוקלט מהופעה חיה, מה שמוכיח, שגם בלייב היא מדהימה לא פחות. לסיכום, Breakaway הוא באמת לדעתי אחד האלבומים האיכותיים שיצאו. ניתן להזדהות עם התכנים שלו בקלות, אולי בגלל חוסר הקיטשיות והתחושה, שהמילים באמת נכתבו מהלב? לא יודעת, אבל בהחלט יש משהו מקסים ואמיתי באלבום הזה. :) נכתב ע"י 'LetGoYouSonOfABitcH'

../images/Emo27.gifמאמר 3-SHaDoW Boy

מי חשב שזכייה, עד כמה שהיא מרשימה, בתוכנית ריאליטי שמטרתה למצוא את ´הכוכב הבא´ תביא אחריה הצלחה שכזו?! לא, לא מדובר על נינט טייב ואפילו לא על יהודה סעדו. גם לא על וויל יאנג (זוכה Pop Idol – "כוכב נולד" הבריטי). מדובר כמובן, על האחת והיחידה – קלי קלארקסון! קלי הגיעה למקום הראשון בעונה הראשונה של American Idol, "כוכב נולד" בגרסת ארה"ב. זמן לא רב לאחר הזכייה, שיחררה קלי את אלבום הבכורה שלה “Thankful", שכלל אמנם להיטים כמו “A Moment Like This" ו"Miss Independent", אך הצליח ברמה סבירה בארה"ב, ולא יותר. כיום, כשנתיים לאחר אותה זכייה ב-AI, אלבומה השני של קלי “Breakaway" מסרב לעזוב את עשרת הגדולים במצעד הבילבורד (מצעד המכירות האמריקאי), ואף את מצעדי מכירות האלבומים בעולם כולו. לכבודו התכנסנו כאן היום! אז מה יש לנו פה?! אלבום פופ-רוק משובח עמוס בשירים שמצד אחד יכולים להיות להיטים פוטנציאלים במיינסטרים, ומצד שני לא מאבדים מאיכותם (אחת הבעיות הגדולות של המיינסטרים היא חוסר בולט באיכות). קלי אמנם נעזרה באלבום במפיקי-על כמו מקס מרטין (שעבד עם בריטני ספירס, הבקסטריט בויז ואנסינק), ג´ון שאקס (מישל בראנץ´ ואשלי סימפסון), בן מודי (הגיטריסט לשעבר של להקת הרוק "אוונסנס") ועוד, אך הייתה שותפה לכתיבת מרבית השירים. בכל מקרה מבחינת הליריקס, אף שיר אינו מאכזב. וכבר ציינתי את היכולות הקוליות המאוד בולטות של קלי?! באלבום ישנם 12 שירים: 1. Breakaway – שיר הנושא והסינגל הראשון מתוך האלבום. נכלל גם בפסקול הסרט "יומני הנסיכה 2". לכתיבת השיר הייתה שותפה הזמרת אבריל לאווין, פרט אשר הפחיד אותי משום שאני בד"כ לא מת על השירים שלה, במילים עדינות. אבל הופתעתי לטובה- השיר הזה פשוט מדהים! השיר שהכי אהבתי באלבום. המילים שלו מאוד חזקות ומחזקות, וזה השיר האידיאלי לצורך התעודדות בזמן דיכאון. השיר הזה פשוט הדהים אותי... התמכרתי. 