תחרות .....???

Master Stav

New member
תחרות .....???

בפורום הורים לפעוטות מקודמת תחרות : להיות אם זו משרה מלאה לכל דבר וגם לא קל בכלל. הגיע הזמן שתשברי את שגרת ההאכלה, המקלחת, נדודי השינה והצרחות ותפנקי קצת גם את עצמך! החל מהיום ועד ה-22.12 בשעה 15:00 את מוזמנת להעלות, בתגובה להודעה זו - מכתב בן פסקה עד שתיים לבעלכן ולהסביר לו מדוע מגיע לכן יום פינוק מיוחד, עכשיו לאחר הולדת התינוק וגידול הילדים. בתגובה ..... http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=747&MessageId=136733547 אני לא שולל את זכותה של כול אם להכל ....אבל כן מפריעה לי הסוגנותך שננקטת בתחרות הזו ....

hirshfe

New member
עוד מהפרסומת בטלוזיה זה הפריע לי

אני מי שעושה קניות תמיד (אבל אפ פעם לא בשישי) כביסה + קיפול (אבל לא פיזור) אמבטיות לילדים.

hag70

New member
כי אתה ואחרים פה חריגים בנוף ההורי

ואין מה לעשות. אצל רב המשפחות לתחרות הזאת יש משמעות ו"בשר". אני מניח שאם היתה תחרות כזאת גם לאבות, כל המשתתפים בתחרות היו מקבלים את הפרס
.

hirshfe

New member
אבל מרבית הסביבה שלי היא כמוני

אני מכיר כמובן את הגסרים הקלאסים אבל בנוף שלי הם חריגים אני לא חושב שאנחנו באמת עד כדי כך נדירים

hag70

New member
לא התכוונתי נדיר במובן של 1 בכל הארץ

אלא שהגברים האלה (ואני בתוכם
הם מיעוט ביחס לאוכלוסיה. ובהחלט יכול להיות שאתה לא מסתובב בסביבה הנכונה

Master Stav

New member
לבנים לא יכולים לקפוץ

כושי לא יכול להיות עו"ד ערבי לא יכול להיות ......בן אדם ויהודי לא אנושי ... הגזמתי ? אולי אבל אני בטוח שעכישו זה מובן סוגנות מכל סוג שהוא מתועבת בעיני .

hag70

New member
מישהו פה צריך להיות הכלב בסיפור הזה?

לפי דעתי אתה מגזים ולוקח את זה לכיוונים לא נכונים. אבל איך שאתה רוצה.

Master Stav

New member
אני אוהב כלבים ....אבל זה היה צפוי

ולא בפעם הראשונה .... כתבתי את דעתי הגבתי שם והבאתי את זה לפה כעוד משהו שלטעמי צריך לשנות לא היום....אאל בעבודה .... כל אחד לקוח את זה לכיוונים שלו מין הסתם .. עכישו לאן לקחת את זה ?

hag70

New member
פשוט סוגנות מבדילה בין מינים

ועד כמה שאני יודע נשים וגברים הם אותו מין ביולוגי
זה הכל

Master Stav

New member
אני שמח שאתה מרוצה מההבחנה ....

סוגנות = הפליה על רקע מגדרי .... להוסיף חיוך ?

Master Stav

New member
אם בהבחנות מילוניות סקינן

אתה צודק..... אם בשפה מדוברת עסקינן אני צודק אני מודה על שיעור הלשון ....ועדיו לא זה נושא שלשמו נפתח הפוסט הזה ובכל זאת אתה מתעקש על הענין ...אני לא יכול לומר שאנני מבין אותך ...... זה היה צפוי .

schlomitsmile

Member
מנהל
אבל אף אחד לא טען שגברים לא מסוגלים להיות הורה משמעותי/ מטפל עיקרי. העובדה שברוב המשפחות זו האם, לא שוללת את העובדה שיש גם אבות כאלה, וגם לא את העובדה שמספרם כיום גבוה ממספרם לפני עשר שנים. ועדיין הם (אתם) מיעוט. אפילו בין האבות שרוצים להיות מעורבים, אפילו בין אלה שאכן מעורבים, האבות שהם המטפל העיקרי הם מיעוט. קיימים, אבל כמיעוט.

Master Stav

New member
העובדה שמוכנים לפטור את הנושא

בככה זה הרוב ...היא זו שמפריעה לי .... לא מעניין אותי שזה ככה , אני אמשיך בשלי ואשמח אם אבות אחרים כל שכן אמהות שיודעות שהמצב אחר יתחילו לומר עד פה .... אם זו הייתה סוגנות כנגד שחומי עור או נשים בגין תחרות להחלפת גלגל במכונית הרי כולם היון קופצים ..... למה לא כאן ?

schlomitsmile

Member
מנהל
כי אין כאן אפליה אף אחד לא מונע מאבות להיות מעורבים ו/או מטפלים עיקריים. גם אין טענה שגברים מטבעם לא מסוגלים לכך. מסכימה איתך שייטב לכולם אם המצב הנוכחי, ישתנה וכמה שיותר מהר. חוסר האיזון הקיים (והוא אכן קיים, לא מוצאת טעם בהתכחשות למציאות) לא בריא לילדים, לא לאבות, לא לאימהות ולא לחברה בכללותה. אבל כדי לשנות מציאות צריך להתחיל מהכרה בקיומה. דוקא את התחרות הנ"ל אפשר לראות כצעד קטנטן בכיוון הרצוי: הנה אימהות אומרות כמו שהצעת "עד כאן!" אמנם האמירה שלהן היא ליום אחד, אבל זו התחלה ../images/Emo13.gif אולי החוויה של יום אחד, תלמד את הגברים שלהן שהם מסוגלים אפילו להנות מלהיות כל היום עם הצאצא ../images/Emo66.gif או לפחות להעריך את העשייה שלהן, וגם זה משהו...

Master Stav

New member
הפנייה לאמהות בלבד בתחרות היא אפלייה

כל השאר אנחנו מסכימים ....

elotan

Member
דווקא פה אני לא מסכים איתך

לא חושב שהמצב הנוכחי "לא בריא לילדים, לא לאבות, לא לאימהות ולא לחברה בכללותה". צאו מהקטע שגברים ונשים זה בדיוק אותו הדבר. זה לא. במקום להילחם בהבדלים ולנסות לטשטש אותם נסו פעם אחת לעשות בדיוק ההיפך - לרתום אותם לטובתכם / עזרתכם. החיים הם לא סימטרים ולא כל דבר אפשר למדוד ולחתוך בסרגל. אישתי לא תוריד חצי שקית זבל ותשאיר לי את החצי השני כמו שאני לא אשטוף חצי צלחת ואשאיר לה את החצי השני, העיקר שבאיזה פורום אני אוכל לכתוב שאני ואישתי עושים הכל "חצי חצי", ושאנחנו שויוניים, ושזאת הורות מתקדמת ובלה בלה בלה.

למעלה