תחרות מילון המונחים ממשיכה ובענק - האות ב'

parker36

New member
בולוניה

המשחק שלה נגד מכבי נכנס לספרי ההיסטוריה. מעל 10 שיאים נשברו באותו משחק. גמר יורוליג 2004 בת"א. במכבי כל מטאטא יורה. המשחק נגמר 118-74. עד היום ההפרש הגדול ביותר בגמר גביעי אירופה.

parker36

New member
ברסי

20 שנה מכבי חיכתה לתואר אירופאי. ב-2000 פנא' וקטש גנבו למכבי את התואר. בברסי 2001 הגיעה הנקמה והחבורה הצהובה חגגה אחרי 20 שנה תואר.

ברצלונה.

בארסה. אחת מהיריבות היותר קשות וותיקות של מכבי. גם היא נחשבת לאריות הכדורסל , אם כי בשנים האחרונות הם לא ממש מצליחים. הביאה לנו את שאראס אחרי זכיה באליפות אירופה.

בגידה.

אחת מהפרשיות שיותר הסעירו את מכבי אך יותר את מדורי הרכילות. אשתו של האפמן הצטלמה על שער העיתון כשהיא מתנשקת איתו ערב הגמר בבולוניה ואמרה שזה הכח שלו במשחקים. אחרי שבוע בגדה בו עם אריאל מקדונלד, דבר שגרם לכך שה2 לא שיחקו יותר.

parker36

New member
בודירוגה, דיאן

נחשב לאחד השחקנים הכי גדולים שלא יצאו לאן בי איי. עשה הרבה צרות למכבי בשנות ה-90 ותחילת המילניום.

בייבי שאק

הענק של אולימפיקוס. בקושי יכול לרוץ במגרש, אבל הוא עושה דברים מדהימים כשהוא שם.גמר את מכבי שנה שעברה בהצלבות. אבל במשחק השלישי בארץ מכבי גמרה אותו. כיום הוא בסדנא להרזיה.

parker36

New member
הזילזול הזילזול....

תמיד יש תפייבוריט שבטוח שניצח ובסוף בא מישהו שאף אחד לא מכיר וגונב תתואר... אני רואה פה קרב ענק עד הסוף המר... אני מציע לך עכשיו ספליט על הפרס! מה אתה אומר? חחח עזוב אני מושפע מפוקר

parker36

New member
אלמר בנט

השחקן האמריקאי שהחזיק הכי הרבה זמן באותה קבוצה באירופה (6 שנים בטאו). ב-2001 קבר שלשה עם הבאזר בהיכל והשאיר את כל הצופים המומים כשהמשחק נגמר בתוצאה שאף אחד לא חשב שתלך נגד מכבי 78-77. אך בנט לא העפיל בסופו של דבר לפיינל פור. בויטוריה מכבי השפילה אותו ואת קבוצתו והעפילה לפיינל פור.

בורג

מרכזי. כשרוצים להצביע על מישהו שהוא חשוב בקבוצה קוראים לו כך. וכן המושג מושאל לסיבוב של שחקן עם הכדור כהטעיה.

בנטון טרוויזו.

הקבוצה אליה הלך בלאט אחרי שעזב את משרת ע.המאמן של פיני. זכה איתה באליפות איטליה, ובגביע המלך. הקבוצה כמעט שירדה ליגה עקב רישום מוטעה בטפסים של שחקנים זרים.

parker36

New member
אני יבכה... חבל...

אני כותב... המחשב שלי נתקע... אני עושה ריסטארט ואתה כותב... לא נורא אחי אני ינצח...

parker36

New member
בוסנה סראייבו

קבוצה בוסנית חלשה. עוד קבוצה בדרך לגמר הליגה האדריאטית בעונה היחידה בה מכבי השתתפה במפעל.

parker36

New member
בשוק חוסיין.

שיחק במכבי שנתיים בלי לשחק משחק ליגה אחד אפילו. שיחק רק בגביעי אירופה. הגיע עם מכבי לפיינל פורב-2002 ולגמר הליגה האדריאטית ב-2003.

parker36

New member
באייר לברקוזן

מכבי שיחקה נגדה שנתיים רצוף בירוליג. במיוחד זכור המשחק ביד אליהו בו ניצחה מכבי מהטבעה של שלף בשנייה האחרונה. המשחק נגמר בתוצאה 100-98. המאזן בין הקבוצות הוא 3-1 למכבי.

parker36

New member
בורקו ראדוביץ'

אחד הזרים היותר ישראלים שנחתו כאן. לפני שהגיע למכבי שיחק בישראל בנהריה וקרית מוצקין. עם מכבי זכה בגביע אירופה 2001 4 אליפויות ו-3 גביעי מדינה.

למעלה