2. Since U Been Gone – הסינגל השני מתוך האלבום. שיר פופ-רוק סוחף, שנכתב והופק ע"י מקס מרטין האגדי. הסינגל זכה להצלחה ענקית בארה"ב (מקום 2 בבילבורד) ואף בעולם כולו, והוא אחראי להצלחת האלבום כולו בעולם. 3. Behind These Hazel Eyes – שיר פופ-רוק סוחף נוסף, אשר גם נכתב והופק ע"י מקס מרטין, אך בשיתוף קלי עצמה. זהו הסינגל השלישי והנוכחי מהאלבום, והוא גם מסתמן בינתיים כלהיט ענק. 4. Because Of You – בלדה מרגשת וכובשת. קלי כתבה את השיר כשהייתה בת 16 על בעיות במשפחתה. את השיר הפיק בן מודי, והוא יהיה הסינגל הבא מתוך האלבום. לדעתי, השיר ישמור על מסורת הלהיטים של הסינגלים שקדמו לו. 5. Gone – אולי השיר הכי פופי באלבום. אין בשיר שום דבר מיוחד, אבל הוא מאוד חמוד ומקפיץ, וסתם כיף לשמוע אותו. 6. Addicted – עוד בלדת רוק מרגשת ונוגעת. קלי כתבה את השיר יחד עם בן מודי, והוא יוכל גם להיות להיט גדול אם ייצא כסינגל. למרות שהיא שרה “It´s like I´m not me..", השיר מציג לנו את קלי במיטבה! 7. Where Is Your Heart – בלדה נוספת מתוך האלבום. אמנם היא לא כובשת כמו שתי הקודמות, אבל היא בהחלט חביבה. 8. Walk Away – שיר פופ-רוק קצבי ומקפיץ. מאוד הזכיר לי בשמיעה ראשונה את "Crazy Chick" של צ´רלוט צ´ארץ´, וזה ממש לא דבר רע! 9. You Found Me – שיר קצבי נוסף. חמוד, אבל לא יותר. 10. I Hate Myself For Losing You – שיר פופ-רוק נוסף. למעשה זה השיר הכי פחות אהוב עליי באלבום, ולדעתי זו הרצועה החלשה ביותר באלבום. בכל מקרה מדובר בשיר סביר ודיי קליט. 11. Hear Me – בלדת רוק נוספת. שוב- היא לא כמו Because Of You ו-Addicted, אבל בהחלט חביבה. 12. Beautiful Disaster – שיר שקט חמוד מאוד. הרצועה הזו היא למעשה הקלטה של קלי בהופעה חיה. קלי מוכיחה בהופעה הזו שאין לה כל בעיה לשיר לייב ללא כל זיוף. הדבר האחרון שאפשר להגיד על 45 הדקות בהן האזנתי לאלבום הוא שהן "בזבוז של זמן". השירים באלבום הם סוחפים, מרגשים, מקפיצים, מעודדים... – אך כולם שירים מהנים, וההנאה מהאלבום היא, ללא ספק, מובטחת! נכתב ע"י 'SHaDoW Boy'

../images/Emo27.gifמאמר 4-just jenny

אפילו נינט לא הגיע לרמות כאלה.. אתם בוודאי תוהים על מי אני מדברת, על קלי קלרקסון כמובן! כן כן, אותה קלי המנצחת של "אמריקן איידול" תוכנית הריאליטי הגדולה של אמריקה, הלא היא ה"כוכב נולד" האמריקאי. אז כמו שאמרתי מקודם קלי היא הזוכה הגדולה של "אמריקן איידול" התוכנית הסוחפת והמרגשת של אמריקה שאליה באים מתמודדים מכל רחבי הארץ שמנסים לזכות בתואר הנחסף של זמר העל הבא של אמריקה. אז אחרי שקלי זכתה בתואר נחסף זה, מיהרה והוציאה את הדיסק הראשון שלה "Tankfull" [שמכר מעל 2 מליון עותקים וזה רק בארה"ב!] ומתוכו הוציאה את הסינגלים של: "A Moment Like This", "Miss Independent", "Low" ו- "The Trouble With Love Is". מיד לאחר מכן הוציאה קלי את הדיסק השני שלה Breakaway אשר זכה להערכות רבות ואף נחשב לדיסק טוב יותר מהקודם. אתם בוואדי שואלים את עצמכם מדוע הוא טוב כל כך? אולי משום שהשירים שם פשוט ממכרים אחד אחד, או שאולי המילים בשירים שלה כל כך עמוקים, או שבגלל הקול הפשוט מדהים שלה! בדיסק ניתן למצוא בלאדות שקטות ועמוקות, אשר עוסקות באהבה, זוגיות, פרידות כגון: Breakaway,Addicted, Because Of You, ויחד עם זאת ניתן למצוא שירים יותר קצביים כגון: Behind These Hazel Eyes,You Found Me, Since You´ve Been Gone. השירים כמובן בנויים ממילים, אצל קלרקסון שמים לזה לב ישר, המילים בדיסק פשוט עמוקות, וכבר לפי הכותרת של השיר ניתן להבין על מה השיר מדבר, למרות שקלרקסון לא כתבה את כל השירים לבדה [וחלק מהם היא לא השתפפה בכתיבה כלל וכלל] בכל זאת המילים כה עמוקות ואף גורמות לך לחשוב על מי נכתב השיר, ואם הוא בכלל נכתב על קלי. כמו שהזכרתי את הכתיבה וכמו שאמרתי קלרקסון לא הייתה לבד בזה היא השתתפה בזה עם כמה אמנים מוכרים כמו: בן מודי, מקס מרטין ואף עם אבריל לאבין. חוץ מהשירים, ניתן כמובן [איך לא?] להבחין בקול שמאחורי השיר, הקול של קלי הגדולה. לקלי יש יכולות ווקאליות נורא גבוהות ואפשר לשים לב לזה בשירים מהדיסק, כמו ה"צרחה" שהיא נתנה ב- Behind These Hazel Eyes, או שיר ה"צרחות" Hear Me שהיא מבצעת אותו נורא יפה, למרות שהוא לא אחד המועדפים עליי בדיסק. ואי אפשר שלא להאהב בשיר Because Of You שלא רק בגלל הקול שלה, אלא בגלל המנגינה השקטה שסוחפת וממכרת עוד יותר, ועוד ניתן לשים לב לקול היפה שהוציאה ב Addicted שגם כן זהו שיר סוחף, אשר מדבר על בנאדם שהיא פשוט לא יכולה לחיות בלעדיו, בנאדם שחונק אותה מבפנים [שוב כמובן שאי אפשר לדעת שזאת היא בוודאות], ורק המילים גורמות לי לצמרמורת ולעצב. אך חוץ משירים עצובים וסוחפים ישנם גם את השירים הפחות עצובים והסוחפים כמו Walk Away אשר יש בו מילים די משעשעות שגורמות לציחקוק קל, וצורך לשיר יחד איתה את המילים. ויש גם את Since You´ve Been Gone שגורם לצורך לרקוד ולהשתגע! ובנוסף לזה היא הותיאה קליפ שעושה את השיר יותר שמח, וגורם לך לגיחוח ולחשוב "לא כדי להתעסק איתה.." אז חוץ מהשירים האלו, ניתן למצוא בדיסק מין שיר בונוס כזה שהמפיקים כנראה רצו להכניס, זהו השיר Beautiful Disaster עוד מהדיסק הקודם [Thankful], שהכניסו אותו כי זה לא שיר רגיל, כלומר, זה אותו שיר רק בצורה קצת שונה, בצורה שנקראת- לייב! כן, היא הכניסה לשם שקלי לא שרה באולפן ההקלטות עם אפקטים מיוחדים ומוזיקה רועשת, אלא בהופעה שלה הופעה בלייב, בלי מנגינה רבה, בלי אפקטים מיוחדים אלא רק עם הד, וקהל שצורח משמחה. בשיר של ה- Beautiful Disaster (Live) לא ניתן שלא להבחין בקול המשגע של קלי, אשר ביצעה אותו משגע, ואגב- בשיר הזה ניתן להבחין ביכולות הנפלאות שיש לקול שלה. אז כמו שכבר הבנתם, אי אפשר שלא להתאהב בדיסק הזה, כמו שאי אפשר שלא להתמכר אליו. בתקופה האחרונה לא יוצאות זמרות כאלה כמו קלי שכבשה אותי, ביחד עם קולה המשגע והשירים המשגעים עוד יותר, שאני כבר לא זוכרת כמה פעמים שמעתי אותם. אם עדיין לא יצא לכם לשמוע את הדיסק, אתם תוכלו להנות מהסינגלים לשירים המהממים [Breakaway, Since You´ve Been Gone, Behind These Hazel Eyes] שהוציאה קלי עד עכשיו ובקרוב תזכו גם לראות את Because Of You שקיבל קליפ גם הוא! הדיסק זכה להצלחה רבה, בטקסים וביקורות טובות, ושלא נדבר על פלטינה משולשת!! בחוברת תוכלו גם להנות מהמילים לשירים ומתמונות יפות של גברת קלרקסון עצמה. אז רוצו לקנות את הדיסק ששווה כל אגורה. אני כבר התמכרתי, מה איתכם? נכתב ע"י 'just jenny'

../images/Emo27.gifמאמר 5-Dreaming Soul

Breakaway קלי קלארקסון הייתה הזוכה הראשונה של אמריקן איידול, והייתה הזמרת הראשונה משם שהגיעה להצלחה, למרות שהאלבום הראשון שלה ב-2003 Thankful לא ממש הגדיר אותה מחוץ לגבולות של התוכנית. קטעי הדאנס פופ והבלדות היו רעננות וטובות, אבל היא עדיין לא הצליחה להתגבר על הצל של התוכנית, מכוון שזה היה כל כך קרוב לשחרור האלבום שלה והתוכנית הייתה להיט כה גדול, שזה נראה כאילו היא בובה מיוצרת, ולא זמרת מוכשרת בפני עצמה. למרות שהיא בהחלט הייתה. ואז הגיעה שנת 2004 והאלבום השני שלה יצא Breakaway. בשביל קלי, זאת הייתה ההזדמנות להראות לעולם שהיא זמרת בפני עצמה, ויש לה יכולות להשאר במוזיקה מעבר לתוכנית. לכן היא הייתה צריכה לנתק את עצמה מכל מה שחשבו עליה. (לכן גם שם האלבום המתאים כול כך). המטרה של קלי הייתה להראות שהיא לא כוכבת של להיט אחד. האלבום מימש את המטרה הזאת. הפעם הדאנס פופ כמעט לגמרי כבר לא קיים, והאלבום נוטה הרבה יותר לכיוון הרוק פופ. לא לגמרי שונה מהאלבום של אשלי סימפסון, אבל יותר חלק ופחות כבד על גיטרות. ומכוון שיש לה יכולות קוליות שעולות על אשלי, יש לה יותר כריזמה ויותר אישיות באלבום. יש אנשים שיכולים להגיד שמהלך כה מחושב, שבא בעקבות גל של כוכבות פופ, שמוסיפות טיפה גיטרות לאלבומים שלהם, הוא מזויף, ושזה בסך הכול ניסיון להתאים את עצמה לאופנה העכשווית. אבל שמיעה של האלבום מוכיחה אחרת. הקול שלי קלי נקי ומלא ברגש. היא יכולה לצעוק, והיא יכולה לשיר בשקט. ובכך היא מכניסה את המאזין לטרגדיות שלה. היא גם לא מגזימה, ולא נכנסת לאקרובטיות מיותרת כמו למשל מאריה קארי. הקול שלה ושירים שכתובים בצורה בוגרת יותר משאר כוכבות הפופ של היום הם שמראים את הזמרת בעלת האישיות, שגרמה לאמריקה לבחור בה בתור המנצחת שלהם. ולמרות כל זה, היא לא נותנת להצלחה שלה לעלות לה לראש, גם לאחר שמכרה מיליונים מאלבומה הראשון. הכריזמה והכנות שבקול שלה מאפשרות לה למכור את השירים אפילו כאשר הקצב מואט, מה שעוזר גם בגיוון האלבום ומונע ממנו להשמע מונוטוני. למרות שאולי יש טיפה יותר מידי בלדות באלבום, הן עדיין טובות וחלקן ממש מעולות, כמו שיר הנושא, שמהרגע שיצא לאוויר, נכנס למקומות הראשונים באמריקה. קלארקסון היא אולי זמרת בלדות, אבל מה שמניע את האלבום, אלו הן הרצועות היותר אנרגטיות. למשל "Since U Been Gone," "Walk Away" ,השיר האהוב עלי "Behind These Hazel Eyes" ורצועה מספר 11, השיר"Hear Me", שמסיים את השיר בדרמטיות, כאשר קלי רוצה שישמעו אותה. עוד שירים הראויים לציון הם - הבלדה " Because Of You" אשר קלי כתבה עם בן מודי והשיר "Addicted". (או בקיצור, כול האלבום). הנושאים של השירים יותר קודרים מהאלבום הראשון, כאשר קלי כותבת כמה שירים באלבום ועובדת עם בן מודי (שעזב את אוונסנס) ואווריל לאבין, שכתבה את שיר הנושא. אך למרות זאת, השירים האלה נשמעים אנרגטיים ורעננים, דבר שקשה לעשות בשנת 2004, כאשר כל כך הרבה שירים על אותם הנושאים, כבר נכתבו. גם הקליפים הפכו את קלי לאישה בוגרת יותר. היא טיפה יותר סקסית, וגוון הזהב בשער שלה בהחלט מראה לנו שהיא השתנתה. כל זאת בזמן שהיא נשארת נאמנה לעצמה. היא מבינה שהיא לא צריכה לשים דגש על מראה, אלא על הכשרון שלה. זה מה שמייחד את קלי קלארקסון משאר כוכבות הפופ של היום, שכן היא מישהי שבאמת נהנית מהמוזיקה, ולא נמצאת באור הזרקורים כול הזמן ומפתחת אלרגיה לבגדים. האלבום הזה, לא רק מראה שקלי היא זמרת בפני עצמה וכותבת שירים טובה, אלא גם מראה הבטחה לעתיד, ועושה ציפיות לאלבום הבא שלה, וכול זאת בגיל 23. בקצב שבו היא גדלה, מי יודע מה היא מתכננת הלאה. למי שעוד לא קנה את האלבום, אני ממליצה שתלכו היום ותקנו! נכתב ע"י 'Dreaming Soul'

../images/Emo27.gifמאמר 6- OneBiteStand

החלטתי לנצל חצי מתוך היום וחצי שלי בבית מהצבא בשביל התחרות הזאתי למרות שאני ממש לא משהו בכתיבה- נשמע נחמד לקבל הזדמנות לכתוב קצת על הזמרת שהכי השפיעה עליי לפחות בשנה-שנתיים האחרונות (כלומר מאז ימי ההתלהבות מכל אדם ודבר ששמו הופיע במגזינים- כן כן- לכל אחד יש את ימי האופל שלו בהם הוא הקשיב לבריטני או לבקסטריט- אצלי זה לא היה הם- שם האנשים שכן זכו בכך אצלי שמור במערכת).. אבל זה לא חשוב, אנחנו כאן בנושא אחר- בשביל מישהי שהקול והאישיות שלה גורמים לאלפי אנשים חדשים להתאהב בה בכל יום מבלי להכיר אותה, בלי שהיא תופיע לנו בכל פינה, במסיבה של סלבס או במדורי הרכילות. מישהי שלא רואה סיבה להשתולל רק בשביל שיכירו אותה יותר טוב ומעדיפה שיכירו אותה רק בזכות הכישרון שלה... ב"מאמר" הזה, אני אסרוק את תחילת דרכה של הטקסנית שלנו בעולם הבידור, עד לזכייה הגדולה שלה בעונה הראשונה של אמריקן איידול- העונה שהביאה לתכנית כל כך הרבה אוהבים שהצביעו עבורה בכל שבוע... קלי הקטנה אהבה לשיר מאז ומתמיד ועוד בימיה המוקדמים הייתה שרה שירי דיסני מהמרפסת של הדירה של משפחת קלארקסון בברלסטון טקסס.. היא המשיכה עם ההתמכרות שלה למוזיקה כשהיא הייתה חשופה לשירים מכל הזרמים- החל מהקנטרי והסול שאימא שלה אהבה ועד לרוק מאחיה ושירי פופ שאחותה שמעה. עם ולמרות אהבתה הגדולה של קלי למוזיקה, לא גילתה קלי את יכולותיה לשיר עד שהגיעה לחטיבה כשנתפסה מזמזמת להנאתה ברחבי בית הספר ונעצרה במסדרון על ידי המורה לפיתוח קול שהציעה לה להשתתף במקהלה הבית ספרית. ילדתנו לא הבינה מה רוצים ממנה, הרי היא מעולם לא שרה... היא לא יכולה לשיר.. אבל כדי להשקיט את המורה היא החליטה ללכת לניסיון- במה זה כבר יכול להזיק?.. מסתבר שזאת הייתה ההתנסות ששינתה את חייה של קלי הקטנה, שמאותה תקופה לא יכלה לחשוב על שום דבר אחר שהיא רוצה לעשות עם חייה. לא עבר זמן רב ואותה ילדה קטנה התבגרה- היא קיבלה תפקיד מרכזי בהפקה הבית ספרית ללהיט הברודוואי בריגדון, סיימה את התיכון (בקושי- עם עבר מאוד גדוש באיחורים והגעות לבית הספר בפיגמה וגרביים) ועבדה בעבודות רבות, כגון בית הקולנוע האזורי (סרטים ופופקורן חינם ביחד עם החברים הכי טובים שלה- מה רע??) היא אפילו קיבלה עבודה בלונה פארק האזורי של טקסס (סיקס פלאגס- אחלה מקום- מניסיון) שם היא השתתפה במחזה בהוצג במקום ויכלה לשיר לקהל של צופים, דבר ששימח אותה מאוד. ביחד איתה השתתפה בהצגה עוד נערה צעירה שהחליטה לעבוד ללוס אנגלס, עיר הכוכבים, בתקווה לפתח את הקריירה שלה עוד יותר. הנערה כמעט ויתרה הגללה שחברתה "הבריזה" לה מהנסיעה והיא לא יכלה להתמודד לבדה עם היוקר בקליפורניה, מבלי למצוא שותפה לדירה לחלוק זאת איתה. קלי קפצה על ההזדמנות, עזבה את הבית והצטרפה לנערה שבקושי הכירה בניסעה לעיר הגדולה. כדי לשלם על הדירה ועל הקיום היומיומי היו צריכות השתיים לעבוד שעות רבות וקלי החזיקה בכארבעה עבודות שונות בו זמנית (חלקן במוזיקה וחלקן לא). היא התחילה לעבוד בהקלטות וגם קיבלה עבודה עם מוזיקאי ותיק תוך ניסיונות לקדם את הקריירה שלה עצמה ואפילו קיבלה כמה הצעות לתקליט משלה, אך אף אחת לא הייתה מספיק טובה וכולן דרשו ממנה לוותר על האישיות שלה (בין היתר דרישה לרדת במשקל לקראת ההקלטות). לא עבר זמן רב עד שהמוזיקאי איתו עבדה חלה מאוד וזמן מועט לאחר מכן דירתן החדשה של הבנות נשרף (ביום בו עברו אליו- אם זה לא סימן לחזור הביתה אז מה כן???). קלבל שלנו, מותשת ומיואשת חזרה לאימא לתקופת הרגעה וניסיון לחשוב על תכנית פעולה חדשה. אז הגיע הדבר ששינה את חייה וחיינו לעולם. גסיקה, חברתה הטובה של קלי, שמעה על אודישנים לתכנית חדשה המחפשת את הכישרון הבא ורשמה את קלי לתחרות- קלי רק הייתה צריכה לחתום על הטופס (שכבר מולא לפרטי פרטים על ידי חברותייה) ולהגיע. קלי אכן הגיעה לאותן אודישנים וראתה את אלפי האנשים האחרים שהגיעו מלאי תקווה, כשאינם יודעים דבר על העומד בעתידם של העולים לשלבים הבאים. הדבר היחידה שידעו כל המחכים הוא שהם רוצה לעבור, הרי תמיד נחמד לעבור אודישנים... כשהגיע תורה של קלי כבר הספיקה לראות 9 מתוך 9 בנות יוצאות בבכי אחרי ששמעו את דעותיו של ה"איש האנגלי" שישב בפנים. היא החליטה לתת לזה הזדמנות בכל מקרה, והרגישה צורך להתבלט כדי להמשיך הלאה. קלי, שהתרגשה מההזדמנות לשיר לפני פאולה אבדול, נכנסה לחדר ושרה את "אט לאסט". לאחר שיחה קצרה עם השופטים היא הציעה להתחלף במקומות עם רנדי גקסון, אחד השופטים, ששר (או יותר נכון רקד) את "איי ביליב איי קאן פליי"של אר קלי. כנראה שהקול והאישיות שלה הצליחו בכל מקרה לשכנע גם את האנגלי הכועס להיות לטובתה והוחלט פה אחד שהצעירונת תגיע להוליווד יחד עם עוד נבחרת של צעירים מוכשרים. קלי עברה גם את השלבים המנפים של הוליווד והגיעה לשלושים (ואחד) הגדולים- כשהקהל בבית עוד לא נחשף לקולה הערב. לא עבר זמן רב והנה הגיעה ההזדמנות שלה לזהור. השלושים חולקו לשלוש קבוצות של עשר לפרקי השירה הראשונים ששודרו ברחבי ארצות הברית. קלי בחרה לשיר את "ריספקט" של אריתה פראנקלין והצליחה במהירות לזכות בלב הקהל, כנגד ניחושי השופטים ולמרות רבים בקבוצתה שהציבור הכיר משלבים קודמים. קלי הייתה השנייה מבין השלושה מהקבוצה אשר הצליחו לעלות לעשירייה הגדולה. סיימון, שבתחילה התקשה לזכור את הכישרון הצעיר מפעם לפעם התחיל להבין איזה יהלום הוא גילה כשבכל שבוע הצליחה קלי להפתיע עם סגנון מוזיקה חדש כשבכולם היא מצליחה להגיע לכל תו ותו מבלי למצמץ. אך הכישרון לבד אינו מה שהעניק לכוכבת שלנו את מלוא הדרה. הקהל בבית אהב את קלי קלארקסון בגלל המתיקות, הצניעות והשלומפריות של הצעירה, שאומרת מילים כמו "דקה דקה דקה" (מתוך אוסטין פאוארס), ומזכירה את הנערה בבית השכן. במילותיו של סיימון קאוול, בניגוד להרבה מהמשתתפים שמזכירים דיוות- קלי היא מישהי שלעולם לא תשכח את המעריצים שלה ואת המקום שממנו באה. כבר בהופעותיה הראשונות של קלי הופיע בקדמת הבמה מעריץ נלהב של הזמרת שביקש חיבוק ולאחר שבוע הביא לה דובי אל הבמה. קלי המשיכה לשיר, כשהיא מביאה משהו חדש להופעתה בכל פעם שהיא עולה לבמה, ומצליחה להיבלט גם בתוך שירים ששרו כל המשתתפים יחדיו.

וההמשך../images/Emo3.gif

היא שרה שירים כגון "איי סרנדר" של סלין דיון בביצוע מוצלח כל כך שגרם לסיימון להסביר לקהל עד כמה הקולות של המשתתפים עייפים ושהם בקושי מצליחים לדבר. הוא השווה את קולה של קלי לאלה של מריה, וויטני וסלין, שלושת הקולות המוערכים ביותר כיום. לאחר כמה שבועות הגיע תורם של השופטים לבחור שיר עבור המשתתפים והשיר הנבחר לקלי היה "בלעדיך" (וויטאוט יו) שבמקור היה של מריה קארי. השופטים חיכו לשמוע את הביצוע של קלי לשיר ולא אוכזבו. הם אהבו את השינויים הקלים שעשתה קלי בפזמון על מנת להפוך את השיר ל"שלה" וקלי קיבלה מסיימון את המחמאה הכי גדולה בשלב זה, כי ברור לכולם שהיא "הזמרת הטובה ביותר בתחרות". אחרי מחמאה כזו מסיימון, מה עוד אדם צריך לשמוע, והנה כבר הגיעה קלי לשניים הגדולים מבלי להיות מועמדת להדחה אפילו פעם אחת (היחידה בתכנית שיכלה לאמר זאת למעשה). יחד עם גסטין גוואריני, חביב הבנות, שרה קלי את זוג השירים הנבחר- שירים שנכתבו במיוחד עבור הזוכה בתחרות והוקלטו כסינגל המנצח בגמר הגדול ששודר מאותו אולם בו נערך הכל שנה טקם האוסקר. בפרק זה חזרו כל עשרת הגדולים שהודחו להופיע יחדיו ברצף שירים, וכן הגיע המנצח של התכנית באנגליה, שנתבקש לתת המצלצות לזוג המתמודדים. מותשים ועייפים הגיע הזמן לשמוע מי ניצח- האם התואר יילך לזמרת הגדולה מהעיירה הקטנה? או שמה יילך התואר לפילדלפי ההורס? כל השופטים מסכימים כי קלי הרוויחה את התואר בכבןד, אך כעט נשאלת השאלה האם הקהל מסכים עם כך...? הנה הגיע הזמן לתוצאות- ואכן כישרונה של הזמרת שלנו הצליח להתגבר על כל המכשולים שבדרך לעולם המוזיקה הקשה לפיצוח. האיידול האמריקאית הראשונה, המנצחת הגדולה לשנת 2002, קלי קלארקסון!!! קלי שרה תוך כדי בכי שמח את השיר הכל כך מתאים לאותו רגע, "רגע שכזה" (איי מומנט לייק ת´יס), כאשר אימה ואביה החורג דומעים בקהל. לאחר דרך ארוכה ומפותלת בניסיון להגיע ולחיות את חלומה הצליחה קלי להנחית חוזה הקלטות גדול כאשר קהל מעריצים תומך עומד לצדה. והנה אנחנו עוד כאן, שלוש שנים מאוחר יותר, כנגד כל מנבאי ה נכתב ע"י 'OneBiteStand'

tamir107

New member
דעתי על המאמרים../images/Emo6.gif

מאמר מס' 1: די קצר, אבל מסופר בו בקצרה, וטוב :) הוא התחיל יפה מאוד, הדרך של קלי. ובזה הוא צדק :) הזכיר את האלבומים שיצאו לה, אבל לא פירט יותר מדי. וחבל. לדעתי היה חסר במאמר: של הסרט שלי קלי, המאנים שעבדו איתה, הפרסים בהם היא זכתה...
מאמר מס' 2: את התחלת ישר מהדיסק השני.... לדעתי זה לא ממש טוב, כי לא מתחילים ישר מהאמצע, צריך להביא קודם כול פתיחה, או כולשהו מידע על קלי, כדי שנכיר את הזמרת עצמה. לדעתי מה שהרס פו זה שפירטו יותר מדי על כול שיר. צריך בקצרה ולעיניין, משםט על כול הדיסק, עצמו. ולא לפרט על התוכן שלו. ואם את עשית מאמר על הדיסק בראקווי, תוסיפי כותרת, כדי שהקוראים ידעו על מה הנושא מדבר. יש סיכום שזה מצויין D:
מאמר מס' 3- פתיחה מצוינת, כתבת פה על האמנים שעבדו איתה וזה לדעתי מצוין :) ושוב, אני לא אהבתי שמפרטים יותר מדי על השירים שבדיסק. צריך משפט אחד לכול הדיסק . חוץ מהזה ממש ממש אהבתי :)
מאמר מס' 4- לא הבנתי למה התחלת ככה את המאמר... ("אפילו נינט לא הגיע לרמות כאלה..") ואו, חוץ מהזה הכול אהבתי :)
מאמר מס' 5- מה אפשר להגיד? אהבתי הכול :)
מאמר מס' 6- אהבתי הכול :) וכן קראתי P:
בכללי: לא הבנתי למה לא עשיתם כותרות, כדי שנבין על מה המאמר מספר. ולא הבנתי למה הרבה לא כתבו על הפרסים שהיא זכתה, או על השתתפותה בתוכניות אירוח P: טוב, זה סתם רעיון מעפן P::: אם, בכללי אהבתי מאוד את המאמרים D: בהצלחה לכולם!!!!!!!!

הניקוד הסופי.

למאמר הראשון: 2. בי זה ממש קצר. חבל.. למאמר השני: 2, רק כי אני לא אוהב ניתוח על פי שירים... למאמר השלישי: 2, גם ניתוח של כול שיר. למאמר הרביעי: 3, יותר אהבתי. למאמר החמישי: 5, כי ממש אהבתי. למאמר השישי: 4 כי הוא ממש מושקע וכתוב יפה. סך הכול, ממש יפה שכולם השקיעו וכתבו.

אופס טעיתי

עשיתי בטעות שחמש זה הכי גבוה, למאמר חמש אני מביא 1 למאמררים: 1, 2, 3 אני מביא 4. ול: 4, 6 אני מביא 2

למעלה